Komunikaty - Do moderatorów i zainteresowanych - kwestie porządkowe
Admete - Pią 03 Maj, 2013 16:26
Zooshe myślę, że dziewczyny naświetliły ci już jak to ma wyglądać. Podobnie jak Anaru sądze, że wiekszość aktywnych teraz członków forum automatycznie dostanie wstęp do tych kilku dodatkowych tematów. A jak się ktoś przypomni po latach, znów zacznie udzielać - też wejdzie. A jak nowy i sympatyczny i da się poznać - proszę bardzo. Chodzi raczej o ogół przypadkowych ludzi, którzy tu przychodzą i się logują. Policzyłam - 271 martwych kont. A nie liczyłam tych z jednym, dwoma postami.
Anaru ma tez racje w kwestii wątku offtopicznego. Zaraz się w nim wpiszę
Anaru - Pią 03 Maj, 2013 17:00
| AineNiRigani napisał/a: | | Sori winetu, ale ja Meg bardzo lubie |
A ja zależy w której postaci , ta czarna z końcowych sezonów mnie drażni.
Deanariell - Pią 03 Maj, 2013 18:20
| Anaru napisał/a: | AineNiRigani napisał/a:
Sori winetu, ale ja Meg bardzo lubie
A ja zależy w której postaci , ta czarna z końcowych sezonów mnie drażni. |
Ale ja też nie powiedziałam, że nie lubię postaci Meg - jedynie to, że jest wnerwiająca (z założenia jakby ). Niemniej jednak demon, to demon.
Zooshe napisała: | Cytat: | Anaru napisał/a:
Będziesz chyba na spotkaniu z Warszawie?
(ranyy, jaką mam ochotę tam pojechać....
Taki mam zamiar zwłaszcza, że nasłuchałam się samych dobrych rzeczy o was i zapewniono mnie że nikt mnie nie zje. |
Na pewno Cię schrupią i nie zostawią najmniejszej kosteczki - to była tylko taka ściema. Żal, że nie wprowadzono jeszcze teleportacji do użytku powszechnego, bo chętnie bym wpadła do Warszawki na godzinkę lub dwie - a tak... kiszka z bazyliszka.
Anonymous - Pią 03 Maj, 2013 21:32
Bardzo mi się podoba pomysł dopuszczenia osób, które się udzielają, przeglądałam sobie listę użytkowników i faktycznie sporo jest osób, które były od początku, później w wyniku rozłamów odeszły, a jednak, jak widać z zapisów aktywności wciąż "wpadają".
Ja nie mam nic do fanturii, ale chciałabym aby jakoś było zagwarantowane, że jej małżonek nie będzie korzystał z jej konta, bo ktoś mi o takiej sytuacji opowiadał.
Chociaż oczywiście nie wymagam przysiąg na Biblię i honor
Ania Aga - Pią 03 Maj, 2013 21:54
Najbardziej osobistym wydaje mi się wątek Asi i nie wszystko, co tam jest powinno być dostępne dla osób postronnych. Jednak np. ja dowiedziałam się o niej właśnie stamtąd. Może robiąc porządki warto zrobić oddzielny temat Asi tylko z ogólnymi informacjami i nr konta?
Anonymous - Pią 03 Maj, 2013 22:34
| lady_kasiek napisał/a: | Ja nie mam nic do fanturii, ale chciałabym aby jakoś było zagwarantowane, że jej małżonek nie będzie korzystał z jej konta, bo ktoś mi o takiej sytuacji opowiadał.
Chociaż oczywiście nie wymagam przysiąg na Biblię i honor |
halsztuk te sprawe rozwiazal - ale gwarancji i tak miec nie bedziesz. Jedynie wiare w poczucie przyzwoitosci.
Anonymous - Pią 03 Maj, 2013 22:40
O wątku Asi wszystkie decyzje podejmuje Anaru i każde Jej słowo będzie prawem:)
Ale fajnie, że o tym pomyślałaś. Dziękuję
Anonymous - Pią 03 Maj, 2013 22:43
| AineNiRigani napisał/a: | | halsztuk te sprawe rozwiazal - ale gwarancji i tak miec nie bedziesz. Jedynie wiare w poczucie przyzwoitosci. |
Pewnie to chamsko zabrzmi, jak napiszę, że "tego się właśnie boję"?
Wypłakałam się dziś na filmach i serialach, dając ujście mej subtelnej naturze, teraz mogę być chamskim babo-chłopem
Anaru - Sob 04 Maj, 2013 01:27
| Ania Aga napisał/a: | | Najbardziej osobistym wydaje mi się wątek Asi i nie wszystko, co tam jest powinno być dostępne dla osób postronnych. Jednak np. ja dowiedziałam się o niej właśnie stamtąd. Może robiąc porządki warto zrobić oddzielny temat Asi tylko z ogólnymi informacjami i nr konta? |
Może to dobry pomysł faktycznie.
Chciałabym móc coś czasem napisać bez obawy, że czyta ktoś niepowołany.
Admete - Nie 05 Maj, 2013 07:27
Kciuki ( i wszystkie wątki tego typu starsze )
Ściana płaczu i starsze tego typu
Nasze dzieci
Szlachetne zdrowie
wątek Asi
pupile
Czy te wątki maja na pewno być ukryte? Mamy zielone światło od Admina. Zacznę robić listę osób z dostępem. Proszę, o to by każdy moderator zrobił swoja, bo jeden to nawet nie powinien. Myśle tez o powołaniu dwóch nowych moderatorów, bo Gunia i Harry the Cat już się tutaj nie udzielają, a moderator musi być aktywny.
Anaru - Nie 05 Maj, 2013 11:06
Zrobię swoją listę wieczorem, dobrze? I jeszcze dla upewnienia zerknę tez na wątki.
praedzio - Nie 05 Maj, 2013 12:37
Ok, to ja też się przyjrzę dziś wieczorem, jak już wrócę do Wawy.
Admete - Nie 05 Maj, 2013 13:44
ja od razu powiem, że na mnie poczekacie, bo dopiero wróciłam z pracy i zaraz mam wizytę rodziny, ale postaram się lub po prostu popatrzę na wsze listy i najwyżej kogoś dorzucę
Caitriona - Nie 05 Maj, 2013 15:54
Ja tez wieczorem bo teraz grilluje na dzialce
Aragonte - Nie 05 Maj, 2013 16:39
Ja raczej też wieczorem, niedawno wróciłam do domu i chcę trochę odsapnąć
Admete - Nie 05 Maj, 2013 18:14
Niby wstępnie zrobiłam - popatrzyłam na wyniki obecności użytkowników. Prześlę wam jak przepiszę na privy, podyskutujemy i potem wszystko tutaj.
Aragonte - Nie 05 Maj, 2013 18:48
Ja zerknęłam na liczbę postów (oj, mnóstwo jest "zerówek", tj. kont bez żadnych postów, do wykasowania Wyjątkiem mogą być zalogowani ostatnio, np. w ostatnich tygodniach, ale do nich to trzeba by chyba wystosować PW, uprzedzając o zmianach, może zaczną pisać?), na częstość logowania (jest parę "zerówek", które bywają wcale często ), na ostatnie logowanie, czasem dość odległe w czasie (np. sprzed dwóch lat - w tej ostatniej kategorii są też osoby, które z różnych względów przestały bywać na forum, ale dobrze znane).
Po kasacji zerowych kont liczba użytkowników forum skurczy się co najmniej o połowę, mam wrażenie.
Akaterine - Nie 05 Maj, 2013 18:57
Chyba w drugim temacie wrzuciłam małą statystykę - ok. 250 zerówek, ok. 470 kont, które w czasie ostatniego roku w ogóle się nie logowały. 300 do odstrzału na bank.
Aragonte - Nie 05 Maj, 2013 19:24
A faktycznie, zapomniałam, że to wrzucałaś.
No to się lista użytkowników skurczy, i dobrze.
BeeMeR - Nie 05 Maj, 2013 20:57
Ja swoją listę zrobię i podrzucę jutro.
Właściwie jestem moderatorem który nie sprząta wątków, więc w pierwszej chwili też się chciałam zgłosić do działania ale już mnie ubiegli lepsi
Ja jestem za zostawieniem istniejących wątków ogólnych narzekalniowo-kciukowych, a stworzeniem nowych na bardziej osobiste sprawy. No i zdecydowanie na zostawienie/zrobienie ogólnego Asinego informacyjnego dla wszystkich oraz rozszerzonego o różnych wzlotach i upadkach.
Admete - Nie 05 Maj, 2013 21:57
Dobry pomysł.
Ze starych co przekładamy do strefy mniejszej?
Pupile, dzieci?
praedzio - Nie 05 Maj, 2013 22:55
Prosiłabym o przerzucenie (albo zlikwidowanie ) wszystkich wątków, które powstały z prywatnych pobudek, albo poruszają sprawy konkretnych użytkowników forum typu: Taniec-pomoc, Wspomnień czar, Różne przeprowadzki..., Rozterki warszawianki itp. Trochę tego jest.
Co do kilku wątków - nie mogę się zdecydować. Niby prywatne, ale przeradzające się w ogólne. Zastanowię się jeszcze.
Aragonte - Nie 05 Maj, 2013 23:24
| praedzio napisał/a: | Prosiłabym o przerzucenie (albo zlikwidowanie ) wszystkich wątków, które powstały z prywatnych pobudek, albo poruszają sprawy konkretnych użytkowników forum typu: Taniec-pomoc, Wspomnień czar, Różne przeprowadzki..., Rozterki warszawianki itp. Trochę tego jest. |
Część jest wyraźnie nieaktualna, od dawna mam ochotę je wywalić w kosmos (ale nie mogłam się zdecydować ).
Anaru - Pon 06 Maj, 2013 00:20
Nawet nie wiedziałam, że mamy takie wątki
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 00:38
Mamy Na końcu są same, bo niektóre zapomniane
|
|
|