To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

Admete - Pią 12 Sie, 2011 20:23

My z Riellą mamy trochę zagwozdkę z pociągami. Strasznie mało ich jest. W związku z tym będziemy już o 10 na Rynku. Może ktoś będzie chciał się wcześniej spotkać? No i powrót też beznadzieja. Ile czasu będziecie mieć? Bo my mamy tylko dwa pociągi - jeden o 13.45 a drugi o 16.30 dopiero...
BeeMeR - Sob 13 Sie, 2011 07:57

u mnie wszystko zależy nie ode mnie tylko okoliczności - sama nie wiem, o której uda się zjechać do Krakowa - miałam nadzieję na okolice 9.00 do Rodziców, teraz bardziej wygląda na 10.00, potem czekanie na niskopodłogowy - jak wyjdzie, dam znać tel.
Anaru - Sob 13 Sie, 2011 17:56

Dziewczyny dzięki za spotkanie, strasznie miło było Was zobaczyc po takiej przerwie :hug_grupowy:
Admete - Sob 13 Sie, 2011 19:05

O tak - naprawdę było swietnie :) Musimy to jeszcze powtórzyć :)
Trzykrotka - Sob 13 Sie, 2011 19:53

Musimy :hug_grupowy: Było pięknie, tylko za krótko. Mam niedosyt.
Deanariell - Sob 13 Sie, 2011 21:39

Trzykrotka napisał/a:
Musimy :hug_grupowy: Było pięknie, tylko za krótko. Mam niedosyt.

Koniecznie. :) Też mam lekki niedosyt - można byłoby pogadać o tylu jeszcze rzeczach. :mysle: :wink: Pogoda też dopisała, posiedziałabym tam jeszcze chętnie nad Wisłą u stóp zamku. Żal, ze nie możemy tak częściej... Ale lepszy rydz, niż nic. :P

Adasiek mały słodziak jest - ciocia Riella "pomiąchała" sobie troszkę dzidziusia :lol: , najfajniejsza, to jest główka maluszka, pokryta tym aksamitnym meszkiem włosków. :serce: Moja Annarielka takiej nie miała, bo od razu była "kudłata", więc muszę się "pocieszać" tuląc dzieci koleżanek. :)

Dzięki dziewczyny, że chciało Wam się przyjść/przyjechać. :hug_grupowy: Jak zwykle było super! :oklaski: Ciekawa też jestem wrażeń Barbarelli z wystawy malarstwa hiszpańskiego - mam nadzieję, że się nimi podzieli. ;) Może nawet bym się skusiła na to muzeum, ale jak już coś oglądam, to lubię dokładnie - a było jednak za mało czasu, żebym mogła wykonać swoje 100 % normy i nie spóźnić się na pociąg powrotny. :roll: :lol: Spacer pod Wawel był zdecydowanie bezpieczniejszym rozwiązaniem - jednak następnym razem nie pozwólcie mi wchodzić do tej taniej księgarni. :-P :rotfl:

:kwiatek:

Admete - Sob 13 Sie, 2011 22:01

Nie ma sprawy - postaramy się ominąć Grodzką, bo inaczej wykupisz wszystkie książki ;)
Deanariell - Sob 13 Sie, 2011 23:16

Admete napisał/a:
Nie ma sprawy - postaramy się ominąć Grodzką, bo inaczej wykupisz wszystkie książki

Chciałabym, uwierz, chciałabym. Przynajmniej z połowę. :slina: :-P Niestety funduszy by zabrakło. :roll:

Admete - Nie 14 Sie, 2011 08:33

Mam nadzieję, że Anaru i Basia podeślą nam zdjecia :)
Anaru - Nie 14 Sie, 2011 09:08

Podeśla, ale ja dopiero w tygodniu, bo tu mam net z doskoku u rodziców lub znajomych ;)
BeeMeR - Nie 14 Sie, 2011 18:50

Ja też dziękuję ślicznie za spotkanie :kwiatki_wyciaga:
zdjęcia postaram się podesłać na spokojnie wt/śr

Barbarella - Pon 15 Sie, 2011 10:10

Ja dołączam do podziękowań! Fajnie było Was znowu zobaczyć.
Admete - Pon 15 Sie, 2011 11:51

I ciebie również :) Pogoda nam dopisała, towarzystwo też.
Alis - Sob 10 Gru, 2011 21:40

AineNiRigani napisał/a:
A ktory Chrzanow?

Chrzanów :wink: między Krakowem a Katowice (w środeczku) :banan_Bablu:

Anonymous - Sob 10 Gru, 2011 21:47

Tos jest ustrzelona - nie wymigasz sie przed kawa (lub piffkiem) w okresie poswiateczno-sylwestrowym :) Proponuje Stare Mury (na dole). Tam robia najlepszy na swiecie strudel jablkowy na cieplo z lodami :) W dodatku w przyzwoitej cenie :) Jestem tez otwarta na inne lokalowe propozycje (pod warunkiem, ze nie Odyseja - tam jest bardzo przecietny wystroj, a ja lubie pogadac w milej atmosferze tracajaca myszka).
Wezme Cie na spytki, wybadam, zdradze nasze kuluarowe tajemnice i zadna dusza na forum sie nie wymiga. Juz teraz mozecie zaczac sie bac - ha !! :twisted:

Alis - Sob 10 Gru, 2011 22:40

:thud: Ok. "Stare Mury" na dole :pociesz:
Anonymous - Nie 11 Gru, 2011 00:06

Proponuje 21-23.12. Godzina dowolna (poza poznowieczornymi, bo jeszcze musze do domu wrocic :P ). Fajnie by bylo tak przedswiatecznie, ale oczywiscie zaakceptuje oczywistosc przedswiatecznego pospiechu.
Jenyy, po tylu latach krajanka sie pojawila :banan:

Dorfi - Nie 11 Gru, 2011 15:37

Aine a kiedy po świętach nasz kraj rodzinny opuszczasz? W wakacje miałyśmy się spotkać a znaku życia nie dałaś :wsciekla:
Anonymous - Nie 11 Gru, 2011 16:23

Bo bylam niemal jak na zapalenie pluc. Za pierwszym razem nawet z mama nie pogadalam - tata byl w szpitalu, wymienialysmy sie z wizytami u niego. Musialam odmowic spotkanie, skrocic pobyt w Tychach (ktory byl moim podstawowym celem przy rezerwacji biletu). A przy kolejnym pobycie, po festiwalu zalatwialam wszystkie urzedowe sprawy.
Chcialabym sie z Wami spotkac przed swietami - zeby isc na stragany rynkowe, ale nie mam pojecia, czy sie uda. A jak nie - to po swietach. Bede do 8 stycznia.

Dorfi - Nie 11 Gru, 2011 16:53

Jak jesteś do 8-go to mamy duże szanse na spotkanie. Na Święta wyjeżdżamy i nie wiem dokładnie którego wrócimy, ale w styczniu będziemy na pewno.
Anonymous - Nie 11 Gru, 2011 17:06

Po ostatnim razie ja juz sie nauczylam nie obiecywac, ale z cala pewnoscia zrobie wszystko, aby sie spotkac. Stesknilam sie za Toba :) Mam nadzieje, ze pozostale Krakowianki sie przylacza :)
Anaru - Nie 11 Gru, 2011 23:17

Aragonte napisał/a:
No ba, chociażby te o żarciu :mrgreen:

Dokładnie ten miałam na myśli :mrgreen:

AineNiRigani napisał/a:
Mam nadzieje, ze pozostale Krakowianki sie przylacza

Ja pewnie wracam koło 27-28, może by się jakoś udało? :mysle:

Anonymous - Nie 11 Gru, 2011 23:26

To umowmy sie wstepnie na 27?
Dorfi - Pon 12 Gru, 2011 00:04

Ja nie wiem czy na 27 wrócę. Do rodziców jadę i pewnie 27 to w podróży powrotnej będziemy.
Anonymous - Pon 12 Gru, 2011 00:40

to 28?