To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Na Wschodzie bez zmian - 23. odsłona dramalandu

BeeMeR - Wczoraj 19:33

Fate chooses you

Magia, nieśmiertelni i te sprawy - ale bez nadmiaru komputera, bo dzieje się (póki co) na Ziemi wśród ludzi. Pierwszy odcinek podobał mi się bardzo - bo był taki zwykły, niewycudowany.
Jakiś lord jest skazany na drastyczną śmierć za swoje zbrodnie, którym nie zaprzecza. Panna kultywuje, ma jednak skazę - klątwę? - że jej mąż źle skończy. Pierwszy narzeczony jeszcze w dziecięctwie zmarł, drugi oszalał - więcej nie było. NO to postanawia zaproponować małżeństwo temu skazanemu - jego los się dopełni i tak, a jej zdejmie klątwę i będzie mogła ponownie wyjść za mąż.
Pobierają się, pan ginie. Ale oczywiście niedługo wstaje - jak można było się domyślać, to jakiś nieśmiertelny który sobie kultywował wśród ludzi i akurat to miał przeżyć....
Drugi odcinek był już latany i bez sensu, taka kolorowa papka :roll:
Plus walka z wielką skolopendrą :zalamka:
https://youtube.com/shorts/z_02K7V45KM?is=scfAqzUFpM_Hkbkp

BeeMeR - Dzisiaj 9:11

Drama jest nieogladalna,odpadam. Plus wszystkie panie mają identycznie ściągnięte, ponaciągane twarze, przykro patrzeć :roll: tj. nie da się patrze , nawet gdyby nie było całych tych magicznych bzdur i bezsensów.
W tym zwiastunie wrzuconym przez Admete też wszyscy mają kompletnie bezwyrazowe twarze - ale widać, ze to będzie bombastyczna wydmuszka, może spełni swoje zadanie jako kolorowa odskocznia

RaczejRozwazna - Dzisiaj 10:10

Szkoda, że dramy koreańskie idą w tę stronę. Mnie już "Perfect Crown" nie siadło z tego powodu :?

Fate chooses you nie tykam mimo "mojego" głównego. Wystarczyły mi zwiastuny :roll:

Kończę powoli Youthful Glory - miałam rozwleczony seans na całe lato, bez fajerwerków ale i bez zgrzytania zębami. Plus tej dramy to właśnie brak jakichś poważnych dramatów, mam nadzieję, że wszyscy do końca przeżyją i będzie ogólny happy end. Podoba mi się druga para, a trzecia irytuje, mimo że lubię aktora. No ale aktorka to ta bezbarwna czwarta siostra z Perfect Match :? Co ciekawe w YG ona całkiem mi się podoba w roli ochroniarza w spektrum, ale do grania romansów nie nadają się ni hu hu (choć sam pomysł na tę parę bardzo dobry).

Trzykrotka - Dzisiaj 10:37

Admete napisał/a:
Przykład absolutnego kiczu - wielkie hype na to u niektórych fanek webtoonu czy manhwy ( jeden pies ) - "The Remmaried Empress":
https://www.youtube.com/watch?v=d0ZtstbMGfM

O matko kochana :chowa sie: To chyba dla mentalnych małych księżniczkowych dziewczynek! Koszmar.