Fantastyka - Diuna (2020)
Agn - Pią 08 Paź, 2021 15:07
W cinema 3d tez juz maja przedsprzedaz, widzialam przed chwila.
Szykuje sobie diunowe bingo.
annmichelle - Wto 12 Paź, 2021 11:22
Jutro moje starsze dziecię idzie z kolegami na "Diunę".
A ja wybiorę się z mężem, pewnie w piątek.
Fajnie!
P.S. Swoją drogą, niezły mam refleks - film grają już od 16. września.
Agn - Wto 12 Paź, 2021 12:09
Chce do Niemieeeeec!!!
Jeszcze tylko 1,5 tygodnia... *liczy dni*
W ogole Diuna laczy - odezwal sie do mnie przyjaciel, z ktorym jakis czas temu stracilam kontakt. Idzie ze mna na film.
annmichelle - Wto 12 Paź, 2021 12:16
| Agn napisał/a: | Chce do Niemieeeeec!!! |
Tak się bałam spoilerów w tym temacie, a teraz to Wy drżyjcie - nie, nie, nie będę tak wredna - nie będę zdradzać co i jak, chyba, że na specjalne życzenie.
| Agn napisał/a: | W ogole Diuna laczy - odezwal sie do mnie przyjaciel, z ktorym jakis czas temu stracilam kontakt. Idzie ze mna na film. |
Agn, tylko, żebyś nie była za bardzo zdekoncentrowana tym kolegą!
Agn - Wto 12 Paź, 2021 12:19
Nie bojta sie, jak sie film zacznie to bedzie mozna przy mnie odpalic bombe - nie zauwaze.
annmichelle - Wto 12 Paź, 2021 12:55
Sprawdziłam - pójdziemy pewnie w sobotę, bo grają w ludzkich godzinach.
Nie uśmiecha mi się seans, który zaczyna się np. o 20:45 lub 22:30
Biorąc pod uwagę, że film trwa 155 minut plus dojazd/powrót.
Agn - Wto 12 Paź, 2021 15:14
Ja sobie przyszykowalam diunowe bingo i jednym z elementow jest "ostatni seans dnia".
Mhm...
annmichelle - Czw 14 Paź, 2021 18:39
Zabukowane, niedziela, godz. 19:30 (ostatni rząd, środkowe miejsca )
No, ciekawa jestem
Moje dziecię ma dosyć zróżnicowaną opinię (wypytałam ogólnie , bo nie chcę wiedzieć za wiele).
W każdym razie podobno czerwie były bdb!
Agn - Czw 14 Paź, 2021 18:46
Ja na pewno bede zachwycona i to dla mnie najwazniejsze.
Juz za tydzien...
annmichelle - Czw 14 Paź, 2021 19:27
| Agn napisał/a: | | Ja na pewno bede zachwycona i to dla mnie najwazniejsze. |
Idę z zupełnie neutralnym nastawieniem i raczej zielona w temacie : książki prawie już nie pamiętam , co do filmu to (świadomie) nie oglądałam żadnych trailerów, wywiadów, recenzji nie czytałam.
Czyli tak jak lubię w przypadku książek i filmów: bez nastawienia, bez oczekiwań, bez sugerowania się opiniami innych, itp.
Jedyne co to po prostu mam nadzieję na dobry film i widowisko wizualno-dźwiękowe na wielkim ekranie.
BeeMeR - Sob 16 Paź, 2021 11:22
Nie mogłam się zdecydować czy iść normalnie na 2D czy na 4D ale wybrałam normalnie, bo od okularów 3D to mnie oczy szybko bolą, ale jak mi się spodoba to może powtórzę jako 4D, wszystko jest możliwe, pójdę sobie chyba w sobotę rano
To będzie święto -pierwszy raz do kina od chyba 8 lat
Od Hobbita- pustkowia Smauga konkretnie
Agn - Sob 16 Paź, 2021 12:18
Ja mam juz zaklepane 3 seanse...
A to tylko niesmialy wstep...
BeeMeR - Sob 16 Paź, 2021 12:20
A jakie, tak z ciekawości, 2D czy vardziej ambitne? P
Agn - Sob 16 Paź, 2021 15:24
Pierwszy seans o polnocy z 21 na 22 IMAX 2D, drugi w piatek o 16.30 2D dolby atmos, trzeci w sobote o 17.30 3D IMAX.
Nie moge sie doczekac!!!
Admete - Sob 16 Paź, 2021 15:53
Chciałam zapytać Riellę czy nie ma ochoty iść ze mną na Diunę, ale nie odbiera. Pójdę w przyszłym tygodniu, w sobotę.
BeeMeR - Sob 16 Paź, 2021 18:02
Jakbyście chciały połączyć Diunę z wizytą w Krakowie to dajcie znać
Admete - Sob 16 Paź, 2021 19:08
O wizycie w Krakowie myślę, ale akurat nie na Diunę.
annmichelle - Nie 17 Paź, 2021 12:58
Już dzisiaj.
Mam zdać relację (bez wielkich spoilerów, oczywiście) czy wstrzymać się dopóki nie obejrzycie?
Agn - Nie 17 Paź, 2021 14:15
Ogólne wrażenia mile widziane.
Będę na nie czekała z lękiem.
Ale ci zazdroszczę... Ja jeszcze 5 dni muszę poczekać... Ale już niedługo!
Admete - Nie 17 Paź, 2021 16:53
Mam bilet na sobotę. Riella dołączy, jeśli będzie miała z kim zostawić Anię.
annmichelle - Nie 17 Paź, 2021 18:02
| Agn napisał/a: | Ogólne wrażenia mile widziane.
Będę na nie czekała z lękiem. |
Ło, matko - dlaczego z lękiem?!
Jestem przecież pozytywnie nastawiona.
| Agn napisał/a: | Ale ci zazdroszczę... Ja jeszcze 5 dni muszę poczekać... Ale już niedługo! |
Wstrzymam się więc z wrażeniami do czasu jak obejrzysz. Wtedy będziemy mogły sobie chociaż "pogadać", nawet jeśli ukryjemy to w spoilerach.
Agn - Nie 17 Paź, 2021 19:01
Mam nadzieje, ze bedziesz zachwycona.
Ja jestem tak nakrecona i tak strasznie czekam na "Diune" jak 20 lat temu na LotR. Na wszelki wypadek spakowalam obiektywizmowi walizki i wyslalam go na wakacje - obecnie przebywa na Karaibach i saczy drinki z palemka podawane rekoma przystojnych kelnerow.
A ksiazke znam bardzo dokladnie, jak wiadomo. Znow wrocilam do tego uniwersum, ale tym razem zaczelam od "Mesjasza Diuny".
Obecnie przerabiam "Heretykow".
annmichelle - Śro 20 Paź, 2021 21:20
Ciekawa jestem Waszych opinii.
Spodziewam się, że mogą być bardzo różne.
Myślę, że inaczej odbiorą film ludzie, którzy czytali książkę i ci, którzy jej nie czytali.
W obu przypadkach może im się spodobać lub nie, czyli to nie tak, że kto czytał książkę to będzie zachwycony, a ten co nie to nie.
Ja książki nie pamiętałam w ogóle oprócz imienia Paul Atryda, melanżu i, oczywiście, czerwi. Oglądałam więc jak kompletne novum. Bez odniesienia, podobieństw, porównań do powieści.
Co tu jeszcze, żeby nie zaspoilerować?
Agn - Śro 20 Paź, 2021 21:25
Juz jutro o polnocy zobacze na wlasne oczka, jak wypadla nowa "Diuna".
Pewnie bede zachwycona, nie oszukuje sie nawet.
Annmichelle, ale tak ogolnie - podobal ci sie film?
annmichelle - Śro 20 Paź, 2021 21:34
| Agn napisał/a: | | Annmichelle, ale tak ogolnie - podobal ci sie film? |
Cieżko w sumie powiedzieć.
Był ok, ale nie tak, żebym miała iść na niego drugi raz, czy kupić sobie bluraya.
Podyskutowaliśmy sobie na jego temat z mężem i starszą pociechą i to było ciekawe - pewne rzeczy widzieliśmy tak samo, inne odebraliśmy zupełnie inaczej.
Co konkretnie mi się spodobało, a co mi "nie zagrało", to powiem Ci, jak już sama obejrzysz, bo tu muszę już rzucać konkretami, a nie chcę odbierać Tobie i dziewczynom przyjemności z "dziewiczego" podejścia do tego filmu.
Baw się jutro dobrze i daj znać, czy muzyka była też tak głośna, czy tylko na moim seansie dali mi tak popalić z decybelami.
|
|
|