To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych

Loana - Pon 14 Lip, 2008 11:37

Ze sklepu lub z Allegro Tamaro :P . Ta akurat parasolke kupil mi w sklepie maz na imieniny, ale czailam sie na nia juz jakis czas. Na allegro mozna takie znalezc, chociaz ceny sa dosc spore (moja byla za 80 zl - kiedys na allegro tez widzialam takie za 80zl, moze sie jeszcze pojawia) " http://www.allegro.pl/sea...paraso*+koronk* "

El, wiecej zdjec prosze! Albo wymienic moje, bo szczerze na nim zeby jak glupi do sera i biust mi zwisa ;P. Chyba wolalabym zobaczyc te zdjecia jak stoje :P .
Dione wyszla slicznie - super sie usmiecha. A El tradycyjnie jak dama - zazdroszcze urody i klasy :) .

Edit: jak sie wkleja linki, zeby dzialaly? Jest jakis skrot? Bo caly link do parasolek jest z tym fragmentem "+koronk*", ale zle sie wyswietla...

BeeMeR - Pon 14 Lip, 2008 11:41

Loana napisał/a:
jak sie wkleja linki, zeby dzialaly?
Właśnie tak się wkleja jak wkleiłaś - tylko pewnie jest za długi :mysle:
Fajna sesja zdjęciowa widzę była, jak juz poszłam :oklaski: :mrgreen:

Anonymous - Pon 14 Lip, 2008 13:13

Na Południowym wschodzi tez nie ma silnej reprezentacji :|
Loana - Pon 14 Lip, 2008 13:15

A gdzie jest? Ja mysle, ze w okolicach Krakowa jest chyba najwiecej Dam z forum...
Anaru - Pon 14 Lip, 2008 13:19

Sesja zdjęciowa była jak wyszłyśmy z Camera Cafe
(jakby któraś z Was chciała, żeby usunąć któreś jej zdjęcie, to dajcie znać, usunę) ;)

Na razie jeszcze kilka ujęć z ogrodu Aine:

Jedzonko :slina: się grzało w takich garach :slina: (uwielbiam ognisko) :serce:

Natalka Miki:

i Michałek Dorfi

A tu straszne chwile kocicy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (zobaczcie to spojrzenie) :mrgreen:

No i gdzie ona się schowała?

Jest piękna...

Loana dokańcza suknię, a jej mąż się nudzi (ale pilnuje) :mrgreen:

Elbereth

Zaraz będzie krakowska część

Anaru - Pon 14 Lip, 2008 13:26

A tu już w Krakowie

Loana w Camera Cafe

i szał zakupów kapeluszowych ;)

I sesja Prawdziwych Dam (ślicznie wyglądałyście) - Dione, Loana, Elbereth

Loana jako Dama z Aparatem, Elbereth i Dione z głupawką :mrgreen:

A tu ciekawostka:
Inne "przebierańce" ;)

Aine, ja Cię proszę - też ocenzuruj co nieco przy zamieszczaniu :kwiatek:

Harry_the_Cat - Pon 14 Lip, 2008 13:55

Śliczna ta suknia. Tez taką chcę :cry2:
Tamara - Pon 14 Lip, 2008 14:22

Śliczne zdjęcia , ślicznie wszystkie wyszłyście , takie uśmiechnięte i radosne :kwiatki_wyciaga:
Loana - Pon 14 Lip, 2008 14:27

Mozesz uszyc, jest naprawde nie taka trudna - wiem, bo ja nie umiem szyc i (dzieki pomocy Fanturii, ale jednak sporo sama zrobilam :P ) mimo to dalam rade. Oczywiscie nie mozna sie jej przygladac, ale nikt mnie na szczescie od spodu nie ogladal ;P. Wykroj mozemy Ci wyslac, jest bardzo prosty :) .

A ja mam prosbe do Dam, ktore robily zdjecia - czy moglybyscie mi prosze wyslac zdjecia na maila (joanna.loana malpa gmail.com)? Bo ja nie wiem, ale chyba imageshack troche zjada jakosc i zdjecia wygladaja nieostro jak je otwieram. A chcialabym jakies dobrej jakosci.
Ogolnie wyszlam dziwnie na zdjeciach, cere mam okropna i to widac, jakas pyzata jestem i suknia mi sie czasami brzydko ukladala (bede poprawiac :P ), ale nawet nie jest AZ TAK zle jak myslalam :P . Najbardziej podoba mi sie moje zdjecie do arabskiego paszportu ;P.

Harry_the_Cat - Pon 14 Lip, 2008 14:34

To ja się po wykrój pewnie kiedyś zgłoszę :mrgreen:
Anonymous - Pon 14 Lip, 2008 17:20

Dorfi napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

Zgadujta kto to?

Ja wiem, ja wiem :mrgreen: ale nie wiem czy jako uczestniczka spotkania mogę zgadywać :mrgreen:

Rozwiązanie zagadki:

BeeMeR - Pon 14 Lip, 2008 17:40

Bardzo superanckie (takie akuratnie godne damy słowo ;) ) zdjęcia!
Aine z flaszkami wyszłaś rewelacyjnie! :mrgreen: Doskonała pani domu!

A krakowsko-kapeluszowa sesja na plantach i w okolicach też pięknie wyszła :mrgreen: :oklaski: !

Jeszcze raz wielkie dzięki za spotkanie i Vasco :kwiatek: za sponsoring wina - wypiłyśmy Twoje zdrowie nie raz :party:

achata - Pon 14 Lip, 2008 19:54

Zdjęcia piękne a te kotły bojowe na ogniu, to cud, że nie wybuchnęły. Jak się je z takich garnuszków? Po zdjęciach widzę, że było fajnie.
Sukienki Krakowskie śliczne.

Caroline - Pon 14 Lip, 2008 22:22

Loano jakiś pan był wyraźnie pod wrażeniem i pstrykał sam Ci foty :D
Suknia czyni cuda! Fajna Ci wyszła :)

Dione - Pon 14 Lip, 2008 22:41

Mag13 napisał/a:
Śliczności! :serduszkate: A ja mam do Krakowa całą Polskę do przejechania. Dlaczego nie ma jakiejś pobliskiej Silnej Północnej Grupy Dam? :wink:
elbereth napisał/a:
A kawałek dalej byli ci mili panowie od "Ty pacz, k..., ale przebierańce!" :rotfl:

Świat chyli się ku upadkowi. Damy na wymarciu, zostaną ino owi "Panowie" :mrgreen:

Maguś, ja jechałam tam przez calą Polskę. Z mojej pólnocy do Krakowa jest 9-10 godzin jazdy naszą państwową komunikacją. Jeden plus, że choć bez przesiadek :D

Tamara - Pon 14 Lip, 2008 22:47

Dione , A GDZIE GARFIELD ??? (ja to mam refleks brontozaura - dopiero teraz się zorientowałam ,że Garfielda nie było na zdjęciach :wink: )
Dione - Pon 14 Lip, 2008 23:07

A tak wogóle, to ja dopiero godzinę temu dotarłam do swojego mieszkania.
Wczoraj po wyjeździe Loany, Elbereth i Maćka oglądałam sobie cudeńka roboty Aine :slina: :slina: :slina: Pudełeczko na chusteczki chigieniczne z aniołkami Boticcelego (błąd zrobiłam??? pewnie tak) - :serce: Szkatułeczka - :oklaski: Podstawki pod kubeczki z fragmentami starodruków - :cheerleader2: Niedokończone wprawdzie podstawki z tekstami z rękopisów JA - :slina: I półeczka na klucze - :serce:
A po sutej kolacji (no noremalnie ja po tym weekendzie muszę isć na dietę :-P ) film z Lovelasem i spać. Rano powitała mnie błękitnooka młoda dama. A potem trzeba było jechać do Kraka. Skracając sobie drogę przez Galerię Krakowską zgubiłyśmy drogę wśród butików, gdzieś między filiżankami w róże i miskami dla kotów wysadzamymi kryształkami a krakowskim kredensem i antykwariatami. Koniec końców wsiadłam do ciapąga i ziuuu na Warmię.
Aine :kwiatki_wyciaga: :thanx: dziękuję za cudowne chwile. Za serdeczne przyjęcie i za cierpliwość twoich rodziców, którzy gościli nalot takiej gromady bab.
I za ten żaglowiec na morzu :cmok:
Dziewczątka, cudnie było Was i poznać i znowu zobaczyć :hug_grupowy:

Dione - Pon 14 Lip, 2008 23:14

Tamara napisał/a:
Dione , A GDZIE GARFIELD ??? (ja to mam refleks brontozaura - dopiero teraz się zorientowałam ,że Garfielda nie było na zdjęciach :wink: )

Garfield był z nami wirtualnie... a najczęściej w okolicach kubeczka z myszkami :-P
Ciałem, sierścią i pazurem była z nami Bella :mrgreen:

Anaru - Wto 15 Lip, 2008 00:21

Jutro Wam zdjęcia poprzesyłam, tego jest strasznie dużo w oryginalnej wersji... :shock:
A właściwie wielkie są... :shock:

BeeMeR - Wto 15 Lip, 2008 08:38

Ja też prześlę wieczorem, bo wczoraj zajęłam się eksperymentalnie gotowaniem bigosu :slina: :slina: :slina: Muszę nieskromnie wyznać, że jak na pierwszy raz jest pyszniuni :mrgreen:
Tamara - Wto 15 Lip, 2008 11:48

Mag , to salonka by się przydała :mrgreen: bo dyliżans jednak nieco ambarasowny :wink:
elbereth - Wto 15 Lip, 2008 12:31

A ja po tym spotkaniu to nic, tylko siedzę i marzę... :serduszkate:

Harry_the_Cat - Wto 15 Lip, 2008 13:35

No ładnie! :mrgreen:
Tamara - Wto 15 Lip, 2008 14:43

No ciekawe , czego jeszcze się dowiemy i kto tam tak naprawdę był :wink: :mrgreen:
Dorfi - Wto 15 Lip, 2008 14:52

Elbereth to zdjęcie jest rewelacyjne :-D :oklaski: