To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II

Admete - Czw 29 Gru, 2016 13:05

Zapowiedź nowego serialu BBC One:

https://www.youtube.com/watch?v=W1fiijqrKuc

I nowy serial TVN - kostiumowy i kryminalny:

https://www.youtube.com/watch?v=80Y7TuVs2sk

Caitriona - Czw 29 Gru, 2016 13:27

Na Taboo czekam z niecierpliwością, a jeśli chodzi o ten serial tvn, zobaczę z ciekawości.
milenaj - Czw 29 Gru, 2016 14:03

Też mnie ciekawią te dwa seriale.

A dzisiaj planuję zajrzeć do trzeciej serii "Mozart in the jungle". Dwie poprzednie przypadły mi do gustu.

Jako fanka łyżwiarstwa obejrzałam też, poza 12 odcinkiem, "Yuri on ice", ale to nie dla mnie....

Admete - Czw 29 Gru, 2016 19:05

Też jestem ciekawa czy TVN wyprodukuje coś sensownego. Byle scenariusz był przyzwoity. Tylko aktorów wolałabym innych. Tylko zdaje się nie ma chyba nikogo sensownego.
Anaru - Czw 29 Gru, 2016 19:53

Admete napisał/a:
I nowy serial TVN - kostiumowy i kryminalny:

Dam mu szansę ;)

TVN fabuła powtarza stare seriale od 1 sezonu, obejrzałam kawałek (bo nie od razu zauważyłam ;) ) Chirurgów i teraz zaczął się Castle, którego nigdy nie oglądałam. W sumie całkiem sympatyczny ;)

Admete - Czw 29 Gru, 2016 19:55

Pierwsze sezony Castle są bardzo zabawne :)
Anaru - Czw 29 Gru, 2016 21:44

Dziś był 3 odcinek 1 sezonu, dobrze się ogląda :)
milenaj - Śro 04 Sty, 2017 19:43

Kończę pozaczynane jeszcze w zeszłym roku seriale.

"Victoria" - lekko rozczarowana całokształtem. Jak już wyeliminowali z obsady Rufusa Sewella, to całkiem nudno się zrobiło. :)

milenaj - Sob 07 Sty, 2017 10:32

znowu się wybudziłam w nocy, więc do rana oglądałam "This is us"

http://www.filmweb.pl/ser...+Us-2016-766007

I szczerze polecam. :)

Eeva - Sob 21 Sty, 2017 17:19

Wczoraj obejrzałam w jeden dzień cały sezon serialy Sneaky Pete, bardzo polecam.
Trochę żądło, trochę Przekręt.
Serial wyprodukowany przez miedzy innymi przez Bryana Cranstona (który gra też jedną z głownych ról.). Gra też Karolina Wydra, którą znam tylko z jej w roli w Housie i True Blood.

Pete, con artist (nie wiem jak to nazwać po polsku - oszust? Przekręciarz?) wychodzi z wiezienia i uciekając przed ludźmi, którzy chcą go zabić podszywa sie pod swojego kumpla z celi i zamieszkuje z jego dziadkami i kuzynami, którzy rzeczonego kumpla z celi nie widzieli od 20 lat.
Ciekawa akcja, przekręt na przekręcie przekrętem podszyty wiec do końca niewiadomo co sie dzieje i co kto kombinuje ;-)

praedzio - Nie 22 Sty, 2017 15:08

Próbowałam wczoraj swoich sił z Serią Niefortunnych Zdarzeń, ale poległam na drugim odcinku. Książki jakoś mnie ominęły (chyba urodziłam się o jakieś 15 lat za wczesnie), wiec historia jest mi kompletnie nieznana. Męczący jest Hrabia Olaf, wszystkie wstawki śpiewane mam ochotę przewijać. W sumie najlepsza z postaci to jest Sunny. Ale przecież nie będę oglądać serialu dla gadającego niemowlaka, hę?
milenaj - Pon 23 Sty, 2017 19:07

praedzio, też pomimo różnych zachwytów, nie trafił do mnie ten serial.
praedzio - Pon 23 Sty, 2017 19:59

Za stare "kunie" jesteśmy najwyraźniej. ;)
Caitriona - Śro 25 Sty, 2017 16:41

Ja jeszcze tego nie próbowałam i nie wiem czy spróbuję, chyba nie moja bajka.
Eeva - Śro 25 Sty, 2017 19:04

Mi się bardzo podobało, o wiele lepsza niż film (chociaż to nie jest trudne, bo film mega słaby).
Bardzo podoba mi się narracja.No i oczywiscie Neil Patrick Harris <3

praedzio - Wto 31 Sty, 2017 17:25

Patrzcie, co znalazłam: KOSMO

Pięcioodcinkowa satyryczna komedia, która z bezlitosną przesadą opisuje historię fikcyjnego czeskiego lotu na księżyc. Bohaterowie walczą nie tylko z brakami finansowymi i unijnymi żądaniami, ale coraz mocniej wpadają w sidła najwyższej dyplomacji.

:rotfl:

asiek - Śro 01 Lut, 2017 19:36

Caitriona napisał/a:
Na Taboo czekam z niecierpliwością, a jeśli chodzi o ten serial tvn, zobaczę z ciekawości.

Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek. Mroczny, klimatem przypomina ekranizacje twórczości Dickensa. Zaciekawił mnie, pewnie obejrzę kolejne odcinki.

milenaj - Pon 06 Lut, 2017 19:12

Jakoś nie mogę się zebrać do dram.
Ale podczas ostatniej bezsennej nocy, obejrzałam "Santa Clarita Diet". Fajne odprężające, a jednak moim zdaniem wcale nie głupiutkie.

No i Timothy Olyphant jest tam obłędny. I pomyśleć, że po drugim sezonie odpuściłam "Justifield" :)

Caitriona - Wto 07 Lut, 2017 10:26

Uwielbiam Justified. Świetny serial. A Raylan Givens to jedna z moich ukochanych postaci fikcyjnych.
Obejrzałam trailer tego Santa Clarita Diet i chyba to jednak nie jest dla mnie.

milenaj - Nie 12 Lut, 2017 17:14

Inna twarz Lady Mary:

"Dobre zachowanie"
http://www.filmweb.pl/ser...nie-2016-756144

Wciąga. :)

Anaru - Pon 13 Lut, 2017 12:14

Zrzędne, że podmienili mi na porannym TVN Fabuła sympatyczną bzdurkę czyli Castle'a na kompletnie nieprzykuwającą Agentkę o stu twarzach czy jakoś tak, z Jennifer Gardner, za którą nie przepadam :roll: . Puścili dwa sezony i przerwali, bu. :?
praedzio - Pon 13 Lut, 2017 12:15

Och, uwielbiałam swego czasu Agentkę o stu twarzach! :serce:
Anaru - Pon 13 Lut, 2017 12:18

Ja jej ani trochę nie uwielbiam, ale może się jeszcze zainteresuję :roll: . W każdym razie na razie jestem po drugim odcinku.
praedzio - Pon 13 Lut, 2017 12:59

Anaru, zainteresuj się Luciferem. Myślę, że może Ci się spodobać. ;)
milenaj - Pon 13 Lut, 2017 16:04

praedzio napisał/a:
Och, uwielbiałam swego czasu Agentkę o stu twarzach!

Ja też, nadrabiałam hurtem. :)

praedzio napisał/a:

Anaru, zainteresuj się Luciferem. Myślę, że może Ci się spodobać.

Popieram. :-D