Komunikaty - Do moderatorów i zainteresowanych - kwestie porządkowe
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 02:37
Jestem na etapie tworzenia listy, ale teraz to już myknę spać, dokończę pewnie jutro. Mam stadko z dostępem do wewnątrz, stadko do zapytania czy będą zainteresowane i stadko do zostawienia za ogrodzeniem.
Acha, również stadko do wyautowania, tych "zerowców". Sęk w tym, że część zerowych podczytywaczy się loguje regularnie, więc do nich można by wystosować grzecznie zaproszenie do ewentualnego wzięcia udziału w którejś dyskusji w najbliższym czasie, a tych co to się tylko zalogowali i koniec, niektórzy kilka lat temu, to w ogóle aut.
Ale lista jeszcze mi się nie skończyła, więc reszta chyba jutro....
Proponuję zerowych zalogowanych daaawno i nie włażących, nie piszących nigdy nic wywalić bez pardonu jak najszybciej, tych, którzy napisali ileś tam postów (np. kilka), a nie było ich od kilku lat wywalić zostawiając posty, a tych, którzy pisali solidnie i przestali to sama nie wiem...
| Admete napisał/a: | Kciuki ( i wszystkie wątki tego typu starsze )
Ściana płaczu i starsze tego typu
Nasze dzieci
Szlachetne zdrowie
wątek Asi
pupile |
Pominąwszy te wymienione przez Admete, to chyba reszta może spokojnie zostać "za płotem" na takich zasadach jak obecnie.
Można by jeszcze co najwyżej dorzucić "kilogramy"
Proponuję zostawić zdjęcia z podróży tam gdzie są teraz, natomiast ewentualnie utworzyć wewnątrz galerię do ewentualnego podzielenia się fotkami ze spędów, fryzur itd, tak jak gdzieś tam chyba pisałam
| praedzio napisał/a: | Prosiłabym o przerzucenie (albo zlikwidowanie ) wszystkich wątków, które powstały z prywatnych pobudek, albo poruszają sprawy konkretnych użytkowników forum typu: Taniec-pomoc, Wspomnień czar, Różne przeprowadzki..., Rozterki warszawianki itp. Trochę tego jest.
Co do kilku wątków - nie mogę się zdecydować. Niby prywatne, ale przeradzające się w ogólne. Zastanowię się jeszcze. |
Zostawiłabym te przeradzające się w ogólne.
Te ww. prywatne sobie przeczytałam z prawdziwą przyjemnością.
Aaale się wszystko pozmieniało od tamtego czasu...
praedzio - Pon 06 Maj, 2013 05:28
O, masz. Teraz wszyscy się rzucą do czytania zakurzonych watków, skoro istnieje groźba, że te pójdą precz. Sama wczoraj wieczorem poczytałam kilka. I nawet parę łezek uroniłam.
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 08:15
Prawda jak to się fajnie czytało?
praedzio - Pon 06 Maj, 2013 08:57
Nooo.
akne - Pon 06 Maj, 2013 09:07
Popieram Admete. Kiedyś sama administrowałam prywatnym forum. Po prostu przy rejestracji pojawiał się komunikat, że forum ( w tym wypadku wątki) są prywatne i wymagana jest zgoda na dopuszczenie przez administratora. Jęsli chętny nie mógł się powołać na kogoś z wewnątrz, musiał napisać, dlaczego tak bardzo mu zależy, żeby być dopuszczonym na forum. I sprawa była rozważana. Ale to było malutkie forum , a nie takie rozrośnięte.
W każdym razie popieram.
Akaterine - Pon 06 Maj, 2013 10:16
| Anaru napisał/a: | | Proponuję zerowych zalogowanych daaawno i nie włażących, nie piszących nigdy nic wywalić bez pardonu jak najszybciej, tych, którzy napisali ileś tam postów (np. kilka), a nie było ich od kilku lat wywalić zostawiając posty, |
Z tym się zgadzam, miałam to proponować, ale nie chciałam się wtrącać .
| Anaru napisał/a: | | a tych, którzy pisali solidnie i przestali to sama nie wiem... |
Moim zdaniem tych zostawić, choćby dlatego, że łatwiej szukać postów (gdy np. się pamięta, że osoba X kiedyś napisała coś ciekawego, to się wchodzi w jej profil i przegląda posty tej osoby, albo za pomocą wyszukiwarki).
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 11:08
Można masową wiadomość do wszystkich użytkowników, niejako automatycznie wysłać, chociaż chyba tylko admin ma taką możliwość. Że szykują się zmiany na forum etc.
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 12:52
A dobry pomysł.
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 12:56
Powiedz mi, kiedy ja miewam inne pomysły
Admete - Pon 06 Maj, 2013 14:53
Dobrze czyli mam przekazac Administratorowi, że kasuje wszystkie zerowe konta niezależnie od daty ostatniego logowania?
Decydujmy się szybko.
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 15:18
wydaje mi się to roztropne. Zerknęłam na listę użytkowników. Jeśli uznać tydzień od rejestracji na czas do rozpoczęcia pisania to nie mamy użytkowników bez postów zarejestrowanych w ciągu ostatnich siedmiu dni
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 15:21
Można "zerowym" dać ze 3 dni czasu na odezwanie się, a jak nie zaczną pisać to im podziękować za współpracę
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 15:34
Zerknęłam na ostatnio zarejestrowanych użytkowników, Dwoje z nich ma po jednym poście. W tym jeden to spam. Nowa użytkowniczka Wera napisała coś w serialach i zamilkła. Jeden gostek napisał coś w wątku o filmach. Reszta to użytkownicy, którzy założyli konto i nawet nie weszli na forum(czas wizyt, liczba wizyt - 0)Tych można odstrzelić od razu.
Tych którzy się logują a wciąż nic nie piszą... trudno.
Akaterine - Pon 06 Maj, 2013 17:19
Ja uważam, że dla chcącego nic trudnego - jak ktoś chce pisać, to się zarejestruje ponownie, i tyle.
A jeżeli chodzi o usuwanie to nie byłoby wygodniej, gdyby któraś z moderatorek dostała chwilowo uprawnienia administratora? Wtedy admina nie trzeba by było kłopotać.
Admete - Pon 06 Maj, 2013 17:19
Będą usunięci. od tych admin zacznie, jak znajdzie czas. To mam już potwierdzone.
Admete - Pon 06 Maj, 2013 17:31
A która by się znała na tyle, żeby to zrobić? ja na pewno nie. Potrzebujemy nowych moderatorek. Mamy już wstępne propozycje. Akaterine ty byś się zgodziła?
Akaterine - Pon 06 Maj, 2013 17:51
Bym się zgodziła.
A usuwanie kont jako administrator trudne nie jest, kiedyś przez chwilę zajmowałam się jednym forum.
Admete - Pon 06 Maj, 2013 18:04
Zaproponowałam to Aragonte. Anaru ty tez byś dała radę. Akaterine myslę, że dołączysz do nas
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 18:15
| Admete napisał/a: | | Zaproponowałam to Aragonte. Anaru ty tez byś dała radę. |
Radę usuwać konta? Mogłabym pousuwać którymś wieczorem, ale nie wiem jak
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 18:20
Przydałby się wątek dla moderatorów, byłoby łatwiej niż po kolei na pw
Listę komu podesłać? Admete czy wszystkim? Bo zaraz skompletuję pewnie do końca (znaczy za chwilę )
Admete - Pon 06 Maj, 2013 21:51
Napisałam w tej sprawie do admina. Które watki miałaby dostać Akaterine? Jak nazwiemy cześć prywatną? Proponuję nazwe "Dział personalny" A wątek dla moderatorów nazwijmy "Kadry"
Caitriona - Pon 06 Maj, 2013 21:55
| Admete napisał/a: | | Jak nazwiemy cześć prywatną? Proponuję nazwe "Dział personalny" |
Kurcze, a myślałam że będzie się nazywał "Dla znajomych i przyjaciół Królika"
"Dział personalny" mi odpowiada, jeśli dla modów będzie działem "Kadry"
Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 22:05
| Admete napisał/a: | | Napisałam w tej sprawie do admina. Które watki miałaby dostać Akaterine? |
Akaterine, a które byś chciała? Bo ja chętnie się z Tobą podzielę
Pisałam już Admete na PW, że zachowałabym chętnie Fantastykę, Na każdy temat i Komunikaty, części XIX-wiecznych z chęcią się pozbędę
| Admete napisał/a: | Jak nazwiemy cześć prywatną? Proponuję nazwe "Dział personalny" A wątek dla moderatorów nazwijmy "Kadry" |
Dobre
Admete - Pon 06 Maj, 2013 22:21
Proszę, proszę, by ktoś - jeśli da radę - zrobił zestawienie list. Ja padam na pysk. Idę spać.
Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 22:27
Ponieważ okazałam się największym leniwcem i de facto nie stworzyłam własnej to zrobię zbiorczą listę i przedłożę Wam do akceptacji
|
|
|