To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Robert Redford

Alison - Pon 23 Kwi, 2007 16:06

Marija napisał/a:
Alison napisał/a:
Jakoś wytrzymałam do końca "Jacy bylismy" już nawet nie patrzałam na zegarek, w dodatku emisja była spóźniona o 20 minut! Film zaczął się o wpół do pierwszej.
Wytrzymałaś seans? Podziwiam Cię, doprawdy :thud: .

Się kocha, się czeka. Proste jak drucik. :wink:

Anonymous - Pon 23 Kwi, 2007 18:37

a ja kupiłam sobie Rzekę życia i będe podziwiać...
Marija - Pon 23 Kwi, 2007 18:40

Alison napisał/a:
Się kocha, się czeka. Proste jak drucik. :wink:
I jak zapałka w tym oku, do którego bym ją musiała wstawić :shock: :mrgreen: . Za mało kocham widać :serduszkate: .
Pemberley - Pon 07 Maj, 2007 13:59

Alison napisał/a:

Ale Robert.... :oops: ten uśmiech przecudny, te mundury. Wprawdzie nie mogę mu nigdy darować tego, że odszedł w takim momencie, ale był taki śliczny, że wszystko mu wybaczę... :serce2:

Obejrzalam " Special edition" The Way we were -dla owych wycietych scen, do ktorych prawa ma chyba pani Streisand , jako ze dzieki jej courtesy zostaly wplecione w wywiad.
Z tych scen wynika, ze Katie zostala zdenuncjowana jako komunistka przez swojego kolege ( mala rola J.Wooda, gra partyjnego kolegew okularach) , chociaz dawno juz wystapila z partii, przez co Hubbell nie moze dalej pracowac w Hollywood. Katie zostalaby zrehabiliowana, gdyby tez kogos wydala, ale Hubbel jest obrazony nawet sugestia tego. Francja odpada, rozwod jednakze jest rozwiazaniem wszystkich ich problemow i Katie prosi, ,by zostal tylko do porodu...
Szkoda, ze to wycieto, bo ostateczna wersja robi wrazenie, jakby ostatnia kropla byl ow "skok w bok". Jest tez przesympatyczne ujecie, kiedy Katie jedzie samochodem i widzi zgromadzenie studenckie wokol podobnie zaangazowanej i wysmiewanej mlodej dziewczyny..
Dodatki warto obejrzec, chociaz Steisand nawet 20 lat pozniej tak wyraza sie o Redfordzie, ze ja sie nie dziwie, ze on tego filmu nie lubi, zredukowany do obiektu seksualnego :roll: I jej gra jednak sie zestarzala- o ile Redfort jest swietny i dzis, to ona niestety traci patetyzmem i egzaltacja jak z lat 60. Ale i tak warto obejrzec... :serce2: :serce2:

Alison - Pon 07 Maj, 2007 19:46

U niej to ja nie mogę strawić tych koszmarnistych pazurów, które ma we wszystkich filmach. Uwielbiam za to jak śpiewa. Co do pazurów, to wiem, że jestem obrzydas, ale jak ona sobie na ten przykład z papierem toaletowym radzi? Zawsze mnie to intrygowało :cool:
Pemberley - Pon 07 Maj, 2007 19:50

Alison napisał/a:
U niej to ja nie mogę strawić tych koszmarnistych pazurów, które ma we wszystkich filmach. Uwielbiam za to jak śpiewa. Co do pazurów, to wiem, że jestem obrzydas, ale jak ona sobie na ten przykład z papierem toaletowym radzi? Zawsze mnie to intrygowało :cool:

W tych wywiadach to pazury nie rzucaly sie w oczy, wiec moze jakies bolesne doswiadczenie ja czegos nauczylo. W scenie lozkowej sprzed 20 lat jednakze czysta makabra...
Ale to jej zawdzieczamy, ze piosenka tytulowa stala sie ostatecznie taka..

Marija - Pon 07 Maj, 2007 20:39

Alison napisał/a:
U niej to ja nie mogę strawić tych koszmarnistych pazurów, które ma we wszystkich filmach.
Nos też ma niczego, ale nie jej zasługa, nie odetnie :evil: . Śpiewa za to jak słowiczek :paddotylu: .
Kaziuta - Wto 08 Maj, 2007 18:11

Alison napisał/a:
jak ona sobie na ten przykład z papierem toaletowym radzi?

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Teraz juz chyba doszła do wprawy, ale początki musiały być trudne. Jej pupa wyglądała jak męska twarzyczka po goleniu gdy delikwentowi rączka drgnęła. :mrgreen:

Matylda - Wto 08 Maj, 2007 19:27

Pewnie ma ludzi od tego , jakis biednych przemyconych latynosów
Maryann - Pią 15 Cze, 2007 10:07

Jeśli wierzyć zapowiedziom, to dziś o 20.00 na TVN STYLE "Za drzwiami Actor's Studio" z RR... :grin:
mezzaterra - Pią 15 Cze, 2007 11:58

jak sobie na ten przykład z papierem toaletowym radzi?

Długie paznokcie nie są w tym przypadku żadnego problemem. [/i]