Muzyka - Cead Mile Failte, czyli kto spiewa w gaelicu i nie tylko...
praedzio - Sob 17 Paź, 2009 22:24
O, proszę. Na Folkową nie zaszłam. Zaszłam za to tu: http://www.gwendal.eu/eng/index.php?page=bio
Najwyraźniej są jak Beltaine - grają wszystko po trochu. Jak dla mnie - bomba!
Aragonte - Sob 17 Paź, 2009 22:28
| AineNiRigani napisał/a: | | Chciec, to ja bym tez chciala, tylko ja nie parle pranze. Moge jeno parlac italiano (a i to juz teraz w okrojonym zakresie). |
Ja parlałam tylko przez jeden semestr, więc też nie pogadam. Ale pomarzyć można...
praedzio - Wto 20 Paź, 2009 08:19
Dalej zasłuchuję się Gwendalem. Dorwałam płytę War-Raog i z tej płyty chciałabym zaprezentować Wam tytułowy utwór. No, świetny jest!
War-Raog
praedzio - Sob 31 Paź, 2009 22:24
Jako że dziś wigilia Samhain, spędzam ją sobie przy ulubionej muzyce, odkurzając przy tym dawno nie słuchanych wykonawców...
Maighread Ni Dhomhnaill - Amhran Pheadar Breathnach
Dervish - Maire Mhor
Ech...
praedzio - Nie 01 Lis, 2009 07:49
Ojeju... Zazdroszczę tym, co mieszkają w Poznaniu...:
http://www.dombretanii.or...retanii2009.PDF
praedzio - Nie 01 Lis, 2009 13:53
Ktoś mnie kiedyś stąd wykopie za prowadzenie bloga...
Gwendal - Steren
To od tego kawałka wszystko się zaczęło.
Aragonte - Nie 01 Lis, 2009 13:58
Obiecuję dzisiaj posłuchać porządnie Gwendala, na razie chcę obejrzeć do końca Emmę
aneby - Nie 01 Lis, 2009 17:54
Praedzio inspirujesz mnie muzycznie Niedawno odkryłam Camel, a teraz przekopuję net poszukując Gwendala
praedzio - Nie 01 Lis, 2009 17:56
Bardzo mi miło. *puchnie z dumy*
Aragonte - Nie 01 Lis, 2009 23:19
Ponieważ wiatrak niemiłosiernie buuuczy, ratuję się słuchaniem muzyki przez słuchawki.
Praedzio - leci właśnie Gwendal
Leciutkie i przyjemne, jak na razie faktycznie bardziej irlandzkie niż rodem z Bretanii.
praedzio - Pon 02 Lis, 2009 12:57
Mówiłam.
praedzio - Czw 05 Lis, 2009 20:40
Jeden z najciekawszych głosów żeńskich celtyckiego świata :
Rita Connolly - Venezuela
Rita Connolly - Ripples in the Rockpools
Rita Connolly - Amiens
Kiedyś, jeszcze na studiach straaasznie się nią zachwycałam.
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 17:31
Pochwała języka gaelickiego:
http://www.youtube.com/wa...4YU&feature=fvw
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:02
Ja juz sama nie wiedzialam w ktorym watku pisac, ale stwierdzilam, ze tutaj zaglada wiecej tzw. "grupy docelowej"
A jakkolwiek dwuznacznie to zabrzmi - mam pilna potrzebe i na gwałt szukam Herna z okladki RoS Clannadu. W dosc dobrej jakosci.
praedzio - Czw 12 Lis, 2009 12:43
Moment - bo się pogubiłam. Z której okładki? DVD RoS czy Legend Clannadu?
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:46
Legend - zapomnialam, ze z fachowcami gadam i nie musze wyjasniac co zacz ten Clannad i o ktora plyte mi chodzi.
Tam jest taki obrazek Herna rysowany białymi liniami na czarnym tle. Ten z mojego ex librisa (o ile go widzialas... )
praedzio - Czw 12 Lis, 2009 12:48
Hm, nie pamiętam czy na mojej okładce to jest, bo ja mam reedycję Legend - ale sprawdzę. Z tym, że w weekend dopiero będę miała dostęp do skanera.
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:51
Wiesz, szukam na wczoraj niemal, ale jesli trzeba - poczekam. I tak dzieki za zainteresowanie
szukam tego w necie i dupa.
Aragonte - Czw 12 Lis, 2009 12:52
Ja mam taką okładkę:
http://members.lycos.co.u...%20Front%29.jpg
Skanera niestety nie, ale chyba można to znaleźć w sieci?
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:54
Zgadza sie - a tam wewnatrz powinien byc Hern - nie filmowy, tylko grafika. Bralam skan z plyty, a potrzebuje zrobic exlibrisa ponownie...
A tymczasem moja plyta nie zostala zwrocona, a skaner jeszcze nie podlaczony (o dosc dlugo jeszcze nie bedzie...
Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 12:56
a moze ja zle szukam? Moze to nie byl Herne? Moze cos pokrecilam - na lysa murwe?
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2009 12:57
| AineNiRigani napisał/a: | tutaj zaglada wiecej tzw. "grupy docelowej" | ja jestem grupa docelowa - frakcja słuchająca, a nie wrzucająca więc jak i Ty liczę na fachowców
praedzio - Czw 12 Lis, 2009 12:59
Sprawdzę po powrocie do domu, czy u mnie to jest. Ale coś podejrzewam, że to wersja Aragonte jak już coś, to będzie miała. Ja mam Deluxe Edition.
Aragonte - Czw 12 Lis, 2009 13:01
| AineNiRigani napisał/a: | | a moze ja zle szukam? Moze to nie byl Herne? Moze cos pokrecilam - na lysa murwe? |
Aine, u mnie rysunku Herne'a nie ma ani na zewnątrz okładki, ani w środku. W środku jest rysunek (białą kreską na niebieskim tle) przedstawiający raczej Robina, noo, to jakiś facet na koniu, strzelający z łuku
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2009 13:02
Ja też miałam takę - lub bardzo podobną okładkę kasety magnetofonowej
|
|
|