To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - To czytamy - mole książkowe w akcji ;) Odsłona III

Agn - Sob 09 Wrz, 2017 19:49

Ha! Pokaz! :twisted:
BeeMeR - Sob 09 Wrz, 2017 19:51

Możesz polemizować, acz to raczej bez szans zrozumienia z mojej strony - ja jestem po najzwyczajniej w świecie na wiersze białe niewrażliwa :P
Admete - Sob 09 Wrz, 2017 19:53

BeeMeR napisał/a:
Możesz polemizować

Nie chce mi się ;) Od jakiegoś czasu mam tak, że mi nie zależy na przekonywaniu ;) To chyba efekt długoletniej pracy w szkole - zaczyna mi być wszytko jedno ;) Każdy swoje i do przodu ;)

Agn napisał/a:
Ha! Pokaz!

Musiałabym znaleźć i potem Riella by mnie zabiła ;)

Deanariell - Nie 10 Wrz, 2017 13:11

Admete napisał/a:
Musiałabym znaleźć i potem Riella by mnie zabiła

Zależy który to. :-P Mam nadzieję, że nie ten o "zielonookim pasterzu snów"... :rotfl: :rotfl: :rotfl: Za co bym miała zabijać? Przecież z góry mówię, że to była "tfurczość" grafomańska. :wink:

Nie wiem, czy chciałabym "być" w podręcznikach, żeby mnie pokolenia przeklinały i psioczyły, że muszą te koszmarne wiersze na lekcjach omawiać... :mysle: :rotfl:

Admete - Nie 10 Wrz, 2017 13:18

Deanariell napisał/a:
Mam nadzieję, że nie ten o "zielonookim pasterzu snów"...

Ten i jakieś inne ;)

Agn - Nie 10 Wrz, 2017 15:18

Deanariell napisał/a:
Nie wiem, czy chciałabym "być" w podręcznikach, żeby mnie pokolenia przeklinały i psioczyły, że muszą te koszmarne wiersze na lekcjach omawiać... :mysle: :rotfl:

Oj tam zaraz - grunt to wieczna chwała. ;)

Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 16:47

Admete napisał/a:
Ja chyba nawet gdzieś mam jakiś jej wiersz ;)

:flirtuje1: :flirtuje2:
Mogę w rewanżu spróbowac znaleźc coś, co sama wyprodukowałam w liceum i się skompromitowac do reszty :lol: Ale zasadniczo to wierszy nie pisałam - parę mi się trafiło, w tym jeden z odwołaniem do Gondolinu Tolkiena :wink: A, i raz się zabawiłam dopisaniem zwrotki do wiersza twego autorstwa, Admete, bo rzuciłam sobie wyzwanie :twisted: Ale to akuat czytałaś kiedyś. Nie umiem pisac wierszy.

Admete - Nie 10 Wrz, 2017 19:04

No to chyba będzie musiała być wymiana ;) Damy w wątku, co damy potrafią ;) Wlepię też jakiś swój ;) Ale nie wiem, gdzie są wiersze Rielli...Na pewno je mam, ale nie wiem, gdzie. Znalazłam innej osoby, ale tego nie wkleję. Ha mam ;) Masakra :rotfl: Riella mi musi dać oficjalne zezwolenie ;)
Deanariell - Nie 10 Wrz, 2017 19:10

Aragonte napisał/a:
zasadniczo to wierszy nie pisałam - parę mi się trafiło

To dokładnie jak mnie. :lol: Ale za to czytałam wtedy poezję tonami. ;) Niestety nie wiem, gdzie mam te swoje wiersze... Za dużo papierów nagromadziłam. :?

Daję oficjalne zezwolenie, żeby pozbawić koleżanki złudzeń, iż miałam szansę na wejście do kanonu lektur. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

milenaj - Nie 10 Wrz, 2017 19:11

Zajęcia z poetyki, na których to kazano nam pisać wiersze były dla mnie mordęgą. ;) Nie zachował się żaden z nich. :)
Admete - Nie 10 Wrz, 2017 19:11

Oki - to poszukam wątku ;)
Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 19:13

Admete napisał/a:
Oki - to poszukam wątku ;)

A może założymy taki "Czego Damy nie potrafią"? :-P

Admete - Nie 10 Wrz, 2017 19:19

Też mogłoby być ;) Ale to by była efemeryda, bo my takie zdolne som ;)
Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 19:27

Admete napisał/a:
Też mogłoby być ;) Ale to by była efemeryda, bo my takie zdolne som ;)

I wszystko nam tak wychodzi :wink:

ita - Nie 10 Wrz, 2017 19:50

Deanariell napisał/a:

Daję oficjalne zezwolenie, żeby pozbawić koleżanki złudzeń, iż miałam szansę na wejście do kanonu lektur. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

To już na zapas dla Ciebie :kwiatki_wyciaga:

Deanariell - Nie 10 Wrz, 2017 23:46

ita napisał/a:
To już na zapas dla Ciebie

Och, dziękuję, dziękuję. :kwiatek: :mrgreen: Całe życie marzyłam, żeby mieć fanów. :serce: :rotfl:

Admete - Pon 11 Wrz, 2017 06:57

Zaczęłam książkę o historii książek czyli Książkę najpotężniejszy przedmiot zbadany od deski do deski. Dziś rano, 6.10 na przystanku uśmiechałam się błogo nad rozdziałem o papirusie i zapiskach Pliniusza ;) Nienormalna jestem ;)
Deanariell - Pon 11 Wrz, 2017 12:47

Admete napisał/a:
Zaczęłam książkę o historii książek czyli Książkę najpotężniejszy przedmiot zbadany od deski do deski.

Skąd masz? Kupiłaś czy pożyczyłaś w bibliotece? :mysle:

Admete - Pon 11 Wrz, 2017 15:52

Dostałam w prezencie na urodziny :) Zgodnie z zamówieniem ;) Od Akne i Doroty. Teraz czytam o pergaminie. I tak nie przeczytasz, nie kupuj, bo drogie. Po co ma leżeć i kurz zbierać? Masz inne wydatki. A jeśli kiedykolwiek wrócisz do czytania, to ci pożyczę.
Agn - Pon 11 Wrz, 2017 19:59

Ja w chwili obecnej czytam Sluzace K.Stockett. Bardzo mi sie podoba. Lubie chyba te tematyke, choc jest potwornie przykra.
milenaj - Pon 11 Wrz, 2017 20:09

Agn napisał/a:

Ja w chwili obecnej czytam Sluzace K.Stockett. Bardzo mi sie podoba. Lubie chyba te tematyke, choc jest potwornie przykra.

Pamiętam, że pochłonęłam ją chyba w trzy wieczory. :)

A film widziałaś? Ma swoje wady, ale też warto obejrzeć.

Deanariell - Pon 11 Wrz, 2017 20:11

Admete napisał/a:
I tak nie przeczytasz

:twisted: Przeczytam. Na złość. :-P :lol: Jak mi kiedyś pożyczysz. ;)

Admete - Pon 11 Wrz, 2017 20:41

Nie wiem, czy pożyczę, bo nie oddajesz po dobroci ;) Najpierw przeczytaj jakąś swoją. Czytałam Służące, nawet mi się podobały.
Szafran - Pon 11 Wrz, 2017 22:41

milenaj napisał/a:

A film widziałaś? Ma swoje wady, ale też warto obejrzeć.

Ja widziałam, całkiem był przyzwoity. Książki nie czytałam, bo raczej nie zdarza mi się sięgać po takie powieści.

milenaj - Pon 11 Wrz, 2017 22:51

Generalnie najważniejszy wątek oddali wiernie, ale książka też dobra