Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Pon 22 Lip, 2019 13:03
Pan ładny, za ładny Spróbujcie pierwszy odcinek Rookie, tam jest na początku słuchanie romansu, a potem scena z czytaniem Wertera, to obejrzyjcie. Myślałam, że się popłacze że śmiechu.
BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 13:13
On jest za ładny i za młody taki gładkolicy (w tym filmiku z King's woman też )
Do bajki i maski jednakowoż pasuje
Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 13:16
Pan jest niezwykle urodziwy; mnie to jakoś nigdy nie wadziło. Męski jest, to najważniejsze. Zobaczyłabym go w czymś współczesnym, żeby należycie ocenić. Wallace Chung w garniturze albo w dżinsach wyglądał jeszcze lepiej niż w generalskim kukusiu.
No i muszę teraz tego Historyka obadać. Admete
Admete - Pon 22 Lip, 2019 13:50
Jeden odcinek to niedużo.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 14:22
| BeeMeR napisał/a: | Do bajki i maski jednakowoż pasuje |
O, to właśnie chciałam napisać - do tej roli nadaje się świetnie, a do innych celów i tak nie biorę go pod uwagę, no chyba że jako skośnookiego Fingina
Admete - Pon 22 Lip, 2019 14:50
U mnie skorumpowani, brzydcy ( poza jednym ślicznym ), źli czyli 6 odcinek Watcher - jak mi się to dobrze ogląda. Muzyka rewelacyjna, zdjęcia, intryga goni intrygę plus świetni aktorzy.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 15:05
A u mnie tak se mówiący i absolutnie nieskośni (skorumpowani może też, kto tam wie...), czyli redaguję
Admete - Pon 22 Lip, 2019 15:06
Wyrazy współczucia
BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 15:47
A ja skończyłam drugi odcinek Lotosowy, jako żywo Hodor tam był i trzymał drzwi żeby panna mogła uciec
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 15:56
I to już pokrojony niemalże na plasterki, cud nad cuda...
Hyhy, znalazłam na YT scenę opatrywania rany, pośmiałam się, po czym obejrzałam późniejszą, w której Lotosowy rozbierał pannę (częściowo), cnotliwie odwracając oczy i mrucząc "przepraszam, przepraszam" Trzykrotko, pamiętasz to?
https://www.youtube.com/watch?v=EKDoBH5-0w0
Admete - Pon 22 Lip, 2019 16:19
W jakim to języku? Chiński?
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 16:19
Chiński, chiński.
Admete - Pon 22 Lip, 2019 16:20
Próbowałam jakiś czas temu obejrzeć jakaś dramę chińska na NF, ale za sztuczne są dla mnie. Idealne takie tam wszystko.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 16:22
Ja to oglądam jak bajkę, bo to bajka jest, więc nie czepiam się braku realizmu. I już nawet przestałam dostawać takiej śmiechawki podczas fruwających scen walk
Admete - Pon 22 Lip, 2019 16:56
Ta moja była współczesna. Miała tytuł Well intended live czy jakiś tak. Wszystko było śliczne, bohater bogaty, panna aspirująca aktorka i takie tam. Za dużo nie obejrzałam
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 17:17
Takiej bym nie tknęła. Moje bajki muszą być kostiumowe
Admete - Pon 22 Lip, 2019 17:23
Była pod ręką, sięgnęłam z ciekawości.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 17:27
Jasne, rozumiem, przecież ci tego nie wytykam
Admete - Pon 22 Lip, 2019 17:57
Chciałam zobaczyć, jak oni robią rom-comy Tu macie próbkę:
https://www.youtube.com/watch?v=4JJYmQ2cyIs
Tam pod koniec jest scena łóżkowa - nie dotarłam w serialu do tego Ale pan całkiem miły dla oka.
EDIT: Lubicie dramy o dorastaniu - dziś jedna się zaczyna - A Moment at Eighteen.
Alicjo dziś nie ma Partners 2 - a miała być końcówka. Doctor Detective to nie moje klimaty, ale Justice jak najbardziej - drama noir z udręczonym antybohaterem.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 21:08
Oboje śliczni, gładcy, ale jakoś (obejrzałam z przewijaniem, więc coś mogło mi umknąć) jednominowi. No, może dwuminowi To już wolę swoją chińską bajkę o Zorro Przynajmniej mam przy niej głupawkę od czasu do czasu (ostatnio mniej, bo głównie się truli i spiskowali), a Ariel (i Lotosowy też) potrafią grać.
Admete - Pon 22 Lip, 2019 21:33
Ja tam za to wolę mrocznie i w stylu skandynawskim - Justice - wow. Takie coś to Koreańczycy raczej rezerwowali dla kina. To na podstawie komiksu ( web novel ) i może dlatego aż tak ponure. Świetne zdjęcia i zaskakująco wiarygodny Choi Jin Hyuk jako prawnik, który załatwia brudne sprawy dla pewnego biznesmena. A na koniec wszytko się zawali - takie mam przypuszczenia W sam raz na wakacje
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 21:37
Na mroczne klimaty muszę mieć nastrój. Teraz mam nastrój na coś lekkiego, mroczne rzeczy pociągną mnie w dół, a potrafię się zdołować i bez tego
| Admete napisał/a: | | Takie coś to Koreańczycy raczej rezerwowali dla kina. |
Co do kina - oglądał ktoś film "Children" z 2011 roku? Ze znanym nam tatusiem z Answer Me? Podobno świetny film, koleżanka z pracy streściła mi go dziś w całości podczas obiadu
Admete - Pon 22 Lip, 2019 21:39
Tutaj dobra recenzja pierwszych odcinków Justice:
http://www.dramabeans.com...ssions-justice/
Lubię takie stylizowane produkcje, jak ta. Rewelacyjna gra światłem, ujęcia, muzyka.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 21:51
A u mnie Ariel właśnie zachwala swemu dziadkowi potrawkę ze szczurów
Upolowała węża na potrawkę A teraz ta wariatka postanowiła postraszyć nim dziadunia
Edit: super jest w Buqi to, że ona naprawdę ma głowę na karku. Miła odmiana po durnych i naiwnych bohaterkach.
Edit: aaach, jaka piękna westernowa rozróba w knajpie I to w wykonaniu ochroniarki Buqi jako głównej walecznej Cudne
Trzykrotka - Wto 23 Lip, 2019 00:30
No pewnie
Uj, te węże i szczury mi się przypomniały i Buqi z udkiem kurczaka w zębach
W celach naukowych sprawdziłam kostiumy IU z 3 odcinka Hotel Del Luna
Może nie co 3 minuty, ale i tak sporo.
Jun Ki albo miał cameo z serii mrugnij a przegapisz, albo ja mrugnęłam i przegapiłam
Znajome drzewo
|
|
|