To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dr House

Anaru - Sob 18 Kwi, 2009 23:44

Konkursy:

Dr House" - DVD
Portal Filmowy Stopklatka.pl oraz dystrybutor Tim Film Studio zapraszają czytelników do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania są płyty DVD z 2 sezonem serialu "Dr House".
http://www.stopklatka.pl/...kad=newsletterT

"Nocny Dyżur z Dr Housem" - zaproszenia na maraton
Portal Filmowy Stopklatka.pl wspólnie z dystrybutorem Tim Film Studio oraz krakowskim kinem "Uciecha" zapraszają do wzięcia udziału w konkursie, przedmiotem którego są podwójne zaproszenia na pierwszy w Polsce maraton pod hasłem "Nocny Dyżur z Dr Housem". Impreza odbędzie się 24 kwietnia w kinoteatrze "Uciecha" w Krakowie - jednym z najstarszych kin w Polsce, wskrzeszonym paru miesięcy temu.
W trakcie maratonu będzie można obejrzeć wybranych osiem odcinków z sezonu 2 serialu "Dr House".
http://www.stopklatka.pl/...rs.asp?a2i=2848

Anaru - Czw 23 Kwi, 2009 00:28

Dr House trafi do szpitala
Następny sezon serialu "Dr House" będzie kręcony w szpitalu psychiatrycznym Greystone Park w stanie New Jersey.
Jak donosi "Entertainment Weekly", trwają obecnie prace nad adaptacją opuszczonego budynku szpitalnego do potrzeb ekipy filmowej. Szpital w New Jersey zostanie przekształcony w fikcyjny szpital psychiatryczny Mayfield, do którego w finale sezonu piątego trafi tytułowy bohater Dr Gregory House z powodu niepokojących wizji z udziałem nieżyjących osób.
W tym samym budynku kręcono przed laty sceny do filmu "Pokój Marvina" z Meryl Streep i Leonardo Dicaprio.

http://film.onet.pl/seria...,wiadomosc.html

Anonymous - Czw 23 Kwi, 2009 00:41

Nieee tylko nie to... kocham ten serial, ale niech nie robią dubla Chirurgów... zakończyć z honorem a nie rozwlekać i tak już serial traci sporo ze swoich walorów...
trifle - Czw 23 Kwi, 2009 01:07

Było 21 odcinków... to ile jeszcze zrobią do końca piątego? Planowany jest szósty? Zaczynam odczuwać potrzebę jasnego zakończenia kierującego się w stronę happy endu. Starzeję się i chcę ładnych rzeczy. Ostatnio wszędzie coś nie tak. Tylko niech nie przegną... W żadną stronę... Też mi się totalnie nie podoba House łażący za duchami...
Anonymous - Czw 23 Kwi, 2009 02:00

trifle napisał/a:
Ostatnio wszędzie coś nie tak. Tylko niech nie przegną... W żadną stronę... Też mi się totalnie nie podoba House łażący za duchami...

Kości trzymają poziom i łądnie ciągną konsekwentnie wątki w Hałsie tojuż widać małą degrengoladę.... nie umieją ciągnąc równocześnie dobrze kilku watków: albo, albo.... zdecydowanie potrzeba końca temu serialowi... Hałs opętany przez swój umysł? nie! veto!
Jak trifle nie jestem już najmłodsza i chcę chociaż w TV ładnych zakończeń, ale jako, że lata swoje mam a jestem stara a nie naiwna to ma to być wiarygodne...
no!

Admete - Czw 23 Kwi, 2009 06:52

Myślę, że zakończę moją przygodę z dr...Co za dużo, to niezdrowo. I tak szukam seriali do "odstrzału", bo za duzo oglądam. To będzie dobry moment. Nie oglądam tez od dłuższego czasu Chirurgów, bo scenarzyści straszliwie przekombinowali.
praedzio - Czw 23 Kwi, 2009 07:43

Ja na bieżąco oglądam dwa. Li i jedynie. ;)
Alicja - Czw 23 Kwi, 2009 09:10

Anaru napisał/a:
do którego w finale sezonu piątego trafi tytułowy bohater Dr Gregory House z powodu niepokojących wizji z udziałem nieżyjących osób.

no prosze już wiemy co będzie w finale 5 sezonu. Żadnego happy endu :cry2:
trifle napisał/a:
Zaczynam odczuwać potrzebę jasnego zakończenia kierującego się w stronę happy endu. Starzeję się i chcę ładnych rzeczy

a co ja mam powiedzieć, jeszcze bardzie starzeje się :mrgreen: i chcę miłego zakończenia

Mithiana - Czw 23 Kwi, 2009 10:25

Może nie będzie tak tragicznie... KLIK

Między
Onet napisał/a:
Następny sezon serialu "Dr House" będzie kręcony w szpitalu psychiatrycznym Greystone Park w stanie New Jersey.

a
New Jersey News napisał/a:
They are expected to shoot some background scenes for next year's episodes of the popular series Wednesday morning.

jest jednak pewna różnica ;)

Coś musi być w powietrzu z tym starzeniem się, moja tolerancja na brak happyendów ostatnio zdecydowanie spada...

Alicja - Czw 23 Kwi, 2009 10:31

znaczna różnica, może jednak House nie wyląduje tam na kilka odcinków :wink:
Anonymous - Czw 23 Kwi, 2009 14:48

Dziś będzie super odcinek polecam serdecznie. Wspominałam kiedyś o nim :)
nie chcę znać spojlerów i już.... dziewica spojlerowa jestem :mrgreen:

Anaru - Czw 23 Kwi, 2009 22:09

Mithiana napisał/a:
Może nie będzie tak tragicznie... KLIK

Mithiana :thud: , Ty żyjesz :mrgreen:

trifle - Czw 23 Kwi, 2009 23:40

Obejrzałam kawałek odcinka w tv dzisiaj i stwierdzam, że więcej nie będę, bo po prostu do szału mnie doprowadza tłumaczenie, gdzie lekarze z zespołu mówią do House'a per pan... Tam nigdzie czegoś takiego nie ma, a brzmi to kretyńsko :roll:
BeeMeR - Pią 24 Kwi, 2009 07:59

A ja obejrzałam pierwsze dwa odcinki piątego sezonu i
Spoiler:
choć uważam, że Wilson już dawno powinien był przeciąć toksyczną pępowinę z Housem, bo to nie jest przyjaźń, tylko pasożytowanie, gdy jeden żyje i korzysta ze wszystkich praw kosztem drugiego, to już sposób poprowadzenia wątku serialowego z ex- i obecnymi pracownikami i powtarzania w różny sposób ciągle tych samych spraw w dialogach zakrawa o operę mydlaną :roll:

Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 22:17

Oglądnęłam Najnowsiejszy odcinek i powiem tak

Spoiler:
nie lubię wątków z halucynacjami, to nie ten gatunek, żeby się pojawiały supernaturalne postacie. Ale ubawiłam się przyznam na odcinku cały wątek z wieczorem kawalerski, Wilson gościem w swoim mieszkaniu płonąca wódka, a jeszcze chwilę wcześniej próby House`a :rotfl: House powoli sobie zdaje sprawę, ze coś nie tak jest i to nie kwestioa niewyspania..... mało brakowało a by pękł przed Cuddy. kwestia czasu...

Admete - Wto 28 Kwi, 2009 22:21

Z tego powodu, o którym piszesz na początku swojej wypowiedzi, chyba przestane oglądać. Nie mam jakos ochoty...
Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 22:31

Martwi mnie taka perspektywa planów na kolejny sezon, bo pozbawia mnie nadziei na szybką zmianę :roll:
Alicja - Śro 29 Kwi, 2009 20:14

ja jednak mam nadzieję, że pęknie :wink: prędzej czy później
trifle - Czw 30 Kwi, 2009 21:44

Spoiler:
Też obejrzałam ten najnowszy odcinek. Średnio mi się ten kierunek podoba :roll: Po co to wprowadzają? Mam na uczelni koleżankę, która jest wprost niesamowicie podobna do Amber :thud: Z oczu, wyrazu twarzy, w ogóle z twarzy. Niesamowite :shock:
A Wilson na wieczorze kawalerskim to serio :rotfl: Dobre :rotfl: On jest taką sierotą straszną czasami :lol:

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 21:45

Ja chyba już faktycznie zarzucam oglądanie Housa...Możliwe, że nawet nie obejrzę finału sezonu. Seriale nie powinny przekraczać granicy 5 serii.
BeeMeR - Pon 04 Maj, 2009 10:38

a ja mam prośbę, żeby przy spoilerach opisywać powyżej czego dotyczą, np. odc. 5x13
bo "najnowszy" jest mylące, zwłaszcza jak się czyta po jakimś czasie :kwiatek:

Ja obejrzałam 5x04
i już mogę napisać, że niezbyt podoba mi się piata seria - to takie telenowelaste się zrobiło - poza tym pomysły się powtarzają:
Spoiler:
Wilson jest już czwartą osobą, które rezygnuje z pracy i wraca jak bumerang :roll:
a mnie coraz bardziej denerwuje bezczelność i bezkarność House'a - jakby twórcy tylko patrzyli, jak daleko mogą się posunąć przy jego wybrykach :roll:

Copycat - Wto 05 Maj, 2009 22:24

Właśnie skończyłam najnowszy, 23ci odcinek 5tej serii. Takiego House'a mi brakowało. Sponiewieranego, uzależnionego. Im jemu gorzej tym lepiej mi się ogląda. No i końcowa scena... Ciekawa jestem bardzo jak to rozwiną (nigdy nie czytam żadnych spojlerów). Może to już nie to samo (prawdopodobnie dlatego, że nie mam całego sezonu na raz i nie mogę się do końca wczuć) to mimo wszystko obok Różowych lat 70tych, do House'a mam chyba największy sentyment, echhhh.
Anonymous - Wto 05 Maj, 2009 23:01

Też właśnie skończyłam oglądać. No co za odcinek. Kończyć będą sezon z mocnym akcentem.
Też nie czytałam spojlerów więc szok był to dla mnie....

Admete - Wto 05 Maj, 2009 23:06

Podobno jeszcze większy szko ma być za tydzień. Nie oglądałam 2 ostatnich odcinków, nie mam czasu. Za to czytam spoilery. Obstawiam, że House nadal się nie uwolnił od duchów ;-)
Anonymous - Wto 05 Maj, 2009 23:12

To za tydzień sobie łyknę coś na spokojność.....

Skoro ma być jakiś szpital w ee 6? już sezonie to chyba obecna "terapia" nie przyniesie skutku