To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

Szafran - Czw 10 Gru, 2015 09:02

No jak te wszystkie rekiny z "Szarkando" :D
Agn - Czw 10 Gru, 2015 20:36

Wciąż mam nadzieję, że nakręcą część, w której rekinki wreszcie wygrają. ;)
Szafran - Czw 10 Gru, 2015 20:59

A co powiesz na wersję z morderczymi ludźmi zabijającymi niewinne rekiny:)?

Tacy pływacy wyhodowani na enerdowskich sterydach ze zmutowanymi szczękami:D:D:D:D

Agn - Czw 10 Gru, 2015 21:13

Szafran napisał/a:
A co powiesz na wersję z morderczymi ludźmi zabijającymi niewinne rekiny:)?

Od początku mam taką wersję wydarzeń i głośno domagałam się interwencji green peace!

Anaru - Czw 10 Gru, 2015 21:45

Szafran napisał/a:
Tacy pływacy wyhodowani na enerdowskich sterydach ze zmutowanymi szczękami:D:D:D:D

Mówisz-masz. :mrgreen:

A tu proszę - gotowe filmy. :mrgreen:

Można sobie w trójpaku nabyć :mrgreen:

Rekinio-człowiecze mutanty :mrgreen: , oczywiście agresywne jak należy. :mrgreen:

Szafran - Czw 10 Gru, 2015 21:56

Chcę, muszę, cudności:D:D:D
Agn - Czw 10 Gru, 2015 22:30

Może być też wersja soft - widziałyście 4 film z serii o Harrym Potterze??? :mrgreen:
Anaru - Czw 10 Gru, 2015 22:37

Agn napisał/a:
Może być też wersja soft - widziałyście 4 film z serii o Harrym Potterze??? :mrgreen:

:co_stracilam:

Agn - Czw 10 Gru, 2015 22:40

W czwartym filmie Victor Krum zmienił górną część ciała na rekinią przy zadaniu, jak ratowali spod wody co bliższe osoby. :)
Anaru - Czw 10 Gru, 2015 23:00

Aaa, faktycznie :olsnienie:
Szafran - Pon 21 Gru, 2015 10:50

Nowy cymesik dla nas. Zombie kontra Wielka Stopa:D

https://vimeo.com/143798646

Eeva - Pon 21 Gru, 2015 10:54

Szafran napisał/a:
Zombie kontra Wielka Stopa:D

TAK!

Anaru - Pon 21 Gru, 2015 18:56

Och, jakie aktorstwo przewspaniałe :excited:
Szafran - Śro 30 Gru, 2015 01:19

Niby to wideo informacyjne z serwisu CNN, ale myślę, że pasuje do tego wątku bardziej niż do ciekawostek;).

http://edition.cnn.com/vi...d-orig.tv-asahi

Anaru - Sob 02 Sty, 2016 13:51

Niesamowite te zwierzaki :thud:
BeeMeR - Czw 25 Lut, 2016 10:04

Aniu, przeklejam arcydzieło koreańskiej kinematografii telewizyjnej zgodnie z umową:

Ja, jak to ja - znalazłam ukontentowanie i odstresowanie w głupotce: 400-year-old Dream

A mianowicie, pewien reżyser (obok jego Asystentka), najstarszy wnuk rodziny zarządzający majątkiem postanawia odnowić starą szopę i przerobić na pensjonat, by podreperować budżet starego domostwa - a tu zonk, odkryty zostaje ukryty pokój, a w nim kobieca mumia. Na miejsce zostaje wezwana pani doktor a mumia oddana muzeum, gdzie ją badają wzdłuż i wszerz:

Wkrótce mumia zaczyna szaleć - tj. na wszystkich, którzy próbują jej przeszkodzić rzuca "klątwę": a to kradzieja pierścionka mumii potrąca auto (samo), a to chowającego dokumenty przygniata szafa, a to reżysera próbuje ubić spadający reflektor itd: Reżyser i pani doktor zaczynają razem prowadzić dochodzenie, zwłaszcza że oboje po kolei zaczynają mieć wizje sprzed 400 lat - u niej pojawia się też kwietny tatuaż - taki jak u mumii. On zaś ma wizję, jak to się ten dawny "on" (osoby z przeszłości mają ich fizjonomię oczywiście) powiesił.

A żeby było weselej, mumia od czasu do czasu otwiera oczy i piszczy "przerażająco" ;)

Oczywiście film opowie, jak to się stało że dwoje kochających się ludzi zostało drramatycznie rozdzielonych i czemu mumia jest taka zawzięta na byłego małżonka - a ja mogłam sobie popatrzeć na ładne obrazki i takie se aktorstwo. Jako się rzekło - odprężająca głupotka :mrgreen:

Anaru - Czw 25 Lut, 2016 10:16

Mumia bardzo zacna, choć nieprzystojnie leży frontem w stronę widza ukazując mu wielgaśne płetwy :lol:

Śliczny tatuaż, podoba mi się jak rzadko :serduszkate:

A film chcę zdecydowanie :mrgreen:

BeeMeR - Sob 09 Kwi, 2016 11:13

Kryształowe czaszki

Wspaniały film, ha ha.
Koleś we Wiedniu kolekcjonuje kryształowe czaszki, obecnie szuka 13-tej, ostatniej, by zapanować nad 12 posiadanymi. Gdy ją znajduje (tak uważa) - rozpętuje się piekło, bo nie była to 13 czaszka (ani najwidoczniej ostatnia) tylko jakaś podróba - nad miastem hula magnetyczne tornado EPM, pioruny i inne atrakcje, wojsko się wtrąca, przejmuje dowodzenie i próbując zniszczyć czaszki siłą doprowadza do zwiększenia EPM i anihilacji strzelających żołnierzy:

Oczywiście odnajduje się doktorek, który też poszukuje rzeczonej czaszki, a ostatnio szukał w jaskini o wejściu przypominającym oczodoły (i miałam nadzieję ze jaskinia okaże się monstrualną 13-tą czaszką, acz nie kryształową jednakże się zawiodłam :P ), gdzie zginął tragicznie jego brat bo "oczy" się zapadły, więc teraz, by ratować ludzkość przed narastającym EPM jedzie z powrotem do jaskini z córką Kolesia i dalej! ponownie szukają czachy. A są tam, nawiasem, tablice z hieroglifami starożytnych cywilizacji z całego świata: egipskie, babilońskie, prekolumbijskie itd. Czachy ponownie nie znajdują, a jakiś zły rozwala im helikopter co to miał ich wyciągnąć z jaskini, bo "oczy" były jakoby jedynym wyjściem. Niezrażeni tym, co sami początkowo mówili doktorek z córunią po prostu, ot, znajdują inne wyjście krzakami. Chcieć to móc, najwyraźniej :P .

Dużo zamieszania i mało akcji później parka jadzie do piramidy słońca, jeszcze bardziej starożytnej niż starożytne cywilizacje, odnajduje zaginionego ojca doktorka który był wtyką w sekcie pilnującej 13-tej czaszki w rzeczonej piramidzie, sprytnie schowanej pod roślinnością i uważanej przez wszystkich za zwykłą górę. Czachę znajdują, koniec świata zostaje zażegnany w zgoła niespektakularny sposób (buuuu :( ), para się całuje, czacha zostaje zwrócona na swoje święte miejsce wraz ze szczątkami Kolesia, co to był niezwykle chory i właśnie umarł, grobowiec-świątynia zostaje zaminowany a w efekcie wszystko się rozwala prócz czachy i kolesia, który najwyraźniej ożywa. Koniec. :zalamka:

praedzio - Czw 14 Lip, 2016 13:17

Ja wczoraj pykałam sobie po kanałach w telewizorni i zawiesiłam się na TV4 bodajże, na którym zaczynał się akurat horror pt. "Dom w głębi lasu". I w sumie obejrzałam cały, ale ubawiłam się setnie przy co bardziej krwawych scenach. A jak Chris Hemsworth na motorze dupnął w jakąś dziwną elektryczną ścianę, to niemal zaczęłam bić brawo. :lol: Nie wspominając o scenie uwolnienia wszystkich stworów z każdego rodzaju horrorów na świecie. :rotfl: Czemu ja nie oglądam takich filmów? Toż to wspaniały relaks! :lol: :herbatka:

O, znalazłam fajny artykuł dotyczący tego filmu. Autor zastanawia się, który z tych stworów nadaje się na współlokatora i dlaczego: http://thoughtcatalog.com...best-roommates/

:rotfl:

BeeMeR - Czw 14 Lip, 2016 14:53

praedzio napisał/a:
Autor zastanawia się, który z tych stworów nadaje się na współlokatora i dlaczego:
To wszystko z jednego filmu? :paddotylu:
Pewnie, ze to relaks - ja obecnie oglądam Dzienną straż i też się tu nadaje, wraz z Nocną strażą - dobrze, że czytałam książki bo wiem o co biega, z filmów bym nie wiedziała :P

Agn - Czw 14 Lip, 2016 16:53

praedzio napisał/a:
"Dom w głębi lasu". I w sumie obejrzałam cały, ale ubawiłam się setnie przy co bardziej krwawych scenach. A jak Chris Hemsworth na motorze dupnął w jakąś dziwną elektryczną ścianę, to niemal zaczęłam bić brawo.

O matko, widziałam kiedyś trailer tego filmu. Pewien osobnik namawiał mnie, że powinnam obejrzeć, bo takie filmy ujawniają nasze najbardziej skryte cośtam-cośtam i truł mi taki psychologiczny bełkot nie zważając, że ja nie lubię takich filmów oglądać i g. mnie obchodzi, co jego zdaniem to ujawnia, bo dla mnie ujawnia jedynie głupotę twórców.
Ale twoje wrażenia brzmią tak pięknie, że się aż wyszczerzyłam! :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
ja obecnie oglądam Dzienną straż i też się tu nadaje, wraz z Nocną strażą - dobrze, że czytałam książki bo wiem o co biega, z filmów bym nie wiedziała

Widziałam tylko Nocną - tak bardzo mi się nie spodobała, że Dziennej już nie chciałam oglądać.

BeeMeR - Czw 14 Lip, 2016 18:55

Agn napisał/a:
Widziałam tylko Nocną - tak bardzo mi się nie spodobała, że Dziennej już nie chciałam oglądać.
Nic nie straciłaś, naprawdę - to bełkot.
Agn - Czw 14 Lip, 2016 19:09

Nigdy nie wątpiłam, że to żadna strata. ;)
praedzio - Czw 14 Lip, 2016 22:48

Ej, a mi się Nocna podobała!
Agn - Czw 14 Lip, 2016 23:29

Ja Nocnej zawdzieczam tylko jedno - przyczytalam fajna serie ksiazek Siergieja Lukjanienki. Ale film mi sie bardzo nie podobal. A tym bardziej mnie sie nie spodobal, gdy zapoznalam sie z ksiazkowym Antonem i zobaczylam, co film z niego zrobil.