Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
BeeMeR - Sob 09 Lis, 2024 10:27
Ja już jestem po egzorcyzmach i pierwszej hekatombie
| BeeMeR napisał/a: | | Ale ta para, ta para! Kiedy tylko zobaczyłam że flirtują ze sobą, że pani nie boi się być bezczelna i śmiać się panu w głos, że on patrzy na nią z takim błyskiem w oku... I wcale nie spieszy jej zaraz na pomoc, tylko rozsiada się wygodnie i patrzy jak ona sobie radzi sama. I w ogóle - super z nich para. Podoba mi się też bardzo, że mówią sobie czasami po imieniu, zwłaszcza a-Li w ustach pana brzmi motylkowo. |
To wszystko prawda
Mnie się też podoba wyraz jego oczu gdy ona zwraca się do niego po imieniu
Trzykrotka - Nie 10 Lis, 2024 08:19
Na koniec znowu będą jatki, jak to w chińszczyźnie. Ale słodkości też sporo.
Admete - Nie 10 Lis, 2024 09:59
Udało mi się obejrzeć dwa odcinki nowego serialu Face Me o chirurgu plastycznym współpracującym z policją. Sprawy trochę przesadzone, ale wole coś w stylu kryminalnym, bo dawno nie widziałam.
BeeMeR - Nie 10 Lis, 2024 18:20
| Trzykrotka napisał/a: | | Na koniec znowu będą jatki, jak to w chińszczyźnie. Ale słodkości też sporo. | Ano nie wątpię - dlatego napisałam o "pierwszej" hekatombie, bo się spodziewam drugiej pod koniec
Słodkości nie brakuje - są nieprzesadne, ale akuratne. Był już zjazd na płomień świecy - i jednoznaczne zachowanie następnego dnia: jak ona się nagle krygowała i chichotała - zupełnie jak nie zdroworozsądkowa ona - pięknie to zagrali I jeszcze to żartobliwe badanie pulsu pod kątem potencjalnej ciąży
Już nie tak wiele do końca mi zostało
Głupotek jest oczywiście więcej, ładnie to ktoś powycinał - i dzięki którejśtam z nich się dowiedziałam o istnieniu specialnego odcinka 40,5, więc dobrze, że to odkryłam
BeeMeR - Pon 11 Lis, 2024 01:02
Skończyłam - finałem powinien być ślub, wyjazd na granicę potem to nieporozumienie, końcówka bez sensu, dopiero special trochę ratuje sytuację. Ogólnie drama niezła, romans pięknie wygranym ale mogło być lepiej - np. Nie rozumiem czemu chińskie dramy tak po macoszemu traktują osoby i wątki drugoplanowe, zamiast napisać porządnie taki drugi mini wątek romansowy - tu by można śmiało rozpracować np. siostrę, koleżankę ze studiów, pannę od trucizn - naprawdę nie trzeba było wiele.
Natomiast to, co mi się podoba w chińskich dramach kostiumowych, to że kobiety mają zdecydowanie więcej do powiedzenia w kwestii swojej osoby- zamążpójścia, odmówienia albo nawet zerwania zaręczyn, nie robi się z tego tragedii na całe życie,jeśli coś pójdzie nie tak. I podoba mi się to, jak zdrowe, równorzędne związki tworzą (oczywiście nie wszystkie, bo galaxy niekoniecznie ale miało inne walory rozrywkowe), nie tylko w kostiumowcach. To powinno być nirmą, wiem, ale jak wiadomo bywa różnie.
Nie tylko książę musiał odszczekać swoje słowa (jak to się nie wdaje w romanse ani nie nosi kobiecych akcesoriów) ale i pani
https://youtu.be/mvulokPlolc?si=4Gjt5e0d8i2vZ4PA
No, ostatni short i czas będzie szukać nowej dramy
https://youtu.be/RUdtvN1iqPo?si=lx5kpdZjojdHBSPQ
BeeMeR - Pon 11 Lis, 2024 21:14
Zaczęłam Call it Love,obejrzałam dwa odcinki, ale dość to smętne i ponure mi się zdaje...
Nie da się ukryć, że wysłałabym na terapię trzy osoby, żeby przerobiły swoje traumy, a nie tkwiły w nich: głównych i siostrę głównej.
Loana - Wto 12 Lis, 2024 09:58
A ja włączyłam na Netflixie film chyba tajski "My Boo" i doszłam do połowy - taka trochę słaba komedia z elementami horroru. Może mnie kiedyś najdzie, żeby skończyc, ale nie miałam humoru do tego.
Chyba potrzebowałam czegoś mocniejszego do odciągnięcia myśli i włączyłam sobie (aż musiałam szukać, bo nigdzie w strimingach u nas nie ma) na DQ pierwszy odcinek "The judge from hell" - i zaskoczyło. Doszłam do 3, ale już była 3 nad ranem i musiałam iść spać. A nawet byłam ciekawa dalszej historii Główni całkiem dobrze grają - nie spodziewałam się, bo nie jestem fanką obydwojga Może dzięki temu się dobrze oglądało - nie miałam mocnych oczekiwań, byłam ciekawa historii tylko
BeeMeR - Śro 13 Lis, 2024 16:40
Tak tylko nadmienię, że scena pocałunku w Call it love jest ładna
https://youtu.be/WlxLB2-N9TM?si=gjV7xj4IA_LLJINY
Admete - Śro 13 Lis, 2024 19:59
Po odcinku z pocałunkiem można skończyć oglądanie Rzeczywiście jest to przygnebiająca drama.
BeeMeR - Czw 14 Lis, 2024 14:07
Owszem, jest wyjątkowo smęciorna, ale nadspodziewaniw dobrze mi się oglądało (z lekkim przyspieszeniem zwłaszcza spraw zawodowych oraz rozstania ). Końcówka to kwintesencja tego, czego dramy powinny unikać
Przemęczmy głównych kilka odcinków a potem postawmy naprzeciw siebie w ostatnich sekundach dramy
Nawiasem, doczytałam już dlaczego podobnie jest w Double i różnice między książką, a dramą:
https://www.reddit.com/r/...ding/?rdt=54884
Co nie zmienia faktu, że wolę zakończenie z córeczką i spokojnym życiem razem
Admete - Czw 14 Lis, 2024 14:35
| BeeMeR napisał/a: | | Przemęczmy głównych kilka odcinków a potem postawmy naprzeciw siebie w ostatnich sekundach dramy |
Idiotyczne - obejrzałam tylko ostatnią scenę.
Aragonte - Czw 14 Lis, 2024 18:09
| Trzykrotka napisał/a: | Jest |
Czyli szukać na Netflixie "Double"?
Sprawdzę na dniach
BeeMeR - Czw 14 Lis, 2024 21:10
| Aragonte napisał/a: | | Czyli szukać na Netflixie "Double"? | Jak dziewczyny tak piszą to tak jest - ja jestem nie netflixowa - gdybyś wolała żeby wrzucić to daj znać
Co do Call it love - ja poprzewijałam końcowe odcinki, byłam ciekawa jak/czy rozwiążą watek Sung Joona
Aragonte - Pią 15 Lis, 2024 15:11
| BeeMeR napisał/a: | Jak dziewczyny tak piszą to tak jest - ja jestem nie netflixowa - gdybyś wolała żeby wrzucić to daj znać |
Gdyby się okazało, że to dobra drama pod wyszywanie, to poproszę o wrzucenie, bo nie wiem, jak długo będę miała Netflixa
Łyknęłam wczoraj dwa odcinki - ej, fajne to! Małe zawieszenie niewiary i jest ok
Jestem ciekawa, co też bohaterka wymyśli
BeeMeR - Pią 15 Lis, 2024 20:43
Wrzuciłam
Jedną z mocnych stron Double jest to, że pani myśli konstruktywnie i umie rozwiązywać swoje problemy sama, pan zresztą też, acz czasem z asystą i to działa w obie strony, jak powinno
Trzykrotka - Sob 16 Lis, 2024 17:15
I zawsze znajduje dobre argumenty w dyskusji, za co ją szczerze podziwiałam - potrafiła w ten sposób uniknąć różnych zasadzek i nawet wytłumaczyć się przed cesarzem
Aragonte - Sob 16 Lis, 2024 21:59
Bardzo lubię inteligentne bohaterki, a ta taka jest Przypomina mi to klimatem Miecz i Haft, tylko jest bardziej przerysowane, jakby komiksowe - te złe służąca zwłaszcza (których się nareszcie skutecznie pozbyto).
Oglądam szósty odcinek, jestem przy rozmowie z przyszłym niedoszłym mężem - już go rozgryzła, prawie winogronkiem się udławił
Mało jest Czerwonego Księcia, rozumiem, że to się zmieni?
BeeMeR - Sob 16 Lis, 2024 22:31
Zdecydowanie owszem
I bojowego wachlarza będzie niemało.
Aragonte - Sob 16 Lis, 2024 22:34
Super, uwielbiam bojowe wachlarze od czasu Arang
Muszę sobie kiedyś przypomnieć tę dramę
Edit: ej, ale chińskiej dramy szkolnej się tu nie spodziewałam. Gdzie te bojowe wachlarze, ja się pytam?
BeeMeR - Nie 17 Lis, 2024 00:33
Będą, będą, cierpliwości. Trochę studiów nie zaszkodzi
Mnie też się Satto z Arang kojarzył
Aragonte - Nie 17 Lis, 2024 00:59
No, trochę jest w stylu Satto
Głupotka z kanału, który czasem śledzę - sytuacja w wersji normalnej i dramowej - zwróćcie uwagę na grę kamery w końcówce i znajome reklamy
https://www.youtube.com/shorts/bLf4oiqFaVo
A to historia z życia wzięta, która jest podszyta horrorem:
https://www.youtube.com/shorts/UOTwREyEReM
BeeMeR - Nie 17 Lis, 2024 11:07
Coś na pewno już jej widziałam
A wachlarz pełni nie tylko bojową rolę, ale i doskonałe służy do flirtu- ale to wszystko dopiero bedzie
https://www.tumblr.com/be...4-fan-evolution
https://www.reddit.com/r/...uxia/?rdt=39246
Trzykrotka - Pon 18 Lis, 2024 14:43
O matko
Aragonte - Pon 18 Lis, 2024 15:13
| Trzykrotka napisał/a: |
O matko |
Jak pojawiły się reklamy Subwaya i Samsunga, prawie sturlałam się z fotela ze śmiechu
A w Double dotarłam do 13. odcinka, do knowań fałszywej macochy i fałszywych sióstr. Bawię się nieźle, tylko pana trochę mało, na razie przeważa rola Męża Mordercy. A Księżniczka Psychopatka jest straszna, brrr. Czy ona jest siostrą cesarza?
BeeMeR - Pon 18 Lis, 2024 15:19
I jeszcze ten ex mąż dramatycznie słabo gra im dalej tym bardziej to było bolesne,niestety.
Ona jest chyba raczej kuzynką cesarza, jej bratem jest ktoś inny.
|
|
|