To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Brzydula

aneby - Wto 06 Paź, 2009 09:23

Nie wydaje Ci się. Zrobiło się nudno .... Niech Ulka już wróci z tej samotni :roll:
A swoją szosą, nie wiem co oni będą ciągnąć przez jeszcze 40 odcinków :roll: :paddotylu:

nicol81 - Wto 06 Paź, 2009 21:18

Nie 40, a ponad 50 :roll: Ale nie narzekajcie, jak będziemy mieli szczęście, to może pogodzą się już w przedostatnim odcinku... :roll:

I za przeproszeniem- Marek się nie snuje, tylko przeżywa dezintegrację pozytywną. Nie wiem, co z nim zrobią przez te odcinki, bo bardziej idealny być nie może :serduszkate: :serce: ...Jeśli to się nie ma zakończyć klasztorem :wink:

A rozmowa z Alą była cudowna :serduszkate: :serce:

aneby - Śro 07 Paź, 2009 22:18

Kolejny violizm "Kochaj i tańcz to jest film o zmaganiu się ze sobą, a nie jakieś pitu pitu" :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nicol81 - Czw 08 Paź, 2009 20:22

Ale Seba ten film zjechał :mrgreen: Kto się kapnął, o co chodziło z wyspami Bara Bara? :wink:

Marek niezmiennie cudowny-a tak psy na nim wieszałyście :wsciekla:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2009 20:58

nicol81 napisał/a:
Ale Seba ten film zjechał :mrgreen: Kto się kapnął, o co chodziło z wyspami Bara Bara? :wink:

Umarłam przy wyspach :thud:

nicol81 napisał/a:
Marek niezmiennie cudowny-a tak psy na nim wieszałyście :wsciekla:

Tylko technicznie to on jest, a jakby go nie było! Dlaczego aktorzy tak mają, że najlepsi sa, kiedy są źli?

nicol81 - Czw 08 Paź, 2009 21:20

A ja się nie zgadzam- moim zdaniem świetnie oddaje zbolenie i melancholię Marka...
Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2009 21:42

Uff, u mnie jakoś nadal się tylko snuje :roll: . Ale daruję Bobkowi, do Dobrzański w jego wykonaniu jakoś wybielał.
nicol81 - Czw 08 Paź, 2009 21:47

To przeczyść telewizor :wink: Bobek moim zdaniem genialnie oddaje przemianę Marka z nieodpowiedzialnego lowelasa w dojrzałego mężczyznę.

Marek to teraz rycerz bez skazy :serce: :serduszkate: A jak ślicznie cierpi :serce:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2009 22:08

nicol81 napisał/a:
To przeczyść telewizor :wink:

Czyściutki jak łza, a ja dalej uważam, że do Bobka stosuje sie to, co wielu współczesnych aktorów: emocji im brakuje dramatycznie. Jak ma byc smutny i cierpieć, to znika z wizji. Jest, a jakoby go nie było.
Jedyną osoba, dla której teraz warto odpalać Brzydulę jest Violka. Tekst o Kochaj i tańcz oraz wyspy Bara Bara i sposób, w jaki Socha gra, jest bezbłędny. Czekam na każde jej wejście :oklaski:

Anonymous - Pią 09 Paź, 2009 01:01

Viola zawojowala nawet mojego ojca i wygrywa konkurencje z Plebania.
nicol81 - Sob 10 Paź, 2009 10:13

Trzykrotka napisał/a:
Czyściutki jak łza, a ja dalej uważam, że do Bobka stosuje sie to, co wielu współczesnych aktorów: emocji im brakuje dramatycznie. Jak ma byc smutny i cierpieć, to znika z wizji. Jest, a jakoby go nie było.

Jak po wczorajszym to podtrzymujesz, to może przeczyść jeszcze od wewnątrz? :wink: Ulka to ma u mnie krechę :roll: jak stąd na Bara Bara :mrgreen:

Mi się podobało, jak Seba pytał Wojtka, co ten będzie robił, jak dorośnie, a tamten odparował: "A ty?"

Trzykrotka - Pon 12 Paź, 2009 23:17

Klaudia wypełzła :-| . czy myślicie, że Markowi się już naprawdę skończyła wytrwałość i obudzi się znowu na widok cud Uli po przemianie? Przemiana ma być już na dniach.
nicol81 - Wto 13 Paź, 2009 20:28

A czemu sądzisz, że Markowi brakuje wytrwałości? Jak latał za Ulką tak dogłębnie, a w odpowiedzi dostał zestaw koszyków? Miałby być facetem, który myśli, że "nie" znaczy "bierz mnie, jestem twoja" :? Wie, że bardzo ją zranił. Dlatego zrezygnował- ale gdyby Ula mu jakiś znak dała? A Klaudię to on na szczaw pośle, nie bójta sięń :wink:
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2009 20:33

Posłał na szczęście :wink:
ja myślę, ze Marek jest rozpieszczonym przez kobiety mężczyzną, który mógłby znudzić się czy zniechęcić zbyt długim brakiem odpowiedzi na swoje zaloty, tym, że Ula nie padła mu w ramiona. Bałam się, że tak to poprowadzą. Takich jest na pęczki, zresztą już Charlotte Lucas twierdziła, że mężczyznę trzeba cokolwiek zachęcić :lol: .
Na szczęście Marek nadal trwa w cnocie :trzyma_kciuki: , a w serialu coś się wreszcie przełamuje. Choć uważam, że wyprawa Ali i Joli do kardiologa była co najmniej durna.
Violka miała wczoraj tekst flora ze dwora oraz co tak patrzysz jak na namalowane wrotki :mrgreen:

nicol81 - Wto 13 Paź, 2009 20:48

Trzykrotka napisał/a:
Choć uważam, że wyprawa Ali i Joli do kardiologa była co najmniej durna.

Co najmniej :roll: Jak Ala się dała na to namówić? :roll: A mówiła Maćkowi, że powie mu, jak plan będzie idiotyczny...Jeden plus, że Marek i Ula będa mogli znacznie ograniczyć liczbę gość weselnych :wink:

Teraz to raczej martwmy się o cnotę Uli... :(

Ciekawe tylko, kim jest ten facet, który wygląda jak Seba, ale popiera uczucie Marka do Uli? Jakiś kuzyn z Nowej Zelandii zapewne? :mysle:

I w którym niby miejscu doktorek jest lepszy od Marka, he? :bejsbol:

aneby - Wto 13 Paź, 2009 23:10

Cytat:
I w którym niby miejscu doktorek jest lepszy od Marka, he? :bejsbol:

No własnie, w czym jest lepszy :bejsbol:
W sumie się nie dziwię Markowi, że chce odpuścić. Ileż można :roll:
A Ulka nawet nie chce o nim słyszeć :evil:

Jeden szczegół zwrócił moją uwagę. Widziałyście jak Ula robi pranie ? Rzeczy ciemne, żółte, jasne - wszystko razem :roll: :wink: Kiepska z niej gospodyni :wink:

nicol81 - Śro 14 Paź, 2009 21:51

aneby napisał/a:
No własnie, w czym jest lepszy

Jak się mówi: Panie, zachowaj mnie od przyjaciół... :bejsbol:

aneby napisał/a:
W sumie się nie dziwię Markowi, że chce odpuścić. Ileż można
A Ulka nawet nie chce o nim słyszeć

Właśnie- to nie tak, że się łamała, a słowa tzw. "przyjaciółek" sprawiły, że zmieniła zdanie... :bejsbol:

Trzykrotka - Śro 14 Paź, 2009 23:04

Jej-jej, jak ja kocham Pshemka! jak on do nóg dziś Urszuli padał, jak jej piersi piękne wypominał, jak nalewką pana ojca się raczył! :excited:
W niemieckiej wersji to taki oślizły typek z czerwoną szminka na ustach...
Cudny!
I przepiękna byla scena z bułą, jak ją ten nieszczęsny Turek- Dyrektórek ogrywał w gabinecie Alexa :banan:

aneby - Śro 14 Paź, 2009 23:07

A jak Pshemko chciał spuścić lanie Wojtkowi za "przesuwanie ojca drzwiami" :rotfl:
Uratował ten odcinek, bo poza tym nuuuda ....

Trzykrotka - Śro 14 Paź, 2009 23:32

aneby napisał/a:
A jak Pshemko chciał spuścić lanie Wojtkowi za "przesuwanie ojca drzwiami" :rotfl:

Aaaa, prawda! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Mnie się wydaje, że watek kardiologa tu bruździ. Jest sztuczny i na siłę. Julia Kamińska wyraźnie ma też z tym kłopot, bo przy nim natychmiast znika i szarzeje, źle mówi dialogi i gra bez przekonania. Niepotrzebny jest ten wątek.

nicol81 - Czw 15 Paź, 2009 20:39

Trzykrotko, mogę cię obrzucić kwiatami? :kwiatki_wyciaga: Ja właśnie w tej sprawie chciałam jadu ulać... :bejsbol: Cała ta postać mnie wnerwia... Niepokoi mnie to, że scenarzyści zdają się bezkrytycznie go uwielbiać :wsciekla: Marka wcale nie było, żeby ten świniak mógł zabłysnąć :uzi: Chyba go wprowadzili tylko po to, by sytuację zapętlić, Marka pognębić, a Ulkę obrzydzić... :frustracja:
aneby - Czw 15 Paź, 2009 23:23

Cholera, nie pokazali jej :evil:

Pshemko i pani Dąbrowska :rotfl:

Trzykrotka - Pią 16 Paź, 2009 09:45

aneby napisał/a:
Cholera, nie pokazali jej :evil:

Muszą trochę podgrzać atmosferę.
Powiem Wam, że jak stara i cyniczna jestem, to na taki lep zawsze dają się złapać. Za drzwiami znika przykurzony Kopciuszek, a po kilku godzinach wyłania się Królewna, piękan jak marzenie :serduszkate:
aneby napisał/a:
Pshemko i pani Dąbrowska :rotfl:

Pani Dąbrowska podobna do Sofii... Sofii :rotfl: . Pani Dąbrowska "klepsydra czy gruszka" :rotfl: . Pani Dąbrowska "ja też interesuję się modą." :rotfl:
Komizn wynika sam z siebie: Pshemko jest jak kosmita w świecie Rysiowa.
BTW: wczoraj na kanale Komedia natknęłam się na stare odcinki Camera Cafe. Aktor grający Pshemka tam się przewijał. Nie obiecywał, że ma w sobie takie pokłady komizmu.

nicol81 - Pią 16 Paź, 2009 21:16

Mi się podobało, jak Wiolka stała murem za Sebą- już dawno nie byli z niej ludzie...Podobała mi się też scena między Alą a Sebą- widać, że się lubią. W ogóle wygląda na to, że Seba skończy jako bohater pozytywny... :banan_czerwony:

Cieszę się, że Marek nie padł z zachwytu nad nową Ulką :cheerleader2: :excited: :oklaski: NA RAZIE . I ogólnie padanie z zachwytu nad nową Ulą zostało nieco ośmieszone... :rotfl:
A Ula widać, że nie zapomniała o Marku :wink: :serce: Tylko tak dalej...

Przemko też dobry z tym pytaniem, czy dzisiaj :rotfl: i drugim cudem nad Wisłą...

aneby - Pią 16 Paź, 2009 22:15

Ależ było wejście ...... smoczycy :excited: a mina Pauliny - bezcenna :rotfl:
Tylko mi jej głos nie pasuje do nowego wizerunku, Ula chyba nie czuje się pewnie w swojej nowej skórze :mysle: Znała swoją wartość jako Brzydula, teraz wydaje się trochę zagubiona.
Mam nadzieję, że to przejściowe.
A co do samego wyglądu - kiecka za krótka do biura jak na mój gust :roll: ale ogólnie ok :wink: