To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Kociolek

Anonymous - Czw 22 Sie, 2013 01:29

tak sobie pomyslalam - skoro bedzie ogien, troche alkoholu, bedzie zacna kompanija, moze warto pospiewac przy gitarze? Nie jestem jakims wirtuozem (aczkolwiek petle smierci opanowalam :twisted: ) i gitare mialam w rekach 20 lat temu (??? !!!!), ale cos tam z chwytow jeszcze pamietam.
Musialabym jednak znac wczesniej co by poszlo na ruszt - co by sie przygotowac (no i teksty wydrukowac - byloby latwiej).
Zaczynam od Whisky (nie jest latwe ze wzgledu na bicie, ale postaram sie przygotowac). Moze Nie placz Ewka?

I kolejna informacja - preferujecie jakis szczegolny trunek? Wezme piwo, ale moze macie jakis ulubiony gatunek, moze bezalkoholowe? A moze wino? Osobiscie zdecydowanie zostane przy wodce lub ponczu.
Kwote skladkowa podam na imprezie, ok? osobiscie uwazam, ze alkohole rozliczymy indywidualnie - nie kazdy bedzie pil, prawda?

Dorfi - Czw 22 Sie, 2013 12:48

Ja niepijąca jestem.
Co do śpiewów, to jestem za, bo lubię, ale uprzedzam, że głosu to ja do śpiewania nie mam. :rumieniec:

Loana - Czw 22 Sie, 2013 13:45

Alkoholu pić oczywiście nie będę, bo prowadzę. Ale napiję się jakiegoś bezalkoholowego, żeby zwalić na procenty, jak będę z Wami wyła ;) Szybko łapię melodię, ale tekstu nie, więc zapisane piosenki są mile widziane :)
Anonymous - Czw 22 Sie, 2013 13:49

Dorfi napisał/a:
Ja niepijąca jestem.
Co do śpiewów, to jestem za, bo lubię, ale uprzedzam, że głosu to ja do śpiewania nie mam. :rumieniec:

dorfi, spiewac kazdy moze (tylko nie kazdy moze tego sluchac - ale w naszym towarzystwie nie bedzie jakichs wiekszych muzykantow - no chyba, ze poprosze Michala o pomoc. To ten Twoj wielki fan, ktory sie tak Toba zachwycal :) )

BeeMeR - Czw 22 Sie, 2013 14:09

Ja też niepijąca jestem :smiley_beer2:
Ostatnio najbardziej nęci mnie woda mineralna ew. sok/kompot.

Anonymous - Czw 22 Sie, 2013 15:25

sie znajdzie :)
I wlasnie dlatego wolalabym deklaracje... :P

Lista obecnosci: (?)
1. Aine
2. Basia
3. Beem
4. Loana
5. Jotka
6. Dorfi
7. Arlekin (?)
8. Aragonte (?)

BeeMeR - Czw 22 Sie, 2013 16:10

AineNiRigani napisał/a:
sie znajdzie :)
Ja sobie przywiozę ulubioną - i tak się z nią nie rozstaje :P
Za to na sok/kompot dowolny liczę :kwiatek:

Anonymous - Nie 25 Sie, 2013 16:50

Po ostatnich rozmowach chcialam Was przeprosic za kwestie skladkowe. Nasze spotkania maja inne zasady.

Reasumujac - kociolek w niezmienionym terminie, zgodnie z zyczeniami w okrojonym menu (nawet jesli u mnie ryba jest tansza niz dobra kielbasa...), rzecz jasna kwestia skladkowa jest nieaktualna. Wasza obecnosc jest najwazniejsza.
Osobiscie uznaje temat skladki za zakonczony. Nie chce niepotrzebnych kwasow, a jedynie chcialam oglosic pewne zmiany organizacyjne.

P.S. BeeM Jesli Twoja ulubiona woda to Muszynianka z naturalnym gazem - to takowa bedzie.

Anaru - Nie 25 Sie, 2013 17:49

Aine :przytul:
(i nadal bardzo żałuję, że mnie nie będzie :( )

BeeMeR - Nie 25 Sie, 2013 21:01

Aine :przytul: :kwiatek:
Moja ulubiona woda to właściwie każda, która jest choć lekko gazowana - ja się ostatnio nie rozstaję z butelką mineralnej, bo mnie bez przerwy suszy.

Nie da się ukryć, że co chwilę ktoś mi odradza wyjazd, ale nie mogę się doczekać spotkania z Wami :hug_grupowy: I prawie nic mnie nie powstrzyma rzecz jasna :mrgreen:

Anonymous - Nie 25 Sie, 2013 21:34

no mam nadzieje :mrgreen:
Anonymous - Śro 28 Sie, 2013 10:40

Kobiety, prosze o uzupelnienie liste piosenek, bo jak sobie przegladam swoje spiewniki, to nie jest dla mnie oczywiste, ze znacie Ballade o krzyzowcu, czy Bieszczackie reggae...
Loana - Śro 28 Sie, 2013 11:19

Ja znam te dwie :) A Balladę o Krzyżowcu bardzo lubię. Chociaż niekoniecznie kanoniczną muzykę znam -_-'
Anonymous - Śro 28 Sie, 2013 11:43

Loano - zaimponowalas mi. Naprawde :)
To ja robie liste i wrzuce, ok?

Loana - Śro 28 Sie, 2013 11:50

Balladę o Krzyżowcu to moja mama śpiewała, a Bieszczadzkie reagge słyszałam na płycie z piosenkami harcerskimi (takiej czarnej płycie, winylowej :P ) - nie śpiewam tego z głowy, ale jestem w stanie szybko sobie przypomnieć jak będę miała słowa :) Tzn Balladę znam, do zwrotki "strzegą go Machometanie" - potem jakoś ni w ząb nie umiem się nauczyć, muszę się posiłkować śpiewnikiem :P
Wrzucaj listę. Nie znam dużo piosenek, ale jak coś to szybko się uczę :)

BeeMeR - Śro 28 Sie, 2013 14:21

Balladę o krzyżowcu bardzo lubię :serce:
Acz w kwestiach piosenek się wstrzymuję i nie wypowiadam, bo śpiewać nie umiem i nie należy tego ode mnie oczekiwać publicznie :P
I nie jest to żadna kokieteria (za stara jestem, żeby mi się chciało kokieterii :P ), tylko najszczersza prawda. Posłucham zaś bardzo chętnie :)

Admete - Sob 31 Sie, 2013 17:14

dziewczyny się już pewnie imprezują w pełni ;)
Anaru - Nie 01 Wrz, 2013 00:00

No i jak tam na kociołku było? :mrgreen:
Dorfi - Nie 01 Wrz, 2013 01:08

Anaru napisał/a:
No i jak tam na kociołku było? :mrgreen:

Jak zwykle rewelacyjnie :mrgreen:

Anaru - Nie 01 Wrz, 2013 08:18

Czyli za następne 5 lat następny? :mrgreen:

(no, mam nadzieję, że znacznie wcześniej ;) )

BeeMeR - Nie 01 Wrz, 2013 10:43

Kociołek był fantastyczny, a jedzenie pyszne :slina:
sałatki, pieczone kiełbaski, ziemniaczki, ciasta - zarówno sernik jak i drożdżowe ze śliwa pierwsza klasa :czekoladka:
Strasznie miło było was zobaczyć dziewczyny :hug_grupowy: spotkać znów Mamę i Tatę Aine, zobaczyć Basię i Brata oraz poznać Miraszka - to fantastyczna mała kobietka :oklaski:
Mniej fantastyczne było moje skręcenie nogi i konieczność robienia za kociołkowa kalekę ale cóż... :( Dziś jest dalej kiepsko ale na szczęście trochę lepiej: ciut mniej boli i nawet mogę poruszyć palcami ;)

Jotka - Nie 01 Wrz, 2013 13:15

Tak, było wspaniale. Bardzo miło było poznać kolejne Forumowiczki. Obiecałam, że na nastepny przygotuję coś więcej niż placek

Ale do domu wróciłam mocno po czasie bo w tym deszczu i ciemności się zgubiłam :zawstydzona2: Krążyłam po Chrzanowie dobre 10 minut zanim wyjechałam na swoja trasę

BeeMeR - Nie 01 Wrz, 2013 15:36

Jotka napisał/a:
Krążyłam po Chrzanowie dobre 10 minut zanim wyjechałam na swoja trasę
Myśmy też na chwilę trafiły na złą trasę - a potem nawigacja oszalała i próbowała prowadzić nas do Bronowic przez Rząskę :zalamka:
Jotka - Nie 01 Wrz, 2013 16:06

Ja zadzwoniłam do siostry i prowadziła mnie aż do Alwerni, potem już drogę znam.

Jak Twoja noga i co rodzina na to

BeeMeR - Nie 01 Wrz, 2013 17:43

Jotka napisał/a:
co rodzina na to
rodzina zareagowała dokładnie tak, jak myślałam - może nawet troszkę lepiej. A z nogą jak napisałam wyżej - jest lepiej, ale jeszcze daleko od "dobrze". Jutro musi być jeszcze lepiej :trzyma_kciuki: