Literatura - Proza i poezja - Zapowiedzi wydawnicze
Admete - Sob 05 Lis, 2022 16:26
Oby się dobrze czytało.
annmichelle - Sob 05 Lis, 2022 23:21
| Agn napisał/a: | | A ja uprzejmie donosze, ze niedlugo w moje lapki wpadnie nowa ksiazka mojego ulubienca (tego od kryminalow). Nie moge sie doczekac |
Wyczaiłam jakiś tydzień temu i to już mój trzeci książkowy prezent na Gwiazdkę (obok nowego Cormorana i nowego Nessera ), który absolutnie chcę!
P.S. Agn, no wreszcie jesteś. A ja tyle filmów i książek nadrobiłam, jak Cię nie było.
Admete - Pon 19 Gru, 2022 21:34
Nowa książka Mary Beard - Dwunastu cesarzy. Przedstawienia władzy od starożytności do czasów nowożytnych.
https://www.swiatksiazki....68-ksiazka.html
Tyle, że wolałabym ebooka.
Aragonte - Pon 19 Gru, 2022 22:23
Może ebook też się pojawi Papierowe wersje pojawiają się wcześniej, mam wrażenie.
Fibula - Pon 19 Gru, 2022 23:58
O, super, że przypomniałaś, miałam w schowku i nie pamiętałam. Zamówiłam dziecięciu pod choinkę, bo on akurat preferuje papier.
Trzykrotka - Wto 20 Gru, 2022 06:34
O! Przeczytałabym - faktycznie trzeba pilnować czy się ebook nie pokaże. Pani Beard świetnie pisze i ma imponującą wiedzę.
Aragonte - Wto 20 Gru, 2022 13:50
| Fibula napisał/a: | O, super, że przypomniałaś, miałam w schowku i nie pamiętałam. Zamówiłam dziecięciu pod choinkę, bo on akurat preferuje papier. |
Ja się wstrzymam, może faktycznie ebooka kupię. Cena standardowa koszmarna
Fibula - Sob 24 Gru, 2022 13:25
Na ebooka w ludzkiej cenie też nie ma co locYć, Rebis bardzo rzadko ma sensowne promocje. Zobaczymy, czy prezent się spodoba. Okładka beznadziejna, łapie odciski palców.
Agn - Nie 25 Gru, 2022 08:40
W kwestii ebookow - zagladajcie na virtualo.pl, tam mozna czesto wylapac niezla cene.
Fibula - Nie 25 Gru, 2022 11:42
Dobre ceny ma tez nexto, zwłaszcza jak się ma u nich wykupione konto premium. Wizualnie ich strona to nędza ze Swarzędza , ale ostatecznie nie wchodzę tam, by podziwiać widoki.
Admete - Nie 25 Gru, 2022 12:00
A czy Virtualo jest legalne? Bo różne opinie czytałam. Sprawdzone mam Publio i Woblik - widzę, że na Woblinku taniej.
Aragonte - Nie 25 Gru, 2022 12:25
| Admete napisał/a: | | A czy Virtualo jest legalne? Bo różne opinie czytałam. Sprawdzone mam Publio i Woblik - widzę, że na Woblinku taniej. |
A czemu miałoby być nielegalne? To normalna firma, w KRS istnieje:
http://www.krs-online.com...krs-361603.html
Edit: poczytałam te negatywne opinie - ja nie miałam takich problemów, ale faktycznie pobierałam zawsze pliki na komputer, nie przesyłałam na kindle'a mailem. Nie kupowałam tam audiobooków, tylko ebooki, ale nie mam żadnych problemów z pobraniem powtórnym pliku po jakimś czasie - sprawdziłam właśnie na dwóch plikach kupionych 2 lata temu.
Agn - Nie 25 Gru, 2022 12:50
Tez nie mialam takich problemow - pobieralam zawsze na kompa, bo na kindlu nie umiem w internet, zreszta za wolno to dziala.
A stare zakupione wciaz moge pobierac.
Admete - Nie 25 Gru, 2022 13:28
Dzięki za informacje. Na razie nie będę jednak zakładać nigdzie nowego konta. Na Woblinku nadal najtaniej.
Aragonte - Nie 25 Gru, 2022 14:31
| Admete napisał/a: | | Dzięki za informacje. Na razie nie będę jednak zakładać nigdzie nowego konta. Na Woblinku nadal najtaniej. |
Ale nie musisz Ja mam konto
Admete - Nie 25 Gru, 2022 14:32
Dobrze wiedzieć
Fibula - Nie 25 Gru, 2022 23:11
Z zakupami ebooków przejechałam się kilka lat temu na Empiku i odtąd jest u mnie na czarnej liście, nie biorę choćby dawali za darmo. Virtualo, nie wiem czy od zawsze (raczej nie), jest z nimi powiązane, więc u nich też w zasadzie przestałam kupować, zwłaszcza że cichcem wycofali program punktowy i zostałam z jakąś śmieszną ilością punktów, której nie miałam na co wykorzystać i przepadła. Przez wiele lat było moim ulubionym dostawcą ebooków, ale ich strata, szczęśliwie jest konkurencja. Zostawiam pieniądze w Nexto, Publio, sporadycznie w Woblinku oraz bezpośrednio u wydawców czy w Świecie Książki.
Agn - Pon 26 Gru, 2022 12:18
Musze obczaic nexto i publio, skoro sprawdzilas i jestes zadowolona.
Fibula - Pon 26 Gru, 2022 20:33
Polecam z czystym sumieniem, acz zastrzeżenie dotyczące wyglądu i funkcjonalności strony Nexto jest aktualne.
Agn - Wto 27 Gru, 2022 08:30
Ze wygladu to pikus. Funkcjonalnosc???
Fibula - Wto 27 Gru, 2022 23:55
Słabe sortowanie na stronie i koszmarna biblioteka, w której ciężko coś znaleźć, bo nie ma żadnej opcji wyszukiwania - niby obiecują, że to poprawią, ale póki co odstają na tym polu od konkurencji.
Najbardziej podoba mi się strona Publio, potem Virtualo, Woblink i Ebookpoint, a na końcu Nexto.
Fibula - Pią 30 Gru, 2022 20:16
| Agn napisał/a: | Musze obczaic nexto i publio, skoro sprawdzilas i jestes zadowolona. |
Agn, jeśli masz coś na oku z Agory, to dziś jest dobry dzień na zakupy - mają chyba całą swoją ofertę w cenach 9,90 i 14,90 (nowości), a kod KARTAWARSZAWIAKA22 dodatkowo obniża cenę koszyka o 10%.
Agn - Pią 30 Gru, 2022 21:24
Uuuuu... lece obejrzec, bo moze mam na oku, ale jeszcze o tym nie wiem.
Fibula - Sob 31 Gru, 2022 22:46
I miałaś? Mogę polecić Władców Polski. Historię na nowo opowiedzianą, dobra książka i dobra (okazuje się, że jeszcze też dziś) cena.
Agn - Pon 02 Sty, 2023 06:40
To co chcialam juz czytalam, wiec nic nie upolowalam. Niemniej zawsze warto wiedziec o takiej promce.
|
|
|