To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Admete - Wto 24 Lip, 2018 19:56

Faktycznie robi się groźnie. Dlatego nie będę oglądać pojedynczo tylko razem dwa ostatnie.
Aragonte - Wto 24 Lip, 2018 20:24

A dzisiejszy obejrzysz? :flirtuje1: Czy chcesz czekać dwa tygodnie na finał? Bo za tydzień jeszcze Robotinek się nie kończy - moim zdaniem ma 18 podwójnych odcinków (36 pojedynczych), czyli zostały jeszcze dwa tygodnie dręczenia Namshinka :bejsbol:
Admete - Wto 24 Lip, 2018 20:57

Myślałam, ze za tydzień. To chyba jednak będę oglądać.
Aragonte - Wto 24 Lip, 2018 21:06

Z Wikipedii wynika, że jeszcze dwa tygodnie.
Ja się zarzekałam, że nie obejrzę na tygodniu, ale możliwe,że i tak nie wytrzymam i zerknę, a potem będę rzucać kapciami w ekran :-P
A potem na pociechę puszczę sobie kawałek Greasy Melo albo Chiefa Kima :wink:

Edit: na Tumblrze przyuważyłam hasło "Namshin III must be protected" :mrgreen: O, tutaj, jest tam sporo wpisów o Robotinku i gifów:
https://livingthedramalife.tumblr.com/tagged/are-you-human-too
Popieram - Namshinek jest pod ochroną! :nudelkula1_zolta:

Trzykrotka - Wto 24 Lip, 2018 22:19

A propos ochrony Namshinka, to właśnie się u mnie okazało, że pierwsza do jego unicestwienia jest jego mamusia. Będę odtąd mówić na nią "konstruktorka," na nic więcej nie zasługuje. "W końcu to tylko robot" - zamurowało mnie. Nawet nie to, że ma takie podejście (naukowcy wszelkich maści są do siebie paskudnie podobni :bejsbol: ), tylko, że jako konstruktorka nie jest na tyle zainteresowana własnym dziełem, żeby je badać i obserwować. Miłość matczyna to czasami naprawdę jeden kierunek ruchu :confused3: "Kill switch," co za baba...
Aragonte - Wto 24 Lip, 2018 22:33

U mnie już najbardziej chętny do wyeliminowania Namshinka jest jego pierwowzór, zazdrosny jak diabli, że wszyscy prawie Namshinka lubią :uzi:

Edit: niektórych panienek na Soompi nie rozumiem :-P

Cytat:
Yes yes yes!!, Human NS has a date with SoBong :heart: (Although it's a hijacked date)
Oooops, am I the only one who's happy with their date?:D ........
*Hiding behind the couch from upcoming rotten tomatoes/eggs thrown at me*

Cytat:
Chingu , I am right behind you. I knew already he liked her and that is why he punched her. He was hurt and doesn't know how to express himself.

Like alot of you said. NS past doesn't give him a pass to be cruel. I think because of his circumstance and the people in his lives who aren't warm to him. He made a choice. This choice he made since he was young child gave him the push to do whatever he wants. No one has tried to correct him but to protect him when he makes bad choices. I believe he knows what he is doing is wrong but he just doesn't care. Now , if you were to take the things he wants most, then I believe he will change. It is always at the road to death can really change someone. We just have to wait and see.
What does everyone think???

Pogrubienie moje :zalamka: Bije, więc kocha :zalamka:

Admete - Śro 25 Lip, 2018 05:44

Moja teoria jest taka, że te panny nigdy w życiu SF nie oglądały, więc nie mogą zaakceptować robota ;)
Trzykrotka - Śro 25 Lip, 2018 06:46

Przeżywają dolinę osobliwości :zalamka: Dajcie spokój, co z tekst z tym, że z miłości ją uderzył, bo był taki zraniony....

U mnie byl pierwszy kissu - nie z miłości bynajmniej - i panny jego przeżywanie. Nie zawodziła na szczęście, ze jej puerwszy pocałunek był z robotem, jak jeden taki Nefryt, ale prawie.

BeeMeR - Śro 25 Lip, 2018 07:12

Aragonte napisał/a:
I knew already he liked her and that is why he punched her. He was hurt and doesn't know how to express himself.
Porażka jakaś, takie myślenie :zalamka:

A ja zebrałam się w sobie i poprzewijałam finał Skip Beat, coby przygodą z dramą zakończyć definitywnie - widziałam imaginowany kissu i Siwona-wróżkę - ale generalnie to strasznie niekonkretna papka dla małolat.

Aragonte - Śro 25 Lip, 2018 09:10

Na szczęście takich postów jak zacytowane nie ma na Soompi dużo - większośc chce teraz wysłac Nam Shina na terapię do psychiatryka, żeby nie krzywdził ludzi :-P

Trzykrotka napisał/a:
U mnie byl pierwszy kissu - nie z miłości bynajmniej - i panny jego przeżywanie.

Za to był to kissu zainicjowany po starannym researchu dramowym Namshinka w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie "jak najskuteczniej się wymigac od niechcianych zaręczyn?" :mrgreen:

Preview nowych Robotinków z napisami:
https://youtu.be/zl_okz80D8k
Ten p....p... tryb manualny :uzi:

Admete - Śro 25 Lip, 2018 09:59

Aragonte napisał/a:
większośc chce teraz wysłac Nam Shina na terapię do psychiatryka, żeby nie krzywdził ludzi :-P

Słusznie ;) Ja jednak mam nadzieję, że pod koniec odcinka 16 będziemy mieć Nam Shina, który otrzeźwiał. Bo inaczej to nie ma sensu. Może jego ojciec żyje? Przy czym nie widzę możliwości, by Namshinek został w formie fizycznej. Obstawiam byt taki jak Maszyna w PoI. A tak w ogóle to obecnie wszyscy jesteśmy cyborgami, bo posługując się technologią już dawno rozszerzyliśmy swój fenotyp ;) Konkluzja z artykułu w Niezbędniku Polityki.

Westchnę sobie tylko cicho, że napisy do Life ma dostarczyć Netflix, co oznacza, że mogą je wypuścić dopiero po zakończeniu serii :(

Aragonte - Śro 25 Lip, 2018 11:10

Admete napisał/a:
Przy czym nie widzę możliwości, by Namshinek został w formie fizycznej. Obstawiam byt taki jak Maszyna w PoI.

Ja jeszcze widzę, ale wiem, że to pewnie moje myślenie życzeniowe :cry2:

Admete napisał/a:
A tak w ogóle to obecnie wszyscy jesteśmy cyborgami, bo posługując się technologią już dawno rozszerzyliśmy swój fenotyp ;) Konkluzja z artykułu w Niezbędniku Polityki.

Szukałam tej Polityki, ale jakoś nie moglam znaleźć, szkoda.
Myślałam sobie o tym i przyszło mi do głowy chociażby stosowanie implantów różnego rodzaju (korekta wad słuchu, implanty zastępujące zniszczone stawy itd.), a także choćby soczewki kontaktowe, których używam od wieeelu lat :-P
W takim układzie sama też jestem cyborgiem :-P

Z Tumblra o Robotinku, do przeczytania później:
https://kdramaxoxo.tumblr.com/post/176243836008/are-you-human-too-ep-14-thoughts
https://sunglaze.tumblr.com/post/176255024682/are-you-human-too-ep-14

I chyba podejrzę tłumaczenie Robotinka na Dramaqueen:
https://www.dramaqueen.pl...comment-page-2/

Admete - Śro 25 Lip, 2018 16:03

Doczytałam na soompi, że napisy do Life będą od 7 sierpnia, po dwa odcinki na tydzień. Dobre i to, choć jeszcze się człowiek naczeka.
Alicja - Śro 25 Lip, 2018 21:59

Która z was oglądała Mr Sushine?
BeeMeR - Śro 25 Lip, 2018 22:33

Alicja napisał/a:
Nie wiem czy ktokolwiek się ostał... :P
Aragonte - Śro 25 Lip, 2018 22:50

BeeMeR napisał/a:
Alicja napisał/a:
Nie wiem czy ktokolwiek się ostał... :P

Ja podejrzę Jaśka i Samuraja :wink:

Trzykrotka - Czw 26 Lip, 2018 01:20

Nie wiem czy i ja nie podejrzę, choc samuraj ma tak smętne oblicze, że aż mi go żal. Ale widziałam kilka ładnych scen. I skąd ja znam bohaterkę? Maids nie oglądałam.

O mało nie padłam, kiedy Namshinek wparował do Sekretarza z szesciopakiem piwa i tekstem z reklamy, że to najlepsze po ciężkim dniu :-D Po ciężkim dniu najlepszy bylby właśnie taki Namshinek w domu.
Przez nie dającą się pokonać senność, ktora mnie strasznie męczy, ogladam dramę w zdecydowanie za krótkich kawałkach :confused3:

Aragonte - Czw 26 Lip, 2018 03:04

Trzykrotka napisał/a:
Po ciężkim dniu najlepszy bylby właśnie taki Namshinek w domu.

Prawda, ze słodziak z niego? :serduszkate:
Szkoda, że raczej nie można liczyc na happy end z jego udziałem :cry2:

Admete - Czw 26 Lip, 2018 06:07

Cytat:

Spróbuj, może tobie się spodoba. Agn chciała oglądać. Ja nigdy nie lubiłam prac tej scenarzystki. Przy okazji - co z Agn nie przychodzi ostatnio. Na urlopie?

Aragonte napisał/a:
Szkoda, że raczej nie można liczyc na happy end z jego udziałem :cry2:

Jestem pewna, ze tak całkiem źle nie będzie.

BeeMeR - Czw 26 Lip, 2018 07:03

Ag się Sherwoodowała :)
Admete - Czw 26 Lip, 2018 08:54

Bardzo mi się podoba Yours house helper. To taki spokojny, sympatyczny serial, trochę komedia romantyczna, trochę obyczaj.
Trzykrotka - Czw 26 Lip, 2018 09:49

Admete napisał/a:
Bardzo mi się podoba Yours house helper. To taki spokojny, sympatyczny serial, trochę komedia romantyczna, trochę obyczaj.

Prawda :serduszkate: Widziałam kawałek. Po Namshinku wezmę go sobie na tapetę razem z Greasy Melo.

Alicja - Czw 26 Lip, 2018 10:27

Agn ostatnio lubi Pana z Lasów niepaństwowych :mrgreen:
Admete - Czw 26 Lip, 2018 11:47

Cytat:
Prawda :serduszkate: Widziałam kawałek.

O to się cieszę, myślę, że się już jakoś bardzo nie zepsuje. Podoba mi się, bo nie ma zdziwiania, można uwierzyć w emocje bohaterów. A Life ma być od 4 sierpnia na Netflixie. To juź niedługo.

Trzykrotka - Czw 26 Lip, 2018 13:23

Przez tego drewnianego aktora i medyczny temat nie bardzo mnie ciągnie do Life. Poczekam chyba na twoje wrażenia, Admete :mysle:
Natomiast początek 1 odcinka Helpera bardzo mi się podobał i chętnie pójdę w tym kierunku. Tęsknię za miłym, dobrym obyczajem.
Na gifach z Sekretarki widziałam, co teraz - ciąża. To ja już sobie resztę mogę dośpiewać na kilka lat do przodu :lol: