Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH
Admete - Nie 24 Paź, 2010 10:18
Czyli coś w sam raz dla naszej Tamary
Patrzcie, co znalazłam - nie wiem, jak napisane, ale mogłoby być ciekawe:
http://www.gailcarriger.com/shop.php
Nistety u nas nie ma...
Z powieści steampunkowych dostępnych u nas polecałabym na pewno Diamentowy wiek Neal Stephensona.
Tutaj spis - nawet nie wiedziałam, że całkiem sporo takich rzeczy czytałam
http://steampunk.republika.pl/polska01.html
Fibula - Nie 24 Paź, 2010 11:27
| Admete napisał/a: | Z powieści steampunkowych dostępnych u nas polecałabym na pewno Diamentowy wiek Neal Stephensona.
Tutaj spis - nawet nie wiedziałam, że całkiem sporo takich rzeczy czytałam
http://steampunk.republika.pl/polska01.html |
A czytałaś Wieki światła MacLeoda?
Admete - Nie 24 Paź, 2010 11:34
Tego akurat nie? Dobre?
Fibula - Nie 24 Paź, 2010 11:46
Bardzo mi się podobało - oczywiście epoka wiktoriańska, proletariat i wyższe sfery, a zamiast węgla eter jako surowiec kopalny.Tutaj recenzja z Esensji.
Admete - Nie 24 Paź, 2010 11:49
Dzięki za namiar
Wiecie, że ostatnio zaczęłam mysleć o kupieniu czytnika ebooków? Szkoda, ze takie drogie.
Fibula - Nie 24 Paź, 2010 11:59
Też się zastanawiałam jakiś czas temu, ale liczę na to, że za jakiś czas będzie większy wybór (i taniej), no i poszerzy się oferta polskojęzycznych powieści. Byłby wygodnym rozwiązaniem na dojazdy do pracy i urlop .
Fibula - Nie 24 Paź, 2010 12:01
| Aragonte napisał/a: | W księgarniach jeszcze tego nie ma, bo książka ma się ukazać na przełomie października i listopada, ale melduję, że właśnie klikęłam na Allegro w przedsprzedaży "Maszynę różnicową" Gibsona i Sterlinga |
Ooo, tłumaczył PWC i wychodzi w Uczcie Wyobraźni. Zażyczę sobie na urodziny .
Admete - Nie 24 Paź, 2010 12:10
| Fibula napisał/a: | Też się zastanawiałam jakiś czas temu, ale liczę na to, że za jakiś czas będzie większy wybór (i taniej), no i poszerzy się oferta polskojęzycznych powieści. Byłby wygodnym rozwiązaniem na dojazdy do pracy i urlop . |
No ja też czekam i czekam, aż stanieją, ale zaczynam się łamać...Polskich powieści jest już dużo w różnych formatach w sieci. Te czytniki czytają teraz większość formatów. Ciekawa jestem tego:
http://www.onyx-ereader.pl/
Można go kupić za niecałe 900 zł. Tylko musiałabym go wcześniej mieć w ręce, sprawdzić.
Caitriona - Nie 24 Paź, 2010 13:59
Ja się niedawno zainteresowałam steampunkiem, wypożyczyłam zbiór opowiadań chyba jednego z bardziej znanych twórców tego gatunku Chiny Mieville'a W poszukiwaniu Jake'a. Zobaczymu czy mi się spodoba
Agn - Nie 24 Paź, 2010 14:06
Jak rany, w życiu niczego takiego nie czytałam! Muszę spróbować tej potrawy, pachnie obłędnie.
A komputer faktycznie super. Pewnie kosztował fortunę... Ech...
Caitriona - Nie 24 Paź, 2010 14:59
Ja widziałam w necie widziałam w tej stylistyce piękny zegarek na rękę i taki do zwieszenia na łańcuszku, bardzo mi się podobały.
Anonymous - Nie 24 Paź, 2010 17:38
Helloł! Hołownia napisał nową książkę
http://allegro.pl/bog-zyc...1265769397.html
ja już chcę!!
Alicja - Wto 26 Paź, 2010 16:41
biografia Boga? ambitnie, móc o sobie napisać - byłem biografem Boga
miłosz - Wto 26 Paź, 2010 19:25
"Relacja Boga i czasu to jeden z poruszanych przez Hołownię fascynujących tematów. Znany dziennikarz opisuje nasze wyobrażenia dotyczące Stwórcy, próbując odpowiedzieć na najczęściej nurtujące nas pytania: czy rzeczywiście Bóg jest jeden, dlaczego w Starym Testamencie bywał okrutny i mściwy, a w Nowym twierdził, że najważniejsze to kochać i przebaczać, czemu nie daje się zobaczyć, dlaczego objawił się akurat Żydom i czym jest Trójca Święta?
Najważniejsze teologiczne koncepcje, charakterystyczny styl Hołowni i liczne osobiste refleksje autora na temat jego stosunku do Stwórcy to wybuchowa mieszanka!"
Alicja - Śro 27 Paź, 2010 15:01
przypuszczam, że ta pozycja, jak i pozostałe pisane przez Hołownię , będzie bardzo dobra i wnikliwa
RaczejRozwazna - Śro 27 Paź, 2010 18:31
Ale ambitny projekt, - Bóg i czas - toż to filozofom przez wieki sen z oczu spędzało... No, czekam na frelację jak sobie poradził
nota bene - dla Krakowianek - bodajże 7 listopada Hołownia będzie w Krakowie w ramach 'V Dni Jana Pawła II", tu mozna znaleźć szczegóły w zakładce 'program"
www.dnijp2.krakow.pl
Anonymous - Śro 27 Paź, 2010 21:15
Każdy inny dzień, ale nie czwartek
RaczejRozwazna - Śro 27 Paź, 2010 21:40
Ale 7-dmy to niedziela....
Anonymous - Śro 27 Paź, 2010 21:44
Popatrzyłam na kalendarz z października...
trzeba jakąś miejscówkę wykupić?
Jak będę miała kase bym przyjechała...
RaczejRozwazna - Śro 27 Paź, 2010 22:18
Nie trzeba wejściówek, wstęp na wszystkie imprezy w ramach "Dni papieskich" jest bezpłatny.
Anonymous - Czw 28 Paź, 2010 10:00
Dojazd do Krk raczej może być kosztowny.
Kto by się ze mną wybrał jakbym jechała ofkors
Alicja - Czw 28 Paź, 2010 21:03
Kasiek, nie dojadałabym, na twoim miejscu , a pojechała
| lady_kasiek napisał/a: | | Kto by się ze mną wybrał |
tylko nie konkurencja
Anonymous - Czw 28 Paź, 2010 21:32
W sumie słuszne...
Agn - Czw 04 Lis, 2010 23:25
Byłam dziś w empiku i widziałam, że już się pojawił "Alienista". Twarda oprawa + obwoluta. Ślicznie wydana książka, jak to Rebis. Potwornie droga książka, jak to Rebis...
Ale przynajmniej sobie pomacałam dla porównania. Jednak to wcześniejsze wydanie lepiej leży w ręce. I jakieś takie... grubsze się wydaje i jakby więcej tekstu w środku. Hmm...
trifle - Czw 04 Lis, 2010 23:33
A ja sobie zakupiłam pakiecik - to chyba nowość, tzn to, że w zestawie - Cukierni pod Amorem, jutro idę odebrać i będę czytać
|
|
|