To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dr House

Trzykrotka - Czw 10 Wrz, 2009 20:25

To dobre podejście :wink: . Na niego scenarzyści mieli pomysł stulecia, to muszę przyznać.
Ale Huhga Laurie uwielbiam w każdej postaci: i jako pana Palmera w Rozważnej i Romantycznej i w Spooks i w jako idiotę w każdej serii Czarnej Żmji

Alicja - Czw 10 Wrz, 2009 20:31

oo, w Czarnej Żmiji był rewelacyjny :-D
Anonymous - Czw 10 Wrz, 2009 20:31

Ja żałuję, że w dalszych sezonach jest mało przychodni... tak robiąc powtórkę widzę ile tam było świetnych sytuacji.
Alicja - Czw 10 Wrz, 2009 20:35

bo w przychodni był po mimo wszystko najlepszy, prawdziwie ironiczno-inteligentny :wink: Na jego miejscu nie gryzłabym się w język, tylko powiedziała pacjentom...( pewnie wcale bym tego nie zrobiła ). Chociażby przypadek matki, która myślała, że dziecko ma wysypkę plamisto- czerwoną, a okazało się, że to koszulka farbuje :thud: albo pokazywany już na forum fragment używania inhalatora poprzez spryskiwanie się na szyi :thud:
Anonymous - Wto 22 Wrz, 2009 22:27

Jest najnowszy House.... idę oglądać. Rano wyspowiadam się z emocji.... ale jest nowy Imidż
Anonymous - Śro 23 Wrz, 2009 12:17

Oglądnęłam.

SPOJLERY
Ciekawy bardzo odcinek. Taki momentami bardzo nie- Hałsowy, jakby osobny film nie o dotorze a o człowieku. Niektóre sceny tak nie pasowały do niego, ze aż strach, ale były urocze... np. wątek Lidi, czy Pana Wolnosć. House odstawił Vicodin(wyobrażacie sobie jego osobę bez żółto-pomarańczowej fiolki?) i teraz aby wrócić do pracy musi przejść przez uspołecznienie.... jego bunt jest zabójczy. Przy scenie z sikaniem myślałam, że padnę :rotfl: :rotfl: Ciekawe jak teraz poprowadzą ten serial. Jaki będzie ten House, który zmienił się(zaprzeczenie jego odwiecznego "ludzie się nie zmieniają")

Alicja - Śro 23 Wrz, 2009 18:36

:slina:
Anaru - Czw 24 Wrz, 2009 11:04

O, przerwało mi się oglądanie...

Artykuł z Metra
Doktor House superstar
Maja Staniszewska

Fenomen doktora House'a sięgnął druku. W księgarniach są już dwie książki o serialu i jego bohaterze oraz wcielającym się w jego rolę uroczym Angliku Hugh Lauriem. Na czym polega czar doktora House'a?
http://www.emetro.pl/emet...ampaign=5039400

Hugh Laurie opuści obsadę "Dr House'a"?
Hugh Laurie rozważa pożegnanie z serialem "Dr House", ponieważ symulowanie kalectwa głównego bohatera zaczyna szkodzić jego zdrowiu.
Brytyjski gwiazdor, który od kilku sezonów wciela się w postać gburowatego geniusza medycznego, przyznaje, że poruszanie się o lasce powoduje u niego poważne dolegliwości zdrowotne.
- Ten serial może mieć jeszcze siódmą, ósmą, a nawet dziewiątą serię, ale nie wiem, czy ja w nim pozostanę, bo zaczynają mi wysiadać kolana. Sposób poruszania się mojego bohatera wymaga poważnej pracy bioder i odbija się na moim własnym zdrowiu, więc muszę często ćwiczyć jogę - mówi aktor
http://film.onet.pl/seria...,wiadomosc.html

Alicja - Czw 24 Wrz, 2009 18:51

House bez Housa? :shock:
i na tym zakończę oglądanie :confused3:

Admete - Pią 25 Wrz, 2009 00:06

Właściwie tak powinien sie ten serial skończyć...Właśnie się zastanawiam, czy powinnam oglądać dalej. Nie chce mi się oglądać Foremana i 13 ( nawet nie wiem, jak ta postać się nazywa ). Hugh Laurie jest naprawdę świetnym aktorem. Cały odcinek był rewelacyjnie zagrany. Właściwie o wiele bardziej interesowały mnie osoby z oddziału psychiatrycznego niz stałe postacie. No może tylko Wilsona chciałabym oglądać.
Calipso - Pią 25 Wrz, 2009 06:56

Ja mam prośbę :kwiatek: Czy mozecie wstawić zdjęcie Trzynastki ?
Anonymous - Pią 25 Wrz, 2009 07:46

Admete napisał/a:
( nawet nie wiem, jak ta postać się nazywa )

Forteen :mrgreen:
Calipso napisał/a:
Czy mozecie wstawić zdjęcie Trzynastki ?

proszę bardzo

Calipso - Pią 25 Wrz, 2009 22:08

lady_kasiek napisał/a:
proszę bardzo

To kobieta :shock: Któż ją tak goopio nazwał ?

Admete - Pią 25 Wrz, 2009 22:11

Jak to kto? House oczywiście ;)
Calipso - Pią 25 Wrz, 2009 22:18

Admete napisał/a:
Jak to kto? House oczywiśice

Obniżył loty,biedaczek :roll: :wink: Stać go na więcej.

Anonymous - Sob 26 Wrz, 2009 07:14

Calipso napisał/a:
Obniżył loty,biedaczek Stać go na więcej.

Oj Cal.... fajne były perypetie z tą nazwą :) oglądnij czwarty sezon :mrgreen:

Calipso - Sob 26 Wrz, 2009 13:13

Oki,to który sezon można obejrzeć na dwójce ? :mysle:
Anonymous - Sob 26 Wrz, 2009 21:18

Piąty :)
Calipso - Pon 28 Wrz, 2009 19:08

No tak,jak zwykle jestem do tyłu :roll:
Alicja - Wto 29 Wrz, 2009 19:17

Calipso napisał/a:
Stać go na więcej.

z jej nazwą związana jest cała historia :-)

Anonymous - Wto 29 Wrz, 2009 19:30

Oglądnęłam odcinek number 2

Spoiler:

Na początku bałam się, że pomyliłam seriale, jakaś since fikszyn mi się zassała.
Odcinek niezły, ale nie był to odcinek marzeń. Najważniejsze jednak, że Greg wraca....cudowna była scena sikania do kubeczka i reakcja Wilsona i Cuddy. Przez to gotowanie chyba jutro na obioad zjem jakiś makaron z dobrym sosem..
Diagnozowanie przypadku przypominało mi błądzenie po omacku skrzyżowane ze zgaduj-zgadulą.
Obawiam się, że Forteen będzie przechodziło jakiś poważńy kryzys.... a i w tym odcinku takie nijakie było...
W sumie jedyne fajne momenty to gra Tauba i 13 oraz wszelkie wejścia Hałśa.
Na kolejny plus fakt iż nie skreślili całkowicie fabuły z poprzedniego odcinka tylko logicznie to kontynuują...

Calipso - Wto 29 Wrz, 2009 19:40

lady_kasiek napisał/a:
Forteen

A nie Thirteen ? :mysle:

Anonymous - Wto 29 Wrz, 2009 19:42

Calipso napisał/a:
A nie Thirteen ?

wytłumaczyłabym to, ale nie wiem czy chcesz spojler... bo nie wiem na jakim etapie jesteś.

Calipso - Wto 29 Wrz, 2009 19:47

Możesz tłumaczyć ;) W miarę na bieżąco ogladam serię trzecią na AXN,dzisiaj było odcinek z baaardzo grubym facetem w śpiączce i z aresztowaniem House'a.Na dwójce oglądam,gdy sobie przypomnę i trafię na czas :roll:
Anonymous - Wto 29 Wrz, 2009 21:30

No więc Forteen to określenie, które wymyślił House dla nazwania związku w jakim są Foreman i Thirteen