To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych

Ulka - Pią 11 Lip, 2008 23:51

Bawcie się dobrze, dziewczyny :mrgreen:
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 00:22

Udanej imprezy!
Tamara - Sob 12 Lip, 2008 14:20

Tylko dotrzyjcie do tego Krakowa :wink:
Anonymous - Sob 12 Lip, 2008 15:45

Właśnie bawcie się bardzo dobrze :)

kurczę u mnie duszno dziś cały dzień i nieźle boruczy w sensie, że grzmi....

Tamara - Sob 12 Lip, 2008 18:38

W Warszawie wczoraj były nawet dwie burze , a teraz chmurzy się jednocześnie z Zachodu i ze Wschodu , chyba źle to wróży...
A wczoraj jak grzmotnął piorun w sąsiedztwie , to aż winda nam w bloku wysiadła (tak twierdzi portier , ja się nie znam :-P )
Mam nadzieję , że Kraków i okolice bezchmurne są , bo nam Damy wrócą zmoknięte i przeziębione :(

Aragonte - Sob 12 Lip, 2008 18:59

Dziewczyny, udanej zabawy dzisiaj i jutro :)
Ja jednak nie dotrę :(

Dorfi - Sob 12 Lip, 2008 23:11

Trochę pogrzmiało i pobłyskało. Biegałyśmy z półmiskami do domu uciekając przed burzą i do ogrodu po burzy kilka razy, aż w końcu rozsiadłyśmy się wygodnie w ogrodzie i gadałyśmy, gadałyśmy, gadałyśmy...
Dziewczyny pewnie całą noc gadać będą :mrgreen:
Dzisiejsze spotkanie było bardzo udane (w dodatku moje dziecko znalazło sobie narzeczoną :-P ).
Dziękuje Aine za zaproszenie i zorganizowanie wspaniałego popołudnia. :kwiatki_wyciaga:

Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 23:27

Cieszę się bardzo, że się udało. :-D
Admete - Sob 12 Lip, 2008 23:41

Mam nadzieję, że jutro ktoś sie pojawi w Krakowie :-) Kim jest Twoja przyszła synowa? ;-)
BeeMeR - Nie 13 Lip, 2008 00:23

Dziękuję ślicznie za dzisiejsze spotkanie! :kwiatki_wyciaga: :hug_grupowy: :mrgreen:
Aine i Jej Rodzicom za cudowną, serdeczną gościnę i przepyszny kociołek oraz różniaste sałatki i inne dobra :slina: :mrgreen:
Wszystkim obecnym za przemiłą atmosferę - do zobaczenia następnym razem - także jutro :)

Kotka w roli głównej:

Dzieci w roli głównej - cieszę się bardzo, że się nie nudziły goniąc za kotem i sobą wzajem: :)

Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 00:35

ciacho wygląda pysznie... :slina:
BeeMeR - Nie 13 Lip, 2008 00:36

Wszystko było pyszne :slina:
trifle - Nie 13 Lip, 2008 01:09

Jakie fajne zdjęcia!
Ale nie wszystkich rozpoznałam.. :mysle:

Anaru - Nie 13 Lip, 2008 01:35

Bo nawet nie wszyscy udzielają się na z forum ;) - Mika z córeczką nie.
Fajne fotki :mrgreen:
Aine :przytul: za gościnę (i za pyszności :slina: ), pozdrów serdecznie swoją kochaną Mamę i Ojca.
O której się jutro spotykamy? O 10? mam nadzieję, że chociaż część z Was dokończyła suknie. :-D
Cieszę się, że Was poznałam. :hug_grupowy:
(i zmykam spać :grobek: )

BeeMeR - Nie 13 Lip, 2008 10:28

Mag13 napisał/a:
Hmm, tylko jedna suknia, jak widzę! :lol:
A do tego jedna różowa sukienka i jeszcze jedna się kończyła obszywać w międzyczasie :mrgreen:

Nawiasem, w drodze powrotnej Natalka pytała, czy jeszcze kiedyś tam pojedziemy, bo Michał obiecał, że przyjedzie. :mrgreen: A ten argument jest chyba nie do zbicia i kiedyś trzeba będzie spotkanie powtórzyć :)

Dorfi - Nie 13 Lip, 2008 10:38

BeeMeR napisał/a:
Nawiasem, w drodze powrotnej Natalka pytała, czy jeszcze kiedyś tam pojedziemy, bo Michał obiecał, że przyjedzie. :mrgreen: A ten argument jest chyba nie do zbicia i kiedyś trzeba będzie spotkanie powtórzyć :)

Michał się dzisiaj obudził i zapytał, czy po śniadaniu pojedziemy tam gdzie wczoraj, bo chce się bawić z Natalką :mrgreen:

W szarej sukience jestem ja :-D

Anaru - Nie 13 Lip, 2008 10:48

Ja nie chcę nic mówić, ale oni oboje młodzi są z Krakowa :mrgreen: , można również w Krakowie jakieś spotkanko w parku zrobić :mrgreen:

A swoją drogą naprawde chętnie powtórzę spotkanie w bardziej sprzyjających (to już osobiście) okolicznościach...

Aragonte - Nie 13 Lip, 2008 11:39

Jak miło Was zobaczyć :-D
Na widok talerza z pieczonym zrobiłam tak :slina:

I jaka przepiękna kota! :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:

Tamara - Nie 13 Lip, 2008 13:06

Miło Was zobaczyć chociaż na zdjęciach :-D , a kicia absolutnie przecudna :serce:
achata - Nie 13 Lip, 2008 14:19

No to chyba miałyście super spotkanie. Aż zazdroszczę. Kicia rozkoszna, dobrze, że mojej Fizi tam nie było :)
Pozdrawiam wszystkie

Anonymous - Nie 13 Lip, 2008 15:41

Strasznie Wam zazdroszczę :) widać, że dobrze się bawiłyście :) )
Dorfi - Nie 13 Lip, 2008 16:56

Dorzucę coś i ja :mrgreen:
Anaru i BeeMer

Elbereth i Loana

Wczoraj się zagadałam i jakoś zapomniałam o robieniu zdjęć.

fanturia - Nie 13 Lip, 2008 19:30

Super zdjęcia :) . Jeszcze żal, że nie mogłam pojechać :cry2: .
Admete - Nie 13 Lip, 2008 20:40

Ja dziś razem z Deanriellą dołączyłam do towarzystwa. Było wyjatkowo sympatycznie :-D
Anonymous - Nie 13 Lip, 2008 20:42

Pozdrowienia z Chrzanowa od Dione i aine
Chciałam tylko napisać, ze po polnocy mielismy wizyte mojego sasiada. Michal zapytal sie czy jest jeszcze ta piekna brunetka. W pierwszym odruchu spojrzalysmy na Macka, ale Michal sie obrazil i strzelil dokladniejszy opis. Dzieki temu zlokalizowalismy, ze chodzilo mu o Dorfi. Jak to stwierdzil - zainspirowala go do pracy tworczej. Po ogolnych peanach i zachwytach poszedl tworzyc.
A my gadalysmy (ja odpadlam po 4, Dione troche pozniej, a Elbereth i Loana zagadaly sie do ok. 8 rano.