Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 00:08
W powszechnej ocenie najsłabsza była Hyeri. Ale komu to przszkadza, ręka w górę. Uważam, że jej Duk Seon jest taka jak trzeba i przepadam za nią.
Aaaaa! Cały czas męczyło mnie niejasne uczucie, że już oglądaliśmy kiedyś jakiegoś młodocianego mistrza baduka i - bingo! Przecież nasz Sierotek z Misaeng był znakomitym graczem. Nawet pracę dostał przez protekcję badukową. I na db ktoś zauważył, że miał nawet tego samego mistrza, co Taek - ten sam aktor go gra.
A jeszcze co do Bogusia, to zdecydowałam, że obejrzę Naeil's Cantabile. Opinie o dramie były takie-se, ale Boguś i KGP z blond fryzurą tam wystąpili. Mus sprawdzić, jak wypadli. Pierwszym był pan z My Sassy Girl - chyba nie zaboli, jak na niego popatrzę.
I w Coin's Locker Girl też grał, znów z KGP - pamiętasz go stamtąd, BeeMer? Masz może jeszcze ten film?
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 00:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Aaaaa! Cały czas męczyło mnie niejasne uczucie, że już oglądaliśmy kiedyś jakiegoś młodocianego mistrza baduka i - bingo! Przecież nasz Sierotek z Misaeng był znakomitym graczem. Nawet pracę dostał przez protekcję badukową. I na db ktoś zauważył, że miał nawet tego samego mistrza, co Taek - ten sam aktor go gra |
Oczywiście, że Sierotek był mocnym graczem baduka - przestał się tym zajmowac, kiedy zmarł jego ojciec i Sierotek musiał zarabiac, wykonując dorywcze prace Nie pamiętałam jednak, że występował tam ten sam mistrz baduka.
Arang, Miseang i Answer Me 1988 - we wszystkich tych trzech dramach baduk odgrywa istotną (mniej lub bardziej) rolę. W każdym razie do kupna zestawu zainspirowała mnie Arang.
Idę sobie jeszcze podejrzec jakieś scenki. Pewnie znowu zerknę na fragmenty szóstego odcinka AM 1988
BeeMeR - Sob 11 Lis, 2017 00:44
| Trzykrotka napisał/a: | | W powszechnej ocenie najsłabsza była Hyeri | A ja uważam, ze to bardzo dobrze zagrana rola. Jej DS jest młodociana, ale nie drażni rozwrzeszczeniem jak np. małolata z KOHS.
JH znów punktuje wystając po pannę w deszczu oraz czekają aż wróci do domu sama - tylko co z tego jak jej nie powie
| Trzykrotka napisał/a: | | I w Coin's Locker Girl też grał, znów z KGP - pamiętasz go stamtąd, BeeMer? Masz może jeszcze ten film? | Zdecydowanie pamiętam, świetny był Bogusia też - taka anielska niewinność Film jest bardzo dobry, acz przykry:
zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=ic0AUIiJNTw
Filmu nie mam, ale zdobycie nie powinno być problemem - chyba był tłumaczony, więc powinnam mieć napisy.
| Trzykrotka napisał/a: | | zdecydowałam, że obejrzę Naeil's Cantabile. Opinie o dramie były takie-se, ale Boguś i KGP z blond fryzurą tam wystąpili. Mus sprawdzić, jak wypadli. | O, hm, nie wygląda zbyt dobrze
Admete - Sob 11 Lis, 2017 06:49
| Cytat: | | Pamietam, jak relacjonowałaś, to był 2016? |
Chyba jakoś tak albo w 2015. Na temat 2 sezonu SF i Signal:
http://www.dramabeans.com...second-seasons/
Jeszcze wieści na temat przerobienia Untold Scandal na serial:
http://www.dramabeans.com...gerous-chaebol/
Zabawne zwiastuny I'm not a robot:
http://www.dramabeans.com...ts-three-leads/
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 09:55
To trzymam mocno kciuki za drugi sezon Signal i Secret Forest - ale z tą samą obsadą!
Chciałam sobie wziąc w drogę do rodziców, do pośmiania się ten kawałek AM 1988 (mp4), w którym Taek uczy się kląc po przegranej rozgrywce baduka;
https://www.youtube.com/watch?v=qM0cVwlWBWA
ale coś się nie daje (z tym konkretnym filmikiem). Czy któraś z was spróbowałaby swoich sił?
Ta scenka z piątego odcinka tez była cudna - Sun Woo próbuje latac i nawet mu się udaje, do czasu I te ajummy na wstępie jako chór grecki
https://www.youtube.com/watch?v=Vb_OJqZzzrs
A to z ósmego - Deoksun odbiera Taeka z klubu baduka i na oczach zapatrzonych w niego fanów każe mu śmigac po torbę, którą zostawił gdzieś na piętrze
https://www.youtube.com/watch?v=8XXmzLXzPyA
Z czternastego - aluzja do oglądania przez panów pod nieobecnośc Deok Sun filmów z momentami (BeeMeR, nie zaglądaj na razie, obejrzysz w swoim czasie);
https://www.youtube.com/watch?v=54HY91ayKN0
Oglądam, czytam komentarze i płaczę ze śmiechu
| Cytat: | Deok sun ah, you must thank Dong Ryong alot....
hahaha... yeah... she pretty much was the beneficiary of all that "knowledge" Taek acquired watching those movies with DR 😂 |
Są tu też wyjaśnienia co do nicku Taeka, którym nazywa go tu Deok Sun - Hee-Dong (to chyba był żółwik, jeśli dobrze pamiętam) i jakichś aluzji do znanego Koreańczykom filmiku, pewnie kreskówki:
| Cytat: | Hee-Dong(Character from Dooly, misses mom everyday) =Taek's nickname
I used to faithfully watch Dooly when i was young. for koreans its easy to spot. in Dooly Heedong is brought up without his parents(lives with uncle Kildong) and Dooly's also separated from his mother and family, which hints to Taek having no mother, and DS' mother emotionally not so present for her. DS takes care of Taek just like Dooly taking care of Heedong, and they become inseparable. Inter-family marriage (it seems that Kildong and his wife's siblings(Heedong's mom and dad) married each other, which was the very rare setting for 80s cartoon as inter-family marriage was taboo back then) in the cartoon also foreshadows the marriage of Sunwoo and Bora. There are sooooo many more metaphors and foreshadowing in the drama. especially Baduk related metaphors will blow you away. such a cleverly written master piece. i love reply88! |
Ciekawe, ile jeszcze jest aluzji, które są czytelne tylko dla Koreańczyków, chyba dużo.
Admete - Sob 11 Lis, 2017 13:46
W Witch's court bohaterka właśnie narobiła głupstw i dostała mocno po głowie. Zagrana jest bardzo dobrze, ta aktorka to potrafi ( pani z KoD ). Mimo wszytko mam dla postaci wiele sympatii i nadzieję, że jakoś to będzie.
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 17:59
Pomysł nie byłby zły, tylko po pierwsze chcą zrobić jakąś wariację dziejącą się współcześnie, a po drugie - dlaczego taka obsada? O królewnie z Hwayung już nie wspomnę. To ładna dziewczyna, ale żadna aktorka. Ale sympatyczny młodziak z Circle? Potrafię z marszu wymieni z pięciu lepszych kandydatów do roli Valmonta.
Obejrzaąlm pierwszy odcinek Naeil's Cantabile. Na razie nieznośnie, ale jeszcze sprobuję. Strasznie śmiałam się z KGP, który gra blond skrzypka, który nie lubi muzyki klasycznej, tylko rccka i jest strasznie narwany. Ładne jest to, że w dramie brzmi tylko muzyka klasyczna, a teren kampusu szkoły muzycznej jest bardzo piękny i zielony.
OK, lecę oglądać 5 odcinek.
Admete - Sob 11 Lis, 2017 18:08
Też nie sądzę, żeby to były właściwe decyzje co do obsady, choć ten młody całkiem zdolny jest. Obejrzałam spin off Border. To o kobiecie-koronerze, która występuje w oryginalnym serialu. Historia jak dostała swoją posadę. Bez fajerwerków, ale podobało mi się. Jest już podsumowanie Border czyli ten dodatkowy odcinek. Na razie jednak nie ma sosu. Sądzę jednak, że pierwszy sezon był bardzo dobry i w zasadzie nie potrzebuje żadnych dodatków.
BeeMeR - Sob 11 Lis, 2017 18:57
| Trzykrotka napisał/a: | | chcą zrobić jakąś wariację dziejącą się współcześnie, | Mnie się to z deka kojarzy z amerykańską wariacją, tą "Szkołą uwodzenia"
http://www.filmweb.pl/Szkola.Uwodzenia
Jestem w połowie 6. odc. Taek właśnie wygrał zawody i rusza się jak staruszek. Czy ja dobrze podejrzewam, ze on chce obejrzeć film dla mężczyzn? Niezła motywacja do wygranej, kto by przypuszczał z czcigodnych przeciwników Dorasta chłopak, fiu fiu
Nawiasem - Boguś ślicznie oddał emocje w dialogu z RD - np. gdy tenże wspomniał o SD - ciekawe czy bym to zauważała, gdybym nie wiedział jak to się skończy
Co to znaczy "6-dan" "9-dan"? Ichni stopień wtajemniczenia, ilość wygranych walk czy kie licho?
Ar - też mi się nie chciał tamten plik mp4 pobrać
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 19:34
No to coś z tym plikiem jest nie tak. Szkoda, bo fajny jest.
| BeeMeR napisał/a: | Jestem w połowie 6. odc. Taek właśnie wygrał zawody i rusza się jak staruszek. Czy ja dobrze podejrzewam, ze on chce obejrzeć film dla mężczyzn? Niezła motywacja do wygranej, kto by przypuszczał z czcigodnych przeciwników Dorasta chłopak, fiu fiu |
Myślę, że takowe filmy już - dzięki Dong Ryongowi - parę razy oglądał
Raczej chodziło mu o coś innego - tak przynajmniej ja to interpretuję.
A sposób poruszania się Taeka po rozgrywkach jest tak specyficzny, że naprawdę doceniłam grę Bogusia.
| BeeMeR napisał/a: | Nawiasem - Boguś ślicznie oddał emocje w dialogu z RD - np. gdy tenże wspomniał o SD - ciekawe czy bym to zauważała, gdybym nie wiedział jak to się skończy |
A, tego to nie wiadomo - zostałaś skażona i skrzywiona przez spoilery
| BeeMeR napisał/a: | | Co to znaczy "6-dan" "9-dan"? Ichni stopień wtajemniczenia, ilość wygranych walk czy kie licho? |
To określenie dotyczące stopnia zaawansowania zawodnika/gracza w baduk.
"Tradycyjne stopnie w go dzielą się na mistrzowskie dan i uczniowskie kyū. Stopnie dan określają siłę zarówno profesjonalistów jak i amatorów, przy czym stopień amatorski nie oznacza tej samej siły co taki sam stopień profesjonalisty. Zazwyczaj przyjmuje się, że najniższy stopień profesjonalny oznacza siłę wyższą lub równą najwyższemu stopniowi amatorskiemu. Najsłabszy stopień mistrzowski to 1 dan, a najsilniejszy to 8 dan (stopnie amatorskie) lub 9 dan (stopnie profesjonalne). Istnieje stopień 10 dan (judan) będący tytułem japońskiego zawodowego go, zdobywanym w turnieju.
Najsilniejszym stopniem uczniowskim jest 1 kyu i im wyższe kyu tym niższa siła gracza. W Polsce najniższym uznawanym stopniem jest 30 kyu, w innych krajach — najczęściej 20 kyu".
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stopnie_i_rankingi_w_go
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 19:36
Chłopaki wyraźnie deprawują naszego Mistrza filmami +19 - a widzowie ich za to chwalą. Poczytałam sobie komentarze pod odpowiednim filmem na YT i chichotałam jak nastolatka Nawet powiedział DS, że owszem, mieliby coś przeciwko, żeby ona oglądała z nimi Emancypuje się i dorasta nasz Taekuś
| BeeMeR napisał/a: |
Co to znaczy "6-dan" "9-dan"? Ichni stopień wtajemniczenia, ilość wygranych walk czy kie licho?
|
Pewnie kombinajcja jednego i drugiego. Cos jak w taek-won-do.
Lecę z odcinkiem 5.
Bo Ra protestje, ojciec o mało jej nie zabije. Człowiek bardziej teraz rozumie niepokój rodziny. Nasze lata 80 też były niespokojne. Jeździłąm do szkoły przez tereny najczęstszych nowohuckich starć policjii z protestującymi. Jeszcze na drugi dzień dym i gaz łzawiący nie dawał żyć.
Ajummy od razu wiedziały, że kiedy jakiś przystojny chłopak w tv zacznie demonstrować latanie przez krzesła, inne dzieciaki pójdą za nim - i proszę, Sun Woo uszkodzony, Duk Seon go pielęgnuje, Jung Hwan ich pilnuje (ale na nich zezuje tymi wąskimi oczkami ) a biedny Sun Woo i na jednej nodze dokuśtyka, żeby "pożyczyć słownik."
Jak to się cudownie gląda z polskimi napisami. Teraz widzę, ile mi umknęło - potem Jung Hwan nakrył go z dwoma słownikami Nie wyłapałam, o co chodziło za pierwszym razem.
Duk Seon podpiera Sun Woo, a obaj absztyfikanci świerdują wzrokiem ich plecy
Och, to wredne babsko przyjechało, koszmarna babcia! Jak można kogoś tak obrażać w jego własnym domu! Jestem dumna z mamy Sun Woo, że zachowała się z godnością.
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 19:42
| Trzykrotka napisał/a: | Chłopaki wyraźnie deprawują naszego Mistrza filmami +19 - a widzowie ich za to chwalą. Poczytałam sobie komentarze pod odpowiednim filmem na YT i chichotałam jak nastolatka Nawet powiedział DS, że owszem, mieliby coś przeciwko, żeby ona oglądała z nimi
|
Już sobie wyobrażam, jakie mieliby miny, gdyby faktycznie DS oglądała z nimi jakiś film ze scenami mocno erotycznymi
A pamiętasz, jak ich przyłapała na oglądaniu Dirty Dancing? W komentarzach na Soompi, DB czy YT (nie pamiętam już gdzie) ktoś już miał jakieś niegrzeczne skojarzenia w związku z tym, że panowie siedzieli schowani częściowo pod kołderką
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 19:52
O tak, kołderkę pamiętam - ale wiążę jej obecność raczej z tym, że w pokojach chłodno było. A gdyby tak naprawdę spróbowali obejrzeć film +19 w mieszanym towarzystwie, to mieliby ciepło! To dopiero jest ekstremalne przeżycie
Mina Taeka, któremu mama Jung Hwana tłumaczy, jak odgrzać ryżankę w mikrofalówce - bezcenna.
Edit: mama Jung hwana jako domowa alfa i omega. Mamo, gdzie gazeta? Mamo, ja krwawię! Olaboga!
zooshe - Sob 11 Lis, 2017 19:53
| Aragonte napisał/a: |
Oj tak Zooshe mi mówiła, że była wtedy przynajmniej jedna ofiara, tj. jakiś student zginął podczas tych demonstracji. Nie mieli wtedy w Korei zbyt wesoło. |
Nie do końca tak, powodem demonstracji była śmierć studenta który zginął rok wcześniej i rozwścieczenie studentów z faktu że prezydent odpowiedzialny za nią nie poniósł żadnej kary.
| Cytat: |
The 1980s were an extremely volatile time in Korean politics, marked by the rule of a military dictator, Chun Doo-hwan, who named himself president and was in office from 1979 to 1988. His militant rise to power sparked mass democratization movements across the country, and he was responsible for one of the nation’s great tragedies—the Gwangju Massacre—in 1980, in which hundreds of student protestors were killed using military force.
The democratization movement continued throughout the decade, led in most part by university students. It was extremely dangerous activity that had to be carried out in secret via book clubs and student organizations, because protestors were regularly met with military force, detained without cause, and tortured.
The torture and death of a Seoul University student in 1987 helped to spur a mass demonstration in June of that year, which succeeded in forcing the government to hold democratic elections. It was in 1988 that Chun Doo-hwan stepped down and Roh Tae-woo took office, though it wasn’t exactly a change in the tide (he was one of the key figures in Chun Doo-hwan’s administration and was a military general during the Gwangju Massacre), and student protests continued throughout his term as well.
In November of 1988 (where this episode begins) ex-president Chun Doo-hwan apologized publicly to the nation and slinked off to live in a temple, and students were outraged yet again that he wasn’t held responsible for his crimes. (It wasn’t until 1995 that both Chun and Roh were indicted in a public trial for their involvement in Gwangju.)
Needless to say, it was a dangerous time to be a student protester, but they were also on the front lines of a decades-long battle against corrupt governments, and enacted real change. But it was a frightening time for their families as well, because anyone caught protesting was regularly tear-gassed, beaten, or arrested, or worse.
|
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 19:54
| zooshe napisał/a: | | Nie do końca tak, powodem demonstracji była śmierć studenta który zginął rok wcześniej i rozwścieczenie studentów z faktu że prezydent odpowiedzialny za nią nie poniósł żadnej kary. |
Dzięki za sprostowanie, wiedziałam, że pamiętam piąte przez dziesiąte
| Trzykrotka napisał/a: | | O tak, kołderkę pamiętam - ale wiążę jej obecność raczej z tym, że w pokojach chłodno było. A gdyby tak naprawdę spróbowali obejrzeć film +19 w mieszanym towarzystwie, to mieliby ciepło! |
I mieliby rumieńczyki bardziej ogniste niż po spożyciu chińskiego alkoholu przywiezionego przez Taeka
BTW czy Taek opanował obsługę mikrofalówki, skoro z walkmanem miał problemy?
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 20:00
I mieliby rumieńczyki bardziej ogniste niż po spożyciu chińskiego alkoholu przywiezionego przez Taeka |
No, dokładnie! I założę się że po 10 minutach wszyscy mieliby "coś do załatwienia" i seans skończyłby się wcześniej niż zaczął.
O, dzięki za to wyjaśnienie, zooshe W takim razie tytuł w gazecie lecącej przez podwórze, coś jak Chylę głowę i proszę o wybaczenie. Prezydent - odnosiłby się do tych wydarzeń Nam umyka masa kontekstów. Na szczęście i bez tego dobrze się ogląda.
BTW czy Taek opanował obsługę mikrofalówki, skoro z walkmanem miał problemy? |
W życiu! Ajumma zaprzestała wyjaśnień i powiedziała, żeby zaniósł miskę tatcie
Pomyśl, że on oewnego dnia dostanie samochód....
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 20:12
| Trzykrotka napisał/a: | W życiu! Ajumma zaprzestała wyjaśnień i powiedziała, żeby zaniósł miskę tatcie
Pomyśl, że on oewnego dnia dostanie samochód.... |
Pomyśl, że ten samochód będzie jechał, a Taek - proponował innym podwiezienie
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 20:33
Pomyśl, że ten samochód będzie jechał, a Taek - proponował innym podwiezienie |
A inni jemu - ża zaparkują....
Wyajzd matki chłopaków - umieram ze śmiechu. Towarzystwo w samych gaciach - i hulaj dusza. Jung Bong do ryżu walnął łychę majonezu, łychę margaryny i obficie doprawił cukrem. Że go nie przeczyściło.... Ojciec włącza telewizor stopą. Zaraz zobaczymy, co zrobi nasz nadobny Jung Hwan
Odprawa przed wyjazdem była boska. Panowie jak karne wojsko w szeregu I w tle Final Countdown.
zooshe - Sob 11 Lis, 2017 21:30
| Trzykrotka napisał/a: |
O, dzięki za to wyjaśnienie, zooshe W takim razie tytuł w gazecie lecącej przez podwórze, coś jak Chylę głowę i proszę o wybaczenie. Prezydent - odnosiłby się do tych wydarzeń Nam umyka masa kontekstów. Na szczęście i bez tego dobrze się ogląda. |
Dokładnie tak, tylko że przeprosiny były na zasadzie i tak mi nic nie zrobicie.
Zresztą wspomniany prezydent miał też mały epizod w Reply 1994
| Cytat: | BTW czy Taek opanował obsługę mikrofalówki, skoro z walkmanem miał problemy? |
W życiu! Ajumma zaprzestała wyjaśnień i powiedziała, żeby zaniósł miskę tatcie
Pomyśl, że on oewnego dnia dostanie samochód.... |
Przecież on nawet czajnika nie opanował.
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 21:40
Co tam jakiś czajnik, był ponad to
Chyba sobie coś włączę do poduszki
BeeMeR - Sob 11 Lis, 2017 21:48
| Aragonte napisał/a: | | Myślę, że takowe filmy już - dzięki Dong Ryongowi - parę razy oglądał | DR to się na razie sam z książkami czaił no nic, obejrzę dalej to się dowiem - może
| Aragonte napisał/a: | "Tradycyjne stopnie w go dzielą się na mistrzowskie dan i uczniowskie kyū. Stopnie dan określają siłę zarówno profesjonalistów jak i amatorów, przy czym stopień amatorski nie oznacza tej samej siły co taki sam stopień profesjonalisty. Zazwyczaj przyjmuje się, że najniższy stopień profesjonalny oznacza siłę wyższą lub równą najwyższemu stopniowi amatorskiemu. Najsłabszy stopień mistrzowski to 1 dan, a najsilniejszy to 8 dan (stopnie amatorskie) lub 9 dan (stopnie profesjonalne). Istnieje stopień 10 dan (judan) będący tytułem japońskiego zawodowego go, zdobywanym w turnieju.
Najsilniejszym stopniem uczniowskim jest 1 kyu i im wyższe kyu tym niższa siła gracza. W Polsce najniższym uznawanym stopniem jest 30 kyu, w innych krajach — najczęściej 20 kyu". | Brzmi nieco jak chińszczyzna, ale dzięki
| Trzykrotka napisał/a: | | mama Jung hwana jako domowa alfa i omega. Mamo, gdzie gazeta? Mamo, ja krwawię! Olaboga! | A jakie to później jest piękne, jak do JH dociera, że mama też tego potrzebuje
| Trzykrotka napisał/a: | | Pomyśl, że on oewnego dnia dostanie samochód.... | Na razie dostała go pod opiekę BoRa jazda rodzinki też piękna
| zooshe napisał/a: | | Przecież on nawet czajnika nie opanował. | Jak on biedactwo wyjeżdżał sam na kilka dni i przeżywał?
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 21:51
Ach jej, jaki to dobry odcinek, cały o matkach tym razem. Mama BoRy czuwająca nad nią w areszcie, mama Sun Woo stawiająca się teściowej i płacząca, kiedy opiekuje się nią jej własna mama, no i królowa odcinka, mama Jung Hwana, nieszczęśiwa, że panowie poradzili sobie bez niej.
Śliczne momenty zazdrości Jung Hwana o Sun Woo, ale najładniejszy - akcja z parasolem o 2 w nocy, żeby zaspana Duk Seon nie zmokła w drodze z pokoju nauki do domu
Doczytałam na db o polityce w tym okresie. Wygląda na to, że ten &^%$#@*& samozwańczy rezydent miał jednak proces, tyle, że kilka lat póniej. Jak słyszę słowo "masakra" połączone z "w....." to mi się zimno robi. Oni naprawdę mieli powody martwić się o Bo Rę, mogło się bardzo źle skończyć. Teraz rozumiem, z kim walczyła ekipa nielegalnego radia w Healerze, rodzice JCW i PMY.
Odpalam odcinek 6, bo zaraz spadnie pierwszy śnieg - tam u nich znaczy
Aragonte - Sob 11 Lis, 2017 21:53
| Trzykrotka napisał/a: | Wyajzd matki chłopaków - umieram ze śmiechu. Towarzystwo w samych gaciach - i hulaj dusza. Jung Bong do ryżu walnął łychę majonezu, łychę margaryny i obficie doprawił cukrem. Że go nie przeczyściło.... Ojciec włącza telewizor stopą. Zaraz zobaczymy, co zrobi nasz nadobny Jung Hwan
|
Jung Hwan też się rozebrał do gatek i dołączył do tatusia przed telewizorem - z chrupkami czy chipsami, które rozsypywał hojnie na dywan
Właśnie to oglądam
| BeeMeR napisał/a: | A jakie to później jest piękne, jak do JH dociera, że mama też tego potrzebuje
|
A to nie nasz Doradca, Dong Ryong go w tym uświadomił?
A Taek podczas wyjazdów chyba gościł w hotelach, więc był zaopiekowany, jak myślę. No i raczej nie jeździł sam, tylko z jakąś obstawą.
Trzykrotka - Sob 11 Lis, 2017 21:55
| BeeMeR napisał/a: |
Jak on biedactwo wyjeżdżał sam na kilka dni i przeżywał? |
Ano nie jadł i nie wychodził z pokoju. Dlatego rzadko jeździł sam, zawsze z ojcem, lub działaczami z klubu. A raz zabierze hej hej nanana
W tym odcinkun Jung Hwan pokazał miękki brzuszek - dosłownie i w przenośni
A to nie nasz Doradca, Dong Ryong go w tym uświadomił? |
Tak, tak, Doradca.
Zachwycam się, jak każdy z bohaterów jest tam potrzebny i na swoim miejscu.
Ach, podobała mi się jeszcze scena z reklamą czekolady w wykonaniu aktorki grającej dorosłą Duk Seon (wtedy 18-letniej) i jej senne odtworzenie. Duk Seon śni, że to ona chowa twarz na piersi Sun Woo, zakryta klapani trencza, a Jung Hwan śni to samo, tyle, że to do niego tuli się Duk Seon
BeeMeR - Sob 11 Lis, 2017 21:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Mama BoRy czuwająca nad nią w areszcie | A ojcowie przed, wszyscy w trójkę czekają aż ją wypuszczą. Panowie konspirują też - głównie "napijmy się za zwycięstwo (lub ew. brak) Taeka Jak ta cała okolica czeka na wieści, młodzi w dzień powrotu warują przy telefonach - i wcinają pizzę ciepłe to i piękne
Fajne to, że oni zawsze chcą od Taeka po prostu żarcie choć ten wygrywa naprawdę spore sumy.
|
|
|