Komunikaty - Zjazd fanek i fanów JA we Wrocławiu - 9-11 listopada :)
Galadriel - Wto 13 Lis, 2007 15:31
Co prawda widziałyśmy się krótko, a rozmawiałam głównie z Izek i z Aine - ale było mi bardzo miło Was poznać i wspólnie napić się kawy/herbaty.
Aine - miska już w użytku, mój mąż zjada z niej ciasteczka. Dziękuję raz jeszcze za kolejną porcję radości.
Izek, bardzo się cieszę, że Cię poznałam, jakbyś kiedyś miała ochotę na filmy indyjskie, to daj znać.
Pozdrawiam wszystkie miłośniczki Jane Austen.
elbereth - Pią 16 Lis, 2007 15:24
Dziewczyny, wszystkie świetnie haftujecie, gotujecie, wychowujecie dzieci i jeszcze macie czas na kursy decoupage'u... A mi tu jeden malutki obrazek wychwalacie, jakby było co...
Dziękuję za wspaniałe spotkanie, żałuję tylko że przespałam ploteczki pierwszej nocy... Mam nadzieję, że dojdzie do powtórki wiosną
PS. Jak już wrzucę zdjęcia na Picasę, to wkleję linka. EDIT -> link
izek - Pią 16 Lis, 2007 15:33
| elbereth napisał/a: | | haftujecie, gotujecie, wychowujecie dzieci i jecze macie czas na kursy decoupage'u... |
Im masz mniej czasu tym bardziej go szkoda na klasyczne nic-nie-robienie, a wszystko się robi szybko, przynajmniej ja tak mam.
Anonymous - Pią 16 Lis, 2007 16:39
Elbereth z moimi zdjeciami to prosze ostroznie, bo za duzo mnie cykalas, a ja cholernie niefotogeniczna jestem ...
Po drugie - Izek ma swieta racje. Im wiecej ma sie zajec tym lepiej mozna sie zorganizowac. Gdy mialam mnostwo czasu nic mi sie nie chcialo robic, teraz gdy go mam coraz mniej - z wielka checia biore sie za rozne roznosci...
fanturia - Pią 16 Lis, 2007 20:03
| elbereth napisał/a: | Dziewczyny, wszystkie świetnie haftujecie, gotujecie, wychowujecie dzieci i jeszcze macie czas na kursy decoupage'u... A mi tu jeden malutki obrazek wychwalacie, jakby było co... |
Jeden malutki. Ale jaki!!!Jakbyś miałą za dużo wolnego czasu, to ja proszę o jakiś, cokolwiek
izek - Pią 16 Lis, 2007 22:00
Fanturio, jak matka trzech budrysów ma czas na tyle haftów, to szczerze mówiąc też nie wiem
Ale piękne są bez dwóch zdań. I te lalki to jakieś specjalne stroje mają? Sama je robisz?
I pytanko małe bo widziałam zakładki - czy je czymś podszywasz, żeby były twardsze?
fanturia - Pią 16 Lis, 2007 23:47
Dziękuje Zimą noce długie... a w dzień chłopcy przestali tamborek podbierać Stroje dla lalek szyję sama, a zakładki są usztywniane flizeliną dwustronnie klejącą.
Dorfi - Pią 16 Lis, 2007 23:49
Fanturio a u Was we Wrocławiu można tę flizelinę kupić? U nas nie ma. Jak któraś jedzie do Niemiec to zbiera zamówienia i kupuje dla wszystkich.
Anonymous - Pią 16 Lis, 2007 23:53
dorfi, ja kupuje flizeline w moim chrzanowie...
Wrocławianki zaparatyzowane czy moglybyscie mi wyslac zdjecia tych podkladek z pisarkami angielskimi ?
Dorfi - Sob 17 Lis, 2007 00:06
Ale Fanturia napisała o podwójnie klejącej.
fanturia - Sob 17 Lis, 2007 09:18
Jest w jednej pasmanterii, chyba 6 zł za mb. Szerokości nie pamiętam. Kiedyś widziałam w Wojtku, ale tylko raz. Jak chcesz, to moge Ci wysłać.
izek - Nie 18 Lis, 2007 15:58
| fanturia napisał/a: | | Stroje dla lalek szyję sama |
Chętnie bym obejrzała więcej takich lal. Może przyda Ci się jakiś pomysł na nakrycie głowy takiej lali
http://picasaweb.google.c...HATSINMINIATURE
albo sukienki szydełkowe
http://picasaweb.google.c...ionDollCostumes
Fizelina podwójnie klejona tzn, że ta zakładka z dwóch kawałków materiału jest a w środku ma fizelinę?
| fanturia napisał/a: | | Jest w jednej pasmanterii |
A w której pasmanerii?
Aine, ja wszystkie pikne podkładki zfotografuję, ale jak widać, potrzebuję na to czasu.. trochę.. tego.. no..
fanturia - Nie 18 Lis, 2007 16:21
Dzięki za linka. Kapelusiki cudne, przyda się jakaś praktyczna podpowiedź. Z gotowych wykrojów raczej nie korzystam, bo najwięcej przyjemności sprawia mi szycie strojów historycznych. Im bardziej realistyczne, tym lepiej
Ta pasmanteria jest na Kolejowej, pod nasypem koło placu na Zielińskiego.
izek - Nie 18 Lis, 2007 16:34
| fanturia napisał/a: | | Ta pasmanteria jest na Kolejowej, pod nasypem koło placu na Zielińskiego. |
O, już o niej słyszałam, chyba ma dobre zaopatrzenie w takim razie.
Ja korzystam z takiej blisko domu, którą prowadzi też hafciarko-robótkowiczka i można tam dostać kartę (za wydane 50zł, ale nie trzeba na raz) rabatową na 10%. Ale nie wiedziałam o takich dwustronnych fizelinach, dopiero zapytam.
Dorfi - Nie 18 Lis, 2007 20:14
Izek nie mam pojęcia o jakiej zakładce piszesz. Zwykła flizelina ma klej z jednej strony, a podwójna ma klej po obu stronach.
izek - Nie 18 Lis, 2007 20:47
mam na myśli zakladkę Fanturii, jest tu:
http://fanturia.googlepag.../nowe9-full.jpg
| Dorfi napisał/a: | | podwójna ma klej po obu stronach |
Tak się właśnie upewniam.
|
|
|