Filmy - Powiew Orientu II
Szafran - Czw 28 Sty, 2016 15:34
Ej, kto to był:)? Ta dama:D
Trzykrotka - Pią 29 Sty, 2016 10:37
Dama z piękną synową - Jaya Bachchan. O ile pamiętam, był to rok, w którym Aishwarya zagrała w Guzarish u Bhansalego.
BeeMeR - Pią 29 Sty, 2016 22:32
Oj, nagrody stacji koreańskich to faktycznie "jak obdarować wszystkich=przyciągnąć jak najwięcej sław na czerwony dywan i galę", jedni nagrody dzielą inni wymyślają abstrakcyjne konkurencje - cuda na kiju byle wszyscy byli szczęśliwi
Cathie - Czw 04 Lut, 2016 14:10
Coldplay w Indiach:
https://www.youtube.com/watch?v=YykjpeuMNEk
Nagada Sang Dhol z Goliyon Ki Rasleela Ram-leela na Mistrzostwach Europy w łyżwiarstwie figurowym na lodzie:
https://www.youtube.com/watch?v=OcZ-LBJpp2U#t=132
Szafran - Czw 04 Lut, 2016 15:28
Od piątku w kinach studyjnych niezależna tragikomedia "Umrika", która w ubiegłym roku w Sundance zdobyła nagrodę publiczności.
Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=5I6bG6AS5mI
Bardzo przyzwoite kino, jutro wrzucę na bloga recenzję.
Szafran - Pią 05 Lut, 2016 12:23
No to recenzja "Umriki", którą od dziś można oglądać w kinach studyjnych:
https://hunterwaalii.wordpress.com/2016/02/05/umrika-2015-recenzja/
Cathie - Nie 07 Lut, 2016 10:47
Wczoraj zrobiłam sobie powtórkę z OSO. Tego mi trzeba było.
W "Zwierciadle" jest "Drugi Hotel Marigold". Cena 29,90 zł.
Trzykrotka - Pon 08 Lut, 2016 22:47
Coś czuję, że i mnie OSO potrzeba Na jak największym ekranie.
BeeMeR - Wto 09 Lut, 2016 08:10
Mnie by też nie zaszkodziło...
Trzykrotka - Wto 09 Lut, 2016 08:39
BeeMer, pamiętasz nasz kwik w kinie na widok Rishiego Kapoora wskakującego na płytę gramofonową?
BeeMeR - Wto 09 Lut, 2016 08:42
Oj tak
Ech to się nie wrati....
Acz - czy idziemy twardo do kina na Dragon Blade czy oglądamy jednakowoż m/w symultanicznie każda w zaciszu swego domu?
BeeMeR - Wto 09 Lut, 2016 14:10
| Cytat: | czy idziemy twardo do kina na Dragon Blade czy oglądamy jednakowoż m/w symultanicznie każda w zaciszu swego domu? | Zacytuj sama siebie albowiem Ania wyśmiała pomysł pójścia do kina na to badziewie - mówi, że owszem, muzykę można lepiej docenić
Trzykrotka - Wto 09 Lut, 2016 14:31
No niestety... choć ja pewnie i tak pójdę. Ci miłość robi z człowiekiem
BeeMeR - Wto 09 Lut, 2016 15:23
Ale wiesz, że to są dwie sceny i retrospekcja?
Ania mi wyszczególniła, że
Trzykrotka - Wto 09 Lut, 2016 23:54
Wiem, Agn o tym pisała Nagrał się chłopak, że ho-ho! Ale jednak, czy poza tym czymś ja go zobaczę w Polsce na dużym ekranie? Chyba, że sobie jakiś kupię. Razem z dużym domem.
Echch..
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 17:55
Obejrzałam wczoraj Haidera. Wreszcie. Długo się u mnie wyczekał zważywszy, jak była ciekawa tej ekranizacji. Kocham kino Bhardwaja, kocham Omkarę, wiem, że kaszmirski Hamlet był jego długo wysiadywanym projektem, planowanym od tak dawna, że obecna Ofelia chyba biegała jeszcze w rajtuzkach, kiedy po raz pierwszy o nim pomyślał.
Bardzo mi się podobała surowość scenerii i surowość realizacji - bez rozbuchanych efektów, kolorów i podobnych smaków, za to z rzetelnym aktorstwem. Podobało mi się pokazanie kraju nękanego wojną i okupacją, w którym śmiało mogą paść słowa "Kaszmir jest więzieniem" i inne szekspirowskie klasyczne teksty. Podobała mi się duszna atmosfera podejrzeń, strachu, przynębienia, Szekspir wpasował się idealnie w tę straszną rzeczywistość. Zachwycona byłam adaptacją.
Cieszyłam się z cameo Irrfana Khana. Aktorstwo w ogóle to mocna strona tej ekranizacji - od Tabu po Shahida. Bardzo podobała mi się Sharadda Kapoor - piękna i skupiona. Jedno tylko - pozostałam dziwnie nieporuszona tym filmem, ale cóż - zwalam to na permanentne przemęczenie.
W każdym razie polecam.
BeeMeR - Nie 28 Lut, 2016 18:21
| Trzykrotka napisał/a: | | Obejrzałam wczoraj Haidera. | Jeszcze nie widziałam - pewnie najwyższa pora.
Admete - Nie 28 Lut, 2016 18:38
Mnie ruszył.
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 21:34
| Admete napisał/a: | | Mnie ruszył. |
To bardzo się cieszę Film na pewno na to zasługiwał. Zresztą - sam fakt, że przy moim zmęczeniu do połowy obejrzałam nie sprawdzając czasu, o czymś świadczy.
Cathie - Czw 10 Mar, 2016 21:05
Polka W Bollywood.
Erika Karkuszewska zagra w filmie Shivaay:
http://www.fakt.pl/plotki...uly,616653.html
Admete - Pią 11 Mar, 2016 18:08
Ciekawe o czym to będzie. Obejrzałam Bangalore Days - wielkie dzięki za polecenie. Mądry i przemyślany film. Bardzo mi się podobał i nawet się powzruszałam na koniec.
BeeMeR - Czw 17 Mar, 2016 22:18
Dilwale - 40 min obejrzałam, to jest oczojebny (sorry, trudno to inaczej nazwać) i idiotyczny film - gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości...
Szafran - Czw 17 Mar, 2016 22:27
| Admete napisał/a: | | Ciekawe o czym to będzie. Obejrzałam Bangalore Days - wielkie dzięki za polecenie. Mądry i przemyślany film. Bardzo mi się podobał i nawet się powzruszałam na koniec. |
Dygam wdzięcznie;).
BeeMeer, a na trzeźwo próbowałaś;)?
BeeMeR - Czw 17 Mar, 2016 22:45
niestety...
Trzykrotka - Pią 18 Mar, 2016 00:49
Ja chyba nawet nie będę próbować. Poczekam na Fana z nowościami. Odrzucało mnie już na poziomie oglądania zdjęć z planu. [/i]
|
|
|