Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II
Anonymous - Pią 09 Lis, 2012 16:59
Z czarnym humorem świetne jest "Ocalenie Atlantydy" czytam właśnie i dobrze mi się to robi.
tylko do pociągu nie wezmę, za mało mi zostało.
arlekin - Pią 09 Lis, 2012 20:17
Ocalenie Atlantydy - muszę poszukać
milenaj - Pią 09 Lis, 2012 20:33
Ja utkwiłam w zeszły weekend w "Jedna bogata, druga biedna" Lokko. Cudownie odstresowująca, trochę telenowelowata, ale bardzo wciągająca.
A teraz "Lustrzane odbicie".
Anonymous - Pią 09 Lis, 2012 20:47
Ale na chandrę polecam serię o Don Camillo, jedna z nielicznych ksiażek na których rżę w głos
milenaj - Pią 09 Lis, 2012 20:52
Nie kojarzę, ale zaraz sprawdzę.
Anonymous - Pią 09 Lis, 2012 20:53
Mi Alicja pokazała tą serię i jest genialna(i seria i Ala)
arlekin - Pią 09 Lis, 2012 22:54
Don Camilo ciekawie brzmi. Muszę poszukać.
RaczejRozwazna - Sob 10 Lis, 2012 14:57
Don Camillo jest cudny
Trzykrotka - Pon 12 Lis, 2012 12:00
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Z wielką przyjemnością przeczytałam "Pelagię i białego buldoga" Borysa Akunina |
Uwielbiam Pelagię! Czerwony kogut podobał mi się najmniej, jakby autor chciał się już pozbyć bohaterki i do niej nie wracać, za to Pelagia i czarny mnich jest miodowy.
W ogóle lubię Akunina. Teraz zaczytuję się serią kryminałów o Eraście Fandorinie. Własnie pokazał się 13 tom.
Serię o proboszczu Don Camillo i wójcie Peppone polecam z całego serca.
migotka - Pon 12 Lis, 2012 22:36
http://slowemmalowane.blo...i-historia.html
Historia polskiego smaku
Anonymous - Pon 12 Lis, 2012 22:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Serię o proboszczu Don Camillo i wójcie Peppone polecam z całego serca. |
Rzadko w głos się na książce śmieję a tutaj rechotałam po całosci. I momentami wzruszyć się piknie można
Admete - Wto 13 Lis, 2012 16:09
Migotko ja sobie kupiłam z tej serii o zyciu przestępczym w II RP
migotka - Wto 13 Lis, 2012 17:53
| Admete napisał/a: | Migotko ja sobie kupiłam z tej serii o zyciu przestępczym w II RP |
mam, czeka przy łóżku na swój czas
Admete - Wto 13 Lis, 2012 18:31
Niestety te książki są drogie, więc uczę się trudnej sztuki wyboru O jedzeniu już się naczytałam - musi wystarczyć. Mam Historię naturalną i moralną jedzenia, a poza tym Przy polskim stole. Nawet z Cranford zrezygnowałam, bo mam teraz domowe wydatki.
migotka - Wto 13 Lis, 2012 20:43
Admete ja to rozumiem, ja ksiązek nie kupuję, tylko od wydawnictw dostaję. Nie mogłabym kupować, jak żyjemy z jednej pensji kredytem hipotecznym w tle. Teraz nowy Pruszak z PWN się pojawił:)
http://conowegowpwn.blogs...y-tradycje.html
tego poprzedniego mam i czytałam:)
Anonymous - Wto 13 Lis, 2012 21:12
Książki są za drogie, ja dostaję, ale i tak mam nałóg kupowania. Wieć zawsze coś uszczknę. Ostatnio załapałam się na promocję w Matrasie(50% rabatu na Stulatka) i wreszcie w taniej książce kupiłam "Powrót do Howard`s End"
RaczejRozwazna - Śro 14 Lis, 2012 19:11
| Trzykrotka napisał/a: | | RaczejRozwazna napisał/a: | | Z wielką przyjemnością przeczytałam "Pelagię i białego buldoga" Borysa Akunina |
Uwielbiam Pelagię! Czerwony kogut podobał mi się najmniej, \. |
Rzeczywicie Trzykrotko, musze przyznać Ci rację. Czerwony kogut to juz nie to... Szkoda.
Anonymous - Sob 17 Lis, 2012 00:05
Tak wygląda w moim wykonaniu "pójdę wcześniej spać"
Ale za to "trzy młode pieśni" mogę spokojnie polecić.
Iza_Jesienna - Nie 18 Lis, 2012 12:48
| lady_kasiek napisał/a: |
Ale za to "trzy młode pieśni" mogę spokojnie polecić. |
Ja jestem do nich przyssana od wczoraj. Studia i życie domowe przestały dla mnie istnieć
Anonymous - Nie 18 Lis, 2012 13:07
| lady_kasiek napisał/a: | Tak wygląda w moim wykonaniu "pójdę wcześniej spać"
Ale za to "trzy młode pieśni" mogę spokojnie polecić. |
U mnie to naprawde tak wyglada.
W zeszlym tygodniu w piatek poszlam spac po 5-tej, a wstalam o 7. Polozylam sie wiec zaraz po powrocie ok. 16 i spalam do 21. I przyznaje - tesknie za moim naturalnym trybem zycia, wczesnego spania, wczesnego wstawania. Wtedy jest taki mocny, pokrzepiajacy sen. Tyle fajnych rzeczy sie sni...
W tym tygodniu mialam tak samo, ale wytrzymalam do wieczora - bezsens. Spi sie dlugo i bezsennie...
To tyle w ramach sennego offtopu Ejmen.
Eeva - Wto 27 Lis, 2012 13:52
Wrzucam tutaj, bo w ogłoszeniach może umknąć
Przeglądałam sobie dzisiaj ksiegarniawarszawa.pl i zobaczyłam, ze chyba musi być jakaś wielka promo na niektóre tytuły (albo pomyłka na stronie, którą natychmiast wykorzystałam). Tym sposobem zamówiłam sobie Łabędź i złodzieje E.Kostovy za 12zł, Przeminęło z wiatrem, Scarlett i Rhetta za łączną kwotę 68 zł (przeminęło.. za 36zł, ale za to scarlett i rhett po 16) oraz Quidditch Przez Wieki za oszałamiającą cenę 88 groszy
Można odbierać w Warszawie osobiście, ale myślę, ze przy takiej cenie to i z przesyłką się opłaca:-)
Anonymous - Wto 27 Lis, 2012 13:54
A Przeminęło w twardej oprawie.
Kurczę kupiłabym wszystkie trzy części, ale już rozdysponowałam urodzinowym prezentem
Eeva - Wto 27 Lis, 2012 13:59
Niestety w miękkiej oprawie. Reszta w twardej.
Anonymous - Wto 27 Lis, 2012 14:09
U to fatalnie. Przeminęło z wiatrem w miękkiej oprawie to mi się szybko rozsypie. A ja chcę dobre wydanie, bo moje jest już zaczytane.
Admete - Nie 02 Gru, 2012 16:35
Przeczytałam Życie przestępcze w przedwojennej Polsce i muszę przyznać, że ta lektura była w równym stopniu pouczająca jak przerażająca...Człowiek zaczyna doceniać czasy, w jakich żyje, mimo że różowo nie jest. Zdecydowanie jednak kiedyś było jeszcze mniej różowo. Polecam wszystkim, którzy wcześniej naczytali się o cudownych latach 20 Szczególnie ciekawe były dla mnie ralacje ze wsi przedwojennej, bo w takiich warunkach społecznuych żyli moi pradziadkowie i za młodu dziadkowie. A teraz będę czytać Sekretną kochankę Dickensa autorstwa Claire Tomalin. W Welbildzie można kupić za 15 zł.
|
|
|