To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)

BeeMeR - Sob 03 Gru, 2016 07:19

Anaru napisał/a:
Trafiłam przedwczoraj na kompletnie walnięty film animowany o chorym czarnym poczuciu humoru i opisany "absolutnie nie dla dzieci" :opad_szczeny:
Wygląda na nieźle walnięty film :shock:
Admete - Sob 03 Gru, 2016 08:35

Kubo tez nie jest dla najmłodszych, raczej już dla takich odrobinę podrośniętych. Bardzo ładny wizualnie.
Deanariell - Sob 03 Gru, 2016 16:17

"Coralina"! Zupełnie o niej zapomniałam - też chętnie bym sobie odświeżyła, bo widziałam to wieki temu... :mysle:

Fajnie się zapowiada ten animowany o jedzeniu. :wink: Kiedy ja na to wszystko znajdę czas i odpowiednie warunki? :roll:

Anaru - Sob 03 Gru, 2016 16:47

Deanariell napisał/a:
Fajnie się zapowiada ten animowany o jedzeniu.

Mogę przywieźć do Krakowa ;)

Admete - Sob 03 Gru, 2016 18:36

Mam Coraline gdzieś...chyba. A ten film o jedzeniu :lol:
Anaru - Nie 04 Gru, 2016 17:10

Admete napisał/a:
A ten film o jedzeniu

Znajomemu się bardzo spodobał :lol:

Admete - Nie 04 Gru, 2016 19:38

Obejrzałam dziś Kubo z Zosią i potem dołączyła do nas Ola. Dała radę, a film jest wizualnie przepiękny.
Szafran - Czw 05 Sty, 2017 23:42

Byłam dziś na "Sing". Znakomita zabawa, szczególnie jak ktoś lubi programy typu talent show ze śpiewaniem:). Grają nie tylko dubbing, ale i wersję oryginalną - co doczytałam poniewaczasie. A w oryginale kapitalni aktorzy podkładają głos. Zatem zrobie sobie powtórkę z wersją oryginalną:D
Ale nawet w wersji dubbingowanej piosenki - z wyjątkiem jednej - są oryginalne. Duuuża ulga po "Trollach", które raz, że były słabiuchne, to dwa - wokalnie wersja polska kilka klas za oryginalną.

https://www.youtube.com/watch?v=r32Vl7UIOU4

Admete - Pią 06 Sty, 2017 08:05

Nasza Olka będzie zachwycona, bo uwielbia śpiewać - twierdzi nawet, że zostanie piosenkarką ;)
Aragonte - Śro 29 Mar, 2017 18:02

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
Vaiana - jeśli będzie u ans 2D, to idę

No wiem, zastanawiałam się czy Młodej na to nie zabrać - oczywiście jako pretekst, żebym sama sobie obejrzała. ;)

No i co, oglądałaś? Bo ja podejrzałam fragmenty na YT, zachwyciłam się tym, jak są zrobione fale i chcę iść do kina, póki gdzieś jeszcze leci (w dwóch kinach widziałam, postaram się dotrzeć w sobotę).

Admete - Śro 29 Mar, 2017 19:04

Ja niedługo też obejrzę z Młodymi ;)
BeeMeR - Śro 29 Mar, 2017 19:13

Moi się ostatnio popłakali na Mustangu z Jakiejśtam Doliny - bajka sprzed lat, ale ładna. Ania się poryczała jak konik został zmuszony do kładzenia torów i ciągnięcia lokomotywy, a Adaś pytał: a przewiniemy na koniec, żeby sprawdzić, czy się dobrze kończy? No to oglądaliśmy przytuleni do końca - jeszcze żadnej bajki nie oglądali tak emocjonalnie :mysle:
Aragonte - Śro 29 Mar, 2017 19:24

Admete napisał/a:
Ja niedługo też obejrzę z Młodymi ;)

No, ja mam też objejrzany spory kawałek, ale to fajnie by wypadło na szerokim ekranie, dlatego chcę pójść do kina.

Anaru - Śro 29 Mar, 2017 23:00

BeeMeR napisał/a:
Moi się ostatnio popłakali na Mustangu z Jakiejśtam Doliny - bajka sprzed lat, ale ładna. Ania się poryczała jak konik został zmuszony do kładzenia torów i ciągnięcia lokomotywy, a Adaś pytał: a przewiniemy na koniec, żeby sprawdzić, czy się dobrze kończy? No to oglądaliśmy przytuleni do końca - jeszcze żadnej bajki nie oglądali tak emocjonalnie :mysle:

Pamiętam, całkiem ładna bajka.

A Vaiana wygląda na cudną, trza obejrzeć :excited:

Aragonte - Śro 29 Mar, 2017 23:27

Ten kawałek, który oglądałam wczoraj, bardzo mi się podobał - warstwa wizualna, muzyka, bohaterowie też. Już zerknęłam, kiedy jest premiera DVD - chyba pod koniec kwietnia. Pewnie kupię :)
Aragonte - Czw 30 Mar, 2017 10:10

Hmm, mam wrażenie, że statki-tratwy bohaterów były mniej więcej takie jak tratwa Heyerdahla "Kon-Tiki:
http://roberttof.blog.one..._620_091847.jpg

Fragment filmu z piękną sceną podróży:
https://www.youtube.com/watch?v=ubZrAmRxy_M

Deanariell - Pią 31 Mar, 2017 02:45

Aragonte napisał/a:
Fragment filmu z piękną sceną podróży

Nie, nie byłyśmy wtedy w kinie, ale Młodej podobają się piosenki na YT, więc pewnie trzeba będzie się za tym rozejrzeć. ;)

Loana - Czw 06 Kwi, 2017 10:23

No u mnie się jakoś wyświetlał na Youtubie filmik z piosenką "Błyszczeć" Maleńczuka, posłuchałam i wpadłam jak śliwka w kompot :P Zmusiłam męża do kupienia filmu, obejrzałam już 4 razy (mam tylko wersję angielską) i w pracy albo w domu maniakalnie słucham muzyki - jest SUPER! I jakoś wolę polskie wersje piosenek "Drobnostka" i "Błyszczeć" - chyba są jednak śmieszniejsze :P
Aragonte - Czw 06 Kwi, 2017 10:25

Loana napisał/a:
No u mnie się jakoś wyświetlał na Youtubie filmik z piosenką "Błyszczeć" Maleńczuka, posłuchałam i wpadłam jak śliwka w kompot :P Zmusiłam męża do kupienia filmu, obejrzałam już 4 razy (mam tylko wersję angielską) i w pracy albo w domu maniakalnie słucham muzyki - jest SUPER! I jakoś wolę polskie wersje piosenek "Drobnostka" i "Błyszczeć" - chyba są jednak śmieszniejsze :P

Tak, ta piosenka Maleńczuka jest kapitalna :D Ale ogółem soundtrack jest bardzo dobry, mam go na empetrójce (no, większość piosenek). Bardzo lubię tę z bębnami na początku.

Loano, sorki, musiałam cię lekko skorygować :wink:

Loana - Czw 06 Kwi, 2017 10:27

Aragonte - dziękuję, masz rację :P

Maleńczuk pasuje super!

Aragonte - Czw 06 Kwi, 2017 10:30

Chyba sobie dziś wieczorem obejrzę fragmenty :banan_czerwony:
Loano, a ty nie byłaś na tym w kinie? Myślałam, że chodzisz na takie filmy do kina (ja czasem też, ale w sumie chodzę rzadko do kina).

Loana - Czw 06 Kwi, 2017 10:39

Miałam iść, ale nie było kiedy się wybrać -_-
Ale dzisiaj idę do kina z siostrą (bez dzieci :P ) na Piękną i Bestię :)

Aragonte - Czw 06 Kwi, 2017 20:22

No i wyszłam z Empiku z Moaną-Vaianą na CD :-P Naprawdę fajny OST :D A sama historia zdecydowanie lepsza od Frozen, IMO.
Loana - Pią 07 Kwi, 2017 14:25

Byłam wczoraj na Pięknej i Bestii i podobało mi się :) Siostra miała dużo zarzutów, ale ja byłam zadowolona. Wolę bajkę, ale film miał swój urok :)
Admete - Pią 07 Kwi, 2017 17:52

Mnie znudził jeden moment - ten z piosenką świecznika ;) Wiem, że to było nawiązanie do filmu animowanego ( którego w całości nie widziałam ).