Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fringe
Admete - Wto 12 Maj, 2009 07:18 Z lżejszych rzeczy - peter jest fanem Star Trek Poza tym to takie nawiazanie do Abramsa i jego nowego filmu.Caitriona - Wto 12 Maj, 2009 10:36
Admete napisał/a:
peter jest fanem Star Trek Poza tym to takie nawiazanie do Abramsa i jego nowego filmu.
Hihi, autoreklama Abrams odpowiada za Fringe i za nowego Star Treka.Admete - Wto 12 Maj, 2009 18:06 Na dodatek Williama Bella - szefa Massive Dynamics i autora manifestu zagra Leonard Nimoy Caitriona - Śro 13 Maj, 2009 12:02
Admete napisał/a:
Na dodatek Williama Bella - szefa Massive Dynamics i autora manifestu zagra Leonard Nimoy
No proszę
Obejrzałam odcinek 19
Spoiler:
Najmocniej przepraszam, ale gdzie łysy pan zabrał dr Bishopa??? Bez niego już nie będzie tak samo! Olivia i te jej wizje, zamach na panią od Massive Dynamics, pozbycie się w pięknym stylu Harrisa - dzieje się, oj się dzieje!
Tak z plotek: Anna Torv (Olivia) została żoną Marka Valleya (John Scott), po tym jak się poznali na planie FringeAdmete - Śro 13 Maj, 2009 14:33 Przeczytałam spoiler do odcinka 20. Jak obejrzę, to sie wypowiem
Obejrzałam - bardzo dobre zakończenie sezonu, wybaczam im te wszystkie słabsze odcinki
Spoiler:
Równoległe rzeczywistości, już w 19 odcinku mieliśmy tego zapowiedź. William Bell na stałe przebywa w świecie równoległym do naszego. A w tym świecie nie było zamachu 11 września. Z tego świata pochodzi też Peter...W naszej rzeczywistości umarł w 1985 roku i Walter porwał syna samemu sobie...
trifle - Czw 14 Maj, 2009 00:13 Obejrzałam odcinek 20.
Nieźle Miałam momentami trudności w połapaniu się, może przez zmęczenie, ale ogląda się to wszystko super.
Mnóstwo materiału na świetny drugi sezon. Oby nie spaprali...Admete - Czw 14 Maj, 2009 23:02 Cos na temat Fringe:
Spoiler:
My head? Still spinning after tonight's "Fringe" season ender, "There's More Than One of Everything." We got answer upon answer, but -- like any show J.J. Abrams has a hand in -- with those answers came about a thousand new questions. Let's talk about the two biggest reveals:
1. Peter is dead.
Well, Joshua Jackson's Peter isn't dead, but Walter's son, Peter, did die in 1985. So who is the person we know as Peter today? It seems that a grief-stricken Walter, at some point before he was institutionalized, basically traveled through a sort of time-space continuum to an alternate reality, picked up the Peter that existed in that universe and brought him back to the world they're in now... the world we know.
I mean, when Walter told Peter that, years ago, "something was lost to [him], something precious" and that he thought that if he could cross over to other side, he might be able to retrieve what was taken, we immediately flashed back to the earlier scene with Walter at the cemetery. Sure enough, the last we saw of Walter this season was him placing the coin that his son had loved so much at Peter's grave..
Now, the big question going forward is, what exactly does this mean for Peter? Is there a Walter in the alternate universe who is wondering where his son is? Is this Peter going to have to be returned to that universe at some point? How exactly did Peter die? Could it have been a result of the testing done to him by Walter and William? And when will the Peter we now know find out the truth? What will it do to him and how will it affect his relationship with Walter?
2. William Bell is currently in a universe where 9/11 didn't happen.
We've known for a while that Leonard Nimoy was coming on to play William Bell and -- I'm not gonna lie -- I was a little disappointed that we only got like a minute with his character. But as soon as the camera zoomed out of Bell's office and showed that it was located in the World Trade Center, my disappointment vanished. Wow.
We know, thanks to that newspaper the camera flashed on, that Obama is still the President in Bell's universe -- though, in that world, Obama is moving into a new White House -- but that's about it.
And so, the other looming questions: What does this parallel universe mean for season two of "Fringe"? Will we be jumping back and forth between the two universes, sort of like "Lost" did this season? Was there some sort of parallel terrorist attack in which The White House was attacked instead of the WTC? Also, how long has William Bell been traveling between the two realities? Are there currently two Williams in that other universe? Is there a version of Walter there? Olivia? Is that dimension dealing with The Pattern as well?
I mean...
Let's talk about this.
Pożyczone ze SpoilerTVaneby - Czw 14 Maj, 2009 23:17
Admete napisał/a:
Cos na temat Fringe:
Spoiler:
My head? Still spinning after tonight's "Fringe" season ender, "There's More Than One of Everything." We got answer upon answer, but -- like any show J.J. Abrams has a hand in -- with those answers came about a thousand new questions. Let's talk about the two biggest reveals:
1. Peter is dead.
Well, Joshua Jackson's Peter isn't dead, but Walter's son, Peter, did die in 1985. So who is the person we know as Peter today? It seems that a grief-stricken Walter, at some point before he was institutionalized, basically traveled through a sort of time-space continuum to an alternate reality, picked up the Peter that existed in that universe and brought him back to the world they're in now... the world we know.
I mean, when Walter told Peter that, years ago, "something was lost to [him], something precious" and that he thought that if he could cross over to other side, he might be able to retrieve what was taken, we immediately flashed back to the earlier scene with Walter at the cemetery. Sure enough, the last we saw of Walter this season was him placing the coin that his son had loved so much at Peter's grave..
Now, the big question going forward is, what exactly does this mean for Peter? Is there a Walter in the alternate universe who is wondering where his son is? Is this Peter going to have to be returned to that universe at some point? How exactly did Peter die? Could it have been a result of the testing done to him by Walter and William? And when will the Peter we now know find out the truth? What will it do to him and how will it affect his relationship with Walter?
2. William Bell is currently in a universe where 9/11 didn't happen.
We've known for a while that Leonard Nimoy was coming on to play William Bell and -- I'm not gonna lie -- I was a little disappointed that we only got like a minute with his character. But as soon as the camera zoomed out of Bell's office and showed that it was located in the World Trade Center, my disappointment vanished. Wow.
We know, thanks to that newspaper the camera flashed on, that Obama is still the President in Bell's universe -- though, in that world, Obama is moving into a new White House -- but that's about it.
And so, the other looming questions: What does this parallel universe mean for season two of "Fringe"? Will we be jumping back and forth between the two universes, sort of like "Lost" did this season? Was there some sort of parallel terrorist attack in which The White House was attacked instead of the WTC? Also, how long has William Bell been traveling between the two realities? Are there currently two Williams in that other universe? Is there a version of Walter there? Olivia? Is that dimension dealing with The Pattern as well?
I mean...
Let's talk about this.
Pożyczone ze SpoilerTV
Po obejrzeniu ostatniego odcinka chyba każdy sobie stawia takie pytania.
Spoiler:
Ciekawe czy tylko Olivia - jako jedna z "eksperymentalnych" dzieci będzie swobodnie przeskakiwać między światami ?
Przenoszenie w czasie tak jak w "Lost" było na dłuższą metę męczące. oby tutaj rozwiązali to inaczej
Admete - Pią 18 Wrz, 2009 22:42 Chciałam tylko poinformować, ze nowy odcinek Fringe już jest - seria druga rozpoczęta Caitriona - Pią 18 Wrz, 2009 23:04 A ja wczoraj oglądałam w tvn jeden z pierwszych odcinków pierwszej serii Admete - Pon 21 Wrz, 2009 17:38 Nikt poza mną nie widział nowego Fringe? Odcinek jest genialny. Pierwsza seria zakończyła się wyprawą Olivii do świata równoległego. Dowiedzieliśmy się także, że Peter pochodzi z tego świata, bo w naszym umarł jako dziecko. Nic dziwnego, ze Walter ma na punkcie syna taką obsesję. Ciekawa jestem czy istnieje drugi Bishop senior...
Spoiler:
Olivia nie pamięta nic z tej drugiej rzeczywistości. Budzi się ze śpiączki i wypowiada dziwne greckie słowa. Genialna scena, tym bardziej, że Peter miał chyba zamiar ją pocałować Byc może widziała się z matką Petera z tej drugiej rzeczywistości, bo to sa słowa, które mówiłą mu zawsze, gdy szedł spać. Peter i Olivia mają dwie ładne sceny w tym odcinku.
Pojawiła się nowa agentka specjalna, chyba zastąpi Charliego, bo tej postaci już nie ma, choć jeszcze jest aktor...Ciekawe jak długo. Ogólnie ja mam żal do scenarzystów za Charliego
aneby - Pon 21 Wrz, 2009 18:19 Obejrzałam dzisiaj chyba sobie powtórzę ostatni odcinek pierwszego sezonu, bo się trochę pogubiłam
Też mi żal Charliego, ciekawe co zmajstruje ten obcy w jego skórze
Walter jak zwykle genialny, jednocześnie robi sekcję i przygotowuje przyjęcie urodzinowe
Czyli Olivia nie pamięta, że widziała się z Bellem ?Admete - Pon 21 Wrz, 2009 18:26
Cytat:
Czyli Olivia nie pamięta, że widziała się z Bellem ?
Zdecydowanie nie pamięta. Myslę też, że widziała się nie tylko z nim.aneby - Pon 21 Wrz, 2009 21:17 Zrobiłam sobie powtórkę i od razu lepiej kumam o co chodzi
Spoiler:
Zastanawiam się jak wyglądało zniknięcie Petera w tamtej rzeczywistości. Być może jego matka wie, co się z nim stało i przez Olivię chciała mu przekazać wiadomość.
A co do wypadku, zakładam, że zmiennokształtny pod postacią Charliego nadal będzie próbował zabić Olivię
Admete - Pon 21 Wrz, 2009 21:25
Spoiler:
Byc może dowiedziała się od Olivii i dlatego chciała przekazać wiadomość.
A zmiennokształtny może na razie nie tyle będzie chciał jej zabić, co zdobyć zaufanie.
aneby - Pon 21 Wrz, 2009 21:34
Spoiler:
Ale Olivia nie znała matki Petera, ani nie wiedziała, że on jest "stamtąd". Chyba, że spotkały się przypadkiem.
Ciekawe w jakim kierunku rozwinie się akcja. Na pewno będą odcinki "zapchaj-dziury", ale dalszy ciąg zapowiada się naprawdę ciekawie Admete - Pon 21 Wrz, 2009 22:51 Nie musiała znać. William Bell mógł ją przedstawic Olivii.Harry_the_Cat - Śro 23 Wrz, 2009 20:17 O rany, to tez juz wróciło????? Admete - Śro 23 Wrz, 2009 20:18 I Mentalista tez juz jest Harry_the_Cat - Śro 23 Wrz, 2009 20:22 Całe szczęście, jakos Mentalista mnie na razie ominął....Caitriona - Czw 24 Wrz, 2009 11:11 Obejrzałam pierwszy odcinek nowego sezonu.
Spoiler:
Pi pierwsze: szlag niech trafi twórców: zabili mi Charliego Ja go naprawdę lubiłam, aktora z resztą też...
Po drugie: niezły odcinek. Kilka było fajnych momentów: Olivia wypadająca przez przednią szybę, jej przebudzenie - swoją drogą nie sądziłam, że greka tak fajnie brzmi, Walter i ten jego krem. Wychodzi na to, że będziemy mieli nową agentkę, całkiem sympatyczna dziewczyna. Tylko czemu ona te wszystkie sprawy z Fringe porównywała z Biblią? Jestem też ciekawa co i gdzie jest ukryte.
A tu ciekawostka: pierwsza ofiara oglądała sobie The X-Files, gdzy została zamordowana:
Admete - Czw 24 Wrz, 2009 12:51 Nie zauwazyłam tego nawiązania do Archiwum! Fajnie aneby - Pią 25 Wrz, 2009 22:51 Czy ja już mówiłam, ze lubię piątki ? Normalnie nie wiem co oglądać
Odcinek miejscami obrzydliwy i - jeśli chodzi o sprawę, nad którą pracują - przewidywalny.
I w X-file'owskim stylu, co raczej nie jest komplementem.
Wiem, że to jest tylko tło dla głównego wątku, ale mogliby wymyślić coś ciekawszego
Nadal nie wiadomo
Spoiler:
co się dzieje z Olivią. Na razie słuch jej się wyostrzył .... pamięć nie wróciła....
Podoba mi się sposób grania Charliego (nie wiem jak sie aktor nazywa ), ma zupełnie inny wyraz twarzy, inne spojrzenie niż w pierwszym sezonie.
Od razu widać, że to nie jest ta sama osoba.
Edit: SPN zostawiam sobie na jutro Admete - Pią 25 Wrz, 2009 22:54 Mówisz, że Spn-owe ciasteczko zostawiasz na później? A smaczne cisateczko jest, smaczne
Aktor grający Charliego to - Kirk Acevado - znam go z Kompanii Braci.aneby - Pią 25 Wrz, 2009 22:57 Przyjemność trzeba sobie dawkować
Zastanawiam się o co biega z tą maszyną do pisania, czy jest ważne, że to jakiś konkretny model
Z tego co pamiętam, w jedynce było coś o tym, na jakiej maszynie został napisany manifest