Filmy - Niedługo w kinie
Agn - Śro 23 Lis, 2011 08:39
No dla mnie 300 to też nie jest zachęta, bo się wynudziłam na tym filmie jak mops. Ale na Immortals się nakręciłam jak sprężynka. Cóż, trudno, najwyżej będę podziwiała li i tylko Zeusa.
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2011 09:14
u mnie 300 nigdy nie miało szans, bo mam patrycjuszowskie upodobania co do golizny pokażcie mi jedną, ładną klatę a moje zainteresowanie wzrośnie, pokażcie ich tysiąc czy tez 300, a moje zainteresowanie umiera w przedbiegach
Caitriona - Śro 23 Lis, 2011 22:13
Klaty, klatami, mnie się 300 podobało w sposobie realizacji. Ale na Immortals się nie wybiorę
Agn - Czw 24 Lis, 2011 23:53
Ostawmy klaty gdzie ich miejsce. Nowy film z Meryl. O Margaret Thacher!
http://www.youtube.com/watch?v=yDiCFY2zsfc
Wreszcie jest zwiastun. Już się nie mogę doczekać. Idę do kina. O!
Nawet jeśli nie lubię biografii, ale biografia żelaznej damy to nieco inna historia, no i gra ją Meryl...
primavera - Pią 25 Lis, 2011 06:54
| Agn napisał/a: | Ostawmy klaty gdzie ich miejsce. Nowy film z Meryl. O Margaret Thacher!
http://www.youtube.com/watch?v=yDiCFY2zsfc
Wreszcie jest zwiastun. Już się nie mogę doczekać. Idę do kina. O!
Nawet jeśli nie lubię biografii, ale biografia żelaznej damy to nieco inna historia, no i gra ją Meryl... |
oj cudownie i premiera już w styczniu w UK ciekawe kiedy u nas? oczywiście wybieram sie też
Agn - Pią 25 Lis, 2011 07:08
I jeszcze jedno...
Wprawdzie chuderlawa Kristen Stewart w zbroi to dla mnie jakaś kosmiczna pomyłka, ale Chris Hemsworth wygląda odpowiednio dziko i emanuje siłą.
Snow White & The Huntsman
Znowu bajkę wywracają do góry nogami, ale Charlize Theron chętnie zobaczę.
asiek - Pią 25 Lis, 2011 08:14
Już o tym rozmawiałyśmy w w fantastycznym wątku. ...Jest tam też słów kilka o równoległej produkcji z Julią Roberts.
Caitriona - Pią 25 Lis, 2011 12:20
O, na film o Żelaznej Damie pójdę. Obejrzałabym jeszcze Szpiega, głównie dla obsady aktorskiej: http://www.youtube.com/watch?v=6N0lXXTFvbM
Yvain - Pią 25 Lis, 2011 13:02
Mnie również zaintrygowały te filmy z chęcią je zobaczę.
primavera - Pią 25 Lis, 2011 19:12
Szpiega trzeba obejrzeć przecież tam gra nasz Colinek
Agn - Pią 25 Lis, 2011 21:40
Szpiega koniecznie! Wznowienie książki jest (Le Carre), chciałabym się z nią zaznajomić PRZED filmem, ale zobaczymy, jak wyjdzie...
zooshe - Nie 27 Lis, 2011 01:04
Byłam wczoraj na Szpiegu i pomimo całego uczucia jakie żywię do Colina to Gary bije go na głowę, skradł cały film. Tom Hardy i Benedict Cumberbatch także przykuwali wzrok.
Agn - Nie 27 Lis, 2011 09:46
No bo Gary... to Gary, strasznie się cieszę, że wrócił do pierwszej ligi aktorskiej. A film ogólnie dobry?
Admete - Nie 27 Lis, 2011 11:27
Dopiero teraz zauwazyłam film z Meryl. Będę się starała go zobaczyć. 10 lutego u nas. to jest szansa, że bede mogła pojechać do większego miasta, bo będę miec parę dni wolnego.
traveller - Pon 05 Gru, 2011 07:22
O Szpiegu się nie wypowiadam, nie byłam, od tych co byli opinia raczej letnia. Ale może ktoś obejrzał "O północy w Paryżu" Woody Allena? Widzowie podzieli się na tych co to "ach, świetny film" i na tych co spali w czasie seansu. Należę do pierwszej grupy. Uwielbiam filmy z wątkiem przenoszenia się w czasie.
Hortensja - Śro 07 Gru, 2011 16:37
Mieszkam obecnie w Paryzu, wiec sie wybralam na ten film, bo chcialam porownac rzeczywistosc z filmowym obrazem. Ja sie nie zaliczam do zadnej z tych kategorii, wlasnie szlam z nastawieniem, ze "nie jest to swietny film", ale "zobaczyc mozna". I chcialam sie dobrze bawic i sie bawilam. Allen umie robic urocze obrazy miast, mimo, ze film ten historii kina nie zmieni
Ale te rozwazania to do innego tematu chyba? (fajny film wczoraj widzialem)
Agn - Śro 28 Gru, 2011 10:35
Niedługo do polskich kin zawita amerykańska ekranizacja Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet (z amerykańskim tytułem, oczywiście, Dziewczyna z tatuażem). Szwedzka ekranizacja (poza obsadzeniem Noomi Rapace w roli Salander) mi się nieszczególnie podobała - z dynamicznej książki zrobili meganudę. Ale zastanawiam się, czy nie przejść się jednak do kina na amerykańską. Bo to nie jest amerykańska wersja szwedzkiego filmu, tylko Amerykanie zekranizowali po swojemu niezależnie. Reżyserem jest David Fincher, który zrobił The social network, muzykę skomponował Trent Reznor (także TSN). Obsada świetna (wreszcie Mikael Bloomkvist wygląda tak jak go opisano! A i reszta obsady też bliższa temu, co było w książce).
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WVLvMg62RPA
Kusi mnie.
Admete - Śro 28 Gru, 2011 11:59
Fincher to dla mnie głównie Siedem, więc na jego kolejny film z gatunku kryminału chetnie sie wybiorę. Na razie wchodzi u nas za tydzień drugi Sherlock.
milenaj - Śro 28 Gru, 2011 15:09
Ja pójdę. Jeśli będą u mnie grali...
Agn - Śro 28 Gru, 2011 21:19
Aaa, no właśnie! Nie mogłam sobie przypomnieć, a przecież Siedem też widziałam. Brrr, przerażający film!
I na Sherlocka też się muszę wybrać. Liczę na dobrą zabawę.
O, i w tym kinowym Sherlocku gra Noomi Rapace, którą można było podziwiać w roli Lisbeth w szwedzkiej wersji MKNK.
milenaj - Śro 28 Gru, 2011 21:31
| Agn napisał/a: | I na Sherlocka też się muszę wybrać. Liczę na dobrą zabawę.
O, i w tym kinowym Sherlocku gra Noomi Rapace, którą można było podziwiać w roli Lisbeth w szwedzkiej wersji MKNK. |
Sherlocka już wiem, że nie grają.
Noomi Rapace jestem ciekawa w innej roli.
milenaj - Czw 29 Gru, 2011 20:02
Ha! Jednak grają Sherlocka u mnie. I podobno jest nawet seans przedpremierowy w Nowy Rok.
Może się wybiorę.
Yvain - Czw 29 Gru, 2011 20:41
Jako Lisbeth bardzo mi się podobała, ciekawa jestem tego nowego Sherlocka
corrado - Sob 31 Gru, 2011 18:37
Są seanse, są... Też jestem ciekaw, zwłaszcza, że reżysera lubię.
Gdzie nie gdzie w świecie grają też Dona 2.
miłosz - Wto 03 Sty, 2012 07:26
o - hobbit i jeszcze mirror mirror
i jeszcze zapowiedzi na cały rok 2012 - wśród propozycji, jeszcze jedna Śnieżka , tym razem z Charliz i kolejna ekranizacja "wichrowych wzgórz" , w której to wyraznie gra Murzyn
|
|
|