To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Admete - Nie 21 Lip, 2019 19:21

Ale to drama medyczna. Dasz radę? To znaczy na początku bohater siedzi w więzieniu za:

Spoiler:
eutanazję

Końcówka odcinka 2 - bez spoilerów:

https://www.youtube.com/watch?v=YeFf6L7L0SY

Love affairs - na końcu fragmentu jest kissu drugiej zdradzającej pary:

https://www.youtube.com/watch?v=ro04FYP0RoY

Krótki zwiastun Watcher:

https://www.youtube.com/watch?v=JKObSsleZ6s

Trzykrotka - Nie 21 Lip, 2019 21:41

Nie mam ochoty na dramę medyczną, ale na Ji Sunga :serduszkate: owszem. I pannę zombie lubię - w Crowned Clown ją oglądam teraz.
Jaki on przystojny, psiajucha.... :serce2:

Admete - Nie 21 Lip, 2019 21:42

No przystojny, nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej :wink:
Trzykrotka - Nie 21 Lip, 2019 23:37

I w odpowiednim wieku :serce: Nic tyko brać - i chyba wezmę, choćby ze dwa odcinki :kwiatek:

W Crowned Clown doszłam do połowy - 8 odcinek za mną, śmierć prawdziwego króla. I strasznie i pięknie. Po raz pierwszy można było poczuć litość i współczucie da tego zmarnowanego od początku życia człowieka. Tu żal, a tu śmierć, jeszcze ze świadomością zdrady przez zaufanego człowieka. Ale znowu - inaczej się nie dało, bo choćby jeszcze jeden dzień zasiadania na tronie tego narkomana i nieobliczanego szaleńca byłby katastrofą. I jakie piękne okoliczności tej śmierci: pusta, bezkresna plaża, perłowe światło, przepiękna praca kamery :oklaski: I wspaniała robota Yoo Jin Goo. Ten młody aktor ma naprawdę wielki potencjał Przepięknie te dwie role zróżnicował.
Boję się, że teraz, kiedy już ci i owi wiedzą, że istnieje błazen - sobowtór króla, a inni czują, że coś jest nie tak i mogą się tym uczuciem szybko podzielić z innymi - zacznie się prawdziwy hardkor.

Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 01:34

Zdesperowany Lotosowy zapijający smutki, bez tej głupiej maski, za to z rozpuszczonymi włosami, wygląda wielce atrakcyjnie :serduszkate:

To bardzo merytoryczny post, tak, wiem, wiem :mrgreen:

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 07:24

Ja mam za sobą prawie dwa odcinki- Lotosowy mi się podoba, jest odróżnialny, ma piękny głos, w pelerynce i masce nieźle się prezentuje :mrgreen: walka ok, do latania w takiej bajce idzie się przyzwyczaić, a jest ładnie filmowane i pelerynka zacnie powiewa :mrgreen:
Ariel też wygląda dobrze, acz podejrzanie białą i gładką ma skórę. :wink: dobrze się to ogląda :cheerleader2:

Admete - Pon 22 Lip, 2019 07:25

Aragonte napisał/a:
To bardzo merytoryczny post, tak, wiem, wiem

Bardzo merytoryczny. Możesz oczekiwać podobnie istotnych wpisów w trakcie oglądania przeze mnie Ji Sunga ;)
Widziałam początek Rookie Historian - powiem tak - gdyby nie sztywniak z Gangnam Beauty to bym to oglądała. To znaczy jest mniej sztywny niż tam, ale...Natomiast to jest dobrze napisane. Ma świetną, energiczną bohaterkę, a całość jest postmodernistyczna. Najpierw było zabawnie ( czytanie i objaśnianie przez bohaterkę Cierpień młodego Wertera :rotfl: ), a potem pojawił się motyw zakazanych książek i ich palenia - zrobiło się poważnie. Poza głównym aktorzy dobrzy, świetne dialogi. No sama nie wiem. Scenarzysta jakiś świeży - debiutant.

Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 08:47

Ale tam procz sztywniaka gra jeszcze ta okropna niby aktorka z Black Knigh i Bride of the Water God. Jej do tej pory wystarczało sił góra do połowy dramy, potem już tylko desperacko robiła miny. W tym przypadku obsada straszy.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 08:59

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
To bardzo merytoryczny post, tak, wiem, wiem

Bardzo merytoryczny. Możesz oczekiwać podobnie istotnych wpisów w trakcie oglądania przeze mnie Ji Sunga

Liczę na nie :mrgreen: Z przyjemnością je będę czytać :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 09:24

BeeMeR napisał/a:

Ariel też wygląda dobrze, acz podejrzanie białą i gładką ma skórę. :wink: dobrze się to ogląda :cheerleader2:

:banan_Bablu:
Dorzuciłam trochę strawy z lotosowyn sosem na Wschód :kwiatek:
Co do cery Ariel, to mam podejrzenie, że i ją i Lotosowego wygładzili komputerowo. Oboje jakoś dziwnie nierealnie momentami wyglądają.

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 09:49

Ano też tak myślę :wink: w innych dramach wyglądała bardziej realnie - nic to, dobrze razem wyglądają.

Lubię posty merytoryczne :mrgreen: sama się rano zastanawiałam, czy Lotosowy nie byłby ciekawszym Geraltem niż ten z dołkiem w brodzie, rusza się fajnie :wink: a gładką buzię pal sześć :wink:
Plus czy Sung Hoon - Białowłosy z Faith ma wystarczająco białe włosy dla Tamary :twisted:
https://youtu.be/vSklZKKQYm8

oraz ogólnie jak wyglądałaby skośna wersja Wiedźmina :mrgreen:

Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 10:03

BeeMeR napisał/a:
sama się rano zastanawiałam, czy Lotosowy nie byłby ciekawszym Geraltem niż ten z dołkiem w brodzie, rusza się fajnie a gładką buzię pal sześć

Geralt z gładką buzią to nie teges jakoś :-P

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 10:08

Oj tam, mógłby mieć jakąś szramę czy coś. Szpetny uśmiech jest wpisany w bycie Wiedźminem wprawdzie, ale w skośnej wersji jakoś bym łyknęła zmiany :cool:
Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 11:16

Białowłosy był istotnie białowłosy - nie blond, nie siwy, tylko biały. Ale już prędzej nieco Gi Cheon z jego uśmieszkiem mógłby grać Geralta :lol: Ale uśmiech oraz uśmieszek Lotosowego jest niecodzienny i bardzo ładny. Taki krzywulec w jedną stronę. I prawda, że nie widać wyraźnej różnicy wieku między Ariel a nim?

Tutaj pan Lotosowy w mroczniejszym wydaniu. Ładny klip z King's Woman
https://www.youtube.com/watch?v=pqACU49C-Xc

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 11:21

Oj, Gi Cheol nie jest moim Wiedźminem, Sung Hoon też nie, rozważałam go wyłącznie pod kątem koloru włosów :wink: Lotosowy faktycznie za gładki (jak marudzić to marudzić :lol: )
Jang Hyuk mógłby (z epoki Chuno), jest odpowiednio wysportowany i umie się paskudnie uśmiechać oraz być atrakcyjnym - takie oto naukowe dysputy prowadziłam rankiem sama z sobą :mrgreen:

Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 11:28

BeeMeR napisał/a:
Lotosowy faktycznie za gładki (jak marudzić to marudzić :lol: )

Marudzić to my umiemy, a co :mrgreen:
Ten za gładki, ten za ładny, ten ma perukę przekrzywioną :foch2:
A tak serio, to Lotosowy fajny jest rzeczywiście.

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 11:45

Wolno nam marudzić, zwłaszcza jeśli jest nam z tym lepiej :mrgreen:
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 12:10

Może Lotosowego faktycznie wygładzili komputerowo i w naturze nie jest taki gładki :olsnienie:
A tak w ogóle to dojechałam do 20. odcinka :zawstydzona2:

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 12:12

Na pewno jest piegowaty i ma pryszcze :lol:
Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 12:31

Popatrzcie na King's Woman, tam ma zmarchę na czole, taką prawie permanentną :mrgreen: Ale naprawdę, ładnych panów w dramie nie brakuje, ale Lotosowy jest wybitnie przyjemny dla oka.
Aragonte :paddotylu: Ale ty zawsze byłaś ekspresowa.

Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 12:37

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte :paddotylu: Ale ty zawsze byłaś ekspresowa.

Jak się wciągnę, to tak :wink: A te odcinki są krótkie i jakoś tak same się włączają :angel:

Admete - Pon 22 Lip, 2019 12:43

A jakże ten Lotosowy wygląda? Panna w Rookie daje radę, ale widać różnicę wieku między nią a głównym. Szkoda, że go tam dali. Podoba mi się motyw literacki. Książki jako rodzaj ratunku, pisanie ich, czytanie, słuchanie plus zakazane książki i ich prześladowanie.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 12:49

Admete napisał/a:
Podoba mi się motyw literacki. Książki jako rodzaj ratunku, pisanie ich, czytanie, słuchanie plus zakazane książki i ich prześladowanie.

O, to ciekawe może być.

Trzykrotka - Pon 22 Lip, 2019 12:55

Aragonte napisał/a:
Admete napisał/a:
Podoba mi się motyw literacki. Książki jako rodzaj ratunku, pisanie ich, czytanie, słuchanie plus zakazane książki i ich prześladowanie.

O, to ciekawe może być.

O tak. Zainteresuję się :kwiatek:

Vin Zhang alias Lotosowy wygląda tak:

BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 12:56

Lotosowy, w masce i bez (z prawej)