To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II

Trzykrotka - Pią 09 Mar, 2012 08:36

Admete napisał/a:
Musiałabym sobie przypomniec Cień wiatru...Nic już prawie nie pamiętam.

Może sobie przypomnisz podczas czytania Więźnia... :wink: Ja Fermina lubię tak bardzo, że nawet do Barcelony pojechałam nie tylko dla Gaudiego, ale na szlak Cienia wiatru. Jadłam pyszne tapas w knajpce przy placu, w którego arkadach Daniel spotkał go po raz pierwszy.

Ania Aga - Pią 09 Mar, 2012 20:06

Trzykrotka napisał/a:
Ja Fermina lubię tak bardzo, że nawet do Barcelony pojechałam nie tylko dla Gaudiego, ale na szlak Cienia wiatru. Jadłam pyszne tapas w knajpce przy placu, w którego arkadach Daniel spotkał go po raz pierwszy.

Niesamowite, że istnieją jeszcze tacy czytelnicy jak ty, Trzykrotko!
Przeczytałam "Cień wiatru", ale to nie moja bajka.

Anonymous - Pią 09 Mar, 2012 20:55

Cień wiatru chyba sobie po wypłacie nabędę.
CHyba że Christie wygra. Slucham jej audiobooków i normalnie kopara mi opada. właśnie skończyłam niepolotycznych murzynków i jestem pod wrażeniem

milenaj - Sob 10 Mar, 2012 14:53

Za Christie chcę się dopiero zabrać. Najpierw skończę to, co mam w domu.
U mnie skończone "Biała jak mleko, czerwona jak krew", "Gra w czerwone" i "Nie opuszczaj mnie".
A dzisiaj maratonu ciąg dalszy i jakąś notkę na blog też pewnie wrzucę.

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 15:17

A zabieraj się, zabieraj :)

A jak Ci się podobała "Biała jak mleko"?

milenaj - Sob 10 Mar, 2012 18:09

Podobała mi się, choć oczarowana jakaś nie jestem. Ale podoba mi się jak facet pisze. Mogłabym z notatnikiem tylko zapisywać cytaty.
Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 19:53

Jak mogłaś się nie oczarować?!
milenaj - Sob 10 Mar, 2012 19:59

Bo odebrałam tą książkę jako, taką do samego końca wykalkulowaną, przemyślaną. Jakiegoś porywu mi zabrakło...
Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 20:56

Jak możesz, tosz ja, nieczuła zimna sucz, płakałam jak bober... :cry2:
milenaj - Sob 10 Mar, 2012 21:04

Ty dużo częściej płaczesz na ksiązkach i filmach. Ja na ksiązkach nie płaczę nigdy. A na filmach mi sie zdarza wzruszyć, ale to całkiem nieprzewidywalne jest.
Ostatnio czułam się naprawdę głupio, bo mi łezka poleciała jak oglądałam "Niezwyciężony Sekretariat". Sama siebie nie mogę zrozumieć naprawdę... :roll:

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 21:10

Ja nie często placzę, a często czytam dobre wyciskające łezy z oczodół. bo normalnie zimna suka jestem bejbi. Taka prawda :P
Agn - Sob 10 Mar, 2012 21:24

lady_kasiek napisał/a:
bo normalnie zimna suka jestem bejbi. Taka prawda :P

*parska herbatą w monitor* Przepraszam, nie wytrzymałam... :rotfl:

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 21:42

dlaczego śmiejesz się ze mnie wyrodny synu?
migotka - Śro 14 Mar, 2012 21:45

http://slowemmalowane.blo...ne-siostry.html
Renata Górska, Błędne siostry.

Agn - Śro 14 Mar, 2012 23:19

Cytat:
dlaczego śmiejesz się ze mnie wyrodny synu?

A bo jak mój padre fanzoli, to jak tu się nie śmiać? :rotfl:

Anonymous - Czw 15 Mar, 2012 06:02

Jak fanzoli, jak pisze szczerze? Synu szaleju się najadłes?
Eeva - Czw 15 Mar, 2012 09:48

Wczoraj poszłam się pokajać do biblioteki, bo zwklekałam z oddaniem książek chyba z dwa miesiące i czekając w kolejce wyhaczyłam na półce książek do sprzedania dwie książki J.Verne za całe dwa zł. od sztuki :-)
Agn - Czw 15 Mar, 2012 10:04

OOoo, to cudnie! A które tytuły zgarnęłaś?

Kaśku, bardzo cię proszę, nie bredź, bo imaginuję sobie, jaka maligna cię dopadła...

Anonymous - Czw 15 Mar, 2012 17:03

Agn napisał/a:
Kaśku, bardzo cię proszę, nie bredź, bo imaginuję sobie, jaka maligna cię dopadła...

Pozory mylą. Zua baba jezdem.

migotka - Czw 15 Mar, 2012 20:28

http://slowemmalowane.blo...ia-wojna-z.html
Tony Griffiths Skandynawia. Wojna z trollami. Historia, kultura, artyści od czasów Napoleona do Stiega Larssona

Anonymous - Czw 15 Mar, 2012 20:43

Eru słodki, właśnie skonczyłam czytać książkę "Wiadomość z nieba" upłakana jestem jak diabli, miałam nosa, żeby do roboty nie brać... bo tylko gejlajnera bym rozmazała...
Eeva - Czw 15 Mar, 2012 22:35

Agn napisał/a:
A które tytuły zgarnęłaś?

"dwa lata wakacji" oraz "Robur Zdobywca/Pan Swiata" :-)

milenaj - Nie 18 Mar, 2012 11:53

Przeczytałam "Upadek gigantów". Polecam, choć nie bez zastrzeżeń. Jakoś bohaterowie mi nie podeszli...
Agn - Nie 18 Mar, 2012 14:52

milenaj napisał/a:
Przeczytałam "Upadek gigantów". Polecam, choć nie bez zastrzeżeń. Jakoś bohaterowie mi nie podeszli...

Ja jakoś nie lubię Folleta. Nie lubię jego pióra, choć pomysły ma świetne. Jakby kiedyś zekranizowali "Upadek gigantów" to bardzo chętnie obejrzę, ale na czytanie mi się nijak nie zbiera. Zresztą mam całą stertę książek... :)

Ja zaś łyknęłam sobie "Ziarno prawdy" Zygmunta Miłoszewskiego i o ile "Uwikłanie" uważam za świetne, tak "Ziarno prawdy" jest rewelacyjne. A zakończenie tak mnie zaskoczyło, że oblałam się herbatą z wrażenia.
Przy "Uwikłaniu" wpadłam na rozwiązanie w tym samym momencie, co bohater. W "Ziarnie prawdy" dałam się potężnie omotać i nie wpadłam na taki pomysł. Brawo! :oklaski:

migotka - Nie 18 Mar, 2012 19:39

Ulotny urok kawy, Anthony Capella

http://www.slowemmalowane...-urok-kawy.html