To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Do moderatorów i zainteresowanych - kwestie porządkowe

Anaru - Pon 06 Maj, 2013 02:37

Jestem na etapie tworzenia listy, ale teraz to już myknę spać, dokończę pewnie jutro. Mam stadko z dostępem do wewnątrz, stadko do zapytania czy będą zainteresowane i stadko do zostawienia za ogrodzeniem. ;)
Acha, również stadko do wyautowania, tych "zerowców". Sęk w tym, że część zerowych podczytywaczy się loguje regularnie, więc do nich można by wystosować grzecznie zaproszenie do ewentualnego wzięcia udziału w którejś dyskusji w najbliższym czasie, a tych co to się tylko zalogowali i koniec, niektórzy kilka lat temu, to w ogóle aut.

Ale lista jeszcze mi się nie skończyła, więc reszta chyba jutro.... :roll:

Proponuję zerowych zalogowanych daaawno i nie włażących, nie piszących nigdy nic wywalić bez pardonu jak najszybciej, tych, którzy napisali ileś tam postów (np. kilka), a nie było ich od kilku lat wywalić zostawiając posty, a tych, którzy pisali solidnie i przestali to sama nie wiem...

Admete napisał/a:
Kciuki ( i wszystkie wątki tego typu starsze )
Ściana płaczu i starsze tego typu
Nasze dzieci
Szlachetne zdrowie
wątek Asi
pupile

Pominąwszy te wymienione przez Admete, to chyba reszta może spokojnie zostać "za płotem" na takich zasadach jak obecnie.
Można by jeszcze co najwyżej dorzucić "kilogramy" ;)

Proponuję zostawić zdjęcia z podróży tam gdzie są teraz, natomiast ewentualnie utworzyć wewnątrz galerię do ewentualnego podzielenia się fotkami ze spędów, fryzur itd, tak jak gdzieś tam chyba pisałam ;)

praedzio napisał/a:
Prosiłabym o przerzucenie (albo zlikwidowanie ) wszystkich wątków, które powstały z prywatnych pobudek, albo poruszają sprawy konkretnych użytkowników forum typu: Taniec-pomoc, Wspomnień czar, Różne przeprowadzki..., Rozterki warszawianki itp. Trochę tego jest.

Co do kilku wątków - nie mogę się zdecydować. Niby prywatne, ale przeradzające się w ogólne. Zastanowię się jeszcze.

Zostawiłabym te przeradzające się w ogólne. :wink:

Te ww. prywatne sobie przeczytałam z prawdziwą przyjemnością. :mrgreen:
Aaale się wszystko pozmieniało od tamtego czasu...

praedzio - Pon 06 Maj, 2013 05:28

O, masz. :lol: Teraz wszyscy się rzucą do czytania zakurzonych watków, skoro istnieje groźba, że te pójdą precz. ;) Sama wczoraj wieczorem poczytałam kilka. ;) I nawet parę łezek uroniłam.
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 08:15

Prawda jak to się fajnie czytało? :lol:
praedzio - Pon 06 Maj, 2013 08:57

Nooo. ;)
akne - Pon 06 Maj, 2013 09:07

Popieram Admete. Kiedyś sama administrowałam prywatnym forum. Po prostu przy rejestracji pojawiał się komunikat, że forum ( w tym wypadku wątki) są prywatne i wymagana jest zgoda na dopuszczenie przez administratora. Jęsli chętny nie mógł się powołać na kogoś z wewnątrz, musiał napisać, dlaczego tak bardzo mu zależy, żeby być dopuszczonym na forum. I sprawa była rozważana. :lol: Ale to było malutkie forum , a nie takie rozrośnięte.

W każdym razie popieram.

Akaterine - Pon 06 Maj, 2013 10:16

Anaru napisał/a:
Proponuję zerowych zalogowanych daaawno i nie włażących, nie piszących nigdy nic wywalić bez pardonu jak najszybciej, tych, którzy napisali ileś tam postów (np. kilka), a nie było ich od kilku lat wywalić zostawiając posty,

Z tym się zgadzam, miałam to proponować, ale nie chciałam się wtrącać ;) .

Anaru napisał/a:
a tych, którzy pisali solidnie i przestali to sama nie wiem...

Moim zdaniem tych zostawić, choćby dlatego, że łatwiej szukać postów (gdy np. się pamięta, że osoba X kiedyś napisała coś ciekawego, to się wchodzi w jej profil i przegląda posty tej osoby, albo za pomocą wyszukiwarki).

Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 11:08

Można masową wiadomość do wszystkich użytkowników, niejako automatycznie wysłać, chociaż chyba tylko admin ma taką możliwość. Że szykują się zmiany na forum etc.
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 12:52

A dobry pomysł. :oklaski:
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 12:56

Powiedz mi, kiedy ja miewam inne pomysły :mrgreen:
:cmok:

Admete - Pon 06 Maj, 2013 14:53

Dobrze czyli mam przekazac Administratorowi, że kasuje wszystkie zerowe konta niezależnie od daty ostatniego logowania?
Decydujmy się szybko.

Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 15:18

wydaje mi się to roztropne. Zerknęłam na listę użytkowników. Jeśli uznać tydzień od rejestracji na czas do rozpoczęcia pisania to nie mamy użytkowników bez postów zarejestrowanych w ciągu ostatnich siedmiu dni :D
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 15:21

Można "zerowym" dać ze 3 dni czasu na odezwanie się, a jak nie zaczną pisać to im podziękować za współpracę ;)
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 15:34

Zerknęłam na ostatnio zarejestrowanych użytkowników, Dwoje z nich ma po jednym poście. W tym jeden to spam. Nowa użytkowniczka Wera napisała coś w serialach i zamilkła. Jeden gostek napisał coś w wątku o filmach. Reszta to użytkownicy, którzy założyli konto i nawet nie weszli na forum(czas wizyt, liczba wizyt - 0)Tych można odstrzelić od razu.
Tych którzy się logują a wciąż nic nie piszą... trudno.

Akaterine - Pon 06 Maj, 2013 17:19

Ja uważam, że dla chcącego nic trudnego - jak ktoś chce pisać, to się zarejestruje ponownie, i tyle.
A jeżeli chodzi o usuwanie to nie byłoby wygodniej, gdyby któraś z moderatorek dostała chwilowo uprawnienia administratora? Wtedy admina nie trzeba by było kłopotać.

Admete - Pon 06 Maj, 2013 17:19

Będą usunięci. od tych admin zacznie, jak znajdzie czas. To mam już potwierdzone.
Admete - Pon 06 Maj, 2013 17:31

A która by się znała na tyle, żeby to zrobić? ja na pewno nie. Potrzebujemy nowych moderatorek. Mamy już wstępne propozycje. Akaterine ty byś się zgodziła?
Akaterine - Pon 06 Maj, 2013 17:51

Bym się zgodziła.
A usuwanie kont jako administrator trudne nie jest, kiedyś przez chwilę zajmowałam się jednym forum.

Admete - Pon 06 Maj, 2013 18:04

Zaproponowałam to Aragonte. Anaru ty tez byś dała radę. Akaterine myslę, że dołączysz do nas :)
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 18:15

Admete napisał/a:
Zaproponowałam to Aragonte. Anaru ty tez byś dała radę.

Radę usuwać konta? :mysle: Mogłabym pousuwać którymś wieczorem, ale nie wiem jak ;)

Anaru - Pon 06 Maj, 2013 18:20

Przydałby się wątek dla moderatorów, byłoby łatwiej niż po kolei na pw :zalamka:
Listę komu podesłać? Admete czy wszystkim? Bo zaraz skompletuję pewnie do końca (znaczy za chwilę ;) )

Admete - Pon 06 Maj, 2013 21:51

Napisałam w tej sprawie do admina. Które watki miałaby dostać Akaterine? Jak nazwiemy cześć prywatną? Proponuję nazwe "Dział personalny" ;) A wątek dla moderatorów nazwijmy "Kadry" :lol:
Caitriona - Pon 06 Maj, 2013 21:55

Admete napisał/a:
Jak nazwiemy cześć prywatną? Proponuję nazwe "Dział personalny"

Kurcze, a myślałam że będzie się nazywał "Dla znajomych i przyjaciół Królika" :twisted: :twisted:

"Dział personalny" mi odpowiada, jeśli dla modów będzie działem "Kadry" ;)

Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 22:05

Admete napisał/a:
Napisałam w tej sprawie do admina. Które watki miałaby dostać Akaterine?

Akaterine, a które byś chciała? :wink: Bo ja chętnie się z Tobą podzielę :mrgreen:
Pisałam już Admete na PW, że zachowałabym chętnie Fantastykę, Na każdy temat i Komunikaty, części XIX-wiecznych z chęcią się pozbędę :)

Admete napisał/a:
Jak nazwiemy cześć prywatną? Proponuję nazwe "Dział personalny" ;) A wątek dla moderatorów nazwijmy "Kadry" :lol:

Dobre :lol:

Admete - Pon 06 Maj, 2013 22:21

Proszę, proszę, by ktoś - jeśli da radę - zrobił zestawienie list. Ja padam na pysk. Idę spać.
Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 22:27

Ponieważ okazałam się największym leniwcem i de facto nie stworzyłam własnej :ops1: :ops1: to zrobię zbiorczą listę i przedłożę Wam do akceptacji :wink: