Ekranizacje - Nowa nowa nowa ekranizacja Jane Eyre?
Caitriona - Śro 10 Lis, 2010 13:12
Trailer: http://missemilygracey.livejournal.com/21205.html
praedzio - Śro 10 Lis, 2010 13:17
Łups. Ktoś się za dużo SPN-u naoglądał...
W domu obejrzę jeszcze raz, bo teraz zrobiłam to bez dźwięku.
Admete - Śro 10 Lis, 2010 13:27
Ha! Juz mi się podoba
aneby - Śro 10 Lis, 2010 18:00
Zapowiada się ciekawie
milenaj - Śro 10 Lis, 2010 20:44
Zwiastun mi na horror wyglądał, ale ogólnie na plus.
damamama - Śro 10 Lis, 2010 22:09
No Jane za ładna nie jest (prawidłowo), tylko Rochester jakiś taki chudziutki. Jednak zwiastun zwiastuje ciekawą ekranizację, naprawdę ciekawa jestem jaka okaże się w rzeczywistości. Tym bardziej, że muszą zmieścić wszystkie wątki w jednym filmie. Miniserial dawał jednak większe pole do popisu.
Irm - Czw 11 Lis, 2010 00:09
Hm, mi jakoś trailer nie podszedł. Trochę za gwałtowny, za agresywny i za bardzo horrorowaty. Jane nawet ok, ale Rochester nie bardzo. Taki bez wyrazu mi się wydaje. I bez tej charyzmy, która cechowała Rochester Toby'ego. No i niewidome oczy Fassbendera kojarzą mi się z bez-tęczówkowymi oczami wilkołaków z "Underworlda", które swoją nienaturalnością budziły lęk. A to raczej nie jest pożądane uczucie u widza w scenie z założenie mającej chwytać za serce. Niemniej całościowo w filmie może się wszystko prezentować znacznie lepiej
Eeva - Czw 11 Lis, 2010 09:41
O! mi tez trailer skojarzył z horrorem!
praedzio - Czw 11 Lis, 2010 09:56
Obejrzałam jeszcze raz, tym razem z dźwiękiem - i zdanie podtrzymuję - za dużo SPN-u w Jane Eyre. Ale przyjemnie było znów usłyszeć głos Michasia.
milenaj - Czw 11 Lis, 2010 18:10
Ja miałam cały czas wrażenie podobieństwa do filmu "INNI" - chyba nie pomyliłam tytułu... Tego z Nicole Kidman
Caitriona - Czw 11 Lis, 2010 18:45
Faktycznie bardzo dynamiczny jest ten trailer. I mam wrażenie, że bardzo będzie wyeksponowany wątek tajemnicy związanej z żoną Rochestera.
RaczejRozwazna - Czw 11 Lis, 2010 18:50
podoba mi się - jest adekwatny do uczuć jakie towarzyszyły mi gdy czytałam książkę po raz pierwszy. Mroczny, tajemniczy...
Irm - Wto 25 Sty, 2011 22:22
Są zdjęcia:
Jane,
St. John i Mrs. Reed (jak lubię Sally Hawkins tak do tej roli mi nie pasuje, m.im dlatego że za młoda się wydaje),
Pai Fairfax i Rochester (za młody i za przystojny jak dla mnie),
Adele i Blanche.
Za fw.
Hortensja - Pią 04 Lut, 2011 12:45
Na przedostatnim zdjeciu to chyba nie Adela, a mloda Jane (sadzac po zwiastunie).
A mi jakos Judy Dench nie pasuje na pania Fairfax. Jest wg mnie zbyt...dostojna?, zeby grac te, moze i charakterna, ale jednak poczciwa staruszke.
praedzio - Czw 10 Lut, 2011 21:45
Ekskluzywny klipek: http://www.sheknows.com/e...-mia-wasikowska
madzia - Nie 13 Lut, 2011 14:56
Dziś znalazłam w zapowiedziach empiku polską premierę Jane Eyre z 2006 roku, planowana na 3 marca . Wreszcie!!!!!! Pozdrawiam Madzia
madzia - Nie 13 Lut, 2011 15:05
Przepraszam was dziewczyny ,że się nie przedstawiłam , to nie chamstwo tylko emocje jak u nastolatki wzięły górę . Jestem z wami już jakiś czas , ale do tej pory nie miałam odwagi się dołączyć do was , bo czułam się jak stary piernik przy was, zwłaszcza że nie znalazłam przywitalni . Pozdrawiam Madzia
Anonymous - Nie 13 Lut, 2011 15:15
Nowa wersja zupelnie do mnie nie przemawia obsadowo...
cmf madziu
Anonymous - Nie 13 Lut, 2011 15:34
Może się jeszcze przekonam po oglądnięciu, ale według mnie to za szybko, bo bardzo dobrej poprzedniej ekranizacji. A Mia Wasikowska jest dla mnie sztuczna jak PCV i nie dorasta Ruth do piet, znowu będzie się krzywić i robić tępe miny?
St. John jako tako, Pani Reed mam w pamięci Sally jako sympatyczna babeczkę więc wstępnie jestem na nie. Judy jako pani Fairfax nie. Rochester taki, nie roczesterowaty.
Caitriona - Śro 16 Lut, 2011 23:41
Ekranizacja z Ruth chyba już zawsze będzie moją ulubioną, ale tej nowej jestem szalenie ciekawa. Głównie ze wzgędu na Michaela i na to, że jest to film dużej produkcji.
praedzio - Czw 17 Lut, 2011 05:27
Ja tam zawsze znajdę pretekst, żeby pogapić się na Michaela. Jednakowoż wciąż uważam, że film serialu nie przebije. No, ale już wkrótce się przekonamy.
Admete - Czw 17 Lut, 2011 07:33
A ja czekam z zainteresowaniem, bo mnie sie serial z Tobym nie bardzo podobał. Sądze jednak, że ja akurat zupełnie straciłam zainteresowanie samą historią. Teraz po latach wydaje mi się sztuczna i wydumana...Jak to się człowiek zmienia i zmieniają się jego upodobania...
milenaj - Czw 17 Lut, 2011 10:19
A ja bardzo chętnie zobaczę. Szczególnie w kinie, bo dotąd wszystkie ekranizacje oglądałam w tv, a to jednak różnica. Jestem ciekawa jak, to wyjdzie.
achata - Sob 19 Lut, 2011 20:26
A do mnie ekskluzywne klipki na razie przemawiają. Michaś w tej nocnej scenie taaaki gorący jakiś i autentyczniejszy niż fircykowaty Tobik. Mia ujdzie, na razie nie przeszkadza. Niestety ja wyczytałam na filmwebie, że u nas premiera dopiero w sierpniu.....
Irm - Sob 19 Lut, 2011 21:20
| achata napisał/a: | | Niestety ja wyczytałam na filmwebie, że u nas premiera dopiero w sierpniu..... |
Grunt, że w ogóle
|
|
|