Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy
asiek - Śro 16 Lip, 2008 10:03
MacDreamy'owe kubki!
Nic dziwnego, że Harry ledwie uszła z życiem z Twoich objęć.
| Gosia napisał/a: | Tak na nie patrze i patrze i nie moge sie zdecydowac ktory mam napelnic jako pierwszy |
Napełnić oba i mocno trzymać w garści.
EDIT: Wczoraj obejrzałam końcowkę 2 sezonu. Zazdrosny MacDreamy cuuuudowny. ...Ach, to spojrzenie w windzie...bezcenne...
...No i sam finał mioooodzio
W odbiorze przeszkadzał mi jedynie wątek z Dennym i Izzy :-? Nie podobał mi się, a zachowanie Izzy budziło niesmak.
Tak marginesie...Dziwie się, że nikt nie ponosi odpowiedzialności za błędy,...ale to pewnie moje zawodowe spaczenie dało o sobie znać.
Gosia - Śro 16 Lip, 2008 11:42
To troche inaczej: Film na DVD dostalam od Harry , a kubeczki wczoraj od Caitriony i Malmika
Tyle szczescia!
Ale jednak watek Denny`ego byl wzruszajacy...
A final w wykonaniu MerDer (polecam wersje rozszerzona )
Caitriona - Śro 16 Lip, 2008 12:33
| asiek napisał/a: | | Napełnić oba |
To samo chciałam rzec Napełnij oba i po łyku z każdego
I cieszę się, że prezent się spodobał
Gosia - Śro 16 Lip, 2008 16:43
Bardzo sie podobaly wszystkie prezenty girls!
Kubeczki już były używane
malmik - Śro 16 Lip, 2008 21:42
...albo pij rurką z obu
Gosia - Czw 17 Lip, 2008 14:31
Właśnie piję w tej chwili (wodę) z jednego z nich
Artykulik:
Grey`s Anatomy - piekni chirurdzy
http://www.popcorner.pl/p...88,4290209.html
Ktos wspomnial, ze trudniej jest pisac scenariusz o szczesciu, dlatego pietrza problemy, bo latwiej komplikowac akcje i to niestety prawda.
Co do Izzie, ostatnio miala takie dziwne zachowania (m.in. sprawa z Georgem), że zaczela mnie denerwowac ta postac. Chyba sami nie wiedza co maja z nia zrobic...
Zobaczcie jaka dziwna ta milosc Dennyego i Izzie byla, on sie z nia nie probowal kontaktowac, kiedy nie byl w szpitalu, dopiero jak tam trafil to zaczelo sie na nowo...
A poza tym czemu wlasciwie nikt nie jest zwiazany z nie-lekarzem, tylko wszyscy z innymi lekarzami albo pacjentami, wyjatkiem sa Bailey i Webber, ale nikt z mlodszych. Wiem, ze oni nie maja czasu na zycie pozaszpitalne, ale to troche dziwne...
Wyjatkiem byl epizod z vetem.
Obejrzalam w ramach powtorki trzeci sezon do konca. Tym razem poruszyla mnie bardzo scena kiedy ojciec uderza Meredith w twarz - pamietam, ze za pierwszym razem tez to mną wstrząsnęło - to było przyczynkiem do tego co sie pozniej stalo: egzamin, slub Cristiny i to końcowe oswiadczenie Meredith skierowane w duzym stopniu do Dereka.
Smutne to bardzo ....W tym finalowym odcinku wszystkie watki zakonczyly sie zle. Jeden z najsmutniejszych odcinkow w ogole.
Zaczelam sezon 4. Fajny ten break-up sex
Co do watku Meredith i Dereka, mimo ze czasem oboje mnie wkurzaja, ale kiedy widze scene z ich udzialem, to jakbym po dlugiej podrozy wracala do domu...
McDreamy ... w stroju służbowym
Meredith toż samo:
Aktorzy razem po cywilnemu:
Tak czy inaczej jestem uzależniona i dobrze mi z tym
Edit:
Newsy sa takie ze:
Pierwszy odcinek 5 sezonu tzw. Season Premiere będzie trwał 2 godziny!
Premiera będzie miała miejsce 25 września 2008 na kanale ABC.
Czy bede odkrywcza jesli powiem, ze nie moge sie juz doczekac?
Gosia - Czw 21 Sie, 2008 16:36
SPOILER 5 serii "Chirurgów" !!!!
Więcej miłości w "Chirurgach"
autor: EAST NEWS
Plejada zdradza kilka tajemnic nowego sezonu "Chirurgów".
Chociaż do amerykańskiej premiery nowej serii przygód chirurgów ze szpitala Seattle Grace został ponad miesiąc, Shonda Rhimes – scenarzystka serialu zdradziła magazynowi E! Online kilka tajemnic dotyczących kolejnego, piątego już sezonu serialu „Chirurdzy”.
Izzie nadal będzie czarować
Mimo pogłosek, które od kilku miesięcy elektryzowały telewizyjną publiczność, odtwórczyni roli Izzie Stevens – Katharine Heigl pozostanie w serialu. Jej bohaterka nie będzie ani chora ani na skraju śmierci. Na pytanie o to, czy w nowym sezonie Izzie odkryje, ze ma raka mózgu (w dyskusji dotyczącej przyszłości Heigl w serii pojawiły się takie plotki), Rhimes odpowiada krótko - „Nie”.
Powróci natomiast wątek relacji Izzie i Alexa. Napięcie między tą dwójką od pierwszego sezonu ma wykres sinusoidy – wygląda na to, że w najnowszym sezonie linia ta sięgnie szczytu...
Meredith, Derek i…?
„To było prawdziwe wyzwanie… jak przekonać widzów, że Meredith jest w stanie kontynuować swoją znajomość z Derekiem. To naprawdę fascynujące. Myśleć, co będzie dalej, jak ta dwójka da sobie radę. Mogę zdradzić, że w kolejnych odcinkach Meredith będzie musiała znosić nowego współlokatora, który ma za sobą małżeństwo, jest odpowiedzialny, poważny, dorosły. Tak, Meredith i Derek zamieszkają razem.” - mówi Rhimes. Scenarzystka i producentka serialu, która bez ogródek wyjawiła chyba tą największą tajemnicę serii nie chciała jednak zdradzić, gdzie dwójka lekarzy zamieszka i czy będą razem.
Będzie gorąco!
Kolejna - nie do końca oczywista - relacja to znajomość Callie i Eriki. Byłą żonę George’a i zasadniczą, profesjonalną kardiochirurg łączy przyjaźń, która, zgodnie z zapowiedziami Rhimes będzie się rozwijać i rozwijać... Nie wiadomo w jakim kierunku, ale jak zapowiada scenarzystka, będzie gorąco!
Z innego newsa:
W piątej serii "Chirurgów" (premierowy, dwugodzinny odcinek w stacji ABC 25 września) zobaczymy Jeffrey'a Deana Morgana, który gościł w Seattle Grace Hospital już w drugim sezonie. Grany przez niego Denny Duquette był ukochanym Izzie Stevens, który zmarł tuż po oświadczeniu się granej przez Katherine Heigl postaci. Nie wiadomo do końca w jakiej roli Denny pojawi się w nowym sezonie, ale twórcy serialu zapowiadają dużą niespodziankę.
W "Chirurgach" pojawi się także nowy lekarz - Owen (w tej roli zobaczymy Kevina McKidda). Wojskowy specjalista będzie konkurował z Derekiem na kanwie zawodowej. Jak już pisaliśmy, Meredith i Derek wrócą do siebie, ale ich MacMiłość znowu napotka na problemy.
asiek - Czw 21 Sie, 2008 16:57
Brzmi obiecująco ...Dzięki Gosiu
| Gosia napisał/a: | | W "Chirurgach" pojawi się także nowy lekarz - Owen (w tej roli zobaczymy Kevina McKidda). |
Oooo...Dzielny Szkot wkroczy na arenę. ...Będzie się działo...
Admete - Czw 21 Sie, 2008 20:37
Alex i Izzy - yes! Czyżby Danny miał zuego brata - bliźniaka? Czy powróci jako duch? ;-D
Gosia - Czw 21 Sie, 2008 20:52
Byłby to stary chwyt, ale czy dobrze przysluzylby filmowi? Smiem watpic.
Ale niewatpliwy to sposob na przywrocenie do serialu aktora, ktory odegral wazna role i w dodatku widzowie go bardzo polubili
Ale ja mysle, ze to bedzie wygladalo troche inaczej.
Jesli chodzi o Alexa i Izzie, to jestem za, bo te proby z innymi osobami (Ava, George) nie byly zbyt udane...
Admete - Czw 21 Sie, 2008 20:54
Zawsze jeszcze Izzy może widywać Danny'ego we śnie, coś jak wewnętrzny głos
Gosia - Czw 21 Sie, 2008 20:59
No tak, wyobraznia to potega.
Troche mnie smieszy, ze juz jakby na zyczenie widzow po raz drugi do niego wracaja.
No i Dylan i Bonnie tez na chwile sie pokazali w 3 serii. Widac, ze realizatorzy lubia robic przyjemnosc widzom
Takze na wyrazne zyczenie widzow Meredith i Derek beda wreszcie razem.
McKidda widzialam w "Made of Honor", w moim typie to on nie jest, ale jestem otwarta na nowa postac w serialu.
Harry_the_Cat - Czw 21 Sie, 2008 21:17
| Gosia napisał/a: |
Z innego newsa:
W piątej serii "Chirurgów" (premierowy, dwugodzinny odcinek w stacji ABC 25 września) zobaczymy Jeffrey'a Deana Morgana, który gościł w Seattle Grace Hospital już w drugim sezonie. Grany przez niego Denny Duquette był ukochanym Izzie Stevens, który zmarł tuż po oświadczeniu się granej przez Katherine Heigl postaci. Nie wiadomo do końca w jakiej roli Denny pojawi się w nowym sezonie, ale twórcy serialu zapowiadają dużą niespodziankę. |
I dlatego nie ma czasu na SPN
Harry_the_Cat - Czw 21 Sie, 2008 21:20
On właściwie nie gra już od dwóch sezonów Ale twórcy jednoznacznie nie wykluczyli możliwości jego powrotu
Gosia - Wto 26 Sie, 2008 13:14
Fotki reklamujace 5 sezon. Superancko
Plakat reklamowy:
Pierwszy odcinek piątego sezonu (5x01) będzie nosił tytuł:
Dream a Little Dream of Me
Filmik promo:
http://pl.youtube.com/watch?v=yTxBft2nJgY
I najnowsza fotka Dr McDreamy z 1 odcinka 5 sezonu
Gosia - Pon 08 Wrz, 2008 09:10
Snowdrop znalazla w necie quiz:
http://www.plejada.pl/95,...urgow,quiz.html
Chyba nie musze mowic, ze znalam wszystkie odpowiedzi
aneby - Pon 08 Wrz, 2008 09:55
6/10 to chyba dobry wynik? Oglądałam tylko kilka odcinków, jak akurat trafiłam na "Chirurgów" w telewizorni. Nie tak dawno był w TV ale o jakiejś dzikiej godzinie (chyba 16:30) - niestety poza moim zasięgiem.
maniutka - Pon 08 Wrz, 2008 19:06
Wstydam się miałam 9/10 ale dlatego, że kiedy chodziło o pseudonim Bailey wybrałam wersje spolszczoną a nie oryginalną
Gosia - Czw 25 Wrz, 2008 20:51
A pierwszy odcinek 5 serii juz dziś!
http://abc.go.com/primeti.../index?pn=index

Czy ktos wie, gdzie jest taka kanapa?

Edit:
Widzialam sam poczatek pierwszego odcinka 5 serii. Alez mi sie gorąco zrobiło!
Edit2:
Zasłuchuję się w utworze "Black Tables", który otworzył piąty sezon GA. Swietny! Klimatyczny.
Alexandra Patsavas, która wybiera muzyke do serialu, jak widać nie obniżyła poziomu - czy nie macie wrazenia, ze pierwsze takty przypominaja "Perswazje" 2007?
http://www.sendspace.com/file/7fzvs9
Gosia - Wto 30 Wrz, 2008 22:45
Najlepszy fragment odcinka.
http://pl.youtube.com/watch?v=Jj4DrDex52c
Poplakalam sie ze smiechu
Super pomysl i swietne wykonane. Rewelacja!
Obejrzalam wlasnie caly pierwszy odcinek piatej serii i podobal mi sie. Co prawda pare rzeczy mnie zdenerwowalo: m.in. marudzaca Meredith, szef znowu majacy pretensje do Meredith za to ze jest, ale bylo pare naprawde dobrych scen, wzruszenia, smiechu...
Podobal mi sie nawet pomysl z Dennym. I mysli Mer o smutnej szarej rzeczywistosci, ktora nie ma wiele wspolnego z bajką. It`s true!
Brakowalo mi troche MerDer razem, ale rozumiem, ze to poczatek i chca nas troche podraznic, zeby nie wyeksploatowac tematu
Podobal mi sie nowy lekarz, daje mu szanse... Pomysl z przypadkiem medycznym tez okazal sie w sumie ciekawy.
Troche jak dla mnie za malo dobrej muzyki, ale kilka utworow niezlych. Oczywiscie "Black Tables", ale takze "And then you", "Another door close", "Never bloom again".
Najwazniejsze: Derek back
P.S. Mam wrazenie, ze z niektorych pomyslow internautow, scenarzysci sobie z lekka zakpili
Gosia - Śro 01 Paź, 2008 23:08
Przyjemnie sobie pogadac z inteligentnym czlowiekiem
Grey`s Anatomy sezon 2 na DVD od 14.10.2008!
http://www.empik.com/chir...m,prod4140090,p

Harry_the_Cat - Śro 01 Paź, 2008 23:40
| Gosia napisał/a: | Przyjemnie sobie pogadac z inteligentnym czlowiekiem |
Gosia - Pią 03 Paź, 2008 09:56
No to kontynuujmy pasjonujący dialog, szkoda tylko, ze nie ma żadnej polemiki, ale po prostu zgadzamy się we wszystkim
Przetłumaczyłam to co napisała Shonda Rhimes na swoim blogu:
Rozpoczynamy od nowa
A zatem Derek umiera, Mer i Cristina starzeją się razem a Izzie pokazuje się Denny`emu w swojej sukience z balu.
Marzenia [wyobrażenia]. To temat tego odcinka. I tego sezonu. Marzenia. I czy staną się rzeczywistością.
To piąty sezon. […] My mówimy jak Szef – poprzeczka podniesiona i my musimy się postarać.
Dla nas program zaczyna się ponownie. Pełno szans i możliwości. Nasze postacie zaczynają od nowa. Jesteśmy znowu pełni nadziei. […] Wszystkie reguły ulegają zmianie.
Wiem, że jesteście zdumieni: “Okay, co to oznacza?” Mogę Wam powiedzieć. Ale lepiej będzie, gdy sami to będziecie oglądać i sami się przekonacie. Zobaczycie co się będzie działo z Meredith i Derekiem, Cristiną i Owenem, Callie i Eryką, Bailey, Szefem, Georgem, Lexie, Markiem, Izzie i Alexem.
Wszystkie najważniejsze wątki tego sezonu są w tym pierwszym odcinku. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Każda linijka dialogu ma znaczenie. W każdym razie, mam nadzieję, że tak jest. Jestem zmęczona, ale sądzę, że mam rację.
To wszystko co mam do powiedzenia. Ponieważ właśnie kręcimy ósmy odcinek. [..] Więc musicie sami zobaczyć. Spróbuję napisać coś więcej później.
Dziękuję, że jesteście z nami. Zamierzamy robić wszystko co w naszej mocy, by zasłużyć na Waszą uwagę. Bomba poszła w górę…
[Bar jest otwarty … lub Szlaban został podniesiony – jak kto woli]
Zrodlo:
http://www.greyswriters.com/
Przypomne:
Shonda Rhimes (ur. 13 stycznia 1970 w Chicago) - amerykańska scenarzystka, producentka filmowa oraz reżyserka. Jest pomysłodawczynią i twórcą seriali telewizyjnych Chirurdzy oraz Prywatna praktyka.
http://www.greyswriters.com/
Alicja - Pią 03 Paź, 2008 10:02
| Gosia napisał/a: | | Grey`s Anatomy sezon 2 na DVD od 14.10.2008! |
cudownie, bo jak skończyłam na 1 tak siedzę. A trudno pisać o czymś czego się nie widziało
Gosia - Sob 04 Paź, 2008 18:35
A ja dziś obejrzałam sobie ten pierwszy odcinek 5 sezonu po raz drugi i owszem miał trochę dłużyzn, ale w końcu to dwie godziny. Jednak nie był zły. Przypominam sobie 1 odcinek 3 serii i nie był pasjonujący, poza oczywiście wyznaniem Dereka. 1 odcinek 4 serii był troche lepszy - no i była w nim jedna z moich ulubionych scen - "break up kiss...." ze świetną piosenką Cinematic Orchestra.
W tym pierwszym odcinku 5 sezonu nie bylo tak fajnej sceny Mer-Der jak w poprzednich "jedynkach", jedna krótka rozmowa o ślubie to za mało ... Czuję niedosyt... W dalszym ciągu podobaja mi się te elementy w tym odcinku, o których już pisalam: scenka old Mer i Cristina, Izzie-Danny.
Przeczytałam notke na stronie Shondy i chwilę się nad nią zastanowiłam - jeśli twierdzi, że w tym odcinku są zawarte wszystkie najważniejsze "clue" sezonu, to trochę sie martwię McSteamym - oby tylko faktycznie nie zainteresował się Lexie, bo to byłoby moim zdaniem niezbyt wiarygodne - ona zupełnie do niego nie pasuje, powinien być to ktoś starszy. Mam nadzieje, że tak będzie.
Zresztą ciekawie napisany jest ten fragment:
Watch what happens with Meredith and Derek, Cristina and that guy Owen, Callie and Erica, Bailey, the Chief, George, Lexie, Mark, Izzie and Alex.
Wyraźnie wskazane są tu cztery pary (połączone slowem: and). Ale nie ma pary George and Lexie, choc ze taka para byc moze, wskazywalby na to ten wlasnie pierwszy odcinek.
Ewidentne wydaje mi się teraz porównanie szpitala Seattle Grace do serialu tv - "GA" - walka o miejsce w rankingu. Tworcy i aktorzy tak jak chirurdzy w szpitalu musza się starać, aby nie spaść poniżej pewnego poziomu, żeby nie dać się wyprzedzić nowym produkcjom. Z pewnością tak jak chirudzy spoczeli nieco na laurach, uspokojeni wskaźnikami oglądalności, ale poprzeczka postawiona jest wysoko, a jak wiadomo upadek z wysokiego konia bywa dość bolesny.
Mam nadzieję, że poziom serialu się nie obniży.
|
|
|