To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Aragonte - Czw 18 Lip, 2019 12:50

Podejrzę, może nawet jeszcze dziś, przed wyjazdem :kwiatek: Czy pan lotosowy też jest w wersji dzieciowej, jak bohaterka? :-P
Trzykrotka - Czw 18 Lip, 2019 13:53

Z tego co wiem, to nie, ale ja wkroczyłam do akcji od 4-5 odcinka, więc pewna nie jestem :kwiatek:
Aragonte - Czw 18 Lip, 2019 13:59

A, czyli tych pierwszych w ogóle nie oglądałaś? To może ja też powinnam zacząć testy (bo przecież nie wiem jeszcze, czy będę oglądać) z takim przeskokiem? :mysle:
Trzykrotka - Czw 18 Lip, 2019 15:47

Jedno jest pewne - Lotusowy już był nieźle zadomowiony kiedy zaczęłam oglądać. Nasza żebraczka nie znosiła go jako książątka i uwielbiała jako rycerza w czerni :mrgreen:
BeeMeR - Czw 18 Lip, 2019 15:50

A czy widać różnicę wieku czy nie bardzo? Bo tak rozważam za i przeciw :wink:
Aragonte - Czw 18 Lip, 2019 15:53

Różnicę wieku między Ariel i Lotosowym? Czy jakąś inną jeszcze? :mysle:
BeeMeR - Czw 18 Lip, 2019 15:59

Tak, chodzi mi o lotosowych.
Aragonte - Czw 18 Lip, 2019 16:01

Właśnie sprawdziłam - oj, konkretna jest, faktycznie. 10 lat.
BeeMeR - Czw 18 Lip, 2019 16:12

Daro i Fingin mają większą :wink:
Aragonte - Czw 18 Lip, 2019 16:12

To jest w ogóle niemierzalne :wink:
Trzykrotka - Czw 18 Lip, 2019 21:25

Jak dla mnie, różnica na oko nie istniała. Widać było, że panowie in toto byli raczej bardzo młodzi, ale Ariel nie wyglądała przy nich na cioteczkę. Ona jest drobniutka, poza tym bardzo żywa, dynamiczna. No i oni wszyscy mają nieprzyzwoicie piękne cery, nie wykluczam, że wygłaskane komputerowo. Gdybyście mi nie powiedziały, nie wiedziałabym o różnicy wieku.
Alicja - Pią 19 Lip, 2019 06:29

Jeśli ktoś ogląda Hotel del Luna to proszę o spoilery. Zwyczajnie chcę wiedzieć czy warto oglądać czy tylko patrzeć na pana, który był cesarzem i robotem.

Admete czy obejrzałaś 2 odcinki Doctor detective?

Admete - Pią 19 Lip, 2019 06:37

Alicji dziś dopiero wracam do domu. Będę oglądała po powrocie w weekend. Tydzień bez dram w Pieninach :mrgreen:
Alicja - Pią 19 Lip, 2019 06:47

Wrócę jeszcze do innego wątku: w Angel's last mission; love nie samo zakończenie kilkuminutowe jest ważne tylko cała opowieść. O przezwyciężaniu własnej słabości, poświęceniu rzeczy ważnych dla ważniejszych, samozaparciu, dążeniu do celu i konsekwencji wyborów dokonywanych w życiu. A i popatrzeć jest na kogo. Mogliby się wcale nie całować, też byłoby ładnie, bo walory estetyczne tej dramy, muzyka i fragmenty baletu są piękne. Panowie też :-P

Admete twoje" polecanki" są wprost cudowne, dzięki temu obejrzałam już 14 odc. Partners of jusice 2, nawet nie wiem kiedy :mrgreen:

Tydzień bez dram to mnie czeka za 3 tygodnie, nad morzem. Pienin bardzo, bardzo zazdroszczę, my jeździmy na zmianę morze-góry. Ten rok wypada na szum fal.

BeeMeR - Pią 19 Lip, 2019 08:18

Trzykrotka napisał/a:
Jak dla mnie, różnica na oko nie istniała
Ja dla mnie to brzmi dobrze :kwiatek: Lotosowy już na pierwszy rzut oka wygląda na faceta a nie chłopca - powinno być dobrze.

Spróbowałam obejrzeć Hit N Run Squad - nie dało się.
Nie moja bajka. Przewinęłam do pojawienia się interesującego pana (RJY) - nie pomogło. Przewinęłam do drugiego w bardzo złej roli (JJS) - też nie. Nie polecam.

Za to z przyjemnością odmóżdżyłam się niedawno, acz na trzy raty przy Along with Gods - 49 days
To kontynuacja poprzedniego Along with Gods, zaczyna się tam gdzie poprzedni film skończył i wchodzi głębiej w historię Kosiarzy - zwłaszcza tą sprzed tysiąca lat - oraz bóstw strzegących zaświatów i pewnych trzech żołnierzy z poprzedniej części.

BeeMeR - Pią 19 Lip, 2019 08:28

Skończyłam też 3 odcinek Dear My Friends - w tej dramie jest bardzo dużo rzeczy przykrych i bolesnych, zwykłych typowo życiowych prpblemów, ale jest też oczywiście światło i radość - sesja zdjęć pogrzebowych mi się podoba bardzo :serce2:

Trzykrotka - Pią 19 Lip, 2019 09:22

BeeMeR napisał/a:

Spróbowałam obejrzeć Hit N Run Squad - nie dało się.

O, szkoda, miałam wielką ochotę na tę obsadę.

Alicjo, ty nie bardzo łykasz opowieści o duchach i wszelkie supernaturalne prawda? Jeśli tak jest, to Hotel nie jest dla ciebie, bo to właśnie historia o duchach, którym trzeba pomóc załatwić ich ziemskie sprawy i przejść w zaświaty.

Pytanie techniczne do BeeMer i Aragonte - mam przypędzić więcej pana Lotosowego na Wschód? :kwiatek: Przypominam, że jest on odkryciem Agn, która rozpływała się nad nim w King's Woman. Tyle, że tam grał tyrana.

Ja zaś wróciłam do Crowned Clown. W 5 odcinku król i królowa mają schadzkę. Albo jakiś jej zaczątek. Gdzie? W bibliotece :serce: :-P :lol:

BeeMeR - Pią 19 Lip, 2019 09:27

Trzykrotka napisał/a:
mam przypędzić więcej pana Lotosowego na Wschód?
Jeśłi tylko dysponujesz to się polecam :kwiatek:
Ja z kolei wrzucę Feng Shui bo znalazłam i to w polskim sosie (Ji Sung i JSW w segukowej odsłonie) - ze zwiastuna wiele nie wiem ale może tak i lepiej ;)
https://www.youtube.com/watch?v=IA9nTLWsasc

Trzykrotka - Pią 19 Lip, 2019 09:49

O, to film? :banan:
Aragonte - Pią 19 Lip, 2019 10:11

Trzykrotka napisał/a:
Pytanie techniczne do BeeMer i Aragonte - mam przypędzić więcej pana Lotosowego na Wschód?

15 odcinków już mam, z czego jeden obejrzany - nie wiem, jak będzie u mnie z oglądaniem, bo na widok popisów wuxia (zamierzenie przejaskrawionych, mam wrażenie) dostałam śmiechawki. Ariel wypada bardzo fajnie.
Bardziej niż na Lotosowym zależy mi na paru zdaniach sama wiesz czego, Trzykrotko, bo chciałabym móc to jakoś zamknąć choćby we własnej głowie :kwiatek:
Za to wątek mam zamknięty, chociaż pewnie nikt by i tak nie zauważył, jak poprzednio.

Admete - Pią 19 Lip, 2019 10:34

Alicjo mnie się Angel podobał mimo pewnych zarzutów. Całkiem sensowna drama. A dziś już wracam, do dram też.
Admete - Pią 19 Lip, 2019 18:57

Po powrocie pierwsze co obejrzałam, to 4 odcinek Watcher :) Intryga się komplikuje. Docelowo dostaniemy chyba rozwiązanie sprawy sprzed lat, sprawy, w której brali udział wszyscy główni bohaterowie.
Trzykrotka - Sob 20 Lip, 2019 01:33

Ach, jak smutno było dziś w Search. Tam są trzy bohaterki i trzy pary. Wszystkie trzy się dziś rozstały - przez rozwód, zerwanie, wojsko. Oj, smutno. Jeszcze tylko dwa odcinki zostały i fanki przewidują 2-letni przeskok czasowy, z racji na to wojsko. Nie-nie-nie, nie lubię, niech coś innego wymyślą.
Bardzo podoba mi się to, jak w tej dramie analitycznie rozkładają na kawałki związek w którym kobieta jest sporo starsza. Każdą niepewność, każde "powinnam cię opuścić dla twojego dobra." Ludzie nie przepadają za tą parą, bo nie jest ani słodka, ani rozrywkowa, ani zabawna i podobno przynudza, a ja ich kocham za tę ich zdystansowaną dojrzałość.

Trzykrotka - Sob 20 Lip, 2019 09:16

BeeMer, nie wiem czy wiesz, ale pokazał się nowy rom kom z Sung Hoonem, Białowłosym, Level Up. Na db bardzo chwalą 1 odcinek. Recenzentka napisała, że może prochu nie wymyslili, ale jest zabawnie i obiecująco :kwiatek:
Agn - Sob 20 Lip, 2019 09:27

Na IG sa juz fotki, gdzie Piekne Oczy prezentuje sie z IU w zwiazku z kreceniem cameo. Nawet w koloratce mu ladnie, no...