Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji
Akaterine - Pon 27 Maj, 2013 20:56
W sumie, jak się potraktuje to jako wariację, to da radę. Gdyby to była normalna Duma, nie byłabym zadowolona z takiej obsady, tu całkowicie przejdzie. W zasadzie w normalnej ekranizacji nie byłabym zadowolona chyba z żadnej obsady, bo DiU nakręcili dość. Ja chcę nowe Perswazje i porządne MP! Czemu nikt mnie nie słucha .
zooshe - Pon 27 Maj, 2013 21:16
Anna Maxwell Martin jako Liz jakoś tego nie widzę.
Admete - Pon 27 Maj, 2013 21:32
Akaterine ja chcę tego samego, co ty i tez mnie nikt nie słucha
Akaterine - Pon 27 Maj, 2013 21:37
Może powinnyśmy zebrać siły . Ja bym chciała jeszcze Lady Susan.
Admete - Pon 27 Maj, 2013 21:55
Mnie by nawet Sanditon nie przeszkadzał
Akaterine - Wto 28 Maj, 2013 09:03
Tylko według jakiego dokończenia? W Polsce mamy wydane jedno, ale powstało kilka. Choć dla mnie zakończenie mógłby stworzyć jakiś dobry scenarzysta, lub kilku do spółki.
Anonymous - Wto 28 Maj, 2013 11:38
| Admete napisał/a: | Akaterine ja chcę tego samego, co ty i tez mnie nikt nie słucha |
To jest Nas Troje
Caitriona - Wto 28 Maj, 2013 13:42
| AineNiRigani napisał/a: | | To jest Nas Troje |
Właściwie to jesteśmy cztery
Lady_Joanna - Wto 28 Maj, 2013 17:48
Ja tam traktuję to troszkę jak fanfiction i czekam co z tego wyniknie
primavera - Wto 28 Maj, 2013 19:54
| Lady_Joanna napisał/a: | Ja tam traktuję to troszkę jak fanfiction i czekam co z tego wyniknie |
ja również czekam ale bez większych emocji
Caitriona - Czw 11 Lip, 2013 19:39
To nie ekranizacja powieści JA, ale związane, więc wrzucam tu. Austenland: http://www.youtube.com/watch?v=KbHr8YyjSlg Ja chętnie obejrzę, choćby dla JJ Fielda
Akaterine - Czw 11 Lip, 2013 19:59
Ja również obejrzę dla JJ Feilda .
Admete - Czw 11 Lip, 2013 21:23
Powiem szczerze, że wygląda to dość zabawnie
Akaterine - Pią 19 Lip, 2013 16:59
http://www.filmweb.pl/new...e+Austen-97451#
Akaterine - Sob 20 Lip, 2013 08:41
Spodziewałam się jakiegoś odzewu na tego newsa, ale widzę, że tylko mnie to ekscytuje .
Przeczytałam, że ten reżyser miał zamiar również zekranizować Sanditon i Watsonów - razem, czyli chciał połączyć obie powieści. Ciekawe, czy miało to być zsumowanie bohaterów, czyli mielibyśmy wszystkich głównych bohaterów z obu powieści, czy niektóre postaci byłyby połączone (np. Emma Watson stałaby się Charlotte Heywood itd.). Lady Susan będzie pewnie miała coś z Love and Freindship, skoro taki tytuł ma być nadany filmowi.
Eeva - Sob 20 Lip, 2013 12:55
O super, bardzo sie cieszę. Chętnie zobaczę
milenaj - Sob 20 Lip, 2013 12:55
Ja też z chęcią obejrzę.
Akaterine - Sob 20 Lip, 2013 15:32
Tak sobie myślę, że dla mnie ten film nawet nie musi być dobry, jeżeli zrobi coś innego - rozbudzi zainteresowanie Jane Austen. Po DiU 2005 nastąpił wysyp ekranizacji, do tego dwie biografie. Nie obraziłabym się, gdyby znowu tak się stało.
Joy - Sob 20 Lip, 2013 17:16
To wspaniała informacja! Jane Austen nigdy nie za dużo;)
Trzykrotka - Sob 20 Lip, 2013 22:27
Lady Susan jest świetnym materiałem na film. Coś jak łagodne Niebezpieczne związki
Akaterine - Nie 21 Lip, 2013 07:42
Dokładnie, dlatego dziwiło mnie zawsze, czemu nikt wcześniej się za to nie zabrał. Tylko ciekawe, co z tego wyjdzie teraz, skoro reżyser widzi w tym 100 lat wcześniejszego Oscara Wilde'a.
Trzykrotka - Nie 21 Lip, 2013 10:28
A czy widziałyście te Rytmy nocy, o których piszą?
behemotka - Pon 05 Sie, 2013 12:55
ja widziałam "Pannice w opałach" i jeśli tak samo zrobią JA to zaśniecie w połowie a przedtem dwa razy zgubicie wątek
nie wiem, czy ktoś oglądał The Lizzie Bennet Diaries ale twórcy zrobili też "Welcome to Sandition" (raczej słabe) i właśnie wyszła zapowiedź Emmy - "Emma approved" - jestem ciekawa, bo Emma ze względu na lżejszą formę i taki plotkarski charakter może się świetnie sprawdzić w tej formie
http://www.hypable.com/20...s-next-project/
Blair W. - Pon 05 Sie, 2013 16:53
Matko, dlaczego kolejna wariacja DiU, miast jednej dobrze nakręconej perswazji?
Szczerze to mam już dość wariacji przeróbek i fanficków temat. Powoli doprowadzają do tego że moja ukochana książka zaczyna mnie nudzić. Dlaczego nie mogą stworzyć czegoś oryginalnego?
Anna Maxwell Martin będzie dla mnie Ester z Bleak House w czymkolwiek by nie zagrała, (a idealnie by się nadawała na Annę Elliott, ładną Annę a nie jakiś przerażające brzydactwo).
behemotka - Śro 16 Paź, 2013 21:44
Emma Appoved ruszyła
całkiem zgrabne jak na razie, a na pewno lepsze od vloga Jane Eyre
http://www.youtube.com/user/EmmaApproved
|
|
|