Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II
Eeva - Pią 22 Mar, 2013 08:37
| Agn napisał/a: | | Eeva, odłóż ten szajs, ja cię bardzo proszę |
Nie! Nie ma opcji! Jestem już w 1/3 ostatniej częsci i jak sie nie dowiem jak się skończylo to skisnę.
Agn - Pią 22 Mar, 2013 09:03
Ja myślę, że żyłabyś równie spokojnie jak przed lekturą.
Eeva - Pią 22 Mar, 2013 09:11
Hmmm, pewnie tak. Ale teraz przekroczyłam już bramy piekiel i za późno na odwrót
Anonymous - Pią 22 Mar, 2013 10:37
Wiem, że milenaj czyta, a Caitriona czytasz już drugą książkę o Janie, naszym ulubionym? Bo ja zaczęłam.
Odwalę pańszczyznę i biorę się do czytania
milenaj - Pią 22 Mar, 2013 15:10
| lady_kasiek napisał/a: | Wiem, że milenaj czyta, a Caitriona czytasz już drugą książkę o Janie, naszym ulubionym? Bo ja zaczęłam.
Odwalę pańszczyznę i biorę się do czytania |
milenaj nawet już przeczytała.
Bardzo mi się podoba i generalnie chcę więcej. Jutro coś pewnie skrobnę na bloga, bo dzisiaj wróciłam z dwudniowego wyjazdu, a jazda samochodem w czasie takiej pogody, daje popalić, nawet jak się siedzi tylko na miejscu pasażera.
Anonymous - Pią 22 Mar, 2013 16:58
bo Kasiek czyta i normalnie, jaka ja przy czytaniu głodna żem :/
milenaj - Pią 22 Mar, 2013 17:16
| lady_kasiek napisał/a: |
bo Kasiek czyta i normalnie, jaka ja przy czytaniu głodna żem :/ |
Ja też nie mogłam wytrzymać.
Dobrze, że w domu nie czytałam.
Anonymous - Pią 22 Mar, 2013 17:16
Ja tylko za jedzeniem chodzę ;/
Caitriona - Pią 22 Mar, 2013 17:49
| lady_kasiek napisał/a: | | a Caitriona czytasz już drugą książkę o Janie, naszym ulubionym? |
Nie, jeszcze nie.... Muszę poczekać na bibliotekę, bo funduszy niet....
migotka - Nie 24 Mar, 2013 12:48
http://slowemmalowane.blo...bel-i-kain.html
Abel i Kain, Katarzyna Kwiatkowska
Anonymous - Nie 24 Mar, 2013 15:49
Migotko mogłabyś się czasami odezwać...
Milenaj bratnia duszo, dlaczego ja nie mogę jeszcze poczytać o tym jak Abel i Kain Ci się podobali?
milenaj - Nie 24 Mar, 2013 16:38
Bo mnie podkusiło wczoraj, żeby wypić kawę. Jak ja tęsknię za czasami, kiedy jednego kubka kawy nie musiałam odchorować....
Ale się poprawia i zaczynam czuć, że żyję.
Poczytasz więc najpóźniej jutro.
A przeglądając dzisiaj stronę matrasu poczułam się bardzo zdezorientowana, bo "Ruth" E. Gaskell mają w bardzo dobrej cenie, ale nie ma jak jej kupić. Jest w zapowiedziach jeszcze, ale przedsprzedaży też nie można zamówić. A ja się nastawiłam i pomimo kilku innych książek w kolejce, chcę chyba "Ruth" na święta.
Kasiek, widzę na facebooku, że twoja recenzja już jest, to zabieram się do czytania.
Anonymous - Nie 24 Mar, 2013 16:41
| milenaj napisał/a: | | A ja się nastawiłam i pomimo kilku innych książek w kolejce, chcę chyba "Ruth" na święta. |
No ja się nie dziwię, bo to świetna książka... ehh oczy mnię pieką na samą myśl.
A wzięłam i napisałam.
Ja tęsknię za czasami, gdy nie zasypiałam na stojąco nad książką. Niestety wczoraj usnęłam dwa razy, więc doczytałam dziś. Łaska Pańska - wolne dziś miałam.
Ja się napaliłam na "Pozłacany róg" bom ujrzała w zapowiedziach, ale u mnie w księgarniach nie ma, a do Empiku mi baaaaaardzo nie po drodze. więc chyba ebooka dziś poczytam. Bo wczoraj podczytywałam na przystanku i intryguje mnie.
Z drugiej strony biografia Freuda mnie korci i.... ehhh dużo rzeczy mnie kusi, zostańmy przy ebooku.
milenaj - Nie 24 Mar, 2013 16:56
| lady_kasiek napisał/a: | | Ja się napaliłam na "Pozłacany róg" bom ujrzała w zapowiedziach, |
Muszę sprawdzić, bo kompletnie nie kojarzę...
Ja się napaliłam na "Dochodzenie". Wprawdzie na podstawie scenariusza, a taki manewr nie zawsze wychodzi, ale z drugiej strony serial tak mi się podobał. Ogólnie dochodzę do wniosku, że nie mogę czytać zapowiedzi. Później lista książek do kupienia stale rośnie, a ja tylko kombinuję na czym zaoszczędzić, żeby na coś więcej starczyło. Chore normalnie to już się robi, chociaż pocieszam się, że rozstanie z tymi, do których za bardzo nie wracam przychodzi w miarę łatwo.
Naszła mnie ochota na powtórkę "Wiedźmina". W Esensji przypominali stare dyskusje i generalnie stwierdziła, że chyba czas na ponowne czytanie. Jakieś trzy lata już nie zaglądałam do sagi.
Anonymous - Nie 24 Mar, 2013 16:59
| milenaj napisał/a: | | gólnie dochodzę do wniosku, że nie mogę czytać zapowiedzi. Później lista książek do kupienia stale rośnie, a ja tylko kombinuję na czym zaoszczędzić, żeby na coś więcej starczyło. Chore normalnie to już się robi, chociaż pocieszam się, że rozstanie z tymi, do których za bardzo nie wracam przychodzi w miarę łatwo. |
U mnie rozstanie jest awykonalne.
A zapowiedzi tez mi czytać już nie wolno.
Tak sobie myślę, że na świętach "Ulissesa" poczytam bo spokój będę miała. I Syn mi na ambit wjechał.
Agn - Nie 24 Mar, 2013 17:07
| lady_kasiek napisał/a: | | I Syn mi na ambit wjechał. |
Że niby kto? Ja? Czemu???
milenaj - Nie 24 Mar, 2013 17:07
| lady_kasiek napisał/a: | | Tak sobie myślę, że na świętach "Ulissesa" poczytam bo spokój będę miała. I Syn mi na ambit wjechał. |
Ja się nawet nie zabieram, bo nie przebrnę. Chociaż z drugiej strony nie próbowałam nigdy...
A "Pozłacany róg" faktycznie kusi. Ale to pierwszy tom, a ja od czasów fantasy mam wstręt do serii, na które trzeba czekać.
Anonymous - Nie 24 Mar, 2013 17:21
| Agn napisał/a: | | Że niby kto? Ja? Czemu??? |
przypomnij sobie | milenaj napisał/a: | | a się nawet nie zabieram, bo nie przebrnę. Chociaż z drugiej strony nie próbowałam nigdy... | moja koleżanka z pracy anglistka też nie przebrnęła i mi rzekła, że trzeba uwagę calą owej książce poświęcić. | milenaj napisał/a: | | A "Pozłacany róg" faktycznie kusi. |
No kusi, chociaż z tymi opisami to różnie bywa...
Już wczoraj kupić chciałam. Obdzwoniłam księgarnie, ale nie było.
Za to wylicytowałam kolejną Christie, za AŻ 1 zł PLN
Agn - Nie 24 Mar, 2013 17:30
| lady_kasiek napisał/a: | | przypomnij sobie |
Aj, no dobra, dobra...
Anonymous - Nie 24 Mar, 2013 17:35
No właśnie
migotka - Nie 24 Mar, 2013 20:22
| lady_kasiek napisał/a: | | Migotko mogłabyś się czasami odezwać... |
nie mogę się przyzwyczajać
a jak już napiszę coś, to zazwyczaj nie mam już więcej czasu na nic, bo się dziecię budzi
Anonymous - Nie 24 Mar, 2013 21:10
No nie wiem. Wrzucasz tylko linka, a tak to wcale nie bywasz.
Admete - Pon 25 Mar, 2013 16:08
Zaczęłam czytać Historię uwodzenia ( autor Jean Claude Bologne ). Zapowiada się interesująco. W starożytnej Grecji początki uwodzenia łącza się ze związkami homoseksualnymi, bo o kobiety się nie zabiegało - nie miały prawa wyboru. W Rzymie o próbach przypodobania się płci przeciwnej można było mówić tylko w przypadku wyzwolenic lub cudzoziemek, bo panny czy matrony rzymskie powinny być chronione.
Eeva - Pon 25 Mar, 2013 16:11
| Agn napisał/a: | | Eeva, odłóż ten szajs, ja cię bardzo proszę. Mózgu szkoda. |
Agn, przeczytałam 3/4 ostatniej części i jestem mocno zszokowana, bo czyta się nadzwyczaj dobrze. emily się psychicznie ogarnęła, jest jakas taka nazwijmy to racjonalna, jej syn okazał się psychokillerem więc fabuła się zagęszcza.
Czy reszta części nie mogła być taka??
Agn - Pon 25 Mar, 2013 22:49
Chyba tylko ty, Eevo, jesteś na tyle postrzelona, by dojechać do tej ostatniej części by się o tym przekonać. Pozostaję pod wrażeniem.
| Admete napisał/a: | | Zaczęłam czytać Historię uwodzenia |
O, a czy to jest z tej serii, co były historie: eunuchów, burdeli, snów, nudy, antykoncepcji etc.? To jest b. fajna seria.
Dorwę tę książkę, to wgłębię w nią nos. Dzięki za cynk!
|
|
|