Komunikaty - Opis Aine
Tamara - Nie 10 Sty, 2010 18:02
Ojciec , król i twórca polskiego reportażu Melchior Wańkowicz na Bardzo Ważnej Uroczystości z okazji nie pamiętam czego , w każdym razie w w obecności najwyższych dostojników wszelakiej maści , w tym również kościelnych , snując wspomnienia , przytoczył taki oto wierszyk , pochodzący gdzieś z okolic Wilna :
"A na tej wieżycy dzwonnica wysoka ,
jakiej nie widziała człowieczyna oka ,
a na tej dzwonnicy szwienty Jurgis stoi
i wielkam szydłam diabła w dupa koli .
Ach , jak jego boli !"
I otrzymał powszechny , spontaniczny i natychmiastowy aplauz publiczności , z dostojnikami na czele
Nie dajmy się zwariować , po pierwsze robienie afery po iluśtam miesiącach istnienia podpisu na forum jest śmieszne , po drugie z tego podpisu aż wali po oczach rozgoryczenie i rozczarowanie do ludzi , a użycie dupy jak dla mnie jest wyrazem żalu do tychże , bo żadne inne słowo nie będzie dostatecznie mocne w wyrazie .
Są zresztą znacznie wulgarniejsze słowa niż biedna dupa , która ciągle obrywa i naprawdę nie mam pojęcia , po co cała ta historia
I absolutnie nie jestem w stanie odnieść Ainowego podpisu do siebie ani nikogo z forum sądzę , że gdyby taka była intencja Aine , po prostu by z udziału tutaj zrezygnowała , czego mam nadzieję nie zrobi zamiast dawać temu wyraz w podpisie ,a mimo niego uczestniczyć w życiu forum ; było by to po prostu nielogiczne
Anonymous - Nie 10 Sty, 2010 22:20
ja w ogole nie uzywam polskich fontow - tym razem na "l" i "s" z ctrl mam nalozone skroty funkcyjne, a bywaja i inne, aby sie nie mylic nie stosuje zadnej polskiej litery z ogonkiem...
Deanariell - Pon 11 Sty, 2010 16:46
Wydaje się, że "Dupagate" przeszła już do historii (tej mrrrocznej), jak to się dzieje z wszystkimi aferami po czasie...
RaczejRozwazna - Pon 11 Sty, 2010 16:48
No i proszę ileż można wycisnąć z gadki o d... Maryni
Deanariell - Pon 11 Sty, 2010 16:57
| RaczejRozwazna napisał/a: | | No i proszę ileż można wycisnąć z gadki o d... Maryni |
Prawda? I jaki piękny offtop... Polki/kobiety potrafią
Calipso - Pon 11 Sty, 2010 21:00
| Deanariell napisał/a: | | Wydaje się, że "Dupagate" przeszła już do historii (tej mrrrocznej), jak to się dzieje z wszystkimi aferami po czasie... |
Zgadzam się.Nie pozostaje nam nic innego,jak puścić to w zapomnienie
Tamara - Wto 12 Sty, 2010 18:49
| Deanariell napisał/a: | | Wydaje się, że "Dupagate" przeszła już do historii (tej mrrrocznej) |
Dupa przeszła na Ciemną Stronę Mocy
trifle - Wto 12 Sty, 2010 23:29
Veto!
Calipso - Wto 12 Sty, 2010 23:33
Anaru - Wto 12 Sty, 2010 23:53
Mag
Ty lepiej nie wykrakowywuj
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 05:13
| Anaru napisał/a: | Ty lepiej nie wykrakowywuj |
Mag może nam co najwyżej przypierniczyć.
*trzyma słusznych rozmiarów śledzika w charakterze broni w pogotowiu*
Anonymous - Śro 13 Sty, 2010 12:47
Edzia - zgodnie z najnowszymi tryndami - moze przypapryczyc
trifle - Śro 13 Sty, 2010 12:50
Ale w Toruniu są pierniki! Nie papryki!
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 12:53
| AineNiRigani napisał/a: | Edzia - zgodnie z najnowszymi tryndami - moze przypapryczyc |
Eeee?
BeeMeR - Śro 13 Sty, 2010 13:01
U nas się czasami "piórkowało", np. "odpiórkuj się ode mnie" "piórkuje mi się" itp
trifle - Śro 13 Sty, 2010 18:08
Kierunek rozmowy u nas jest zaiste nieznany nikomu Na nie wykrakowywanie, praedzio odrzekła równie regionalnie o przypierniczaniu i teraz mamy różne wersje "spadania"
"Odpiórkuj" w życiu nie słyszałam
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 18:12
Ekhem - "przypierniczyć" znaczy nic innego, jak "przywalić"(dowalić) lub "przyłożyć".
aneby - Śro 13 Sty, 2010 18:15
Jeszcze się można "odstosunkować" - znaczy odczepić
trifle - Śro 13 Sty, 2010 18:18
| praedzio napisał/a: | Ekhem - "przypierniczyć" znaczy nic innego, jak "przywalić"(dowalić) lub "przyłożyć". |
A rzeczywiście. Mam kłopoty z myśleniem chyba W sumie tylko odpiórkowanie to spadanie. Czy może nie?
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 18:26
Można "spierniczać".
Jeeej, ale offtopuję.
Anaru - Śro 13 Sty, 2010 19:41
| trifle napisał/a: | Na nie wykrakowywanie, praedzio odrzekła równie regionalnie o przypierniczaniu i teraz mamy różne wersje "spadania" |
Nie "wykrakowywuj" to było od "wykrakania" czyli od czarnego przewidzenia czegoś mało fajnego , nie ma nic a nic wspólnego z przypierniczaniem komukolwiek czymkolwiek . U Was się tam nie kracze?
"Odpiórkowywanie" to ładniejsza forma "odstosunkowywania" czyli "odpierniczenia" czy też "odpierdyknięcia" się od kogoś/czegoś, czyli znowu nasze krakowskie zdrobnienia. Nie używacie tam w Waszych różnych częściach naszego kraju?
Admete - Śro 13 Sty, 2010 19:48
Wątek i tak jest chyba czasowy, to się wyczyści
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 19:50
| Anaru napisał/a: | Nie "wykrakowywuj" to było od "wykrakania" czyli od czarnego przewidzenia czegoś mało fajnego |
Wieeeem przecież. Tylko tak fajnie to zabrzmiało, że skojarzyło mi się z Krakowem, no a później poleciałam grą skojarzeń.
Anaru - Śro 13 Sty, 2010 19:54
| praedzio napisał/a: | Tylko tak fajnie to zabrzmiało, że skojarzyło mi się z Krakowem, no a później poleciałam grą skojarzeń. |
Wiem, widziałam
Ja się tylko w papryczkach zgubiłam, ale może na zasadzie skojarzeń z ostrymi przyprawami
Calipso - Śro 13 Sty, 2010 22:22
| Anaru napisał/a: | | "Odpiórkowywanie" to ładniejsza forma "odstosunkowywania" czyli "odpierniczenia" czy też "odpierdyknięcia" się od kogoś/czegoś, |
Odpórkowania nie znałam,ale
| Anaru napisał/a: | | czyli znowu nasze krakowskie zdrobnienia. Nie używacie tam w Waszych różnych częściach naszego kraju? |
nie tylko Wasze zdrobnienia U nas tych samych się używa
|
|
|