Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
Trzykrotka - Pon 07 Wrz, 2015 15:46
Dokładnie, szef uznał, że choroba umysłowa to żaden wstyd i zajął się Bong. Zabierał na rower, zeby miała ruch, uczył gotować. Przeciętny pracodawca wywaliłby kłopotliwego pracownika z pracy, zwłaszcza kogoś łatwego do zastąpienia, jak Bong. Do lekarza też ją zabrał na własny koszt.
Mam już w 7 ten moment, w którym patrzy na nią z takim ciepłym uśmiechem, głaszcze ją po głowie i karmi swoim ulubionym ciastem
Lekarz grał dziennikarza śledczego w Healerze Albo to był tajny policjant? Tego, który ciągle wysiadywał w samochodzie.
Aragonte - Pon 07 Wrz, 2015 15:50
Aaaa, policjant Stary znajomy naszej hakerki
Trzykrotka - Pon 07 Wrz, 2015 15:58
Policjant, właśnie Powtórkę z Healera też planuję
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 17:55
Och, jaki piękny pr robicie Duszce - mus się wziąć po Scholarze i Liar Game
18. odc Scholara wrócił do nadawcy - z okazji tej głupotka, która mnie rozbawiła:
https://farm6.staticflickr.com/5635/21223646361_2240bd2d29_o.jpg
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 20:00
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Cieszę się Ten aktor był moim zdaniem bardzo dobry w Queen In Hyun Man
Aż chyba sobie wpiszę na listę dram do obejrzenia. | Ja już ją ma na liście - wraz z wieloma innymi |
Hmmm... Gdzie ja to wszystko upchnę?!
Tak zachwalacie tę Duszkę, że jak skończę Angry mom to ją sobie chyba odpalę. Kusicie tymi Chefami, Cordonami i innymi takimi.
A Angry mom właśnie doprowadziła mnie do szlochu. Nie - nie do płaczu. Rozszlochałam się do imentu i właśnie wpisałam sobie na listę bohaterów, za których z całych sił (aż do odpływu krwi) trzymam kciuki, młodego chłopaka pod opieką bardzo złych ludzi. I który właśnie ma szansę się uratować. A ponieważ wybuchnął płaczem i został utulony przez Nauczyciela, to Agn uderzyła w taki sakramentny płacz, że się uspokoić nie mogła. Ech...
Trzykrotka coś tam przebąkiwała, że może by tknęła tę dramę - uprzedzam, że pojedzie ci po uczuciach aż zaboli.
(Ubranko Królewny oczywiście też już złapałam. Może będzie więcej.)
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 20:35
Scholar 18.
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 21:06
Dziękować za twą ciężką pracę!
A skoro mowa o Scholarze, to...
A przy okazji - coponiektórzy tak wyglądają w garniturach, że...
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 21:11
Scholar odcinki 17-18 bardzo mi się podobały - ale mnie się w ogóle ta drama podoba i aż szkoda, że został tylko tydzień. Z drugiej strony - lepiej, żeby było 20 odcinków niż 200
Podoba mi się przede wszystkim (spoileruję):
- że król nie uwierzył giseang, że królowa sprzyja Gwi tylko wie kiedy przestała sprzyjać.
- w ogóle podoba mi się wątek króla, zwłaszcza miłosny, że nie będzie po wiek wieki nieszczęśliwie zakochany w YS (czego dość nie lubię) tylko dość płynnie (acz trochę umownie, po łebkach) przeszedł do zainteresowania własną królową. Popieram i tego też życzę Siwonowi oraz każdemu fajnemu Drugiemu, nie w ostatniej scenie dramy, ale na tyle wcześnie by móc nacieszyć oczy jego szczęściem.
- walka księcia z uczonym przeciwko wampirom - miodzio
- podoba mi się akcja z uratowaną przed Gwi dziewczyną - nawet sam fakt, że jest żywym dowodem na działalność Nocnego Uczonego i kolejnym argumentem, że nie jest on bestią
Natomiast wrrr,
czemu przy próbie opuszczenia miasta, jak nauczyciel wdał się w walkę, stoją jak ćwoki zamiast wiać za bramę? ok, wiem, żeby poczekać na KSY, ale...
i uroczy bts z 18.
https://www.youtube.com/watch?v=RU2VNT_FVP0
| Agn napisał/a: | Dziękować za twą ciężką pracę! | No chyba jednak przede wszystkim twoją
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 21:15
| BeeMeR napisał/a: | | czemu przy próbie opuszczenia miasta, jak nauczyciel wdał się w walkę, stoją jak ćwoki zamiast wiać za bramę? |
I nie zobaczyć, jak nauczyciel ginie? BeeMeRku... tsk! tsk!
| BeeMeR napisał/a: | - że król nie uwierzył giseang, że królowa sprzyja Gwi tylko wie kiedy przestała sprzyjać.
- w ogóle podoba mi się wątek króla, zwłaszcza miłosny, że nie będzie po wiek wieki nieszczęśliwie zakochany w YS (czego dość nie lubię) tylko dość płynnie (acz trochę umownie, po łebkach) przeszedł do zainteresowania własną królową. Popieram i tego też życzę Siwonowi oraz każdemu fajnemu Drugiemu, nie w ostatniej scenie dramy, ale na tyle wcześnie by móc nacieszyć oczy jego szczęściem. |
To też mi się podobało, acz ciuteńkę brakowało mi przedłużenia jego niepewności względem królowej.
| BeeMeR napisał/a: | - podoba mi się akcja z uratowaną przed Gwi dziewczyną - nawet sam fakt, że jest żywym dowodem na działalność Nocnego Uczonego i kolejnym argumentem, że nie jest on bestią
|
Też się ucieszyłam, że ta dziewczynka znów się pojawiła. | BeeMeR napisał/a: | | Z drugiej strony - lepiej, żeby było 20 odcinków niż 200 |
Podobnie uważam. Choć radowałoby mnie spędzanie z Junkim 2 godzinek tygodniowo, tak przy dwusetnym odcinku zostałaby chyba z niego tylko sucha niteczka. A ja go wolę całego i zdrowego.
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 21:24
| Agn napisał/a: | I nie zobaczyć, jak nauczyciel ginie? BeeMeRku... tsk! tsk! | Ginął za nich - za nią - więc zmarnowaliby jego ofiarę gdyby KSY się nie napatoczył i ubił resztę.
| Agn napisał/a: | | ciuteńkę brakowało mi przedłużenia jego niepewności względem królowej. | niepewność to wcześniej, już nie teraz
I jeszcze królewski Gwi mi się szalenie podobał
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 21:28
| BeeMeR napisał/a: | | I jeszcze królewski Gwi mi się szalenie podobał |
Mnie też. Zwłaszcza na koniu.
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 21:35
I jeszcze niebieskooki Junki (niekoniecznie w peruce )
No i Gwi i jedyne w swoim rodzaju hugi:
No i ostatecznie to, że panna ruszyła głową i piórem i zadbała o odpowiedni pr
Trzykrotka - Pon 07 Wrz, 2015 22:03
Bardzo wielkie podziękowania za Scholara Już podskakiwałam z niecierpliwości do 18... To nie zarzut broń Boże, sama chciałam czekać! Jakie zdjęcia (jaki piekny królewski Gwi ) Mam nadzieję, ze twórcy dadzą nam piękne zakończenie, równie efektowne jak odcinki 17 i 18.
Ja zaś utkwiłam w kuchni Zrobiłam dziś na surowo calutki odcinek 7 Duszki, co jest wyczynem, przy tej ilości napisów W 8 pojadą na wyjazd integracyjny, a Chef będzie Myszkę - Duszkę ratował... a potem całował...
Kilka zdjęć sławiących uroki nauki gotowania
Krojenia pomidorów...

W ogóle krojenia

I poziom zaawansowany: sos

Robimy PR, bo Duszka jest tego warta. Drama jest skromna, niespieszna, ale tak załazi za skórę, że aż miło.
Mam porównanie z Heart to Heart - też tvn, tez niespiesznie, ciekawy temat, fajni aktorzy.... a idzie mi jak krew z nosa
Edit: Jun Ki mnie zabił Ta fotka w słomianym kapeluszu kowbojskim jest cudna, ale kiedy się ją powiększy, ujawnia prawdziwa grozę
Aragonte - Pon 07 Wrz, 2015 22:36
Ej, gdzie to zdjęcie Junkiego w kapeluszu kowbojskim??
| Trzykrotka napisał/a: | Ja zaś utkwiłam w kuchni Zrobiłam dziś na surowo calutki odcinek 7 Duszki, co jest wyczynem, przy tej ilości napisów |
Ciężko pracowałaś
Ja jestem w trakcie przeglądania szóstego odcinka (tzn. zaczęłam jakoś rano, po prysznicu postaram się skończyć). Na razie jakaś skromna literówka do usunięcia
Jeszcze co do Duszki - ta drama jest niby taka niepozorna, bez fajerwerków, ale coś w sobie ma.
Aż mam ochotę zerknąć na Soompi i sprawdzić, co tam o niej pisano.
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 22:39
| BeeMeR napisał/a: | | I jeszcze niebieskooki Junki (niekoniecznie w peruce ) |
Czy ja już może wspominałam, jak bardzo lubię, kiedy Junki jest zUUUUUUyyyy...?
| BeeMeR napisał/a: | | No i Gwi i jedyne w swoim rodzaju hugi: |
To ten typ faceta, który sprawia, że backhug wcale nie jest romantyczny.
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo wielkie podziękowania za Scholara Już podskakiwałam z niecierpliwości do 18... To nie zarzut broń Boże, sama chciałam czekać! |
Przetłumaczyłam całkiem szybko, ale nie ma mowy, bym wypuściła moje napisy bez solidnej bety. Takie niegramoty czasem strzelam, że głowa boli.
| Trzykrotka napisał/a: | Kilka zdjęć sławiących uroki nauki gotowania
Krojenia pomidorów...
W ogóle krojenia
I poziom zaawansowany: sos
|
Od razu czuję powołanie do kucharzenia. Jak tam te napisy ci idą, powiadasz?
| Trzykrotka napisał/a: | | Edit: Jun Ki mnie zabił Ta fotka w słomianym kapeluszu kowbojskim jest cudna, ale kiedy się ją powiększy, ujawnia prawdziwa grozę |
No co? Wampir na krwicznym haju to nie ma to tamto. Buzia Junkiego, jak wiemy, jest nad wyraz urodziwa, ale lepiej zachować ostrożność i nie lecieć jak pszczółka do miodku.
| Aragonte napisał/a: | | Ej, gdzie to zdjęcie Junkiego w kapeluszu kowbojskim?? |
Myślę, że chodziło o słomiany.
A teraz coś z zupełnie innej beczki, znaczy się Angry mom nr 11, czyli co tym razem pomieściła szafa Królewny?
Agentka z misją specjalną zdobycia włosów kandydata na prezydenta.
(Nie muszę chyba mówić, że misja się powiodła? )
Okazanie włosowego trofeum (obczajcie wianuszek):
Tajna misja w środku nocy? O imidża trzeba dbać w każdym momencie!
(Nie mogłam się powstrzymać i musiałam pstryknąć ostatnią fotkę. )
A oto idealny strój by poprowadzić tłum wściekłych ajumm. Polecam na kolejne zebrania szkolne - jak by nie było tu też spotkały się z dyrektorem i jeszcze-wyższą-szychą.
A gdybyście się kiedyś wybierały na saunę, to nigdy w życiu nie należy zapominać o koronie.
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 22:49
| Cytat: | | Kilka zdjęć sławiących uroki nauki gotowania | bardzo zacne i zachęcające
Księżniczka jak zwykle zwala z nóg
Liar Game 06
Jak mi się machloje z gwiazdkami podobają
tj. prosta sprawa: kup-sprzedaj
Widać duże uproszczenie w traktowaniu graczy jako jednomyślnej grupy jednostek ale nie szkodzi - efekt jest cudny
Producent/dyrektor musieliby być nienormalni gdyby chcieli anulować taką rozgrywkę - toż to się widowni musi podobać
Ha, wiedziałam, że on będzie jej "własnością"
SSR jest doskonały
Może coś wspominałam, że mi się drama podoba
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 22:50
| BeeMeR napisał/a: | | Może coś wspominałam, że mi się drama podoba |
Nie przypominam sobie, musiałaś bardzo cicho to pisać.
Aragonte - Pon 07 Wrz, 2015 23:00
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Może coś wspominałam, że mi się drama podoba |
Nie przypominam sobie, musiałaś bardzo cicho to pisać. |
Coś tam niewyraźnie napomknęła
Agn - Pon 07 Wrz, 2015 23:08
| Aragonte napisał/a: | | Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Może coś wspominałam, że mi się drama podoba |
Nie przypominam sobie, musiałaś bardzo cicho to pisać. |
Coś tam niewyraźnie napomknęła |
Widać nie zarejestrowałam tego małego wypsknięcia.
PS Jestem świetna! Znalazłam ci Junkiego w kowbojskim kapelutku.
Naści!
I idę spać. Papa!
Aragonte - Pon 07 Wrz, 2015 23:12
O, jaki śliczny Junki w kapelutku
Idę się prać, może potem jeszcze coś obejrzę... choć powinnam pójść spać i przespać zaczynającego się doła
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 23:37
No to powtórzę Liar Game
Mogłabym mieć takiego "psa" na podorędziu przynajmniej na czas wielkiej gry
Wiadomo było kto odpadnie - ale nie wiadomo jak
Za to wolałabym ni mieć takiego szefa ani przeciwnika
Powtórzę się też w tym, że to rozgrywka między panami jest najciekawsza
Trzykrotka - Pon 07 Wrz, 2015 23:42
Dołowi a kysz! A kysz! Niech ta szamanka z Duszki odprawi nad nim rytuał
| Aragonte napisał/a: |
Idę się prać, może potem jeszcze coś obejrzę... |
I ja. Trzeba korzystać z resztek urlopu
Scholar już załadowany, bo nie wytrzymam dłuzej
Tak, o słomkowy kapelusz mi chodziło, ale nie chciałam, żebyście pomyślało o joseońskim. Kapelusz-krwawy podbródek-niebieskie oczy. Mieszanka piorunująca
Jak ten Gwi ma backhugować, powiedzcie same... Kobitki przy nim albo sztywne ze strachu, albo (jak królowa) uzbrojone w takie szpile w koafiurze, że nawet wampir musi uważać, jak taką obraca i przytula
Koronę i wianeczek od królewny biorę w ciemno. Taka korona do fitness kubu od dziś u mnie obowiązkowa
Z Duszką jest już nieźle, mamy 5 odcinków sprawdzonych, jeden beta i jeden całkiem surowy. Było 18, więc do połowy jeszcze trochę brakuje, ale robota idzie
No, BeeMer, przed tobą i piękną ekipą Liar Games teraz dwie najciekawsze rozgrywki
| BeeMeR napisał/a: |
Powtórzę się też w tym, że to rozgrywka między panami jest najciekawsza
|
Jest! I na dodatek pomysł obsadowy na to mieli świetny, bo obaj panowie prezentują charyzmę, ale na zupełnie inny sposób. Podobnie obie panie są świetne każda na swój sposób i zupełnie różne.
Bardzo zgrabnie też udało się połączyć tylu uczestników tak, ze się nie mylą.
Aragonte - Pon 07 Wrz, 2015 23:56
| Trzykrotka napisał/a: | Dołowi a kysz! A kysz! Niech ta szamanka z Duszki odprawi nad nim rytuał |
Nie wiem, czy mnie stać na jej usługi... Wyobraź sobie, ile by zażądała za zwrot kosztów podróży z Seulu
Na pociechę piję żabkowe chianti - nie jest rewelacyjne (zbyt cierpkie), ale pijalne.
| Trzykrotka napisał/a: | Z Duszką jest już nieźle, mamy 5 odcinków sprawdzonych, jeden beta i jeden całkiem surowy. Było 18, więc do połowy jeszcze trochę brakuje, ale robota idzie |
Ja tylko uzupełnię, że za wszelkie błędy proszę obwiniać betę, a nie Trzykrotkę
Aha, w dwóch pierwszych odcinkach (tych z Baki) chyba coś jeszcze poprawimy. Trzykrotka wyśle ostateczne wersje, kiedy będą gotowe.
Edit: Trzykrotko, jak ci się podobała scenka w szpitalu między Duszycą (w ciele Myszki) i bratem Duszycy, przeświadczonym, że tamta do niego startuje? Ta końcówka: "To pierwsza kobieta, która bije mnie po głowie. Prócz siostry, oczywiście" - wypowiedziane z zadowolonym uśmiechem i dmuchnięcie w grzywkę Bratu miałam ochotę dać w łeb już wcześniej, ale tutaj mnie rozśmieszył
Trzykrotka - Wto 08 Wrz, 2015 01:05
Brat przekonany, że Duszka za nim szaleje, kiedy ona lała go po łbie i ciągnęła za ucho, był przekomiczny. Mnie ten motyw niesamowicie bawił. I przeciez w końcu z brata wyszedł człowiek, a nawet pomógł Bong Su, wbijając szefowi do łba to i owo.
Dziś ubawiłam się też przy rozmowie Myszki z Duszką, tej, kiedy Duszka wpada jak burza i oświadcza, że nie ma czasu na pytanie o zgodę, tylko włazi w Myszkę teraz i już. Myszka broni się jak może, a potem siadają i negocjują. I tam okazuje się, że Duszka dobrze wie, co sądzić o szefie. Od razu mówi, że taki skupiony na sobie mężczyzna, na pewno nie da się uwieść cichutkiej Myszce, potrzeba do tego ona, Duszka . Myszka daje sobą pokornie rządzić ale nie z Duszką takie numery
Dziś pękałam ze śmiechu przy scenie z mamą szefa. Mama zwabia go do domu, szykuje ucztę w postaci... spalonych tostów, z komentarzem tym razem naprawdę się przyłożyłam a potem gania za szefem po domu, żeby sprawdzić, czy w gatkach nosi talizman, który mu kupiła Szef wieje gdzie pieprz rośnie, pomyka przez stół i kanapy, a ona wrzeszczy za nim: przecież jestem twoją mamą! Jak chcesz, po pokażę ci moje mamuśka z szamanką mają u mnie nominację do Oski jako duet damsko-damski.
A Gwi z KSy za męsko-męski. Właśnie obejrzałam Scholara, chytre rządy nowego króla, ruch oporu Czarnych Szat i nową pochwałę czytelnictwa w postaci szerzenia dywersji więcej wrażeń, jak się wyśpię
Admete - Wto 08 Wrz, 2015 04:15
Ja mam takie zaległości w oglądaniu czegokolwiek, że w zasadzie w ogóle mogę przestać oglądać...Jedynie Mrs Cop mam na bieżąco i 37.5 No Namida ( ale tutaj napisy są raz na półtora tygodnia ).
|
|
|