To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Opis Aine

Tamara - Nie 10 Sty, 2010 18:02

Ojciec , król i twórca polskiego reportażu Melchior Wańkowicz na Bardzo Ważnej Uroczystości z okazji nie pamiętam czego , w każdym razie w w obecności najwyższych dostojników wszelakiej maści , w tym również kościelnych , snując wspomnienia , przytoczył taki oto wierszyk , pochodzący gdzieś z okolic Wilna :
"A na tej wieżycy dzwonnica wysoka ,
jakiej nie widziała człowieczyna oka ,
a na tej dzwonnicy szwienty Jurgis stoi
i wielkam szydłam diabła w dupa koli .
Ach , jak jego boli !"
I otrzymał powszechny , spontaniczny i natychmiastowy aplauz publiczności , z dostojnikami na czele :mrgreen:
Nie dajmy się zwariować , po pierwsze robienie afery po iluśtam miesiącach istnienia podpisu na forum jest śmieszne , po drugie z tego podpisu aż wali po oczach rozgoryczenie i rozczarowanie do ludzi , a użycie dupy jak dla mnie jest wyrazem żalu do tychże , bo żadne inne słowo nie będzie dostatecznie mocne w wyrazie .
Są zresztą znacznie wulgarniejsze słowa niż biedna dupa , która ciągle obrywa :wink: i naprawdę nie mam pojęcia , po co cała ta historia :roll:
I absolutnie nie jestem w stanie odnieść Ainowego podpisu do siebie ani nikogo z forum :mrgreen: sądzę , że gdyby taka była intencja Aine , po prostu by z udziału tutaj zrezygnowała , czego mam nadzieję nie zrobi :kwiatek: zamiast dawać temu wyraz w podpisie ,a mimo niego uczestniczyć w życiu forum ; było by to po prostu nielogiczne :roll:

Anonymous - Nie 10 Sty, 2010 22:20

ja w ogole nie uzywam polskich fontow - tym razem na "l" i "s" z ctrl mam nalozone skroty funkcyjne, a bywaja i inne, aby sie nie mylic nie stosuje zadnej polskiej litery z ogonkiem...
Deanariell - Pon 11 Sty, 2010 16:46

Wydaje się, że "Dupagate" przeszła już do historii (tej mrrrocznej), jak to się dzieje z wszystkimi aferami po czasie... :P
RaczejRozwazna - Pon 11 Sty, 2010 16:48

No i proszę ileż można wycisnąć z gadki o d... Maryni :rotfl:
Deanariell - Pon 11 Sty, 2010 16:57

RaczejRozwazna napisał/a:
No i proszę ileż można wycisnąć z gadki o d... Maryni

Prawda? I jaki piękny offtop... :mrgreen: Polki/kobiety potrafią ;)

Calipso - Pon 11 Sty, 2010 21:00

Deanariell napisał/a:
Wydaje się, że "Dupagate" przeszła już do historii (tej mrrrocznej), jak to się dzieje z wszystkimi aferami po czasie...

Zgadzam się.Nie pozostaje nam nic innego,jak puścić to w zapomnienie :wink:

Tamara - Wto 12 Sty, 2010 18:49

Deanariell napisał/a:
Wydaje się, że "Dupagate" przeszła już do historii (tej mrrrocznej)

Dupa przeszła na Ciemną Stronę Mocy :mrgreen:

trifle - Wto 12 Sty, 2010 23:29

Veto!
Calipso - Wto 12 Sty, 2010 23:33

:rotfl: :rotfl:
Anaru - Wto 12 Sty, 2010 23:53

Mag :bejsbol: :mrgreen:
Ty lepiej nie wykrakowywuj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

praedzio - Śro 13 Sty, 2010 05:13

Anaru napisał/a:
Ty lepiej nie wykrakowywuj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mag może nam co najwyżej przypierniczyć. :mrgreen:

*trzyma słusznych rozmiarów śledzika w charakterze broni w pogotowiu*

Anonymous - Śro 13 Sty, 2010 12:47

Edzia - zgodnie z najnowszymi tryndami - moze przypapryczyc :)
trifle - Śro 13 Sty, 2010 12:50

Ale w Toruniu są pierniki! Nie papryki! ;)
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 12:53

AineNiRigani napisał/a:
Edzia - zgodnie z najnowszymi tryndami - moze przypapryczyc :)

Eeee? :shock: :co_stracilam:

BeeMeR - Śro 13 Sty, 2010 13:01

U nas się czasami "piórkowało", np. "odpiórkuj się ode mnie" "piórkuje mi się" itp ;)
trifle - Śro 13 Sty, 2010 18:08

Kierunek rozmowy u nas jest zaiste nieznany nikomu :lol: Na nie wykrakowywanie, praedzio odrzekła równie regionalnie o przypierniczaniu i teraz mamy różne wersje "spadania" :lol:
"Odpiórkuj" w życiu nie słyszałam :mysle:

praedzio - Śro 13 Sty, 2010 18:12

Ekhem - "przypierniczyć" znaczy nic innego, jak "przywalić"(dowalić) lub "przyłożyć". ;)
aneby - Śro 13 Sty, 2010 18:15

Jeszcze się można "odstosunkować" - znaczy odczepić :wink:
trifle - Śro 13 Sty, 2010 18:18

praedzio napisał/a:
Ekhem - "przypierniczyć" znaczy nic innego, jak "przywalić"(dowalić) lub "przyłożyć". ;)

A rzeczywiście. Mam kłopoty z myśleniem chyba :thud: W sumie tylko odpiórkowanie to spadanie. Czy może nie? :co_stracilam:

praedzio - Śro 13 Sty, 2010 18:26

Można "spierniczać". :mrgreen:

Jeeej, ale offtopuję. :ops1:

Anaru - Śro 13 Sty, 2010 19:41

trifle napisał/a:
Na nie wykrakowywanie, praedzio odrzekła równie regionalnie o przypierniczaniu i teraz mamy różne wersje "spadania" :lol:

Nie "wykrakowywuj" to było od "wykrakania" czyli od czarnego przewidzenia czegoś mało fajnego ;) , nie ma nic a nic wspólnego z przypierniczaniem komukolwiek czymkolwiek ;) . U Was się tam nie kracze? :mysle:

"Odpiórkowywanie" to ładniejsza ;) forma "odstosunkowywania" czyli "odpierniczenia" czy też "odpierdyknięcia" się od kogoś/czegoś, czyli znowu nasze krakowskie zdrobnienia. ;) Nie używacie tam w Waszych różnych częściach naszego kraju? ;)

Admete - Śro 13 Sty, 2010 19:48

Wątek i tak jest chyba czasowy, to się wyczyści ;)
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 19:50

Anaru napisał/a:
Nie "wykrakowywuj" to było od "wykrakania" czyli od czarnego przewidzenia czegoś mało fajnego ;)

Wieeeem przecież. ;) Tylko tak fajnie to zabrzmiało, że skojarzyło mi się z Krakowem, no a później poleciałam grą skojarzeń. ;)

Anaru - Śro 13 Sty, 2010 19:54

praedzio napisał/a:
Tylko tak fajnie to zabrzmiało, że skojarzyło mi się z Krakowem, no a później poleciałam grą skojarzeń. ;)

Wiem, widziałam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja się tylko w papryczkach zgubiłam, ale może na zasadzie skojarzeń z ostrymi przyprawami :mrgreen:

Calipso - Śro 13 Sty, 2010 22:22

Anaru napisał/a:
"Odpiórkowywanie" to ładniejsza forma "odstosunkowywania" czyli "odpierniczenia" czy też "odpierdyknięcia" się od kogoś/czegoś,

Odpórkowania nie znałam,ale
Anaru napisał/a:
czyli znowu nasze krakowskie zdrobnienia. Nie używacie tam w Waszych różnych częściach naszego kraju?

nie tylko Wasze zdrobnienia :wink: U nas tych samych się używa :-P