To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dr House

Admete - Wto 29 Wrz, 2009 21:53

Wszystko co dotyczy Foremana i 13 przewijam ;)
Anonymous - Wto 29 Wrz, 2009 21:56

Ja lubiłam tą parę, ale w najnowszym odcinku byli przeciętni... nawet jak dla mnie. Nijacy ponad granice.
Anaru - Sob 03 Paź, 2009 01:45

"Dr House" - kultowy serial z "Gazetą"

Właśnie zauważyłam, że GW zrobiła specjalna stronę nt. Dr House'a
http://wyborcza.pl/0,101975.html

I dała do gazety płytki....
http://wyborcza.pl/1,1019...z__Gazeta_.html
Dr House, Sezon I, odcinki 1-4 w GW
Zanurz się w świat medycznych sekretów doktora House'a, najbardziej fascynującego bohatera seriali o lekarzach. Hugh Laurie wciela się w postać doskonałego, ale zarazem sarkastycznego fachowca, doktora Gregory House'a, człowieka śmiałego ale i kompletnie pozbawionego manier typowych dla tego zawodu.

Na pierwszą część składa się etui do zbierania całości serii oraz płyta DVD z odcinkami 1-4.
ODCINEK 1 - Pilot.
43 min. Pewna wychowawczyni zaczyna wypowiadać niezrozumiałe brednie i dostaje konwulsji na oczach przerażonych przedszkolaków. Doktor House zwołuje zespół, który ma pomóc kobiecie zanim na zawsze, z powodu choroby, utraci pracę nauczycielki.
ODCINEK 2 - Ojcostwo.
42 min. Pewien gracz w lacrosse cierpi na omamy, męczące go zwłaszcza nocami. House zaleca ryzykowną biopsję siatkówki oka, aby sprawdzić czy lęk przed mrokiem nie wynika z przyczyn genetycznych.
ODCINEK 3 - Brzytwa Ockhama.
43 min. Student po wyczerpującej i pełnej seksu nocy z koleżanką udaje się na zajęcia, gdzie traci przytomność, pozostawiając doktorowi House i jego ludziom całe morze teorii na temat szybkiej utraty ilości białych krwinek. Czy któraś z nich będzie prawdziwa?
ODCINEK 4 - Macierzyństwo.
42 min. Kiedy zabójczy wirus atakuje najmłodszych pacjentów szpitala, doktor House musi podjąć naprawdę ryzykowną decyzję, aby uratować tyle dzieci, ile zdoła.

Alicja - Sob 03 Paź, 2009 16:35

przegapiłam :?
strona ciekawa, podoba mi się poczatek jednego z artykułów:

"Gdybyś stanął twarzą w twarz ze śmiercią, chciałbyś najlepszego lekarza, niezależnie od jego charakteru."

Calipso - Nie 04 Paź, 2009 17:38

Alicja napisał/a:
przegapiłam

A ja wczoraj widziałam w kiosku.W sumie nie jest drogie,ale i tak nie mogłabym systematycznie kupować kolejnych wydań.

Admete - Śro 07 Paź, 2009 19:59

Bardzo dobry jest ostatni odcinek. A wszystko dlatego, że nie ma już nudnego Wielkiego Nochala i chwilowo jest mniej Drewnianej Trzynastki ;) Ta kobieta ma zawsze jeden wyraz twarzy i jest tak chuda, że aż przykro na nią patrzeć. Wrócił na chwilę dawny zespół. Chase taki śliczny i znów ma dylematy moralne. Oby został. Cameron odejdzie, bo wypisują aktorkę z serialu. Szkoda - jak kiedyś mniej lubiłam jej postać, tak teraz wolałabym ją niż tę męczennicę Number 13 ;) Z nowej obsady dobra była postać tego Hindusa i Amber, to scenarzyści ich zakatrupili. Co za polityka :roll: :wink:
Alicja - Śro 07 Paź, 2009 20:21

Admete, jednak oglądasz :-D
Anonymous - Śro 07 Paź, 2009 20:42

w związku z problemami na mieszkaniu nie oglądałam i dziś raczej nie oglądnę.... chociaż od wczoraj odcinek mam....
ale jutro już na pewno zobaczę

Admete - Śro 07 Paź, 2009 22:07

Alicja napisał/a:
Admete, jednak oglądasz :-D

Do czasu...Bo jak mi wrócą w pełni Taub, 13 i Foreman razem z nimi znów dostanie...( tu wstawiłabym pewne słowo, ale jest niecenzuralne ;) ), to będę musiała strasznie dużo przewijac, tak jak przy odcinku z zeszłego tygodnia, kiedy to ominęłam wszystko z panem F i Feralną Liczba ;)

Anonymous - Pią 09 Paź, 2009 16:09

N Amber to z kolei ja miałam alergię.

Oglądnęłam ze sporym odcinkiem najnowszy odcinek... faktycznie całkiem interesujący, ale jakiś taki jednak.... dziwny stary zespół pod wodzą nowego szefa. Zupełnie inny poziom niż wtedy gdy Foreman zastępował Housea. Nie będzie Cameron? to szkoda.... w sumie.... Bardzo mało jest samego Grega... szkoda. Tęsknię za jego humorem(chociaż nie powiem w tym odcinku były przebłyski tego za co kochałam ten serial.

Admete - Pią 09 Paź, 2009 16:16

U mnie każda postać ma lepiej niż Foreman i 13 ;) Tej ostatniej tak nie znoszę, że najchętniej chciałabym, żeby ją scenarzyści zabili jak najszybciej ;) Postać do niczego, a aktorka tylko wygląda, nie potafi grać.
Alicja - Pią 09 Paź, 2009 19:17

lady_kasiek napisał/a:
Amber to z kolei ja miałam alergię.

tak jak i ja.
O czym wy tu piszecie, mało Grega? to po co serial Dr House? :?

Anonymous - Śro 14 Paź, 2009 17:06

Ok i kolejny odcinek oglądnięty :) . Pierwsze co mi się najbardziej nasuwa to, że powtarzają do upadłego schematy, brak jest nowości... wszystko już było, rządzący Forman, nagłe olśnienia.... wszystko... Chociaż ten odcinek był poruszajacy żal mi było ojca pacjenta.... Alicja chyba po oglądnieciu zrozumie o co mi chodziło dokładnie.
Cuddy ładnie wyglądała.... nie przypomina tej megiery-dyrektorki z pierwszego sezonu... jest coraz bardziej kobieca. Całkiem dobre role w tym odcinku Chase`a i Formana. Cameron bezbarwna totalnie. Trzynastka.... ładnie wyglądała....

Admete - Śro 14 Paź, 2009 20:39

Nie mam czasu, żeby obejrzeć i nastroju. Może jak będzie więcej odcinków.
trifle - Pią 16 Paź, 2009 18:34

Obejrzałam wczoraj pierwszy, podwójny odcinek szóstej serii. Właściwie w ogóle mi się nie podobał :roll: Mało housowy, przegadany. To chyba kolejny mój serial do odstawki :roll:
Admete - Pią 16 Paź, 2009 18:53

Ten pierwszy był bardzo dobry.
Alicja - Nie 18 Paź, 2009 18:40

mnie się odcinki 6.1i 2 podobały, inne, ale interesujące. Przede wszystkim duużo Housa :wink: miałam przyjemność obejrzeć go w chwilach, których życzyłam mu z całego serca, mam na myśli wątek romansu. House pomagający bez powodu też był niczego sobie, ale scena końcowa - House z diabolicznie wypływającym uśmiechem w koszulce z uśmiechnięta buźką emotką mnie przeraził. Są dwie opcje, albo będzie słodki i na tym serial zakończymy albo będzie jeszcze gorszy niż był :-P
Alicja - Śro 28 Paź, 2009 19:56

od środy 4 listopada na dwójce o godz. 18 serial Doktor Martin

angielski serial o chirurgu, który panicznie boi się...krwi. Rozwijający się lęk powoduje, ze doktor musi zrezygnować z obiecującej praktyki i przenieść się na prowincję, do Kornwalii. Do tej pory jego pacjenci leżeli uśpieni na stole operacyjnym, teraz musi z nimi rozmawiać. Jest tak nietaktowny, że niejednokrotnie niektórzy z nich wybiegają wściekli z jego gabinetu w połowie badania.

wrzuciłam to również tutaj, gdyż kogoś mi to przypomina :wink:

Anaru - Czw 29 Paź, 2009 01:39

100. odcinek "Doktora House'a"
Z okazji setnego odcinka serialu "Dr. House" odbyła się uroczysta gala z wielkim, uroczystym tortem. Wyglądał na smaczną przekąskę... ;)
http://www.joemonster.org...oktora_House_a_

Alicja - Czw 29 Paź, 2009 13:10

w Świecie seriali nowiny - ulegną zmianie plany ślubne Cameron za sprawą pewnego mężczyzny oraz różnic w poglądach na etykę zawodową pomiędzy nią a Chasem. Prawdopodobnie aktorka odtwarzajaca rolę Cameron odejdzie z serialu.
Admete - Czw 29 Paź, 2009 13:13

Ma odejść czyli że zostawi męża, bo przecież po ślubie są.
Alicja - Czw 29 Paź, 2009 13:16

a są? przegapiłam ślub :shock: :rumieniec: bo pamietam tylko, że razem zamieszkali. Chyba czas na powtórkę, który to odcinek?
Admete - Czw 29 Paź, 2009 13:42

Nie pamiętam zbyt dokładnie, bo ja końca tamtego sezonu nie oglądałam.
Anonymous - Czw 29 Paź, 2009 23:02

ślub był w ostatnim odcinku. Alicjo!!!! ;)

już się ryski pojawiają w związku...

Alicja - Pią 30 Paź, 2009 18:04

z ostatniego odcinka zapamiętałam zamknięcie Housa w szpitalu psychiatrycznym i smutnego Wilsona :wink: oraz halucynacje Housa, bo te były, hm.. :serduszkate: reszta była najwidoczniej tak mało ważna, że śmignęła przez mój mózg nie zostawszy zapamiętana. :rumieniec: :mrgreen:
Ja naprawdę nie pamiętam ślubu :paddotylu: czyżby wyparcie :mysle: