To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Brzydula

nicol81 - Wto 27 Paź, 2009 21:49

A ja poważnie rozważam abstynecję w zakresie oglądania, do 210 odcinka :wink:

Ja tam nie będę owijać owijać moich uczuć w bawełnę i skoro Ulka tak szczerość miłuje, to powiem od serca, że zachowała się jak ostatnia szmata. Również wobec doktorka, którego

Najpiękniejsze jest to, że podobny numer robił sto odcinków temu Aleks, paradując z Klaudią przed Julią- tylko, że wtedy Klaudia kręciła własne lody na tej sytuacji. Pięknie, jak główna bohaterka jest niżej od czarnego charakteru :roll:

I mdli mnie od tych ogólnych zachwytów nad Ulką :obrzydzenie: - "mądra i sprawiedliwa", terefere :roll: Przemko jest jak powiew świeżego powietrza a chyba nie o to chodziło...

Nashira - Wto 27 Paź, 2009 22:35

Nicol - masz racje

ale mi sie dzis podobała rozmowa Marka z Aleksem i Wioli z Pauliną :mrgreen: majstersztyk :mrgreen:

( w ogole podoba mi sie gra aktorska w brzyduli :banan: )

nicol81 - Śro 28 Paź, 2009 21:09

Gra jest ok- ale cóż po grze, jak scenariusz leży? I nawet nie kwiczy? :roll: :bejsbol:

Na razie oglądam, ale z nastawieniem negatywnym :bejsbol:

Nashira - Czw 29 Paź, 2009 00:05

ja ta daję radę, jak dałam radę az 1 rozdział trędowatej przeczytac, tu sumiennie obejrze do końca :lol: ale , ale.. w koncu sie rozkręci pewnie ( na koncu ) :mysle: :excited:
aneby - Czw 29 Paź, 2009 09:20

Nashira napisał/a:
w koncu sie rozkręci pewnie

Pewnie tak :wink: Aczkolwiek ten koniec imho może wyglądać trochę dziwnie przez to, co teraz się dzieje.
Jeżeli przez kilka ostatnich odcinków (i pewnie kilkanaście następnych) Ula prawie nie rozmawia z Markiem, wygląda na to, że się odkochała, to na końcu znów zapała wielką miłością ? :confused3:
przecież to się kupy nie będzie trzymało. :?
To jest takie moje gdybanie, ale najwyraźniej scenarzyści do takiego końca zmierzają ....

Wczoraj jak Marek zaczął coś mówić, a ona trzasnęła drzwiami, myślałam, że ja ją trzasnę :bejsbol:

Nashira - Czw 29 Paź, 2009 18:05

w ostatnim odcinku padną sobie w ramiona, nic nie wyjasniając i od razu zaczną planowac ślub :rotfl: , który nastąpi scenę później :confused3: wszyscy będą happy i nawet Alex i Paulina będą im dobrze zyczyć, a Pshemko odda suknię Pauliny dla Uli :cheerleader2: oczywiście Pulina będzie zachwycona ;-) a najlepiej jakby ślub był podwójny - do ego ojciec z Alą, jka szaleć to szaleć :rotfl:

jak nic sie po drodze nie wydarzy przez najbliższe 2 miesiące między nimi, to bedzie po prostu :wsciekla:
heh

a moze ona chociaż nie pozwoli mu wyjechać?? :mysle:

a moze ja za duzo mysle, najwyraxniej ten serial nie jest tak głeboki, jak chcialabym go widzieć :paddotylu: ( dasz wiarę?? :rotfl: ).

zuza - Czw 29 Paź, 2009 18:22

Ja mam pytanie. Wy ogladacie to w TV? Bo ja tez ogladam i mam wrazenie, ze rozmawiacie jakby odcinek do przodu :mysle: albo ja jakas zacofana w rozwoju jestem :rumieniec:

I tez jestem za podwojnym slubem :party:

Trzykrotka - Czw 29 Paź, 2009 18:27

No własnie oglądamy odcinek do przodu :wink:
http://brzydula.tvshow.com.pl/brzydula-odc198/

zuza - Czw 29 Paź, 2009 19:05

No to mi ulzylo, ze nie jestem jednak az tak ciemna, ze nie zauwazam rzeczy, o ktorych piszecie :mrgreen:
nicol81 - Czw 29 Paź, 2009 19:26

aneby napisał/a:
Jeżeli przez kilka ostatnich odcinków (i pewnie kilkanaście następnych) Ula prawie nie rozmawia z Markiem, wygląda na to, że się odkochała, to na końcu znów zapała wielką miłością ?
przecież to się kupy nie będzie trzymało.
To jest takie moje gdybanie, ale najwyraźniej scenarzyści do takiego końca zmierzają ....

Najwyraźniej :cry2: :bejsbol:
I właśnie dlatego tak bardzo przydałby się nam pamiętnik Uli- wiedzielibyśmy, że nadal jest na tak w stosunku do dołeczków :rumieniec: A tak chcą nas zaskoczyć :roll:

aneby napisał/a:
Wczoraj jak Marek zaczął coś mówić, a ona trzasnęła drzwiami, myślałam, że ja ją trzasnę

Ja też :bejsbol: A tak się starał, chłopak :uzi: A najpiękniejsze, że z Pauliną to sama chciała rozmawiać :roll:

zuza napisał/a:
I tez jestem za podwojnym slubem

Ale w Andrzejki wyszło, że to Ula ma się hajtnąć pierwsza :wink:

A dzisiejszy odcinek był w miarę ok. Bardzo mi się podobało, jak ojciec poklepał Marka- chyba się zorientował w sytuacji. Teraz jakby zaczął inaczej patrzeć na syna i się o niego troszczyć...
Za to wnerwia mnie, jak wszyscy pracownicy teraz Marka zlewają :uzi: Obrotowe świnie :uzi:

zuza - Czw 29 Paź, 2009 19:36

Jak w Andrzejki wyszlo to nie ma problemu, moze pierwsza przysiege zlozyc przeciez :D
nicol81 - Czw 29 Paź, 2009 20:07

"Ja, Józef, biorę panią, pani Alu. Ja, Alicja, biorę pana, panie Józefie" :rotfl:
nicol81 - Pią 30 Paź, 2009 21:46

Nie sądzimy, że odcinki 197 i 198 już trzymają wyższy poziom niż to niedawne dno? Albo scenarzyści przestali palić, to co palili- albo zaczęli...ale na razie odwieszam zawieszanie.
Styliści też mają plusa- Ulina niebieska suknia i fryzura z 198 są całkiem całkiem. Szkoda, że w 199 znowu wrócili do jeżozwierza...

Co do 199- jest średnio, ale nie źle.
Spoiler:
Ulce nieźle odbija, ale to pozwala wierzyć, że to, co mówiła głupiemu zerowi w aucie, to ściema...
Końcówka :obrzydzenie: :wsciekla: :bejsbol: Ale przynajmniej nie jej inicjatywa...

Co do doktorka- to chyba odkryłam, czemu mnie tak wnerwia (poza krzywą mordą, wścibstwem, spaczonym poczuciem humoru, ohydnymi ciuchami i pchaniem łap oraz innych części ciała tam, gdzie nie ma :bejsbol: ). On kompletnie leży jako postać. Cała jego charakterystyka opiera się na 1.samopisie, 2.pozytywnych reakcjach innych osób- niczym głebiej nieuzasadnionych. Natomiast słuchanie jak sam się przedstawia jako ósmy cud świata wywołuje mdłości. :obrzydzenie: Trudno mi uwierzyć, by scenarzyści nie zdawali sobie sprawę z tego elementarnego błędu :?

aneby - Pią 30 Paź, 2009 22:06

W 199 mnie zemdliło jak się Piotr z Ulą migdalił .... :obrzydzenie:
Zauważyłam też, że ładna Ulka inaczej się wyraża: "alergia na toksyczne związki" :shock: Skąd oni to wzięli ??? Czy parę odcinków wcześniej "ewakuacja" , jak Marek jej powiedział, że pięknie wygląda ....
Nie zawiesiłam oglądania, bo jestem za bardzo ciekawska, ale oglądam zniesmaczona :roll:

nicol81 - Pią 30 Paź, 2009 22:49

:oklaski: Aneby, genialne spostrzeżenie- a Ula mówi, że się nie zmieniła. A teraz mamy to czarno na białym...
Mi to samozadowolenie Piotra przypomina przypowieść o faryzeuszu i celniku... :?

Czy scenarzyści zdają sobie sprawę z tego wszystkiego sprawę i to jakoś odkręcą?

Ja się zaspoilerowałam co do obrzydlistwa i zniosłam to z zaciśniętymi zębami jak mężczyzna...Ale mam nadzieję, że to by było na tyle w owym temacie :roll:

A- i jak już mówiłam- na maksa się wkurteczkowałam, że pracownicy tak zlali Marka...On wszystkich zawsze traktował przyzwoicie- a nawet na dwa goździki się nie złożyli :uzi:

nicol81 - Sob 31 Paź, 2009 20:02

A jeśli mowa o krechach- to Ulka ma kolejną poteżną za nieprzyjęcie Seby do pracy :?
nicol81 - Wto 03 Lis, 2009 21:26

Ponieważ krecha Ulki osiągnęła drugą prędkość kosmiczną i zaczęłam kibicować rodzeństwu Febo, to już chyba nadszedł czas na odwieszenie zawieszenia zawieszenia oglądania serialu. :?
Nashira - Wto 03 Lis, 2009 22:03

jaka ona jest głupiaa!! straciła rozum po odmianie wyglądu, mogliby ją zbrzydzić ponownie, to by jej rozumu moze wróciło!! jak ona pojechała z MArkiem!! co ona myslała, ze jak Pshemko sie dowie o projektach, to podskoczy z radości?? przeciez tym krokiem było od początku wiadomo, ze polegnie z kretesem :/ jestem zniesmaczona. i to strasznie!! i jeszcze nic z nikim ie chce wyjaniac i zachowuje sie jakby byla zimna i egoistyczna. karierowiczka, qcze. trzebaby potrząsnąć scenarzystami, nie ma co :bejsbol: :wsciekla:

a jak potem wyjdzie, ze projekty będą super i Pshemko sie zachwyci i jej podziękuje jeszcze i postawi firmę na nogii znów ją będą pod niebiosa wychwalać, to normalnie nie wiem co zrobię :confused3:

Trzykrotka - Wto 03 Lis, 2009 23:52

To wszystko przestaje mieć ręce i nogi i mnie się już odechciewa czekać, że Uli się odmieni. Już pomijam podnoszenie głosu na Marka. Pomijam latanie po korytarzach firmy za obrażonym jaśnie królewiczem kardiologiem. Ale przede wszystkim to ja nie bardzo rozumiem, na jakiej zasadzie ktokolwiek ma prawo wziąć czyjąś autorską pracę i na jej bazie zrobić coś swojego? Przecież to jest kradzież i kryminał!
Będę oglądać następny odcinek tylko po to, żeby się przekonać, jak z tego wybrną. Jak wybrną z słusznych pretensji Pshemka.

aneby - Śro 04 Lis, 2009 00:20

Zniesmaczona jestem coraz bardziej :roll: Na miejscu Marka trzasnęłabym drzwiami i niech sobie radzi sama pani prezes od siedmiu boleści :evil:
Skopali ten serial, a szkoda .....

nicol81 - Śro 04 Lis, 2009 21:45

:paddotylu: Jeżu malusieńki, zgadzam się ze wszystkimi.

No,prawie :wink:
Trzykrotka napisał/a:
Ale przede wszystkim to ja nie bardzo rozumiem, na jakiej zasadzie ktokolwiek ma prawo wziąć czyjąś autorską pracę i na jej bazie zrobić coś swojego? Przecież to jest kradzież i kryminał!

Możliwe, że kontrakt Przemko z FD stanowi, że to firma jest właścicielem projektów. Tak więc użycie ich byłoby legalne, co nie zmienia faktu, że podłe.

Ale jak nam dzisiaj czyli jutro scenarzyści wyjaśnili ustami Ali :roll: - Ula się wcale nie zmieniła :roll: :bejsbol: Boże, takie głoszenie jedynie słusznej interpretacji przez jedną z postaci to skrajna amatorszczyzna i traktowanie widzów jak ograniczonych durniów :roll: :bejsbol:

Trzykrotka - Śro 04 Lis, 2009 22:37

nicol81 napisał/a:

Możliwe, że kontrakt Przemko z FD stanowi, że to firma jest właścicielem projektów. Tak więc użycie ich byłoby legalne, co nie zmienia faktu, że podłe.

Nie wydaje mi się. On nie jest jakimś szeregowym projektantem tylko rodzimym Johnem Galliano. Jego projekty to jego własność.

A wystąpienie Ali to były szczyty hipokryzji. Masz prawo kłamać, bo jesteś prezesem? I to tak ohydnie kłamać? :frustracja:
Pshemko objawił dziś, ze nosi aureolę i tylko to mi się podobało. I popielata sukienka Ulki.

aneby - Śro 04 Lis, 2009 23:06

Mnie się jeszcze podobała męska rozmowa Seby i Marka :lol:
Nie od dziś wiadomo, że przyjaciele prezesa dużo mogą (np. wyskoczyć na squasha w czasie pracy :-P )

Trzykrotka - Śro 04 Lis, 2009 23:43

aneby napisał/a:

Nie od dziś wiadomo, że przyjaciele prezesa dużo mogą (np. wyskoczyć na squasha w czasie pracy :-P )

To teraz pani prezes może latać w czasie pracy z nową fąfelą na zakupy :lol:

nicol81 - Czw 05 Lis, 2009 20:35

Trzykrotka napisał/a:
A wystąpienie Ali to były szczyty hipokryzji. Masz prawo kłamać, bo jesteś prezesem? I to tak ohydnie kłamać?

Przypominam oburzone spojrzenie Uli, jak Marek mówił, że "prawda nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem". I jej dzisiejsze narzekanie do Piotra na kłamstwa Marka... :roll:
aneby napisał/a:
Mnie się jeszcze podobała męska rozmowa Seby i Marka

Mnie też :wink: Niepewny Sebulek i radzący mu Marek :mrgreen: Marek, któremu wyrosła nie tylko aureolka, ale i skrzydełka :serduszkate: No i "Będzie tylko ona..." :serce: