To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne II

Aragonte - Śro 18 Wrz, 2019 09:44

BeeMeR napisał/a:
Aragonte, daj koniecznie znać (w swoim czasie) czy dobrze się użytkuje tą Nokię :kwiatek:

Dam znać.
Brat mnie kusił jakąś zachwalaną Motorolą, ale jakoś nie mam przekonania do Motoroli.
A z czytnikiem poczekam, aż spłacę resztę długów za Anglię :roll: Myślę o tym (Kindle Paperwhite 4):
https://www.morele.net/cz...41s7y8-4143185/

Agn - Śro 18 Wrz, 2019 12:02

Ten Kindle i mnie sie marzy...
Admete - Śro 18 Wrz, 2019 13:11

Akaterine dzięki. Właśnie coś takiego by chciała. Aragonte tylko jeśli chcesz potem Legimi, to na Kindla jest chyba mniej książek. Musisz sprawdzić.
Admete - Śro 09 Paź, 2019 18:47

Jaka ładna czołówka na Forum :)
Trzykrotka - Śro 09 Paź, 2019 20:18

Aż mi się ciepło na serc zrobiło na jej widok. Piękna jesień, piękna para :serduszkate:
ŁukaszG - Czw 10 Paź, 2019 09:17

Trzykrotka napisał/a:
[...] Piękna jesień, piękna para :serduszkate:

Czołówka zrobiona w październiku 2011 roku, a jeśli chodzi o tą parę... w nazwie pliku mam litery KANK, ciekawe dlaczego...? ;)

Pozdrawiam
Łukasz

BeeMeR - Czw 10 Paź, 2019 09:29

Ładna czołówka (i para z KANK ;) ) :serce:
Trzykrotka - Wto 15 Paź, 2019 09:06

Znowu mamy trolla, tym razem w North an South
Admete - Wto 15 Paź, 2019 11:26

To Akaterine i Carolina. Muszę poprosić Łukasza o dostęp do wszystkich części forum.
BeeMeR - Wto 15 Paź, 2019 11:55

Moze tak jak kiedyś było proponowane - by wszyscy moderatorzy mieli dostęp wszędzie, kto pierwszy zobaczy trolla wyrzuci posty, nie będzie kombinacji z przenoszeniem postów, wątków itp
Admete - Wto 15 Paź, 2019 15:55

Tak byłoby najlepiej.
Agn - Czw 24 Paź, 2019 09:34

Znowu mamy jakiegos spamera w "ekranizacjach" . :evil:
Admete - Czw 24 Paź, 2019 14:52

Już któraś z dziewczyn usunęła.
Admete - Śro 06 Lis, 2019 17:59

Czy znacie się na power bankach? Przydałby mi się jakiś.
Agn - Pią 29 Lis, 2019 06:36

Znowu jakis Owen Holt spamuje z butami. Jestesmy w stanie jakos powstrzymac spamerow? :mysle:
Admete - Pią 29 Lis, 2019 06:58

Pisałam już do Admina. Przypomnę mu się jeszcze.
Aragonte - Pią 29 Lis, 2019 09:46

Napisałam smsa do Akaterine i Caroline, żeby posprzątały w wolnej chwili.

Edit: już nie ma, chyba któraś miała rękę na pulsie :-D

Admete - Nie 08 Gru, 2019 09:48

Forum się coś przycina. Czasem nie chce się załadować, przynajmniej u mnie.
Aragonte - Nie 08 Gru, 2019 16:42

W nocy był critical error. Pewnie wszyscy poza mną spali, więc może nikt więcej nie zauważył.
BeeMeR - Nie 08 Gru, 2019 17:21

Też mi się dziś zwiesiło kilka razy :mysle:
Aragonte - Śro 11 Gru, 2019 23:35

Dostaję wścieku przez swój komputer stacjonarny, do tego stopnia, że chyba z tej złości kupię nowy (i znowu obciążę kredytówkę, bo nie mam zbywającej kasy :roll: ), tym razem nie prosząc brata o żadne porady, bo nie jestem zadowolona z jego ostatniego wyboru, czyli Lenovo :roll:
Mam na oku Della, zerknęłam na razie na ofertę x-com. Akaterine, rzucisz okiem na powiesz, czym warto by się zainteresować? Nie gram, więc parametry grafiki nie są dla mnie aż tak istotne, ale zależy mi na względnej niezawodności i szybkości, bo z obecnym Lenovo dostaję białej gorączki i w powietrzu fruwają panny lekkich obyczajów :uzi:
https://www.x-kom.pl/g-13...f[109][72490]=1

Tak na szybko wyciągnęłam sobie kilka typów z niższej półki cenowej Della:
https://www.x-kom.pl/p/43...1000-10pro.html
https://www.x-kom.pl/p/44...1000-10pro.html
https://www.x-kom.pl/p/44...1000-10pro.html

Naturalnie to nie musi być oferta x-com - mam ich po prostu w dobrej lokalizacji i łatwo byłoby mi odebrać sprzęt, to wszystko.

Admete - Czw 12 Gru, 2019 08:42

A ja bym poprosiła o jakieś rekomendacje laptopowe, przy czym opcja mniejszego laptopa - 15 cali. Też nie gram,a le lubię, jak sprzęty mi śmigają, a nie ślimaczą się ;) Nad ceną się zastanowię jeszcze...
Akaterine - Czw 12 Gru, 2019 09:03

Aragonte, wstrzymaj się jeszcze, bo tak jak Ci pisałam w innym wątku - to może być kwestia oprogramowania. Reinstalacja systemu na czysto mogłaby załatwić sprawę. Na początek zainstaluj tam CCleaner, wejdź w Ustawienia (Settings) > Autostart i w prawym dolnym rogu kliknij "zapisz do pliku tekstowego" czy coś podobnego i mi to wyślij - powiem Ci, czy coś stamtąd wywalić i może będzie lepiej działać. Oprócz tego wejdź w "czyszczenie niestandardowe" i zrób "Analizuj", żeby Ci pokazało, ile masz śmieci. Później możesz to wszystko wywalić, ale musisz wziąć pod uwagę to, że usunie Ci historię przeglądania i aktywne zalogowania (ale nie zakładki czy hasła). Dobrze by też było sprawdzić dysk, czy nie ma uszkodzeń. A jak to nie pomoże znacząco to reinstalacja - to nawet będę mogła Ci zrobić, jak będzie nasze kolejne spotkanie kółka baletowego ;) .
Aragonte - Czw 12 Gru, 2019 09:21

Dzięki :kwiatek:
Brat się właśnie zaoferował z reinstalką i napisał, że może pomóc zmiana dysku na SSD. No zobaczymy, na razie to ciągle jest tak, że włączam drania po parę razy, a kiedy próbuję coś uruchomić, to sprzęt myyyyyyyyyyyyyyyyśliiiii.... i nic z tego nie wynika. Masakra.
Od początku były z nim jakieś problemy i jedną wymianę płyty głównej (nie pamiętam, co wtedy padło) już zaliczył, jeszcze na gwarancji :roll:
Nie lubię go i już :?

Aragonte - Czw 12 Gru, 2019 23:39

Komp się włącza, ale w zasadzie do tego ograniczają się jego możliwości. Potem nie robi już niczego, co jakiś czas co najwyżej produkuje komunikat, że "aplikacja Windows nie działa" :roll:
A brat ma czas jakoś w przyszłym tygodniu - jeśli się wkurzę, to zwyczajnie dam to do naprawy i już :roll: