Seriale - Brzydula
aneby - Śro 21 Paź, 2009 21:36
Mnie się już trochę nudzi, ze oni tak osobno .... Mogliby chociaż pokazać, że Ulka się łamie, że nie wie co zrobić ....
A tu nic taka zimna ryba ...
Małą niekonsekwencję zauważyłam dzisiaj. Przecież Ula bez okularów nic nie widziała, a dzisiaj zdjęła okulary i przywitała Piotra. Chyba nie założyła okularów na soczewki
I w takiej kiecce zabrała się za obieranie ziemniaków
Trzykrotka - Śro 21 Paź, 2009 21:45
Fakt, te dwie rzeczy były niedorzeczne... I Ula wymyśliła plan ratowania firmy ot tak, na kolanie, w parę godzin - to dopiero niedorzeczne!
No i jak wcześniej była u niej posucha, tak teraz trzech mężczyzn ją osaczyło... Bo i Maciek zachowywał się jak pan i władca.
Na szczęście Violka zaczęła pisać wiersze
nicol81 - Śro 21 Paź, 2009 21:48
| aneby napisał/a: | Mnie się już trochę nudzi, ze oni tak osobno .... Mogliby chociaż pokazać, że Ulka się łamie, że nie wie co zrobić ....
A tu nic taka zimna ryba ... |
Święte słowa Gdyby nadal pisała pamiętnik, mogłaby tak mówić o swoich słabościach... Ja nie rozumiem, czemu scenarzyści zrezygnowali z takiego fajnego narzędzia?
A w tej sukience wyglądała jak luksusowa call girl
Wnerwiały mnie sceny z Piotrem w domu Cieplaków- a Józef i Maciek zachowywali się, jakby chcieli go na niej położyć Mdło mi
nicol81 - Śro 21 Paź, 2009 21:51
| Trzykrotka napisał/a: | | I Ula wymyśliła plan ratowania firmy ot tak, na kolanie, w parę godzin - to dopiero niedorzeczne! |
A to akurat mogłabym zaakceptować- wszak już od dawna siedzi w tych sprawach i rózne plany i przemyślenia miała.
Trzykrotka - Śro 21 Paź, 2009 23:04
| nicol81 napisał/a: |
A to akurat mogłabym zaakceptować- wszak już od dawna siedzi w tych sprawach i różne plany i przemyślenia miała. |
Akurat sobie o nich teraz przypomniała, przy obieraniu ziemniaków. I napisała na kartce położonej na kolanie, jeszcze ze świadomością, że za drzwiami czeka amant. Mnie to nie przekonało.
aneby - Czw 22 Paź, 2009 23:07
Jeszcze parę takich odcinków i dojdę do wniosku, że Ula nie jest warta Marka.
Biedaczek wygląda jak zbity pies, a ja to nie rusza. Zołza jedna
Ona, taka prawa i uczciwa zupełnie niesłusznie przypisuje mu wszystko, co złe, nie dając możliwości obrony I jeszcze siebie uważa za główną pokrzywdzoną, bo Pshemko jej nie wierzy.
Jestem zniesmaczona zachowaniem Uli. Razem z wyglądem zmieniła charakter .....
nicol81 - Pią 23 Paź, 2009 20:02
Ulka powiedziała, że planowała to jako dyrektor finansowy, więc z powietrza się nie wzięło. Dla mnie bardziej naciągane jest że tatuś nie objechał Marka za Paulę...
Aneby, pójdź w me ramiona i pozwól zwać się siostrą Wszak ja o tym na puszczy już wołam z dawien dawna Ulka się zmieniła w Febulkę Jak wypraszała Marka z Rysiowa, to była kopia tego, jak Paulina ją kiedyś wyprosiła z domu...I jeszcze się śmiała, jak głupie zero obrażało Marka
Ja po prostu nie wiem, co scenarzyści palą, że tego nie widzą...Pewnie wzięli sobie do serca życzenia wariatek, które domagały się ciężkiej kary dla Mareczka Najgorsze było, że głupiego zera przepraszała za podejrzenia... I przyznała się wówczas do spaulinienia...
Problem jest dwojaki- po pierwsze zrobiono Ulę zbyt wierzącą w ludzi, więc jej obecne zachowanie to zdrada własnych jej ideałów. Po drugie, nie ma teraz okazji do pokazania, że ona jeszcze coś czuje. Nawet gdy pokazywała mu plecy, już było lepiej. Gdyby nie zrezygnowano z pamiętnika, byłoby może inaczej...A tak wygląda, że bardziej przejmuje się, że Przemko jej nie lubi niż Markiem
A Marek zasługuje na kogoś, kto by się nim zaopiekował czule...
Trzykrotka - Pią 23 Paź, 2009 20:18
| nicol81 napisał/a: | | Ulka powiedziała, że planowała to jako dyrektor finansowy, więc z powietrza się nie wzięło. |
Nicol, plizzzzzzz, bo mnie boki bolą ze śmiechu, a brwi od unoszenia w powątpiewaniu. Takim była dyrektorem finansowym,tak jej zależy na firmie, że miała dobre pomysły na poprawę jej stanu i nic nie mówiła? Rozumiem, ze nie miała czasu na wdrożenie, ale na podzielenie się przez słynnym zebraniem zarządu też nie miała? Nie miała pomysłu, jak zaradzić katastrofie na tymże zebraniu, jak powiedzieć firma jest w złym stanie, ale możemy zrobić tak tak? To akurat jest nieudany pomysł rodem z telemamiany, gdzie każda sierotka wie od ręki jak zarządzać firmami.
Natomiast co do ulinej postawy jestem obrażona i nie chcę cię znać na wieki, to jest on typowo tvn-owski. Na tym wątłym pomyśle oparli 4 serie Magdy M! Czemu mają nie powtórzyć?
Podobał mi się Pshemko, który do Uli zaczął się zwracać per niech osoba. Ma rację, czy nie, działa w dobrej wierze, jest lojalny w stosunku do przyjaciółki.
nicol81 - Pią 23 Paź, 2009 21:57
Ula przecież miała na zebranie alternatywny projekt raportu z propozycją naprawczą. Tylko wybrała sfałszowany. Na zebraniu wiedziała juz, że odchodzi i żadnych projektów nie wzdroży.
| Trzykrotka napisał/a: | | jestem obrażona i nie chcę cię znać na wieki |
A to już typowa telenowela Tylko, źe jak mówię- postawa Ulki jest słabo uzasadniona, zwłaszcza w świetle jej generalnej postawy życiowej... Co ona w ogóle myśli o zachowaniu Marka? W oryginale tamta jej sobie tłumaczyła, acz paranoicznie
Szczęśliwie czekają nas nie cztery seria, a jedynie czterdzieści odcinków
aneby - Pią 23 Paź, 2009 22:37
| nicol81 napisał/a: | | postawa Ulki jest słabo uzasadniona, zwłaszcza w świetle jej generalnej postawy życiowej. |
Dokładnie to miałam na myśli.
Dawna Ulka dwa razy by się zastanowiła zanim by kogoś osądziła. Wygląda na to, że po zmianie wyglądu zapomniała o swoich zasadach
Nashira - Pią 23 Paź, 2009 23:51
nioo, ale Ulcia czuje sie tak pokrzywdzona, ze teraz musi odgrywac rolę męczennicy i ni jak jej nie przyjdzie do głowy, ze moze przesadza. ale dzis przynajmniej założyła do chodzenia po domu bluzkę, a nie paradowała w wyjściowej sukni
poza tym dziwne to zebranie zarządu - pro forma! i tak mieli przewagę głosów, wiec nie musieli sie cackac z przedstawianiem czegokolwiek i robieniem sztucznych emocji "oby sie udało odwrócić umowę". od początku było przesądzone.
ale serial podoba mi sie bardziej jeszcze
ale jeszcze 40 odcinków...?
a ja naiwna myslałam,z e w przyszłym tygodniu np juz sie skończy...
nioo. tiaa, lubię, ale czekam naost. odcinek z niecierpliwoscią
aneby - Sob 24 Paź, 2009 00:12
Ostatni odc. ma być 23.12
Nashira - Sob 24 Paź, 2009 00:26
| aneby napisał/a: | Ostatni odc. ma być 23.12 |
super..
skaczę z radości, ze jeszcze tyle tygodni
irytująca sytuacja mijania sie trwa zatem i będzie trwać w najlepsze zatem skoro przeciągą to do grudnia, nie skńczy sie w połowie jesiennej ramówki, tylko będzie cały sezon.. heh.. no tak..
nicol81 - Sob 24 Paź, 2009 17:02
| Nashira napisał/a: | | poza tym dziwne to zebranie zarządu - pro forma! i tak mieli przewagę głosów, wiec nie musieli sie cackac z przedstawianiem czegokolwiek i robieniem sztucznych emocji |
Ale Krzysztof wierzy Febom i myślał, że uda się ich przekonać...Zresztą cieszę się, że Marek mógł Aleksowi formalnie nakopać
| aneby napisał/a: | | Dawna Ulka dwa razy by się zastanowiła zanim by kogoś osądziła. Wygląda na to, że po zmianie wyglądu zapomniała o swoich zasadach |
Właśnie- dlatego chyba wbrew scenarzystom cieszę się, że Przemko się wnerwił
A doktorka przeprasza nawet, jak mu czasu nie może poświęcić, kiedy mu się zachciewa przyjść za szybko
| Nashira napisał/a: | | irytująca sytuacja mijania sie trwa zatem i będzie trwać w najlepsze |
Ciekawe, w którym odcinka do reszty znielubimy Ulkę? Mam nadzieję, że jakiegoś małego "Marek, jak ram twoich niegodnam całować" doczekamy,,,
Nashira - Sob 24 Paź, 2009 17:25
| nicol81 napisał/a: |
Ciekawe, w którym odcinka do reszty znielubimy Ulkę? Mam nadzieję, że jakiegoś małego "Marek, jak ram twoich niegodnam całować" doczekamy,,, |
łoooj
to on az tak on "wyswiecial"?? żeby z tego wszystkiego nie zamknal sie w klasztorze
a poki co czekamy do poniedzialku, czy sie zgodzi czy nieeeee
nicol81 - Sob 24 Paź, 2009 17:55
No- naszemu Markowi to może nie bazylikę, ale katedrę na pewno by można poświęcić
nicol81 - Sob 24 Paź, 2009 21:29
A mnie zastanawia, co zrobią scenarzyści z postacią doktorka, skoro go wrócili tak szybko? I niestety chyba nigdzie nie wyjeżdża
Czy będzie poważnym kandydatem do Ulinego serca? Czy tak będzie tylko w oczach Marka? Czy to nie obniży znów obrazu osoby Urszuli w naszych oczach? Bo czy będzie się wahać między nimi dwoma, czy trzymać przy sobie doktorka w odwodzie- źle o niej świadczy... Czy doktorek ma wzbudzać naszą sympatię, czy irytować? Czy ma być przedstawiony jako ideał w kontraście do Marka, czy wyjdą na jaw jakieś wady?
Zauważyliście, jak Józef mówi o głupim zerze "Piotr", ale "pan Marek"- po dwóch wizytach?
aneby - Sob 24 Paź, 2009 22:14
| nicol81 napisał/a: | | Józef mówi o głupim zerze "Piotr", ale "pan Marek" |
Ja nie odbieram tego negatywnie, raczej jako wyraz szacunku.
Do Marka ma dystans, bo to był przede wszystkim Uli szef i prezes firmy, a nie facet córki.
Do Ali Józef też mówi per pani.
nicol81 - Sob 24 Paź, 2009 22:30
No właśnie- Z Alicją jest na pan po pół roku (jak mówił Jasiek, chodzi z nią, a o tym nie wie ) a o Piotrze po imieniu, a ledwo go poznał...
Czyżby Ulka się wpętała w Piotra przez presję rodziny- jak Marek w Paulę?
aneby - Sob 24 Paź, 2009 22:51
Całkiem możliwe, bo przecież swatów nie brak
nicol81 - Nie 25 Paź, 2009 13:35
No i tego właśnie nie rozumiem . Powiedzmy- niech będzie, że są przeciw Markowi. Ale po co od razu wkopywać ją w nowy związek i to z kimś praktycznie nieznanym? Przecież oni nic nie wiedzą o głupim zerze... Miałoby to większy sens, zgodnie z konwencją telenowel, gdyby doktorek był kimś od dawna- w rodzaju Maćka.
aneby - Pon 26 Paź, 2009 22:37
Napiszę dziś tylko jedno: Ulka jest wredna Specjalnie zaprosiła Piotra do firmy
Nashira - Pon 26 Paź, 2009 23:25
naciągane, Ula-wybawca, Ula-wszechmogąca Ula- nielitościwa ( zmiłuj sie nad nami )
Marek jej serce na dloni, a ta leci z innym na randkę kobieta bez serca juz... heh. że też ona wyłaczyła myslenie....
Trzykrotka - Pon 26 Paź, 2009 23:44
To raczej scenarzyści wyłączyli. Jaką ona zrobiła się płaską i nudną postacią, mimo kiecek i fryzur!
Nashira - Pon 26 Paź, 2009 23:48
wszystko jedno kto i po co fakt jest faktem.
wychodzi, ze jak była brzydka, to chociaz miała serce, które wyparowało razem z obcięciem włosów chyba.. wygląda jakby potwierdzali schematy.
heh. ścierpimy, bo kochamy ten serial
|
|
|