To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Cead Mile Failte, czyli kto spiewa w gaelicu i nie tylko...

praedzio - Sob 17 Paź, 2009 22:24

O, proszę. Na Folkową nie zaszłam. Zaszłam za to tu: http://www.gwendal.eu/eng/index.php?page=bio

Najwyraźniej są jak Beltaine - grają wszystko po trochu. :D Jak dla mnie - bomba!

Aragonte - Sob 17 Paź, 2009 22:28

AineNiRigani napisał/a:
Chciec, to ja bym tez chciala, tylko ja nie parle pranze. Moge jeno parlac italiano (a i to juz teraz w okrojonym zakresie).

Ja parlałam tylko przez jeden semestr, więc też nie pogadam. Ale pomarzyć można...

praedzio - Wto 20 Paź, 2009 08:19

Dalej zasłuchuję się Gwendalem. Dorwałam płytę War-Raog i z tej płyty chciałabym zaprezentować Wam tytułowy utwór. No, świetny jest! :D

War-Raog

praedzio - Sob 31 Paź, 2009 22:24

Jako że dziś wigilia Samhain, spędzam ją sobie przy ulubionej muzyce, odkurzając przy tym dawno nie słuchanych wykonawców...

Maighread Ni Dhomhnaill - Amhran Pheadar Breathnach
Dervish - Maire Mhor

Ech...

praedzio - Nie 01 Lis, 2009 07:49

Ojeju... Zazdroszczę tym, co mieszkają w Poznaniu...:

http://www.dombretanii.or...retanii2009.PDF

praedzio - Nie 01 Lis, 2009 13:53

Ktoś mnie kiedyś stąd wykopie za prowadzenie bloga... :mrgreen:

Gwendal - Steren

To od tego kawałka wszystko się zaczęło. ;)

Aragonte - Nie 01 Lis, 2009 13:58

Obiecuję dzisiaj posłuchać porządnie Gwendala, na razie chcę obejrzeć do końca Emmę :wink:
aneby - Nie 01 Lis, 2009 17:54

Praedzio inspirujesz mnie muzycznie :wink: Niedawno odkryłam Camel, a teraz przekopuję net poszukując Gwendala :wink:
praedzio - Nie 01 Lis, 2009 17:56

Bardzo mi miło. :mrgreen: *puchnie z dumy*
Aragonte - Nie 01 Lis, 2009 23:19

Ponieważ wiatrak niemiłosiernie buuuczy, ratuję się słuchaniem muzyki przez słuchawki.
Praedzio - leci właśnie Gwendal :mrgreen:
Leciutkie i przyjemne, jak na razie faktycznie bardziej irlandzkie niż rodem z Bretanii.

praedzio - Pon 02 Lis, 2009 12:57

Mówiłam. :D
praedzio - Czw 05 Lis, 2009 20:40

Jeden z najciekawszych głosów żeńskich celtyckiego świata ;) :

Rita Connolly - Venezuela
Rita Connolly - Ripples in the Rockpools
Rita Connolly - Amiens

Kiedyś, jeszcze na studiach straaasznie się nią zachwycałam. :cool:

praedzio - Śro 11 Lis, 2009 17:31

Pochwała języka gaelickiego:

http://www.youtube.com/wa...4YU&feature=fvw

:serce:

Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:02

Ja juz sama nie wiedzialam w ktorym watku pisac, ale stwierdzilam, ze tutaj zaglada wiecej tzw. "grupy docelowej" :P
A jakkolwiek dwuznacznie to zabrzmi - mam pilna potrzebe i na gwałt szukam Herna z okladki RoS Clannadu. W dosc dobrej jakosci.

praedzio - Czw 12 Lis, 2009 12:43

Moment - bo się pogubiłam. Z której okładki? DVD RoS czy Legend Clannadu?
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:46

Legend - zapomnialam, ze z fachowcami gadam i nie musze wyjasniac co zacz ten Clannad i o ktora plyte mi chodzi.
Tam jest taki obrazek Herna rysowany białymi liniami na czarnym tle. Ten z mojego ex librisa (o ile go widzialas... :roll: )

praedzio - Czw 12 Lis, 2009 12:48

Hm, nie pamiętam czy na mojej okładce to jest, bo ja mam reedycję Legend - ale sprawdzę. Z tym, że w weekend dopiero będę miała dostęp do skanera.
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:51

Wiesz, szukam na wczoraj niemal, ale jesli trzeba - poczekam. I tak dzieki za zainteresowanie :)
szukam tego w necie i dupa.

Aragonte - Czw 12 Lis, 2009 12:52

Ja mam taką okładkę:
http://members.lycos.co.u...%20Front%29.jpg
Skanera niestety nie, ale chyba można to znaleźć w sieci?

Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:54

Zgadza sie - a tam wewnatrz powinien byc Hern - nie filmowy, tylko grafika. Bralam skan z plyty, a potrzebuje zrobic exlibrisa ponownie...
A tymczasem moja plyta nie zostala zwrocona, a skaner jeszcze nie podlaczony (o dosc dlugo jeszcze nie bedzie...

Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:56

a moze ja zle szukam? Moze to nie byl Herne? Moze cos pokrecilam - na lysa murwe?
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2009 12:57

AineNiRigani napisał/a:
tutaj zaglada wiecej tzw. "grupy docelowej" :P
ja jestem grupa docelowa - frakcja słuchająca, a nie wrzucająca więc jak i Ty liczę na fachowców :mrgreen:
praedzio - Czw 12 Lis, 2009 12:59

Sprawdzę po powrocie do domu, czy u mnie to jest. Ale coś podejrzewam, że to wersja Aragonte jak już coś, to będzie miała. Ja mam Deluxe Edition.
Aragonte - Czw 12 Lis, 2009 13:01

AineNiRigani napisał/a:
a moze ja zle szukam? Moze to nie byl Herne? Moze cos pokrecilam - na lysa murwe?

Aine, u mnie rysunku Herne'a nie ma ani na zewnątrz okładki, ani w środku. W środku jest rysunek (białą kreską na niebieskim tle) przedstawiający raczej Robina, noo, to jakiś facet na koniu, strzelający z łuku :)

BeeMeR - Czw 12 Lis, 2009 13:02

Aragonte napisał/a:
Ja mam taką okładkę:
http://members.lycos.co.u...%20Front%29.jpg
Skanera niestety nie, ale chyba można to znaleźć w sieci?
Ja też miałam takę - lub bardzo podobną :mrgreen: okładkę kasety magnetofonowej :mrgreen: