To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

BeeMeR - Pon 25 Kwi, 2016 17:44

Ja nie mam zamiaru oglądać GB ponownie, ale znacie mój stosunek do filmów/wątków gangsterskich :P
Mary pewn9ie tez nie zostawię, (zwłaszcza, że 4/16 już wyrzuciłam :P ), ale ogląda mi się świetnie - jestem w trakcie 5 i dwóch makeoverów: pośredniego da Mary (bo nie godzi się by tak jak stoi pokazywała się ludziom z mężem) i bezpośredniego dla tatusia (bo j.w.).
bardzo mi tu pasuje kwestia pośredniczki dla Mary - bo ten prezes nie nadaje się (być może jeszcze) do osobistego zaangażowania w ubieranie i czesanie Mary :P
A drugi mąż-nie mąż faktycznie jest miły (pierwszemu też nic nie brakuje w tym względzie) i z radosnym pokpiwaniem przyjmuje te jej przesadne telefony "kochanie to i tamto" aż nawet za nimi zaczyna tęsknić gdy Mary nie dzwoni ;)
Czekam aż się drugi zorientuje w farsowności przedsięwzięcia "ślubnego" Mary :lol:

Agn - Pon 25 Kwi, 2016 18:06

BeeMeR napisał/a:
Mówiłam że są tam, co za ośli upór kazał wam oglądać ze złymi :zalamka:

Kiedy ja miałam z subscene. A nie bardzo miałyśmy czas szukać, które będą gramotniejsze.
Anaru napisał/a:
a pytałam Agn czy może ktoś przetłumaczył :bejsbol:

Ej, nie nadziałam się na nie, nie wiedziałam, że są.
To ja sobie obejrzę ten film od początku, bo wolałabym złapać jakiś sens. :)
Anaru napisał/a:
Ciekawa jestem jak będzie wyglądał po wojsku.

Podejrzewam, że bajecznie. :serduszkate:
Ale najpierw trzeba będzie ze 2 lata poczekać.
Noż mógłby dramę machnąć na pożegnanie!!! :wsciekla:

BeeMeR - Pon 25 Kwi, 2016 18:08

Agn napisał/a:
nie bardzo miałyśmy czas szukać, które będą gramotniejsze.
Ale macie czas powtarzać seans? He he :P
Agn - Pon 25 Kwi, 2016 18:25

BeeMeRku, w sensie, że wtedy, bo chciałyśmy razem oglądać. Teraz to sobie możemy. :P
BeeMeR - Pon 25 Kwi, 2016 19:42

Nie, dalej nie rozumiem przedłożenia szybszego seansu nad komfort zrozumiałych napisów, ale my mamy czasem inaczej :kwiatek:
Za to zazdroszczę po chrześcijańsku wspólnego seansu - bo to jest nie do podrobienia.

Admete - Pon 25 Kwi, 2016 19:50

Cutie Girl czyli bohaterka Mrs Temper:

https://www.youtube.com/watch?v=6XmbNT0kaHY

;)

BeeMeR - Pon 25 Kwi, 2016 20:35

Admete napisał/a:
Niezły filmik :lol:
Admete - obadałaś tą dramę? :mysle:

Admete - Pon 25 Kwi, 2016 20:58

Zastanawiam się właśnie czy ją oglądać w całości. To taki miks rzeczy całkiem poważnych i komediowych z bardzo silną bohaterką i odwróconymi rolami. Całkiem mi się to odwrócenie podoba. Znak czasów, ze w Korei taka postać jest główną bohaterką dramy i daje popalić wszystkim facetom.
Agn - Pon 25 Kwi, 2016 21:13

BeeMeR napisał/a:
Nie, dalej nie rozumiem przedłożenia szybszego seansu nad komfort zrozumiałych napisów, ale my mamy czasem inaczej

Biorąc pod uwagę, że z Anaru jak oglądamy, to choćby nie wiem, jak precyzyjne były napisy, i tak nie wyciągamy z oglądanych filmów żadnego sensu... :lol:
Admete napisał/a:

Super filmik! :mrgreen:

Aragonte - Pon 25 Kwi, 2016 21:32

Admete napisał/a:

Już ją lubię :mrgreen:
Skąd ja mogę znać aktorkę? :mysle:

Admete - Pon 25 Kwi, 2016 21:37

Jak to skąd? To Królowa Seon Deok - Deokmana ;) To z jej powodu zaczęłam oglądać. Przy czym bohaterka nie jest taka zła, a bohater nie jest tak naprawdę popychadłem. Paru rzeczy się od siebie uczą nawzajem i myślę, że się zaprzyjaźniają. Syn bohatera natomiast - tak na oko 8 - 10 latek zakochuje się w ajummnie i w zwiastunie następnego odcinka oświadcza rodzinie ( dziadkowi, ojcu i wujkowi ), że chce się z nią ożenić :lol: To dopiero noona romance ;) Bardzo fajny dzieciaczek go gra.
Agn - Pon 25 Kwi, 2016 23:22

Właśnie się skapnęłam, że ominął mnie pewien post.
Anaru napisał/a:
co jakiś czas na ekranie macha króliczek duracella ;)

:rotfl: Bardzo ładnie to ujęłaś. :mrgreen:
Anaru napisał/a:
LMH wygląda tak, że co scena Agn rozpływała się w różowy ciepły budyń i kapała na podłogę :mrgreen:

Och, rany, nie umiem wprost wyrazić zachwytu, jak on w tym filmie bajecznie wygląda. :serce:
Suzy to szczęściara.
Anaru napisał/a:
ten drugi, kumpel, to nie tylko tyłek ma zgrabny, brzuch i plecy również ;)

Jestem pewna, że on ma wszystko zgrabne. A żebyś ty go widziała w Punch... Te garniturki - normalnie jak one na nim leżały, to ślinotoku nie dało się powstrzymać. *sigh*
Anaru napisał/a:
jedzonko, nawet to skromne, jak zwykle było takie, że jęzory nam zwisały :slina:

Jak zwykle brzydko podane i z całą pewnością obrzydliwe. :slina:

Tak jeszcze wracając do Entertainera - poznałyś... kto w ogóle ogląda z ekipy smoczej? Bo chciałam zauważyć, że w dramie (a przynajmniej w pierwszym odcinku, tym, którym obejrzałam, bo dwójki jeszcze nie mam) pojawił się gwałciciel ze Smoków. Od razu drania poznałam. *Agn dumna z siebie*
Anaru napisał/a:
Kompletnie nie kojarzę nawlekania igły, nawet nic mi sie nie kojarzy :mysle:

Przebrany za dziewczynę Huck Finn był sprawdzany przez jakąś kobietę właśnie przez nawlekanie igły i rzucanie czymśtam w szczura. ;)

Aragonte - Pon 25 Kwi, 2016 23:38

Admete, wcale nie uważam, że ta bohaterka jest zła :)
I jak mogłam nie poznać Deokman :zalamka:
Agn napisał/a:
Tak jeszcze wracając do Entertainera - poznałyś... kto w ogóle ogląda z ekipy smoczej? Bo chciałam zauważyć, że w dramie (a przynajmniej w pierwszym odcinku, tym, którym obejrzałam, bo dwójki jeszcze nie mam) pojawił się gwałciciel ze Smoków. Od razu drania poznałam. *Agn dumna z siebie*

Gwałciciel ze Smoków grał też w King of Dramas :wink: plus jeden z braci Bang Wona :wink:

BeeMeR - Wto 26 Kwi, 2016 06:42

Admete napisał/a:
Jak to skąd? To Królowa Seon Deok - Deokmana ;)
Też się zastanawiałam skąd ja kojarzę - ma charakterystyczny uśmiech.

Mary 5 kończy się dokładnie tak, jak myślałam :lol:
Byłam dziwnie pewna, że prędzej czy później Muzyk pomoże Mary dokładnie w taki sposób ;)
Spoiler:

Podobało mi się upicie tatusia i pomoc obu zięciów :rotfl:
Podoba mi się jak ubierają teraz Mary.
Dłuży mi się nieco watek "nie mam pieniędzy ale nie chcę niczyich ofert (bo nie dotyczą kumpli) ani znikąd pomocy" ale ogląda się dobrze.
edit:
Ok, już mi się nie dłuży w/w wątek bo ewoluował ;)

Agn - Wto 26 Kwi, 2016 11:06

U mnie zaś 16. odcinek Tree - przeciągają trochę sprawę tego alfabetu, powiem szczerze. :czekam2: Milbon właśnie się skapnął, że świat, w którym każdy umie czytać i pisać to jakiś horror i trzeba to natychmiast powstrzymać. Przy okazji jednak była ładna scena, w której widzą jak mała dziewczynka i facet spod maski piszą sobie patykami po piachu. I doszli do oszałamiającego wniosku, że prostaczkowie potrzebują 2 dni, by móc sobie pisać co chcą.
Podobają mi się argumenty króla ZA, argumenty PRZECIW opozycji wyglądają mi jak z tyłka wyjęte.
A w ogóle wkurza mnie, że w każdym seguku ministrowie drą się na króla. Niby tam mówią, że coś tam być nie powinno i żeby król to w swej łaskawości przemyślał, ale zawsze się wydzierają. Ciekawe, czy w realu faktycznie pozwalali sobie podnosić głos na głowę państwa. :P
Niemniej - drama i tak jest dobra. Główny bohater przestał już dybać na życie króla, zrozumiał już chyba wszystko i stał się jego sojusznikiem, udając przed Milbonem, że wciąż chce go zabić i że przystał na współpracę z tą organizacją.
Wygląda na to, że w 17tce będzie gorąco, bo Milbon chce powstrzymać dopuszczenie liter teraz zaraz natychmiast. Swoją szosą ciekawa jestem, jak w ogóle wyglądał układ król - ministrowie etc. Jak u nas za dawnych czasów, że wprawdzie był król, ale niczego nie mógł, jeśli się inne gadające głowy nie zgodzą czy jak? :mysle:

Trzykrotka - Wto 26 Kwi, 2016 15:50

Pokazały się plakaty z wizerunkami postaci z Mirror of the Witch - piękne!

Widzę (chyba) ginsaeng ze Scholara. I - proszę, proszę, hyunga z WaC! I jest nasz duszkowy Cordon :banan: A Spoko Gościu - jaki malowniczy :oklaski:
http://www.dramabeans.com...r-of-the-witch/

Agn - Wto 26 Kwi, 2016 17:54

Spoko Gościa wręcz nie poznałam. :mrgreen: Cudna obsada. Tylko pierwszy plakat mi nie leży - Główny wygląda, jakby go coś bolało. :mysle:
Czekam na dramę, oj, czekam! :excited:

BeeMeR - Wto 26 Kwi, 2016 18:17

Agn napisał/a:
Tylko pierwszy plakat mi nie leży - Główny wygląda, jakby go coś bolało. :mysle:
Przypomnij sobie YAI na plakacie Smoków ;)

Obejrzałam Epilog Kropek do końca - nie ma wyciętych scen :(
Może dodadzą do dvd, ale wtedy to ja nie będę pamiętać że chciałam obejrzeć :roll:
Nawet nie wiem po jakim czasie m/w wychodzi dvd :roll:

Agn - Wto 26 Kwi, 2016 21:35

A nie pamietam plakatowych, pamietam sesje zdjeciowe robione w niestosownym momencie robienia kupy. :P Plakatowe sobie przypominam, ze gdzies miecz trzymal, nie wiedziec czemu.
Agn - Wto 26 Kwi, 2016 23:29

Nie spodobał wam się Junki z kurczaczkiem, to teraz obrazków nie będzie.
Ale za to interesujące info.
Na soompi jedna z dziewczyn była na Joon Gi's day (jeżukolczastyjakjajejnienawidzęikisnęzdzikiejzawiści!!!) i właśnie zdała krótką relację. (Prowadzący podobno przypomniał mu jakieś jego wypowiedzi z przeszłości, ponoć Junki zaśmiewał się z nich do łez - niestety, nie powiedziała, jakie to wypowiedzi kiedyś mu się chlapnęły.) Powiedziała, że Pięknooki powiedział, że - uwaga!!! - ćwiczy pilnie z trenerem i efekty tychże ćwiczeń będzie później można zobaczyć.
Jak rany - pokaże ramię?!!! :excited: Może nawet z całą resztą ręki! :serduszkate:
Bo na zsuwającą się koszulkę to ja nie bardzo liczę. Ja tam mogę żyć skrawkami pokazanego a to brzuszka, a to przedramienia i tak czy siak będę szczęśliwa z dramy, ale jak nie daj Eru on mi się na ekranie rozdzieje, to padnę na zawał serca tak jak stoję.

Agn - Wto 26 Kwi, 2016 23:48

PS Nabieram też ochoty, by liznąć nadciągającą tuż-tuż dramę The master of revenge. Grają: nasza Yeon Hee ze Smoczków, zUy z Punch (Admete, ten od wcinania makaronu i fantastycznego frenemy z Kim Rae Wonem!), małżonka Bang Wona (Smoczki, znowu!), do tego Nietoperzyca na okrasę (Unkind women) i Ha Ryun ze Smoczków (!!!) na deser. No sama obsada mówi mi, bym zerknęła na to choćby jednym okiem: http://asianwiki.com/The_Master_of_Revenge
Trzykrotka - Śro 27 Kwi, 2016 00:27

Wrrrr... Chciałbym coś mądrego napisać, albo nawet niezbyt mądrego na temat wieści Junkowych, ale mi się z godzinę temu Windows 10 zaczęły aktualizować. Nienawidzę dominacji elektroniki w życiu i idę spać w ramach protestu.
Zdecydowanie czasami żałuję, że nie mieszkam w bardziej skośne części świata. Być na takim fanmityngu, to musi być grube przeżycie!
Ta dramat o zemście z nudlami w nazwie faktycznie ciekawie wygląda. Na db tylko śmieją się z tytułu w kontekście innych przyszlych dram, w których tytułach znalazły się węglowodany :lol: Kilka ich się szykuje.
Główny na plakacie z Mirror of the Witch ma minę, jakby bardzo nie mógł wiecie- co :roll: albo brzuch go bolał. Mam nadzieję, że nie będzie grał z taką miną. Drama rusza już niedługo.
Spać!

Admete - Śro 27 Kwi, 2016 05:39

Ja te Noodle mam wyhaczone i zobaczę ze dwa odcinki. Piper się skończył i czekam na napisy. Mirror rusza chyba po PP? Flower in prison tez rusza od piątku, ale przeraziło mnie to 50 odcinków. Scenarzystom Smoków ufam teraz w ciemno, ale innym? :mysle:
Trzykrotka - Śro 27 Kwi, 2016 06:13

No właśnie, ta cyfra 50! Bardzo chciałabym zobaczyć aktora z Krawca jeszcze w czymś, ale nie chcę nawet próbowac. Tylko na Zwierciadło teraz czekam z segukow. Co mi przypomina, że nie sprawdzałam, czy jest sos do filmu z Służy, tego o spiewaczce z Joseonu.
Agn - Śro 27 Kwi, 2016 07:11

Trzykrotka napisał/a:
Zdecydowanie czasami żałuję, że nie mieszkam w bardziej skośne części świata. Być na takim fanmityngu, to musi być grube przeżycie!

Na pewno. I to jeszcze napisała, że zagraniczni fani dostali specjalne słuchawki, żeby rozumieć, co Junki mówi. No i weź nie chciej jechać na takie coś! Napatrzysz się i jeszcze wszystko zrozumiesz, echhh!
Admete napisał/a:
Flawer in prison tez rusza od piątku, ale przeraziło mnie to 50 odcinków.

To ma mieć 50 odcinków? Czy zawsze było tyle długich seguków czy to teraz moda nastąpiła? :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
nie sprawdzałam, czy jest sos do filmu z Służy, tego o spiewaczce z Joseonu.

Filmu z czego? :mysle:

Głupotka na dziś - aktorzy-pianiści: https://www.dramafever.co...zing-pianists-/