Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy
Gosia - Wto 10 Lut, 2009 19:55
Derek i Meredith z najnowszego odcinka GA:
Alicja - Wto 10 Lut, 2009 20:17
| AineNiRigani napisał/a: | | nie wiadomo co mysli, tylko rzuca tymi oczyskami i dreszcze po plecach leca. |
jak pisałaś Aine z tą bielizną
kończę 3 sezon, Cristina z kolorowymi pazurkami i ten jej porzedni facet, starszy od dinozaura. Chociaż słowna przepychanka jego z Burkiem nad stołem operacyjnym całkiem zabawna. Czego to mężczyzna nie zrobi dla kobiety
czy ja jedna nie przepadam za Dennym od samego początku, pewnie tak - więc o nim nigdy nie pisałam
Agnesse - Wto 10 Lut, 2009 23:40
Denny był mi obojętny, dopóki nie ukazał się znowu jako widziadło, duch, czy co to było. Wtedy go znielubiłam, nachodzi taki dziewczynę, która w końcu jakoś doszła do siebie, stara się ułożyć sobie życie, a ten jej mówi, że jest tu dla niej, a dlaczego? A to niech sama wykombinuje.
Bardzo komiczny w tym odcinku był moment, kiedy zaczęli się chować w schowku i rozmowa Burke'a z dinozaurem
| Cytat: | | Derec jest dla mnie za miekki, zbyt slodki. I jako postać nie prezentuje tego, co lubie u facetow. | Oj, potrafi postawić na swoim i wcale nie jest taki miękki i słodki. Jeszcze zobaczysz Aine
Denerwuje mnie ta sprawa z Callie i jej orientacją. Z Hahn wszystko okazało się porażką i myślałam, że scenarzyści odłożą już tę kwestię. Ale oni odgrzewają ją, jak zupę sprzed 2 dni, niby jeszcze OK, ale ma się już jej trochę dość.
Anonymous - Śro 11 Lut, 2009 05:39
| Agnesse napisał/a: | | Cytat: | | Derec jest dla mnie za miekki, zbyt slodki. I jako postać nie prezentuje tego, co lubie u facetow. | Oj, potrafi postawić na swoim i wcale nie jest taki miękki i słodki. Jeszcze zobaczysz Aine |
przez 2 sezony mu sie nie udalo pokazac meskiej strony charakteru, wiec mocno powiatpiewam, czy taka posiada...
Agnesse - Śro 11 Lut, 2009 21:11
Chirurdzy - dr Webber zdradza, że...
Dyrektor powinien wiedzieć najlepiej, kto będzie pracował w jego szpitalu, prawda? Dlatego takie wrażenie robią słowa Jamesa Pickensa Jr., który w serialu ''Chirurdzy'' gra dr. Richarda Webbera, na temat zmian kadrowych w produkcji. Co dokładnie powiedział?
Aktor rozmawiał z ''US Weekly''. Zapytany o Katherine Heigl potwierdził, że odtwórczyni postaci Izzie z końcem tego sezonu opuści plan serialu:
Tak, odchodzi. Kiedykolwiek dokładnie to się stanie, życzę jej wszystkiego najlepszego.
Powiedział również, że widzowie będą musieli pożegnać się z T.R. Knightem, który w ''Grey's anatomy'' gra George'a:
On też odchodzi, po prostu wybrał inną ścieżkę kariery zawodowej.
I co wy na to? Ja jakoś nie mogę w to uwierzyć, choć już od pewnego czasu mówiło się o tym, że oboje chcą zakończyć pracę nad tym serialem. Przedstawiciele ABC na razie nie zareagowali na wypowiedź Pickensa. ''Chirurdzy'' bez Izzie i George'a (nawet, jeśli mało go na ekranie) to już nie będzie to samo... Ciekawe, jak znikną. Jakieś pomysły?
Marta Sarnacka
Za popcorner.pl
Gosia - Śro 11 Lut, 2009 21:21
Za Georgem nigdy nie przepadałam, miał fajne momenty, zwłaszcza na początku, ale później ta postać zaczęła mnie irytować, najbardziej w 3 i 4 sezonie chyba.
Na szczęście ostatnio i tak było go bardzo mało.
Ale Izzie mi szkoda.
Admete - Śro 11 Lut, 2009 21:27
Uważam, że serial się wyczerpał i powinni z niego zrezygnować. Wydać Meredith za Dereka i zakończyć wszystko.
trifle - Śro 11 Lut, 2009 22:02
Mógłby wrócić Burke... Izzie i George'a mi nie szkoda.
Alicja - Czw 12 Lut, 2009 07:29
| trifle napisał/a: | | Mógłby wrócić Burke |
prtzynajmnie na ślub Meredith i Dereka
| trifle napisał/a: | | Izzie i George'a mi nie szkoda. |
mnie też nie za bardzo
Anonymous - Czw 12 Lut, 2009 12:47
robię powtórke z Chirurgów a co mi tam... no i McBoski no niby fajnie pięknie, ale o dziwo zgadzam się chyba z Aine | AineNiRigani napisał/a: | | Derec jest dla mnie za miekki, zbyt slodki |
trifle - Czw 12 Lut, 2009 18:15
| lady_kasiek napisał/a: | robię powtórke z Chirurgów a co mi tam... no i McBoski no niby fajnie pięknie, ale o dziwo zgadzam się chyba z Aine | AineNiRigani napisał/a: | | Derec jest dla mnie za miekki, zbyt slodki | |
I ja chyba też tak myślę. W pierwszym sezonie jest fajny, odurzający ale potem - zwłaszcza po tym jak traktował Addison - coooooorrrrrrrraz mniej.
Obejrzałam sobie wczoraj 14. odcinek z przyprawami i jestem na etapie lllubienia Marka S.
Anonymous - Czw 12 Lut, 2009 18:26
ja oglądnęłam dziś 6.
co w tych serialach tak nagle wszyscy ze zmianą orientacji?
Z lękiem czekam jak Winchesterowie zmienią orientację bo i w Bones, i w Hałsie, i w Chirurgach...
Anatomiczna lalka-fajny Gadżet...
Chyba muszę odświezyć sobie piąty sezon bo za dużą przerwę miałam i powoli się gubię.
No, ale świnie to przegięcie było...
trifle - Czw 12 Lut, 2009 18:27
To co Hunt kazał Christinie i stażystom?
Ale z tego co zrozumiałam one i tak były chore i do uśpienia...
Anonymous - Czw 12 Lut, 2009 18:30
Ale dźgać tak świnki? Dobra nigdy nie byłam zwolenniczką prosiaczków, ale tak dźgnąć? brrrrrr.
trifle - Czw 12 Lut, 2009 19:20
Ja jestem przeciwko dźganiu czegokolwiek, fakt
Ale jakoś akurat świnki nie były dla mnie takim strasznym przegięciem. W porównaniu do innych rzeczy (typu powrót Denny'ego).
Agnesse - Czw 12 Lut, 2009 22:23
To ze świnkami było niehumanitarne, dobrze, że były pod narkozą. Z drugiej strony patrząc świnka w budowie wewnętrznej przypomina człowieka (np. serce jest takie samo, tylko większe) i stażyści też muszą na czymś ćwiczyć... A nawet taki anatomiczny fantom jest bardzo dobry, ale na nim się tyle nie nauczą.
| Cytat: | | W porównaniu do innych rzeczy (typu powrót Denny'ego). | Dobrze, że już zniknął, bo aż mi się żal Izzy robiło.
trifle - Czw 12 Lut, 2009 22:25
A tam żal Izzie. To było zwyczajnie głupie, jak z innej bajki - w porządnym, medycznym serialu jakiś duch, z którym nie wiadomo o co chodzi tak do końca. Eeeeee
Anonymous - Czw 12 Lut, 2009 22:55
Właśnie widziałam ten odcinek. Siódmy... ten z tym pacjentem co Izzie serce mu gwizdnęła...Jakieś to takie surrealistyczne. No, ale wymiana ekipy działa, ten staruszek co mu żona umarła, toż to przecie dziaduszek z ostatniego odcina trzeciej serii SPN co mu Lilith kark skręciła i gliniarz z Bonesów... w Hałsie tez zdaje się go widziałam..
Ciekawa jestem(i do tyłu z odcinkami) czy Hanah poleci do tej Unii podkablować...
Agnesse - Pią 13 Lut, 2009 12:31
To ja zapytam z innej strony. Czy któraś z Dam ogląda może Prywatną Praktykę (Private practice)?
Anonymous - Pią 13 Lut, 2009 13:23
Planuję się zabrać
Alicja - Pią 13 Lut, 2009 13:28
ja niestety nie
nuna - Pią 13 Lut, 2009 15:03
| Agnesse napisał/a: | | To ja zapyatm z innej strony. Czy któraś z Dam ogląda może Prywatną Praktykę (Private practice)? |
Ja oglądam i uważam, że 2 sezon PP jest o wiele lepszy od 5 sezonu GA. Moim zdaniem Chirurdzy trochę się wypalili. Powinni niedługo ten serial zakończyć, bo coraz mniej jest ciekawych wątków (wyjątek Cristina)
Gosia - Pią 13 Lut, 2009 18:08
Jakos nie chce mi sie PP ogladac i zastanawiam sie czy mozna sie bez tego obejsc?
Pisza ze ma byc odcinek dzielony na dwa seriale
Agnesse - Pią 13 Lut, 2009 19:59
Możesz obejrzeć ten jeden odcinek PP, a i bez niego pewnie da się obejść.
| Cytat: | Ja oglądam i uważam, że 2 sezon PP jest o wiele lepszy od 5 sezonu GA. Moim zdaniem Chirurdzy trochę się wypalili. Powinni niedługo ten serial zakończyć, bo coraz mniej jest ciekawych wątków (wyjątek Cristina) | Zgadzam się! Poza tym bardzo lubię Addison, dodawała smaczku Chirurgom.
Gosia - Pią 13 Lut, 2009 22:23
Addison w Seattle Grace Hospital
Wolałam ją z dłuższymi włosami, prawdę mówiąc.
Możliwe spoilery!
Addie w tym odcinku (sezon 5 odcinek 15) przywiozła do Seattle swojego brata, by zoperował go Derek, a sprawa jest trudna i bardzo poważna.
Przy okazji do szpitala ściągają też inni przyjaciele Dereka i Addie. Zbiera się stara paczka, bo należy do niej też Mark.
Meredith jest odsunięta na dalszy plan, z czym nie czuje się dobrze.
Podobnie kryzys dosięga Cristinę i Owena, gdyż dowiadujemy się o nim czegoś więcej.
I Mer i Cristina patrza innymi oczami na swoich partnerów.
Nie podobał mi się sposób, w jaki zdjął ręce tej dziewczyny ze swojej szyi i ją zostawił na tym korytarzu. No i właściwie czemu ją porzucił wcześniej, zrywawając z nią przez maila?Jesli potrzebował czasu dla siebie, czemu tak szybko związał się z Cristiną? Niedobrze to wszystko o nim świadczy....
Jeśli chodzi o operację Dereka, jakoś to za szybko dobrze się skończyło, brakowało mi trochę dramatyzmu.
Zabawny epizod z konkursem Izzie. Mark jakiś w tym odcinku wydał mi się szczupły na twarzy. Było trochę George`a. A u Izzie ujawnia się powoli choroba...
Sytuacja z Sadie dziwna, mogli jej wątek zakończyć inteligentniej, a nie w ten sposob, że zaprzeczają sami sobie, skoro wcześniej radziła sobie nieźle.
Zakończenie odcinka dramatyczne, czy z tego wynika, że ciąg dalszy będzie w PP16?
W każdym razie ciekawa jestem, co będzie dalej z tą blondynką w ciąży...
Mam nadzieje, że po chwilowym nieporozumieniu, Derek oświadczy się Mer, bo w tej scenie w barze na końcu wydawało mi się, że trochę o niej myśli... (a może to tylko moje wyobrażenie), w kazdym razie nie czuł się komfortowo i był zamyślony, może myślał o tym, że to wszystko jest przeszłością, a on ma przed sobą przyszłość z Mer.
Edit: obawiam sie jednak, ze to się odsunie w czasie, bo bedą jakies komplikacje...
|
|
|