Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
Admete - Czw 10 Paź, 2024 13:20
A mnie właśnie, bo to nie na serio było
Trzykrotka - Czw 10 Paź, 2024 13:30
Mnie też, wolałam to od wszelkich miłości po sąsiedzku i w domu, które zaczynałam. Na razie nic nie oglądam, niech koty komercyjne wyekspediuję do stęsknionych państwa (jutro w nocy ) to znów ruszę.
BeeMeR - Czw 10 Paź, 2024 15:07
Ja wiem, niemniej bombowanie zdjęć ślubnych palcem środkowym itp i wykłucanie się głównych kto komu bardziej przygada jakoś mnie nie bawi.
Ja nawet dramy serio mało kiedy traktuję serio, zawsze zakładam mniej lub bardziej dramowe okulary więc to dla mnie żaden argument bo chyba nikt nie sądzi, że swat albo strażaków biorę serio, o księżniczkach nie wspominając.
Przyjmuję, że się podobało i ok.
Mnie się wiele rzeczy podoba ktorych inni nawet nie tkną i też ok.
Admete - Czw 10 Paź, 2024 19:31
NGNL w zasadzie nie jest romansem, to komedia. Nie oglądam, bo nie mam czasu, nic ciekawego nie ma i lepiej mi się czyta z doskoku niż ogląda z doskoku.
BeeMeR - Czw 10 Paź, 2024 23:00
Dla mnie nie ma znaczenia gatunek ani temat (miłość, przyjaźń, cokolwiek) tylko czy mi się podoba - aktorzy, treść, strona wizualna albo jak to jest zrobione, cokolwiek co da mi punt zahaczenia, najlepiej wszystko na raz
W NGNL nie znalazłam dla mnie nic, więc już jestem w innej dramie, ale to za wcześnie by o niej pisać
Koty są już znane czy nowe?
Trzykrotka - Pią 11 Paź, 2024 06:58
Znane, te najbardziej wymagające, trójka egzotycznych dziwaków. Dziś odwożę ich do ich pani, a jutro wracają moje i w ogóle stare życie, więc i oglądanie dram.
Admete - Pią 11 Paź, 2024 12:34
Mam nadzieję, że się jutro choć na chwilę zobaczymy.
BeeMeR - Pią 11 Paź, 2024 12:34
Nevertheless
Pierwszy kwadrans nie mój - panna przeżywa zdradę i rozstanie, ale zaraz jak poznaje głównego i zaczynają rozmawiać to mi kliknęło. To netfliksowy serial o studenckich miłościach, więc trzeba brać poprawkę na to, że to nie dokument o studiach w Korei tylko netfliksowa wariacja na temat. Co więc interesuje studentów? Seks, alkohol, imprezy, czasem jakiś wykład czy zajęcia, ale przede wszystkim seks. Jednonocny, w związku i bez zobowiązań. Gejów za to nie stwierdzono.
Klimat lekko snujowaty (ale nie takie morze rozmów nieprowadzących donikąd jak w Śnieżycy), kręcone ładnie, główni całuśni.
Mv tendencyjne
https://youtu.be/LC0qFwVf4OI?si=MfOjFD8xOs47xchx
Admete - Pią 11 Paź, 2024 16:48
Ludzie narzekali na ten serial.
BeeMeR - Pią 11 Paź, 2024 18:32
Na co konkretnie? Ja widziałam zarzuty, że pan jest "red flag", bo nie chce się wiązać ani wyłączności, o tym jest ta drama, to jak włączyć film o mordercy i dziwić się, że zabija
Znaczy drama jest o relacjach "friends with benefits" i że to działa dopóki działa, tj dopóki obie strony są zadowolone z układu. Bo na pewno któraś kiedyś przestanie, no i będzie koniec - przynajmniej takiego stanu rzeczy. Nikt tu nikogo nie oszukuje, oboje są dorośli i wiedzieli na co się piszą. Studenci to ludzie młodzi, chciwi życia, spokojnie mogą chcieć sprawdzić taką relację - dla mnie to jest dość wiarygodne, to się może zdarzać, przy całym przymrużeniu oka dotyczącym dość imprezowej wersji studiów.
Admete - Pią 11 Paź, 2024 19:00
| BeeMeR napisał/a: | | Na co konkretnie? |
Nie pamiętam. Widziałam tylko narzekania, sama nie miałam w planach oglądania.
BeeMeR - Pią 11 Paź, 2024 20:22
Ja mam plan obejrzeć do zerwania (które nadchodzi wielkimi krokami), czyli póki jest im słodko i potajemnie (klimat trochę jak Something in the rain), potem pewnie skoczę do końcówki.
RaczejRozwazna - Sob 12 Paź, 2024 00:14
Skończyłam Pachinko. Jednak nie przyspieszyli, poszli z duchem książki co oznacza, że na pewno będzie trzeci sezon. Nie sądzę żebym oglądała. Jest to dobry serial, pierwszy sezon bardzo dobry, ale już czuję zmęczenie materiału.
W każdym razie polecam, można na pewno odpuścić sobie wątek współczesny - cały w drugim sezonie i ten dotyczący wnuka głównej w pierwszym.
Admete - Sob 12 Paź, 2024 22:42
Zaczął się na Netflixie serial A Virtuous Business czyli po naszemu Uczciwy Interes, który mi się spodobał. Pooglądam. Bardzo przyjemna obsada aktorska, a temat podany zabawnie. Stateczna mężatka będzie najwyraźniej sprzedawać bieliznę erotyczną, a lata są 90, dokładnie 1992.
BeeMeR - Nie 13 Paź, 2024 15:41
Jeszcze do Śnieżycy - rzut oka na głównego jak gra w bilard i wygrywa - no bo jakżeby inaczej (oni tam mieli kilka odmian, snooker, 8 cośtam, 9 cośtam itp, nawet nie próbowałam wnikać czym to się różni - tj. widzę, że są inne bile i innych ich układ ale szczegóły nie są mi to do niczego potrzebne )
https://www.youtube.com/w...TUgsPznE&t=104s
Skończyłam Nevertheless
Rozumiem, czemu drama się nie podobała, bo to nie jest typowy rom-kom, gdzie na końcu wszystko jest pięknie i słodko, a główni żyją długo i szczęśliwie do końca swych dni razem.
A może raczej to wcale nie rom-kom tylko studencki romans obyczajowy.
Drama mi się w większości bardzo podobała, tak w 3/4, bo ostatnie trzy odcinki sa wymęczone i oboje główni są nieszczęśliwi osobno by się połączyć na nowo tuż przed końcem dramy - zupełnie jak w Something in the rain, pierwsze pół to piękny romans, gwałtowne przyciąganie i radosne, potajemne bycie razem (acz z innych powodów), a potem rozstanie, nieszczęście, dramat i szukanie winnych.
Przy czym tu pan jest świetnym materiałem na kochanka, nie na męża. No nawet na koniec tylko od widza (i pani ) zależy, czy mu uwierzy, że tym razem będzie wierny bo już wie, co może stracić i dobrze się zastanowi czy mu się to kalkuluje szukać jednorazowych wyskoków, czy też - jak główna - wie, że kiedyś ten romans się skończy, ale mimo to chwilo trwaj, jesteś tak piękna....
jeszcze raz główni:
https://www.youtube.com/watch?v=iXGW4JKXXEI
A w innej parze podobny problem jest z panią - ale oni tam to znacznie lepiej przegadali na koniec i dorośli oboje do przekonania, że jednak potrzebna im obopólna wyłączność - i oni cokolwiek lepiej rokują
https://www.youtube.com/watch?v=Kl1JC7KhTz8
Admete - Nie 13 Paź, 2024 21:28
U mnie drugi odcinek Uczciwego biznesu - bardzo dobrze się to ogląda.
BeeMeR - Pon 14 Paź, 2024 08:59
U mnie Love like Galaxy- niepochopne, ale nie snujowate, dobrze się ogląda. Dziewczyna mi się podoba, wygadana, inteligentna, ale do tego dziecinna i musi się bardzo dużo jeszcze nauczyć, nie tylko kaligrafii. Pan za to umie już wszystko, i zachowuje się statecznie jak własny pradziadek, a do tego jest dwudziestojednoletnim generałem, a zatem skoro wojna trwała 15 lat musiał zacząć generałować jako przedszkolak
Nigdy nie twierdziłam, że oglądam dramy dla realizmu, wręcz przeciwnie
Trzykrotka - Pon 14 Paź, 2024 10:24
Oni jak chodzi o wiek, to mają istnego hopla. Kiedyś był nawet 18-letni dyrektor szkoły, który jednocześnie w niej się uczył... Może dlatego tak mi się podobała Rebel Princess - tam generał był nie stary, ale i nie miał mleka pod nosem.
BeeMeR - Pon 14 Paź, 2024 10:59
Oglądałaś jeden sezon czy dwa, 27 czy 56 odcinków?
Loana - Pon 14 Paź, 2024 16:19
| BeeMeR napisał/a: | | U mnie Love like Galaxy (...) Pan za to umie już wszystko, i zachowuje się statecznie jak własny pradziadek, a do tego jest dwudziestojednoletnim generałem, a zatem skoro wojna trwała 15 lat musiał zacząć generałować jako przedszkolak |
LOL Nie no, czasami wole w takie szczegóły nie wnikać, bo wtedy stracę już całkowicie szacunek do siebie
Ale ciekawe, że z oceną chińskich aktorów jeśli chodzi o wiek, to mam jednak trochę problemy. W "Master of my own" główna gra młodą osobę, bo dziewczyna po studiach pracowała trzy lata jako sekretarka i wtedy zaczęła się piąć wyżej - dobrze jej szło, ale też miała pomoc i była pracowita. I aktorka nawet wygląda na taką młodą kobietę w okolicach 30stki - ale po prostu ma taką twarz Za to główny gra gościa, który już doszedł do jakiegoś sukcesu - dałam mu na oko (czyli z wyglądu) jakieś 40plus lat, a tu pod koniec dramy wyszło, że on jest nie po 40stce, tylko po 30stce. Co prawda to może oznaczać, że ma też te 38 lat, ale myślę, że mieli na myśli jednak bliżej 33-35. I trochę się zdziwiłam, bo wyglądał bardziej na te 40lat
BeeMeR - Pon 14 Paź, 2024 17:47
Nie mam takiego problemu, w najmniejszym stopniu. Zawieszam niewiarę i jedziemy
Drama to bzdura na resorach, ale to się świetnie ogląda i to dla mnie najważniejsze - właśnie była lekcja kąpania się w wodzie po kolana dla panien z wyższych sfer, czyli mostek się zawalił
A panna uczyła się jeździć na koniu - z generałem, bo jakże by inaczej
Trzykrotka - Pon 14 Paź, 2024 21:16
O, akcja z mostkiem była fajna Nawet nie tyle kąpiel panien, ile pomoc generała w tej kąpieli (panowie śmiejący się do pań - i gotowe)
BeeMeR - Pon 14 Paź, 2024 22:15
Oni tylko podziwiali kwiaty
No ale podziałało skutecznie
Trzykrotka - Pon 14 Paź, 2024 22:42
| BeeMeR napisał/a: | Oni tylko podziwiali kwiaty
No ale podziałało skutecznie |
No jakże! Dwóch najlepszych kawalerów w mieście, za nimi całkiem godne numery dwa, trzy i reszta - każdy kwiat dałby się skąpać w swoim najlepszym stroju wizytowym.
Oglądam Fajerwerki - ładnie się ogląda. Mam słabość do strażaków
| BeeMeR napisał/a: | | Oglądałaś jeden sezon czy dwa, 27 czy 56 odcinków? |
Do jakiegoś 40 dojechałam chyba. Miałam problem ze zdobyciem materiału i trochę zeźliła mnie durnowata kuzynka, którą sprowadzili do stolicy.
BeeMeR - Pon 14 Paź, 2024 23:19
| Cytat: | | Mam słabość do strażaków | oni tam fajni są
U mnie była dość absurdalna obrona pseudo grodu i wyjmowanie strzały - ale pan nawet ze strzałą i potem raną twardo dzierżył oręż i wywijał nim jakby nigdy nic.
Niezbyt często się główni spotykają póki co...
|
|
|