To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

Loana - Pon 10 Wrz, 2012 12:47

Hmm, wypowiem sie jako chyba jedyna prawdziwa nie-hipsterka tutaj (zeby nie bylo, NIE KUPUJE bulki tartej po 7 zl :P ). Pomysl z kinem fajny, podoba mi sie :) Dobrze tez, ze nareszcie daja do jedzenia cos innego niz popkorn i tortille (czy jak sie te suche duze ostre chipsy nazywaja). I przekonuja mnie poniedzialkowa cena, bo w Heliosie w Magnolii to mnie babka przy kasie zabila tekstem, ze "tanie wtorki" zawsze kosztowaly 18 zl, a nie 13 -_-' bosz, jaka ja jestem stara, ze takie ceny pamietam jeszcze? :(
Mam tylko nadzieje, ze beda puszczali rowniez filmy dla mnie. Jak na razie ogolnie kino ma dla mnie moze z 2-3 propozycje rocznie, bo ja nie lubie ambitnego kina, polskiego kina, dramatow, glupich komedii - w ogole malo co lubie ogladac ostatnio :P Najbardziej filmy animowane! :P
Szkoda tylko, ze wybrali te nieszczesne poniedzialki -_-' AKURAT jak ja mam posiedzenia RO i problem z opieka, bo moj tato nie moze dzieci odbierac :( poszlabym dzisiaj z Iza do kina, ale z Ada juz nie, a nie mam komu jej zostawic -_-' wiec niestety ide w srode do Arkad, bo tez maja calkiem tanie bilety (cenowo wyjde na to samo :P ).
Czy ktos wie, ile kosztuje parking w tym nowym Heliosie? bo tam niestety obrzydliwie ciezko wjechac autem po poludniu, a jeszcze ciezej zaparkowac -_-' i jak sie ma taka matka-polka jak ja dostac do kina, kiedy dla niej wazny jest czas? :(

Anaru - Pon 10 Wrz, 2012 18:34

A ja byłam dzisiaj zerknąć do przelotem środka jak tam nowy wystrój w Heliosie i naprawdę się zmieniło. Kupiłam sobie ambitnie (hipsterko znaczy :mrgreen: ) kanapeczkę na ciepło z kozim serem i żurawiną, następnym razem wypróbuję co innego, bo fajne propozycje mają. I mam nadzieje, że nie tylko kanapkowo czy sałatkowo skorzystam, tylko, że mi się uda wyrwać na jakiś film. Bo repertuar taki, że większość mnie kusi, a nie wiem czy uda się zdobyć. ;)
trifle - Pon 10 Wrz, 2012 22:56

Ja byłam na Pinie dziś i umarłam z wizualnego szczęścia :serce2: :thud: Przepiękny film. Ale nie cierpię 3d...
Agn - Pon 10 Wrz, 2012 23:15

A ja miałam iść na Cztery lwy, ale siła wyższa i nie poszłam. :cry2: :cry2: :cry2:
Trifle, to ty jesteś we Wro czy nie?

Loano, pierwsza zasada hipsterów to nie przyznawać się do hipsterstwa, a zatem... :lol:

elbereth - Wto 11 Wrz, 2012 08:33

Loana w przeciwieństwie do nas, hipsterów, nie snobuje się na kulturę wysoką, tylko na kulturę popularną. Co z pewnością wkrótce stanie się modne, tylko my jeszcze o tym nie wiemy, więc to Loana jest w prawdziwej awangardzie, a nie my. :-P

Filmy w HNH są naprawdę różnorodne, więc nie 'mam nadzieje, ze beda puszczali rowniez filmy dla mnie', bo już puszczają i to całkiem sporo. :-) Powiedziałabym, że co najmniej połowa repertuaru się spokojnie nadaje dla "normalnych" ludzi (sprawdziłam, grają też równolegle w "normalnych" kinach, więc musi być dla ludzi :-P ), wystarczy sobie poczytać opisy.

Ceny biletów są konkurencyjne nie tylko w poniedziałki. Jeśli w magnolii w tani wtorek bilety są po 18 zł, to senk ju wery macz za taką zniżkę, jak tu przez cały tydzień są po 17 zł :-P (oprócz weekendowych wieczorów). Porównywalne ceny to ma chyba tylko DCF (16 zł i tanie środy 11 zł), ale tam z repertuarem jest słabo, bo go obcięli o połowę, odkąd HNH ruszył. :shock: Także arkad bym nie nazwała tanimi. :-P

Z parkingiem to nie wiem, my zawsze stajemy na kazimierza koło kościoła, albo na antoniego, albo na włodkowica, co by było za darmo. :-P Ale w sumie Ania ostatnio stawała na parkingu i nie pamiętam, żeby coś płaciła, więc może teraz też jest za darmo? Się dowiem. :wink:

A wczoraj byliśmy z Anią i z Jarkiem na Dobrych chęciach, ale się zmęczyłam strasznie i nie polecam, jak ktoś nie lubi ciężkiego kina o problemach dnia codziennego. Taki bardzo "polski" był ten film, mimo że rumuński. :?

trifle - Wto 11 Wrz, 2012 09:32

Agn napisał/a:
Trifle, to ty jesteś we Wro czy nie?

Jestem, ale tylko bardzo tymczasowo (tzn na kilka dni), żeby w bibliotece móc poprzesiadywać.

HNH jest fajny, podoba mi się. Minimalistycznie, jedzenie wydaje się dobre, nie ma śmierdzącego popcornu, nie ma reklam przed seansem, super.

Agn - Wto 11 Wrz, 2012 19:48

trifle napisał/a:
nie ma reklam przed seansem

Są! Znaczy się zwiastuny innych filmów. Ale nie lecą kawy, herbaty i lizaki.

Loana - Wto 11 Wrz, 2012 20:16

Maciek mi wlasnie mowil, ze leci w tym nowym kinie bardzo dobry film animowany - nawet bym sie wybrala :) El, zobacz plis co z tym parkingiem, ja pewnie bede kolo 17 jechac, a wtedy parkingi wszedzie sa platne jeszcze :(
trifle - Wto 11 Wrz, 2012 22:58

Agn napisał/a:
trifle napisał/a:
nie ma reklam przed seansem

Są! Znaczy się zwiastuny innych filmów. Ale nie lecą kawy, herbaty i lizaki.

Ale to trwa dosłownie kilka minut, max 5, mam wrażenie. I zwiastuny to dla mnie nie do końca reklamy ;) No, reklamy filmów, ale to ujdzie ;)

Agn - Śro 12 Wrz, 2012 06:13

Ja lubię zwiastuny filmów, można się wtedy zorientować, na co się wybrać. Ale reklamy lizaków, herbat, kaw mrożonych i diabli wiedzą, czego jeszcze to już mnie wkurzają. Dlatego HNH ma u mnie kolejnego plusa. :-)
RaczejRozwazna - Śro 19 Wrz, 2012 17:43

dzieczyny na co warto się wybrać do kina? I nie chodzi mi o kino moralnego niepokoju :wink:
Grają: Odwróceni, zakochani; Zakochani w Rzymie, Dwoje do poprawki, Ted.

Doradźcie :kwiatek:

Admete - Śro 19 Wrz, 2012 20:02

Ja bym poszła na tych odwróconych - dla efektów specjalnych :)
Loana - Śro 19 Wrz, 2012 22:44

Dzwoneczek :P
Agn - Sob 06 Paź, 2012 23:22

Dolnośląskie Centrum Filmowe w ramach Dolnośląskiego Klubu Filmowego...

WROCŁAW
08.10.2012 GODZ. 20.00
PONIEDZIAŁEK
BILET: 8 ZŁ
CASABLANCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:excited: :excited: :excited: :excited: :excited:

Anaru - Nie 07 Paź, 2012 22:34

Widzisz, dobrze, że nie zdążyłaś obejrzeć na małym ekranie. Bo nie zdążyłaś. nie? ;)
Agn - Nie 07 Paź, 2012 22:39

Nie, nie zdążyłam... Jak dobrze! ^^
Loana - Pon 08 Paź, 2012 07:46

Ja tez nie widzialam :P
Anaru - Pon 08 Paź, 2012 19:00

A wybierasz się również?
Loana - Wto 09 Paź, 2012 14:29

Niestety nie :(
Agn - Wto 09 Paź, 2012 21:19

Za tydzień w poniedziałek o 19.30 będzie Underground, chyba się przegalopuję. :mrgreen:
Anaru - Śro 10 Paź, 2012 13:20

Strasznie daaawno temu to oglądałam...
Agn - Czw 11 Paź, 2012 00:44

A za 2 tygodnie o tej samej porze Czas apokalipsy. Już się umówiłam na seans. :mrgreen: Ciekawość, czy coś z tego umówienia się wyjdzie... :mysle:
elbereth - Wto 30 Paź, 2012 18:55

Doszły mnie słuchy, że Warszawa zazdrości Wrocławiowi gutkowego Heliosa. :-P Ale przecież Wy macie Muranów! :wink:

Od poniedziałku w jednym i w drugim kinie Nowe Horyzonty Tournee. :cheerleader2: Widziałam tylko Holy Motors z tego zestawu, więc na pewno się wybiorę na resztę (no, może nie na wszystko, ale na pewno zwycięski Od czwartku do niedzieli muszę zobaczyć).

Anaru - Czw 01 Lis, 2012 00:39

elbereth napisał/a:
Doszły mnie słuchy, że Warszawa zazdrości Wrocławiowi gutkowego Heliosa. :P

Wieści się rozchodzą. :mrgreen:

elbereth - Pon 05 Lis, 2012 06:27

Anaru mi kazała napisać posta w ogłoszeniach kulturalnych, to napisałam, chociaż wyszło, że te "moje" wydarzenia to i tak głównie filmowe są. :-P

Z aktualnego repertuaru, po sobotnim seansie z Anaru i Agn, polecam(y) Obławę. Już nie tylko ze względu na Dorocińskiego :slina: , ale bo to po prostu dobry film jest. :cool:

A tymczasem grają już Miłość - IDŹCIE DO KINA KONIECZNIE!!!! :serce2:

I kolejny must-see jakoś pod koniec miesiąca: Mistrz (bez wykrzykników, bo sama nie widziałam jeszcze, ale po relacjach z Wenecji nie mogę się doczekać).

Serio, trzeba zobaczyć, to są prawdopodobnie dwa najlepsze filmy roku (a nawet jak ktoś ma zamiar się nie zgodzić, to i tak trzeba zobaczyć :-P ).