To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji

Akaterine - Pon 27 Maj, 2013 20:56

W sumie, jak się potraktuje to jako wariację, to da radę. Gdyby to była normalna Duma, nie byłabym zadowolona z takiej obsady, tu całkowicie przejdzie. W zasadzie w normalnej ekranizacji nie byłabym zadowolona chyba z żadnej obsady, bo DiU nakręcili dość. Ja chcę nowe Perswazje i porządne MP! Czemu nikt mnie nie słucha ;) .
zooshe - Pon 27 Maj, 2013 21:16

Anna Maxwell Martin jako Liz jakoś tego nie widzę. :confused3:
Admete - Pon 27 Maj, 2013 21:32

Akaterine ja chcę tego samego, co ty i tez mnie nikt nie słucha ;)
Akaterine - Pon 27 Maj, 2013 21:37

Może powinnyśmy zebrać siły ;) . Ja bym chciała jeszcze Lady Susan.
Admete - Pon 27 Maj, 2013 21:55

Mnie by nawet Sanditon nie przeszkadzał ;)
Akaterine - Wto 28 Maj, 2013 09:03

Tylko według jakiego dokończenia? ;) W Polsce mamy wydane jedno, ale powstało kilka. Choć dla mnie zakończenie mógłby stworzyć jakiś dobry scenarzysta, lub kilku do spółki.
Anonymous - Wto 28 Maj, 2013 11:38

Admete napisał/a:
Akaterine ja chcę tego samego, co ty i tez mnie nikt nie słucha ;)

To jest Nas Troje :)

Caitriona - Wto 28 Maj, 2013 13:42

AineNiRigani napisał/a:
To jest Nas Troje

Właściwie to jesteśmy cztery ;)

Lady_Joanna - Wto 28 Maj, 2013 17:48

Ja tam traktuję to troszkę jak fanfiction i czekam co z tego wyniknie :)
primavera - Wto 28 Maj, 2013 19:54

Lady_Joanna napisał/a:
Ja tam traktuję to troszkę jak fanfiction i czekam co z tego wyniknie :)

ja również czekam ale bez większych emocji :mysle: :confused3:

Caitriona - Czw 11 Lip, 2013 19:39

To nie ekranizacja powieści JA, ale związane, więc wrzucam tu. Austenland: http://www.youtube.com/watch?v=KbHr8YyjSlg Ja chętnie obejrzę, choćby dla JJ Fielda ;)
Akaterine - Czw 11 Lip, 2013 19:59

Ja również obejrzę dla JJ Feilda ;) .
Admete - Czw 11 Lip, 2013 21:23

Powiem szczerze, że wygląda to dość zabawnie ;)
Akaterine - Pią 19 Lip, 2013 16:59

http://www.filmweb.pl/new...e+Austen-97451#
:excited:

Akaterine - Sob 20 Lip, 2013 08:41

Spodziewałam się jakiegoś odzewu na tego newsa, ale widzę, że tylko mnie to ekscytuje ;) .
Przeczytałam, że ten reżyser miał zamiar również zekranizować Sanditon i Watsonów - razem, czyli chciał połączyć obie powieści. Ciekawe, czy miało to być zsumowanie bohaterów, czyli mielibyśmy wszystkich głównych bohaterów z obu powieści, czy niektóre postaci byłyby połączone (np. Emma Watson stałaby się Charlotte Heywood itd.). Lady Susan będzie pewnie miała coś z Love and Freindship, skoro taki tytuł ma być nadany filmowi.

Eeva - Sob 20 Lip, 2013 12:55

O super, bardzo sie cieszę. Chętnie zobaczę :-)
milenaj - Sob 20 Lip, 2013 12:55

Ja też z chęcią obejrzę. :mrgreen:
Akaterine - Sob 20 Lip, 2013 15:32

Tak sobie myślę, że dla mnie ten film nawet nie musi być dobry, jeżeli zrobi coś innego - rozbudzi zainteresowanie Jane Austen. Po DiU 2005 nastąpił wysyp ekranizacji, do tego dwie biografie. Nie obraziłabym się, gdyby znowu tak się stało.
Joy - Sob 20 Lip, 2013 17:16

To wspaniała informacja! Jane Austen nigdy nie za dużo;)
Trzykrotka - Sob 20 Lip, 2013 22:27

Lady Susan jest świetnym materiałem na film. Coś jak łagodne Niebezpieczne związki
Akaterine - Nie 21 Lip, 2013 07:42

Dokładnie, dlatego dziwiło mnie zawsze, czemu nikt wcześniej się za to nie zabrał. Tylko ciekawe, co z tego wyjdzie teraz, skoro reżyser widzi w tym 100 lat wcześniejszego Oscara Wilde'a.
Trzykrotka - Nie 21 Lip, 2013 10:28

A czy widziałyście te Rytmy nocy, o których piszą?
behemotka - Pon 05 Sie, 2013 12:55

ja widziałam "Pannice w opałach" i jeśli tak samo zrobią JA to zaśniecie w połowie a przedtem dwa razy zgubicie wątek

nie wiem, czy ktoś oglądał The Lizzie Bennet Diaries ale twórcy zrobili też "Welcome to Sandition" (raczej słabe) i właśnie wyszła zapowiedź Emmy - "Emma approved" - jestem ciekawa, bo Emma ze względu na lżejszą formę i taki plotkarski charakter może się świetnie sprawdzić w tej formie

http://www.hypable.com/20...s-next-project/

Blair W. - Pon 05 Sie, 2013 16:53

Matko, dlaczego kolejna wariacja DiU, miast jednej dobrze nakręconej perswazji?
Szczerze to mam już dość wariacji przeróbek i fanficków temat. Powoli doprowadzają do tego że moja ukochana książka zaczyna mnie nudzić. Dlaczego nie mogą stworzyć czegoś oryginalnego?
Anna Maxwell Martin będzie dla mnie Ester z Bleak House w czymkolwiek by nie zagrała, (a idealnie by się nadawała na Annę Elliott, ładną Annę a nie jakiś przerażające brzydactwo).

behemotka - Śro 16 Paź, 2013 21:44

Emma Appoved ruszyła :)
całkiem zgrabne jak na razie, a na pewno lepsze od vloga Jane Eyre

http://www.youtube.com/user/EmmaApproved