Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy
Yvain - Czw 27 Sty, 2011 21:35
Tiaaa wszystko jest ok, Mgły Avalonu świetnie się czyta, tylko mnie Gwenifer tak wkur......rza, że idzie dostać piany, nie cierpię takich bab, durne toto, samolubne i dewota
praedzio - Czw 27 Sty, 2011 21:37
Oj, podniesie Ci ona ciśnienie jeszcze nie raz.
Yvain - Czw 27 Sty, 2011 21:43
cuś też tak czuję, żeby była realna to wiadomo co trzeba by zrobić chociaż niespotykanie spokojny człowiek jestem
Agn - Czw 27 Sty, 2011 22:05
Yvain, pocieszę cię, że nie ciebie jedną doprowadza do szału Gwenifer. Choć ja się staram na nią brać trochę poprawki i wziąć okoliczności przyrody, w jakich była wychowywana. Ona jest po prostu głupiutka i w sumie strasznie ograniczona. Aczkolwiek miewa przebłyski, kiedy chciałaby się wyzwolić.
Yvain - Nie 30 Sty, 2011 12:21
Skończyłam, baaaardzo mi się podobało z rozpędu lecę LEŚNY DOM niestety już tak mam , że jak mi czyjeś pisanie podpasuje to muszę wyczytać wszystko co dany autor napisał jestem jak pijawka, jak się przyssssę to nie ma zmiłuj
milenaj - Nie 30 Sty, 2011 12:25
Napisz później jak Ci się podobało.
Agn - Nie 30 Sty, 2011 14:35
| Yvain napisał/a: | Skończyłam, baaaardzo mi się podobało z rozpędu lecę LEŚNY DOM niestety już tak mam , że jak mi czyjeś pisanie podpasuje to muszę wyczytać wszystko co dany autor napisał jestem jak pijawka, jak się przyssssę to nie ma zmiłuj |
Ty też? HURRA, NIE JESTEM SAMA!!! Ja też tak mam! Jak mnie jakiś autor chwyci za... serce, to muszę sprawdzić, czy i inne książki będą mi sie równie dobrze czytały!
Yvain - Pon 31 Sty, 2011 21:15
Czyta mi się pięknie, Leśny Dom poza mną Mam nieodparte wrażenie, że te książki wypełniają jakąś lukę wiedzy o tej historii. Oczywiście wiadomo, że jest to interpretacja autora, ale tak mi zapadły w serducho, że na razie nie wyobrażam sobie lepszej Mimo dramatycznych przeżyć bohaterów, w świecie przemocy i intryg, te rzeczy dobre które się dzieją, dają niezwykły blask i ciepło tym opowieściom. Mogłabym przyjąć je jako prawdę
milenaj - Pon 31 Sty, 2011 21:16
Nie mam innych części...:cry2:
Yvain - Czw 03 Lut, 2011 19:29
Skończyłam sagę Avalonu czemu nie ma więcej. Tak mi się pięknie, ciepło czytało. A teraz mnie nosi bo, ni mam co czytać
Poszperałam trochę w temacie i chyba następny pójdzie Williams Tad.
Ale ja się przy was dokształcę miłe panie
Agn - Czw 03 Lut, 2011 22:24
Cudowna książka, prawda? Dołącz do chóru śpiewającego peany pochwalne na cześć Marion Zimmer Bradley.
(Łajej, jak to sekciarsko zabrzmiało...)
Yvain - Czw 03 Lut, 2011 23:15
Nie sekciarsko tylko dostojnie Zakładam więc ceremonialną szatę i dołączam z ogromną radością, wybaczcie jeno, że mój głos nie jest miły dla ucha ale może zgubi się w chórze
Agn - Czw 03 Lut, 2011 23:25
Nie zgubi, bo ja ów chór prowadzę, a fałszuję koncertowo.
Aragonte - Czw 03 Lut, 2011 23:32
| Yvain napisał/a: | Skończyłam sagę Avalonu czemu nie ma więcej. Tak mi się pięknie, ciepło czytało. A teraz mnie nosi bo, ni mam co czytać
Poszperałam trochę w temacie i chyba następny pójdzie Williams Tad.
Ale ja się przy was dokształcę miłe panie |
Ciekawe, jak Ci się Tad Williams spodoba - Praedzio była zachwycona, ja pewnych rozwiązań nie mogłam autorowi podarować
Przeczytałaś wszystkie tomu Zimmer Bradley dostępne po polsku? Musze kiedyś dwa brakujące upolować
milenaj - Czw 03 Lut, 2011 23:40
| Yvain napisał/a: | | Nie sekciarsko tylko dostojnie Zakładam więc ceremonialną szatę i dołączam z ogromną radością, wybaczcie jeno, że mój głos nie jest miły dla ucha ale może zgubi się w chórze |
| Agn napisał/a: | | Nie zgubi, bo ja ów chór prowadzę, a fałszuję koncertowo. |
Może to jakaś prawidłowość, bo mnie też słoń na ucho nadepnął .
praedzio - Pią 04 Lut, 2011 05:23
Kurczę, zazdraszczam Wam tej Bradley. Muszę kiedyś skądś skombinować pozostałe tomy tego cyklu, no i odrobinę czasu. Chyba na letni urlop sobie zostawię.
Jeśli chodzi o Tada Williamsa, to cykl, o którym gadamy w wątku do upadłego będę wszystkim polecać.
Z takich chwytających za serducho jeszcze polecam cykl "Zniszczona Ziemia" Jonathana Wylie.
Hortensja - Pią 04 Lut, 2011 10:44
Ja juz od jakiegos czasu probuje sie za to zabrac, ale kurcze, mam po francusku tylko i ciezko idzie Wzielam kiedys na podroz, ale nie przebrnelam daleko, bo jednak za ciezkie to bylo (w sensie za trudne). Z drugiej strony glupio mi sie poddawac, bo moj facet przeczytal, wiec musze dac rade, a nie isc na latwizne i szukac po polsku
W kazdym razie P. chcial po tej lekturze nazwac naszego kota Uther. Ale mu nie pozwolilam
Aragonte - Czw 10 Lut, 2011 10:50
Wrzucę info tutaj, chociaż w sumie to może do jakichś ogłoszen też by pasowało...
Fantastyczne antywalentynki w Merlinie
http://merlin.pl/browse/p...24362105952.LB1
Alicja - Czw 10 Lut, 2011 13:57
z okazji antywalentynek można zrobić niezłe zakupy
Eeva - Czw 10 Lut, 2011 20:48
Dzięki za link, zamówiłam sobie Pacyńskiego
milenaj - Pią 11 Lut, 2011 15:59
Za bardzo nie wiem gdzie, więc wklejam tutaj.
http://www.festiwal.solar...&id=6&Itemid=14
Festiwal fantastyki w Nidzicy. Gościem specjalnym będzie George R. R. Martin.
Muszę powiedzieć, że bardzo mnie kusi ten zjazd.
Finansowo bym sobie poradziła .
praedzio - Pią 11 Lut, 2011 18:32
Zapowiada się interesująco.
Aragonte - Pią 11 Lut, 2011 18:48
Mignął mi w necie ten nius, ale potem go zgubiłam, dzięki za wklejenie
Agn - Sob 12 Lut, 2011 00:17
Nic tylko pojechać i przycisnąć drania o kolejny tom...
Yvain - Pon 14 Lut, 2011 00:36
Czytam właśnie drugą część Pamięć, smutek i cierń czyli Kamień Rozstania. Na początku trochę nie mogłam przywyknąć do nazw czy imion bo strasznie niektóre wymyślne ale sama teść ciekawa i wciągnęły mnie przygody bohaterów, na razie jest ok
|
|
|