To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Admete - Pią 23 Lis, 2018 20:19

Mnie to wygląda na jakąś grę komputerową, która zmieniła się w coś więcej niż grę.
Trzykrotka - Pią 23 Lis, 2018 23:17

Admete napisał/a:
Mnie to wygląda na jakąś grę komputerową, która zmieniła się w coś więcej niż grę.

Relacjonuj, czy dobre będzie :kwiatek: Ja zagarnęłam w ramach ciekawostki tylko Last Empress z Jang Narą, choć nie ona mnie skusiła :roll: Ale na razie nie tykałam. Alhambra dziwnie wygląda w trailerach, PSH i jej typ urody kompletnie i tam nie gra, ale i tak zmacam. A nuż to jakaś perła będzie. Owszem, W się pani scenarzystce nie udało, ale oskarżała produkcję i ingerencję w jej oryginalny scenariusz. Za to na Queen In Hyun Man, Nine i Trzech Muszkieterów nie ma co narzekać. W przeciwieństwie do Admete nie mam nic przeciwko zagranicznej scenerii, a ta hiszpańska rewelacyjnie wygląda w trailerze.

Co do scenerii - oto kadr z Teriusa.

Dla rozważających oglądanie: mamy piękny polski sos. So Ji Sub jest - skubany - znowu super przystojny i niezwykle seksowny. Chodzi jak kot i WYGLĄDA. Nie wiem, czy w 1 odcinku wypowiedział 10 slów do kupy. Mrrau.
Pierwszy odcinek bardzo zachęcający i na pewno będę szła dalej, bo mój plan po zakończeniu Beauty i Lotniska, to Terius i In Guk. Plus oczywiście nadal Life i - może zmęczę wreszcie - AM1994.
W Teriusie sporo znajomych twarzy, niektórych dawno nie oglądanych i mimo kilku śmierci i złowrogiego pięknookiego ZUego (Haitai, dacie wiarę?), oraz umęczonej biedą i dwójką nieokiełznanych bliźniąt kury domowej, atmosfera nie jest ani ciężka, ani przygnębiająca. Dla mnie na obecny nastrój iealna drama.

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 10:15

A ja właśnie wczoraj myślałam nad Teriusem ale ostatecznie zdecydowałam się na co innego. Może dziś dołączę :mrgreen:

Kiecki i garnitury (i nagrody filmowe ;) ):
http://www.dramabeans.com...-dragon-awards/

Najbardziej podoba mi się kolor sukni Kim So-hyun ale suknia nie jest najlepiej rozwiązana górą :mysle: Z garniturów najbardziej podoba mi się Świrus i Pasikonik - największe wtf to różowy garnitur pana od Maski - acz można i tak ;)

Admete - Sob 24 Lis, 2018 10:26

Pasikonik wygląda świetnie. Terius jest bardzo przyjemną dramą. Children of nobody na razie oglada mi się rewelacyjnie i o oby tak dalej. Jest intensywnie, mamy element supernaturalny, aktorzy dobrani znakomici, gra zespołowa, realistyczne podejście do pokazania życia policji, czy rodziny. Widzę, że czerpanie inspiracji z SF trwa ;) Drugi odcinek obejrzałam nie zdając sobie sprawy, że zrobiło się późno.
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 11:55

Jestem w 5. odcinku Spadku - to bardzo przyjemne pleple - trochę trzeba przewijać tu i ówdzie, trochę jest/było zbyt melodramatyczne miejscami, ale jakoś śmierć taty i wyrzucenie Kopciuszka z autystycznym bratem z domu pewnie musiało mieć taki wymiar ;)
Teraz drama powinna dostać kopa - Główny też! Ale babcia już mu szykuje porządną "obręcz" żeby mu rozumu przybyło :bejsbol: bo na razie jest nieznośnie rozpuszczonych bachorem. Dla równowagi Drugi jest do zakochania się :serce:
Panna jest doskonale przeciętna - ani zła, ani dobra, nie drażni i nie zachwyca - trochę musiała pokrzyczeć i powściekać się co było trochę męczące - może teraz będzie jej lżej (wkrótce się wprowadza do babci). Druga jest ok - ale na razie wszystko idzie po jej myśli (niemalże).

Tu fajne mv - oddaje słuszność obu panom ;) :
https://www.youtube.com/watch?v=1_sWhVZA3DY

Aragonte - Sob 24 Lis, 2018 11:59

Mózg coś mi kiepsko ostatnio pracował, bo dopiero teraz do mnie dotarło, że BeeMeR ogląda Shining Inheritance :zawstydzona2:
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 17:08

A oglądam, skończyłam 6 odcinek czyli babcia zakręciła kurek z pieniędzmi i ogłosiła nową spadkobierczynię a wnukowi zatkało kakao :P
Teraz to się dopiero będzie chłopak rzucał :lol: i dobrze mu tak :P

Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 18:04

Teraz to się w ogóle zacznie jazda w Shinning Inheritance! Tam jest sporo pleple, ale w ostatecznym rozrachunku to naprawdę jest sympatyczna drama.

Obejrzałam kiecki i garnitury. Fakt, nasz Pasikonik - Dong Mae faktycznie świetnie wygląda. I Ah In. I Plaga! Rozpoznałyście Plagę? Z pań - zobaczcie, jak urosła i dorosła pani z Radio Romance. Ślicznie wygląda. Niedawno była dziewczynką w sukieneczkach - bombkach....

Admete - Sob 24 Lis, 2018 19:58

Plaga mi umknął, muszę sprawdzić. Teraz widzę, serduszko robi - dobrze mu w takich włosach. Chętnie bym go w czymś zobaczyła.
Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 21:31

Admete napisał/a:
Plaga mi umknął, muszę sprawdzić. Teraz widzę, serduszko robi - dobrze mu w takich włosach. Chętnie bym go w czymś zobaczyła.

I ja. Ale jak sprawdziłam, to grał w tym roku w dramie tvn Room nr 9. I aż w trzech filmach.

Łyknęłam 2 odcinki Life na raz. Teraz, kiedy przeszła już sprawa wywalania oddziałów, ogląda mi się o niebo lżej, bez ściśniętego serca. Był piesek - Dobranocek :serce: i sprawa wicedyrektora. Co za odrażający typ. Smutno, ale dobrze, edukacyjnie pokazano też sprawę urabiania prośbą i perswazją rodzin pacjentów w śmierci mózgowej, aby godzili się na oddanie organów. I sprawa dzieci nie odbieranych ze szpitali, porzucanych jak stare buty. Ech...
Bardzo dobra jest ta drama, choć więcej w niej twardych realiów, niż ulgi i pocieszenia.

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 21:32

Ano dobrze się to ogląda - odc. 7 i panie (matka i siostra głównego Bałwana) przepracowały pierwsze godziny w życiu - krojenie warzyw szczególnie mi się podobało :lol:

a Bałwan wydał resztki kasy na karaoke, hotel i alkohol :zalamka: . Widać musiał sięgnąć dna w policyjnym karniaku by się odbić i ruszyć tyłek do roboty. Taksówką - za cudzą kasę :zalamka:

Fajnie się to ogląda :mrgreen:

Aragonte - Sob 24 Lis, 2018 22:07

BeeMeR napisał/a:
Bałwan wydał resztki kasy na karaoke, hotel i alkohol

No bałwan, nie przeczę :zalamka: ale śpiewał ładnie, przyznaj :wink:

BeeMeR napisał/a:
Fajnie się to ogląda

Prawda? :mrgreen: Jasne, że to melo, ale drama jest w sumie niegłupia, ładnie pokazuje wartośc pracy, pieniądza, no i edukacja Bałwana jest w sumie dobrze poprowadzona, a LSG gra go nieźle, IMHO.
A jak jeszcze będzie się uczył uśmiechac, pozdrawiac klientów, to już w ogóle będzie miodowo :lol:
Lubię SI mimo jego wad.

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 22:13

Ładnie śpiewał, przyznaję :mrgreen:

Zaczęłam Teriusa - ładny SJS :serduszkate: ale czy te dzieci zajmują dużo czasu antenowego? Bo od dzieci to ja właśnie wieczorami muszę odpocząć a nie oglądać jak dokazują cudze :czekam2:
Ania to by mnie prędzej oskalpowała niż pozwoliła mi ubrać swoją opaskę :twisted:
No dobra, raz mnie uczesała i dała ze trzy opaski ;)

Haitai jest fajny :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 22:24

Dzieci z Teriusa wydają mi się - nie znam się na dzieciach, więc mnie poprawcie, jeśli się mylę - za dziecinne i głupiutkie jak na 6 lat. To zabieranie zabawek z tortów było na poziomie 3-latków IMHO. 6 lat to już poważny wiek przecież. Haitai jest bardzo przystojny w porównaniu z wizerunkiem z AM1994.
W SI ach, ten dramat krojenia rzodkwi, ta hańba! :mrgreen: Babcia ewidentnie za późno wzięła się do reform. Bandzie nierobów dawno należał się kop w zbiorowy zadek.

No, teraz też zerknę sobie na Teriusa.

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 22:40

Tak, są dziecinne i niewychowane - to nie jest łatwe ale pewne podstawy 6-latki znać powinny (a nawet młodsze) - np. sprzątać zabawki po sobie zanim pójdą spać :bejsbol: albo nie tykać towarów w sklepach :bejsbol:

W Spadku nie tylko nieroby będą musiały odrobić lekcję życiową, Druga pewnie też boleśnie przeżyje fakt, że jak facetowi nie lecą do niej ręce (tudzież usta) to ślubu z tego nie będzie, choćby latami pozwalał jej być blisko, z wygodnictwa albo "przyjaźni" :czekam2:

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 23:22

Dzieci są wyraźnie słabym punktem dramy - czemu się pozwoliły prowadzić nieznajomemu jak barany? :roll: kto wie czy moi też by nie poszli za obietnicą czekoladki :mysle:
No nic, mama mi się podoba, SJS i Haitai :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 23:43

Drugi odcinek jeszcze fajniejszy niż pierwszy, choć parsknęłam śmiechem na widok przebitki z Warszawą. Trzy lata temu u nas słuchało się płyt analogowych, na adapterze :paddotylu: Może chcieli pokazać, że tam inaczej niż w domu :zalamka: ale trochę rozumu też należałoby okazać.

No więc podoba mi się ten niewzruszony jak indiański wódz Ji Sub na zjeżdżalni, oraz nad pudełkiem bento z lizakiem i paróweczkami - ośmiorniczkami wielkości paliczka w małym palcu

"Ajussi, wolisz styl księżniczki?" Widać było, że Ji Sub ledwie się trzymał, żeby nie ryknąć śmiechem

Zastosował metodę opieki nad dziećmi, która sprawdza się z kotami: wymęczyć, nakarmić, iść spać. Mała pomoc od tatusia "z sił specjalnych" bardzo się przydała.
Pomoc ogólnosąsiedzka - miodowe. Tempo odszukania dzieci było imponujące, styl także :oklaski: Bandzior to znajomy z Kropek

Taką robotę jak ma mamusia to ja też chcę i mogę się zachwycać urodą szefa nawet co godzinę :lol: Rosa K. jest sponsorem, więc pewnie na "włoskie torebki od rzemieślnika" jeszcze się napatrzymy.
Zauważyłam, że w ostatnich dramach, czyli w Teriusie i Mama Fairy promują modę na zero waste, która i mnie przemawia do przekonania. Po kawę do sieciówki idzie się z własnym kubkiem, żeby nie zaśmiecać środowiska papierowym. Starbucks też nalewa do własnych naczyń, jeśli się je przyniesie. To mi się podoba.
Cieszę się widokiem dwóch pań, które lubię: ajummy i młodszej agentki, które ścigają Teriusa. Ajummy dawno nie widziałam, młoda gra bardzo dużo i różnorodnie. Ostatnio była rozwydrzoną czebolówną w About Time, wcześniej złodziejką w Two Cops. Fajna jest.

BeeMeR napisał/a:
Druga pewnie też boleśnie przeżyje fakt, że jak facetowi nie lecą do niej ręce (tudzież usta) to ślubu z tego nie będzie, choćby latami pozwalał jej być blisko, z wygodnictwa albo "przyjaźni" :czekam2:

Drugą z czasem ma się ochotę zadusić. Robi się gorsza nawet od własnej mamusi :bejsbol: Kobieta bluszcz o płaczliwym głosie, która bez "oppy" życia sobie nie wyobraża. I co z tego, że piękna. Natomiast Drugi jest świetny.

Admete - Nie 25 Lis, 2018 06:28

Trzykrotka napisał/a:
Był piesek - Dobranocek

Dobranocek to taki promyczek nadziei ;) Słodziak - w połączeniu z Prezesem zwłaszcza ;)

Trzykrotka napisał/a:
mutno, ale dobrze, edukacyjnie pokazano też sprawę urabiania prośbą i perswazją rodzin pacjentów w śmierci mózgowej, aby godzili się na oddanie organów.

Mnie żal tego pracownika szpitala, przyjaciela prezesa, który sie tym zajmuje. Ma wypalenie zawodowe...

Trzykrotka napisał/a:
grał w tym roku w dramie tvn Room nr 9.

Zastanawiałam się nad tym, ale zamiana ciał...Nie lubię.

BeeMeR napisał/a:
ale czy te dzieci zajmują dużo czasu antenowego?

Na początku sporo.

BeeMeR napisał/a:
np. sprzątać zabawki po sobie zanim pójdą spać :bejsbol: albo nie tykać towarów w sklepach :bejsbol:

To jest tak specjalnie zrobione, żeby się mogły poprawić. Faktem jest, ze ja ten serial wybiórczo oglądałam.

Trzykrotka - Nie 25 Lis, 2018 08:13

Zapomniałam napisac, że mi się ogromnie podoba fryzura, którą ci zrobiła Ania, BeeMer :paddotylu: :-D
BeeMeR - Nie 25 Lis, 2018 08:25

Dobra, kapuję, dzieci się poprawią jak arogancki czebolowicz - to już nie będę marudzić na nie (najwyżej cichcem przewinę :-P ). Tak - zmęczyć, nakarmić i uśpić działa od lat, zawsze gorzej zimą :wink:
Padłam wczoraj w 2. Odcinku, Terius nad Wisłą mi się podobał :mrgreen:
Wśród znajomych jest też kucharz z Duszki i lekarka z Klejnotu.

Admete - Nie 25 Lis, 2018 10:37

Chichram się znów przy Feel good to się. Aktorka, która gra główną rolę nasza dawna Tanasiri, ma talent komediowy. W zestawieniu z szefem mieszanka wybuchowa. Z kolegą z pracy też wypada dobrze. To z nim chyba będzie wątek romansowy. Choć chemia z szefem jest rewelacyjna. Trochę szkoda, że tego pod tym kątem nie wykorzystają. Poważnie też jest. Serial kojarzy mi się z Szefem Kimem. A teraz szef już wie o pętli czasu i wykorzystuje ja dla swoich celów. I to jest :rotfl:
BeeMeR - Nie 25 Lis, 2018 11:48

Trzykrotka napisał/a:
rugą z czasem ma się ochotę zadusić. Robi się gorsza nawet od własnej mamusi Kobieta bluszcz o płaczliwym głosie, która bez "oppy" życia sobie nie wyobraża
Będzie musiała :P Druga już zaczęła kłamać i ma taczyć - a taka była miła i porządna z początku. W sumie najlepsze co babunia mogła zrobić prócz zamknięcie dopływu gotówki to postawić temperamentnemu wnukowi tuż przed nosem pannę również żywą, porządną i kompletnie inną od wypacykowanej mimozy z którą się spotykał ostatnie kilka lat.
Drugi zaś nagrabił sobie u panny bo odkryła, że sprawy się nieco inaczej mają niż mówił.

W Teriuszu bardzo mi się podobał SJS w różowej dziecięcej pufie z której ciężko wstać :lol: I na zjeżdżalni :lol:
Acz opiekunkę z dziećmi na placu zabaw podglądał jak rasowy porywacz-pedofil ;)
A ten prawdziwy porywacz to zupełnie bez pomyślunku daleko zaparkował od miejsca porwania ;) No ale akcja rodzicielska była zacna, nawet jeśli nieco absurdalna ;)
Tak, szefem i sąsiadem mogłabym się zachwycać na zmianę ;) :serduszkate:
Te płyty analogowe to SJS słuchał też obecnie, widać lubi ;)

Aragonte - Nie 25 Lis, 2018 12:55

Przez BeeMeRka włączyłam sobie przypadkowy odcinek SI (padło na siódmy) i właśnie się chichram z przyuczania Hwana do ciężkiej pracy :rotfl: Nadal lubię tę dramę, stwierdzam :-D
Mycie schodów :lol: I przyuczanie się do korzystania z komunikacji miejskiej :lol: Cudne były te sceny.

BeeMeR - Nie 25 Lis, 2018 13:21

Mycie schodów było cudne :lol:
A od używania autobusów jeszcze nikt nie umarł :-P
LSG teraz trochę lepiej gra i wygląda :serce2: ale i wtedy był fajny :serce:

Zaczęłam Małpi Bunt - 1 rozdział za mną, Sun Wu Kong ma już imię :wink:

Aragonte - Nie 25 Lis, 2018 13:32

Miłej zabawy w towarzystwie pewnego Króla Małp :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
LSG teraz trochę lepiej gra i wygląda :serce2: ale i wtedy był fajny :serce:

Też tak uważam :mrgreen: :serce:
A ta rola jest nieźle zagrana. Jak ja się śmiałam z jego zachowania na przystanku i z tego, jak paniczyk starannie oglądał ławkę, czy sobie przypadkiem spodni nie zabrudzi :lol:
A teraz Eun Sang go ma szkolić i właśnie uczyła go mówienia grzecznie do klientów "dzień dobry" :lol:
Najlepsze będzie, jak on sam, nieco zreformowany, będzie to w samotności ćwiczył :lol: