Seriale - Brzydula
aneby - Wto 06 Paź, 2009 09:23
Nie wydaje Ci się. Zrobiło się nudno .... Niech Ulka już wróci z tej samotni
A swoją szosą, nie wiem co oni będą ciągnąć przez jeszcze 40 odcinków
nicol81 - Wto 06 Paź, 2009 21:18
Nie 40, a ponad 50 Ale nie narzekajcie, jak będziemy mieli szczęście, to może pogodzą się już w przedostatnim odcinku...
I za przeproszeniem- Marek się nie snuje, tylko przeżywa dezintegrację pozytywną. Nie wiem, co z nim zrobią przez te odcinki, bo bardziej idealny być nie może ...Jeśli to się nie ma zakończyć klasztorem
A rozmowa z Alą była cudowna
aneby - Śro 07 Paź, 2009 22:18
Kolejny violizm "Kochaj i tańcz to jest film o zmaganiu się ze sobą, a nie jakieś pitu pitu"
nicol81 - Czw 08 Paź, 2009 20:22
Ale Seba ten film zjechał Kto się kapnął, o co chodziło z wyspami Bara Bara?
Marek niezmiennie cudowny-a tak psy na nim wieszałyście
Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2009 20:58
| nicol81 napisał/a: | Ale Seba ten film zjechał Kto się kapnął, o co chodziło z wyspami Bara Bara? |
Umarłam przy wyspach
| nicol81 napisał/a: | Marek niezmiennie cudowny-a tak psy na nim wieszałyście |
Tylko technicznie to on jest, a jakby go nie było! Dlaczego aktorzy tak mają, że najlepsi sa, kiedy są źli?
nicol81 - Czw 08 Paź, 2009 21:20
A ja się nie zgadzam- moim zdaniem świetnie oddaje zbolenie i melancholię Marka...
Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2009 21:42
Uff, u mnie jakoś nadal się tylko snuje . Ale daruję Bobkowi, do Dobrzański w jego wykonaniu jakoś wybielał.
nicol81 - Czw 08 Paź, 2009 21:47
To przeczyść telewizor Bobek moim zdaniem genialnie oddaje przemianę Marka z nieodpowiedzialnego lowelasa w dojrzałego mężczyznę.
Marek to teraz rycerz bez skazy A jak ślicznie cierpi
Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2009 22:08
| nicol81 napisał/a: | To przeczyść telewizor |
Czyściutki jak łza, a ja dalej uważam, że do Bobka stosuje sie to, co wielu współczesnych aktorów: emocji im brakuje dramatycznie. Jak ma byc smutny i cierpieć, to znika z wizji. Jest, a jakoby go nie było.
Jedyną osoba, dla której teraz warto odpalać Brzydulę jest Violka. Tekst o Kochaj i tańcz oraz wyspy Bara Bara i sposób, w jaki Socha gra, jest bezbłędny. Czekam na każde jej wejście
Anonymous - Pią 09 Paź, 2009 01:01
Viola zawojowala nawet mojego ojca i wygrywa konkurencje z Plebania.
nicol81 - Sob 10 Paź, 2009 10:13
| Trzykrotka napisał/a: | | Czyściutki jak łza, a ja dalej uważam, że do Bobka stosuje sie to, co wielu współczesnych aktorów: emocji im brakuje dramatycznie. Jak ma byc smutny i cierpieć, to znika z wizji. Jest, a jakoby go nie było. |
Jak po wczorajszym to podtrzymujesz, to może przeczyść jeszcze od wewnątrz? Ulka to ma u mnie krechę jak stąd na Bara Bara
Mi się podobało, jak Seba pytał Wojtka, co ten będzie robił, jak dorośnie, a tamten odparował: "A ty?"
Trzykrotka - Pon 12 Paź, 2009 23:17
Klaudia wypełzła . czy myślicie, że Markowi się już naprawdę skończyła wytrwałość i obudzi się znowu na widok cud Uli po przemianie? Przemiana ma być już na dniach.
nicol81 - Wto 13 Paź, 2009 20:28
A czemu sądzisz, że Markowi brakuje wytrwałości? Jak latał za Ulką tak dogłębnie, a w odpowiedzi dostał zestaw koszyków? Miałby być facetem, który myśli, że "nie" znaczy "bierz mnie, jestem twoja" Wie, że bardzo ją zranił. Dlatego zrezygnował- ale gdyby Ula mu jakiś znak dała? A Klaudię to on na szczaw pośle, nie bójta sięń
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2009 20:33
Posłał na szczęście
ja myślę, ze Marek jest rozpieszczonym przez kobiety mężczyzną, który mógłby znudzić się czy zniechęcić zbyt długim brakiem odpowiedzi na swoje zaloty, tym, że Ula nie padła mu w ramiona. Bałam się, że tak to poprowadzą. Takich jest na pęczki, zresztą już Charlotte Lucas twierdziła, że mężczyznę trzeba cokolwiek zachęcić .
Na szczęście Marek nadal trwa w cnocie , a w serialu coś się wreszcie przełamuje. Choć uważam, że wyprawa Ali i Joli do kardiologa była co najmniej durna.
Violka miała wczoraj tekst flora ze dwora oraz co tak patrzysz jak na namalowane wrotki
nicol81 - Wto 13 Paź, 2009 20:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Choć uważam, że wyprawa Ali i Joli do kardiologa była co najmniej durna. |
Co najmniej Jak Ala się dała na to namówić? A mówiła Maćkowi, że powie mu, jak plan będzie idiotyczny...Jeden plus, że Marek i Ula będa mogli znacznie ograniczyć liczbę gość weselnych
Teraz to raczej martwmy się o cnotę Uli...
Ciekawe tylko, kim jest ten facet, który wygląda jak Seba, ale popiera uczucie Marka do Uli? Jakiś kuzyn z Nowej Zelandii zapewne?
I w którym niby miejscu doktorek jest lepszy od Marka, he?
aneby - Wto 13 Paź, 2009 23:10
| Cytat: | I w którym niby miejscu doktorek jest lepszy od Marka, he?
|
No własnie, w czym jest lepszy
W sumie się nie dziwię Markowi, że chce odpuścić. Ileż można
A Ulka nawet nie chce o nim słyszeć
Jeden szczegół zwrócił moją uwagę. Widziałyście jak Ula robi pranie ? Rzeczy ciemne, żółte, jasne - wszystko razem Kiepska z niej gospodyni
nicol81 - Śro 14 Paź, 2009 21:51
| aneby napisał/a: | | No własnie, w czym jest lepszy |
Jak się mówi: Panie, zachowaj mnie od przyjaciół...
| aneby napisał/a: | W sumie się nie dziwię Markowi, że chce odpuścić. Ileż można
A Ulka nawet nie chce o nim słyszeć |
Właśnie- to nie tak, że się łamała, a słowa tzw. "przyjaciółek" sprawiły, że zmieniła zdanie...
Trzykrotka - Śro 14 Paź, 2009 23:04
Jej-jej, jak ja kocham Pshemka! jak on do nóg dziś Urszuli padał, jak jej piersi piękne wypominał, jak nalewką pana ojca się raczył!
W niemieckiej wersji to taki oślizły typek z czerwoną szminka na ustach...
Cudny!
I przepiękna byla scena z bułą, jak ją ten nieszczęsny Turek- Dyrektórek ogrywał w gabinecie Alexa
aneby - Śro 14 Paź, 2009 23:07
A jak Pshemko chciał spuścić lanie Wojtkowi za "przesuwanie ojca drzwiami"
Uratował ten odcinek, bo poza tym nuuuda ....
Trzykrotka - Śro 14 Paź, 2009 23:32
| aneby napisał/a: | A jak Pshemko chciał spuścić lanie Wojtkowi za "przesuwanie ojca drzwiami" |
Aaaa, prawda!
Mnie się wydaje, że watek kardiologa tu bruździ. Jest sztuczny i na siłę. Julia Kamińska wyraźnie ma też z tym kłopot, bo przy nim natychmiast znika i szarzeje, źle mówi dialogi i gra bez przekonania. Niepotrzebny jest ten wątek.
nicol81 - Czw 15 Paź, 2009 20:39
Trzykrotko, mogę cię obrzucić kwiatami? Ja właśnie w tej sprawie chciałam jadu ulać... Cała ta postać mnie wnerwia... Niepokoi mnie to, że scenarzyści zdają się bezkrytycznie go uwielbiać Marka wcale nie było, żeby ten świniak mógł zabłysnąć Chyba go wprowadzili tylko po to, by sytuację zapętlić, Marka pognębić, a Ulkę obrzydzić...
aneby - Czw 15 Paź, 2009 23:23
Cholera, nie pokazali jej
Pshemko i pani Dąbrowska
Trzykrotka - Pią 16 Paź, 2009 09:45
| aneby napisał/a: | Cholera, nie pokazali jej |
Muszą trochę podgrzać atmosferę.
Powiem Wam, że jak stara i cyniczna jestem, to na taki lep zawsze dają się złapać. Za drzwiami znika przykurzony Kopciuszek, a po kilku godzinach wyłania się Królewna, piękan jak marzenie
| aneby napisał/a: | Pshemko i pani Dąbrowska |
Pani Dąbrowska podobna do Sofii... Sofii . Pani Dąbrowska "klepsydra czy gruszka" . Pani Dąbrowska "ja też interesuję się modą."
Komizn wynika sam z siebie: Pshemko jest jak kosmita w świecie Rysiowa.
BTW: wczoraj na kanale Komedia natknęłam się na stare odcinki Camera Cafe. Aktor grający Pshemka tam się przewijał. Nie obiecywał, że ma w sobie takie pokłady komizmu.
nicol81 - Pią 16 Paź, 2009 21:16
Mi się podobało, jak Wiolka stała murem za Sebą- już dawno nie byli z niej ludzie...Podobała mi się też scena między Alą a Sebą- widać, że się lubią. W ogóle wygląda na to, że Seba skończy jako bohater pozytywny...
Cieszę się, że Marek nie padł z zachwytu nad nową Ulką NA RAZIE . I ogólnie padanie z zachwytu nad nową Ulą zostało nieco ośmieszone...
A Ula widać, że nie zapomniała o Marku Tylko tak dalej...
Przemko też dobry z tym pytaniem, czy dzisiaj i drugim cudem nad Wisłą...
aneby - Pią 16 Paź, 2009 22:15
Ależ było wejście ...... smoczycy a mina Pauliny - bezcenna
Tylko mi jej głos nie pasuje do nowego wizerunku, Ula chyba nie czuje się pewnie w swojej nowej skórze Znała swoją wartość jako Brzydula, teraz wydaje się trochę zagubiona.
Mam nadzieję, że to przejściowe.
A co do samego wyglądu - kiecka za krótka do biura jak na mój gust ale ogólnie ok
|
|
|