To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Admete - Pon 22 Lip, 2019 13:03

Pan ładny, za ładny :wink: Spróbujcie pierwszy odcinek Rookie, tam jest na początku słuchanie romansu, a potem scena z czytaniem Wertera, to obejrzyjcie. Myślałam, że się popłacze że śmiechu.
BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 13:13

On jest za ładny i za młody :wink: taki gładkolicy (w tym filmiku z King's woman też :wink: )
Do bajki i maski jednakowoż pasuje :wink:

Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 13:16

Pan jest niezwykle urodziwy; mnie to jakoś nigdy nie wadziło. Męski jest, to najważniejsze. Zobaczyłabym go w czymś współczesnym, żeby należycie ocenić. Wallace Chung w garniturze albo w dżinsach wyglądał jeszcze lepiej niż w generalskim kukusiu.
No i muszę teraz tego Historyka obadać. Admete :no_why:

Admete - Pon 22 Lip, 2019 13:50

Jeden odcinek to niedużo.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 14:22

BeeMeR napisał/a:
Do bajki i maski jednakowoż pasuje :wink:

O, to właśnie chciałam napisać - do tej roli nadaje się świetnie, a do innych celów i tak nie biorę go pod uwagę, no chyba że jako skośnookiego Fingina :lol:

Admete - Pon 22 Lip, 2019 14:50

U mnie skorumpowani, brzydcy ( poza jednym ślicznym ;) ), źli czyli 6 odcinek Watcher - jak mi się to dobrze ogląda. Muzyka rewelacyjna, zdjęcia, intryga goni intrygę plus świetni aktorzy.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 15:05

A u mnie tak se mówiący i absolutnie nieskośni (skorumpowani może też, kto tam wie...), czyli redaguję :-P
Admete - Pon 22 Lip, 2019 15:06

Wyrazy współczucia ;)
BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 15:47

A ja skończyłam drugi odcinek Lotosowy, jako żywo Hodor tam był i trzymał drzwi żeby panna mogła uciec :wink:
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 15:56

I to już pokrojony niemalże na plasterki, cud nad cuda...

Hyhy, znalazłam na YT scenę opatrywania rany, pośmiałam się, po czym obejrzałam późniejszą, w której Lotosowy rozbierał pannę (częściowo), cnotliwie odwracając oczy i mrucząc "przepraszam, przepraszam" :lol: Trzykrotko, pamiętasz to?
https://www.youtube.com/watch?v=EKDoBH5-0w0

Admete - Pon 22 Lip, 2019 16:19

W jakim to języku? Chiński?
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 16:19

Chiński, chiński.
Admete - Pon 22 Lip, 2019 16:20

Próbowałam jakiś czas temu obejrzeć jakaś dramę chińska na NF, ale za sztuczne są dla mnie. Idealne takie tam wszystko.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 16:22

Ja to oglądam jak bajkę, bo to bajka jest, więc nie czepiam się braku realizmu. I już nawet przestałam dostawać takiej śmiechawki podczas fruwających scen walk :wink:
Admete - Pon 22 Lip, 2019 16:56

Ta moja była współczesna. Miała tytuł Well intended live czy jakiś tak. Wszystko było śliczne, bohater bogaty, panna aspirująca aktorka i takie tam. Za dużo nie obejrzałam
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 17:17

Takiej bym nie tknęła. Moje bajki muszą być kostiumowe :wink:
Admete - Pon 22 Lip, 2019 17:23

Była pod ręką, sięgnęłam z ciekawości.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 17:27

Jasne, rozumiem, przecież ci tego nie wytykam :kwiatek:
Admete - Pon 22 Lip, 2019 17:57

Chciałam zobaczyć, jak oni robią rom-comy :) Tu macie próbkę:

https://www.youtube.com/watch?v=4JJYmQ2cyIs

Tam pod koniec jest scena łóżkowa - nie dotarłam w serialu do tego ;) Ale pan całkiem miły dla oka.

EDIT: Lubicie dramy o dorastaniu - dziś jedna się zaczyna - A Moment at Eighteen.

Alicjo dziś nie ma Partners 2 - a miała być końcówka. Doctor Detective to nie moje klimaty, ale Justice jak najbardziej - drama noir z udręczonym antybohaterem.

Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 21:08

Admete napisał/a:
Chciałam zobaczyć, jak oni robią rom-comy Tu macie próbkę:

https://www.youtube.com/watch?v=4JJYmQ2cyIs

Oboje śliczni, gładcy, ale jakoś (obejrzałam z przewijaniem, więc coś mogło mi umknąć) jednominowi. No, może dwuminowi :wink: To już wolę swoją chińską bajkę o Zorro :mrgreen: Przynajmniej mam przy niej głupawkę od czasu do czasu (ostatnio mniej, bo głównie się truli i spiskowali), a Ariel (i Lotosowy też) potrafią grać.

Admete - Pon 22 Lip, 2019 21:33

Ja tam za to wolę mrocznie i w stylu skandynawskim - Justice - wow. Takie coś to Koreańczycy raczej rezerwowali dla kina. To na podstawie komiksu ( web novel ) i może dlatego aż tak ponure. Świetne zdjęcia i zaskakująco wiarygodny Choi Jin Hyuk jako prawnik, który załatwia brudne sprawy dla pewnego biznesmena. A na koniec wszytko się zawali - takie mam przypuszczenia ;) W sam raz na wakacje ;)
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 21:37

Na mroczne klimaty muszę mieć nastrój. Teraz mam nastrój na coś lekkiego, mroczne rzeczy pociągną mnie w dół, a potrafię się zdołować i bez tego :roll:
Admete napisał/a:
Takie coś to Koreańczycy raczej rezerwowali dla kina.

Co do kina - oglądał ktoś film "Children" z 2011 roku? Ze znanym nam tatusiem z Answer Me? Podobno świetny film, koleżanka z pracy streściła mi go dziś w całości podczas obiadu :wink:

Admete - Pon 22 Lip, 2019 21:39

Tutaj dobra recenzja pierwszych odcinków Justice:
http://www.dramabeans.com...ssions-justice/

Lubię takie stylizowane produkcje, jak ta. Rewelacyjna gra światłem, ujęcia, muzyka.

Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 21:51

A u mnie Ariel właśnie zachwala swemu dziadkowi potrawkę ze szczurów :lol:

Upolowała węża na potrawkę :mrgreen: A teraz ta wariatka postanowiła postraszyć nim dziadunia :rotfl:

Edit: super jest w Buqi to, że ona naprawdę ma głowę na karku. Miła odmiana po durnych i naiwnych bohaterkach.

Edit: aaach, jaka piękna westernowa rozróba w knajpie :rotfl: I to w wykonaniu ochroniarki Buqi jako głównej walecznej :rotfl: Cudne :oklaski:

Trzykrotka - Wto 23 Lip, 2019 00:30

Aragonte napisał/a:
:lol: Trzykrotko, pamiętasz to?
https://www.youtube.com/watch?v=EKDoBH5-0w0

:lol: No pewnie :-D
Uj, te węże i szczury mi się przypomniały i Buqi z udkiem kurczaka w zębach :mrgreen:

W celach naukowych sprawdziłam kostiumy IU z 3 odcinka Hotel Del Luna

Może nie co 3 minuty, ale i tak sporo.
Jun Ki albo miał cameo z serii mrugnij a przegapisz, albo ja mrugnęłam i przegapiłam

Znajome drzewo