To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Dzial zamkniety members only i ukryty watek

Aragonte - Sob 07 Sie, 2010 21:17

adminluc napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Calipso napisał/a:
A nie dało by się ukryć przed niezalogowanymi osobami działu "na każdy temat" ?
I za tym jestem jak najbardziej - nie za barierami postów, lecz zwykłą rejestracją.

Nie ma problemu, od tego możemy zacząć, a może nawet to wystarczy...
Mogę już w ten weekend zrobić wątki "Na każdy temat" oraz o Asi zrobić widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników.
Czekam na Wasze decyzje.

Jestem za - tzn. za tym, żeby tylko zalogowani mogli czytać "Na każdy temat" i wątek Asi.
Reszta wątków bez zmian.

Nie jest to restrykcyjne, więc chyba kwasów nie powinno być.

Alicja - Nie 08 Sie, 2010 11:22

Aragonte napisał/a:
Jestem za - tzn. za tym, żeby tylko zalogowani mogli czytać "Na każdy temat" i wątek Asi.

ja również jestem za

primavera - Nie 08 Sie, 2010 12:04

Alicja napisał/a:
Aragonte napisał/a:

ja również jestem za

rozumiem że ten zabieg ma na celu uaktywnienie forumowiczek i forumowiczów ale i jakby to powiedzieć ochronę niektórych treści - jestem za

akne - Nie 08 Sie, 2010 18:09

Popieram pomysł rejestracji dla chętnych Na każdy temat :)
Agn - Nie 08 Sie, 2010 18:14

Mnie również się ten pomysł podoba. Podnoszę łapkę w głosowaniu (jeśli takowe ma właśnie miejsce).
Tamara - Nie 08 Sie, 2010 20:29

Ja takoż jestem za .
Deanariell - Pon 09 Sie, 2010 18:37

Jak zwykle znalazłyście rozwiązanie godne króla Salomona ;) Jestem za - niech się duszyczki przynajmniej zarejstrują jeśli chcą czytać o bardziej prywatnym życiu forumowiczek... ;) Rejstracja wszak nie boli. Podobno. :twisted: :P
ŁukaszG - Wto 10 Sie, 2010 21:29

Póki co zrobiłem następujące kroki: wątek "pomoc dla Asi - Galadriel" przeniosłem z Komunikatów do podforum "Na każdy temat" i ustawiłem do niego dostęp/widoczność tylko dla zalogowanych. Ponieważ podforum "Na każdy temat" jest jedynym w dziale "Przy kawie", cały dział "Przy kawie" jest niewidoczny bez logowania.
Jeśli chcecie, aby część wątków "Na każdy temat", np. "Klimatyczne miejsca..." były widoczne nawet bez logowania, to musimy stworzyć równoległe dla podforum "Na każdy temat" miejsce, np. Tylko dla zarejestrowanych, i tam przenieść wybrane wątki, które chcemy ukryć przed "Gośćmi". Tak to wygląda ze strony technicznej, dajcie znać, czy ukrywamy wszystkie wątki z "Na każdy temat" czy część - jeśli wybrane, to oczywiście wypiszcie, które wg Was.

Pozdrawiam
Łukasz

trifle - Wto 10 Sie, 2010 21:41

Ja jestem za ukryciem wszystkich.
Admete - Wto 10 Sie, 2010 21:57

Ja też, niech tak zostanie.
Anonymous - Wto 10 Sie, 2010 21:59

ja tez... :)
Calipso - Wto 10 Sie, 2010 22:03

Ja też.
Anaru - Śro 11 Sie, 2010 00:15

Łukasz :kwiatek:
Aragonte - Śro 11 Sie, 2010 13:10

Ja też jestem za ukryciem dla niezalogowanych wszystkich wątków z "Na każdy temat", niech będzie tak, jak jest.

Dziękuję, Adminie :kwiatek:

Tamara - Śro 11 Sie, 2010 20:55

Ja też za . Adminie :kwiatek:
Anaru - Śro 11 Sie, 2010 23:57

Aaale mamy wysyp nowych użytkowniczek teraz, fiu fiu :mrgreen:
Calipso - Czw 12 Sie, 2010 08:00

Prawda ? :mrgreen:
BeeMeR - Czw 12 Sie, 2010 09:52

Łukasz :kwiatki_wyciaga:
Alicja - Czw 12 Sie, 2010 19:59

tak jak jest, jest ok :kwiatek:
akne - Pią 13 Sie, 2010 20:20

Popieram :)
Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 09:02

Posty wyrzucone.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Wasz umiłowany Kasiek :mrgreen:

corrado - Śro 27 Kwi, 2011 10:04

Bardzo podoba mi się, że do ogólnych działów jest tu tak wygodny dostęp. Jak chcę zajrzeć tylko szybciutko czy nie ma czegoś nowego o filmie, książce itp nie muszę się logować :) .
Ten nadmiar logowań we współczesnym świecie bywa denerwujący. Dobrze, że nie trzeba się logować do telefonu by odebrać połączenie :D

Deanariell - Śro 27 Kwi, 2011 13:46

lady_kasiek napisał/a:
Posty wyrzucone.

Ej... a co wyrzucałaś? :( Nie miałam wczoraj w ogóle dostępu do internetu. :-| Jeden dzień. :wsciekla: Tu jakaś dyskusja była? I chyba mój post też jakiś wyrzucony, a przecież nic złego w nim nie było albo już sama nie pamiętam, gdzie i co pisałam. :mysle: :foch2:

Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 14:16

Ponieważ budzi to gorące emocje wyjaśnię decyzję o usunięciu postów.

Po pierwsze to był jawny off. Nie rozmawialiśmy o zasadności działu zamkniętego a sytuacji innego forum.
Secundo dyskusja rozwijała się w najlepsze i ponieważ dbamy na forum o atmosferę nie chciałam aby pojawiły się wycieczki personalne, czy dalsze aluzje do użytkowniczek innego forum. Kiedyś to kiedyś, nie obmawiamy osób za plecami a co dopiero całego forum, które może sobie ustalić organizację jak tylko chce. To dwa a trzy?

Może znowu się czepłam niepotrzebnie proszę o ewentualny sygnał.

Ps. Wciąż jestem wesoła i promienna.

praedzio - Śro 27 Kwi, 2011 14:34

W sumie nie mam nic przeciwko czystkom postowym, ale dziękuję za wyjaśnienie. :D