To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Hell on Wheels

Admete - Wto 27 Gru, 2011 22:21

Psychodramy chyba nie zrobią, bo akcja musi tez być. Jakas strzelanina czy inne tego typu rozrywki ;)
Agn - Wto 27 Gru, 2011 22:25

Durant będzie knuł, Bohannon strzelał do złych, Ferguson, o ile nie rozwali po drodze tego byłego niewolnika, co mu ciągle się wszystko nie podoba, będzie co jakiś czas wieszany przez współpracowników (a jak rozwali, to przez Szweda), Lily będzie chodzić po "miasteczku", panienki będą zarabiały pieniążki w jedyny sposób, jaki umieją, wielebny będzie nawracał Indian, Indianie będą się plątać wśród białych i wysadzać im kolej, Bohannon będzie spoglądał spod kapelusza na Lily, w szóstym sezonie to spojrzenie przeciągnie się do pięciu sekund.
Moda na sukces w wersji kałboj.

Pardon, mam fazę. :lol: Rzecz jasna mam nadzieję, że twórcy nam zafundują same dobrocie. :mrgreen:

Admete - Wto 27 Gru, 2011 22:30

Cytat:
Bohannon będzie spoglądał spod kapelusza na Lily, w szóstym sezonie to spojrzenie przeciągnie się do pięciu sekund.

:lol: Wypominasz facetowi - a on się tak stara wcale na nią nie patrzeć, a jak już patrzy to tak jakoś ukradkiem ;) Albo bokiem ;)

Agn - Wto 27 Gru, 2011 22:32

Ależ ja nie wypominam, niech sobie na nią spogląda ile wlezie. Nie dziwię mu się, kobitka jest ładna, a że ją jeszcze uratował (na spółkę z Czarnym Księżycem, ale zawsze) i co jakiś czas przemawia jej do rozumu................................................................ *znaczące zawieszenie głosu*
Admete - Wto 27 Gru, 2011 22:37

Ogólnie dawno juz nie miałam takiej zabawy jak przy tym serialu. I to zabawy na całkiem przyzwoitym poziomie. Czasem człowiek potrzebuje dobrego westernu. Ogólnie kostiumowe filmy i seriale znów ogląda mi się najlepiej. Jeszcze jakaś space opera by mi się do kompletu przydała. Najlepiej dalsze sezony Firefly...Kowboje i kosmos ;)
Agn - Wto 27 Gru, 2011 22:54

Ja jeszcze muszę sprawdzić Deadwood... Może dziś? A, nie, nie dziś - padam na pysk po 10h w robocie, nogi mi nie powiem gdzie z bólu włażą. Kończę herbatkę i spływam, bo naprawdę nie dam rady...
Dobry western nie jest zły, o ile nie ma co odcinka pojedynku w samo południe z szeryfem i jego przeciwnikiem. No obaczym...
W każdym razie jeśli chodzi o HOW to faktem jest, że serial dostarcza przyzwoitej rozrywki. Jest na co czekać. :)

Aragonte - Śro 28 Gru, 2011 01:47

Admete napisał/a:
Durant jest żonaty, więc raczej proponował Lily bycie luksusową utrzymanką i inspiracją dla prawdziwego mężczyzny :roll: Lily na pewno biedna nie ejst. Pochodzi z dobrej rodziny, musiała mieć jakiś posag. Po śmierci męża na pewno ma jakąś gotówkę, może dom na Połnocy? Ogólnie jednak nie bardzo sobie wyobrażam ja w tym wszystkim. Cullen też nie zawsze będzie w pobliżu, żeby jej prostować ścieżki.
Thin a ty tu gołe klaty podsuwasz i znów będzie, że niski poziom na Forum jest :-P :lol:

Ej tam, ej tam :-P
Tak w ogóle to może warto założyć wątek dla tego serialu? :mysle:
Coś mi się zdaje, że będziecie chciały o nim gadać jeszcze długo :wink:
Zerknęłam na początek - świetne intro, muzyka i naprawdę niezły główny bohater :wink: Te oczyska robią wrażenie.

Alicja - Śro 28 Gru, 2011 21:37

Agn napisał/a:
Ja jeszcze muszę sprawdzić Deadwood...

my slałąm, że masz go już za sobą :mrgreen: no nie, do dzieła Agn! Masz fazę Hell..., to i Deadwood łatwiej pójdzie :wink:

wspaniale, że Justified wraca, tęsknie już za Raylanem.
Dobrze, że skończył się kolejny sezon Sons of Anarchy, bo gdybym oglądała to plus Hell on Wheels i Justified, to siedziałabym po uszy w testosteronie :wink:

Agn - Śro 28 Gru, 2011 21:45

No właśnie jeszcze się nie wzięłam.
Ale, kurczęta, mam takie parcie na HoW... mam nadzieję, że Deadwood mnie wciągnie, choć pewnie to zrobi. Kumpela się zachwyca i nawet puszczała mi kawałki na YT. :mrgreen:

Agn - Czw 29 Gru, 2011 10:00

Aragonte napisał/a:
Ja właśnie skończyłam ją oglądać.
Eeeeeej, kto to słyszał kończyć w takim miejscu, chcę ciąg dalszy!! :excited: :excited: :excited:

No jakbym siebie widziała po zakończeniu pierwszego sezonu! Nie wiedziałam, co ze sobą zrobić. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
Edit: no i już złożyłam zamówienie na brytyjskim Amazonie. I to na dwa sezony, chociaż jeden kupuję w ciemno.
Jestem nienormalna...

Kto ci takich głupot nagadał? Jakie "nienormalna"? To całkowicie normalne, że chce się posiąść na własność coś dobrego! :mrgreen:

PS Włączyłam sobie jeszcze raz scenę z HoW 1x07, w której Cullen opowiada Elamowi, co stało się z jego żoną i synem (albowiem cudna jest ta scena, strasznie wzruszająca). I zaczęłam się zastanawiać - właściwie to SKĄD Cullen wie, kto to zrobił? Ci co mu najechali chałupę, oględnie rzecz ujmując, zrobili swoje i pojechali... :mysle: Ciekawa jestem, czy to pokażą w serialu. W sensie jak wpadł na to, kogo ścigać. :mysle:

milenaj - Czw 29 Gru, 2011 19:07

Cytat:

PS Włączyłam sobie jeszcze raz scenę z HoW 1x07, w której Cullen opowiada Elamowi, co stało się z jego żoną i synem (albowiem cudna jest ta scena, strasznie wzruszająca). I zaczęłam się zastanawiać - właściwie to SKĄD Cullen wie, kto to zrobił? Ci co mu najechali chałupę, oględnie rzecz ujmując, zrobili swoje i pojechali... Ciekawa jestem, czy to pokażą w serialu. W sensie jak wpadł na to, kogo ścigać.

Zachęcona wszymi dyskusjami obejrzałam. Jestem na odcinku szóstym. Oglądam i oderwać się nie moge. No i już żałuję, że pierwsza seria liczy sobie tak mało odcinków. Ostatio się wciągnę w serial, a tu już koniec. I czekaj tu człowieku na ciąg dalszy. :thud:

Admete - Czw 29 Gru, 2011 19:46

Milenaj, witaj w klubie ;) Rewelacyjny jest ten serial. Thin sądze, że ludzie w okolicy domu Cullena wiedzieli, jaki oddział Jankesów się napatoczył. Tyle mogli mu przekazać, a on potem zaczął szukać, kto był w jego miejscowości. Na poczatku pyta tego gościa w kościele czy byłw Meridian.
milenaj - Czw 29 Gru, 2011 20:04

Admete napisał/a:
Rewelacyjny jest ten serial.

Zgadza się.

Lubię Lily. Intryguje mnie Szwed. Świetnie zagrana jest ta postać.

Admete - Czw 29 Gru, 2011 20:11

Aktora grającego Szweda znam z takiego serialu sf ( niskobudżetowego ) - Sanctuary.
milenaj - Czw 29 Gru, 2011 20:18

Admete napisał/a:
Sanctuary.

Z grubsza znam, ale nigdy nie oglądałam w całości.

Admete - Czw 29 Gru, 2011 20:21

Grał tam też ( w Sanctuary ), w którejs późniejszej serii inny aktor z Hell on Wheels. Gra w HoW Jankesa, któremu Cullen odstrzelił ucho, a potem uratował życie, a jeszcze potem...ale to w odcinku 7 ;)
milenaj - Czw 29 Gru, 2011 20:24

Admete napisał/a:
Gra Jankesa, któremu Cullen odstrzelił ucho, a potem uratował życie, a jeszcze potem...ale to w odcinku 7

To jeszcze przede mną.

Admete śliczny masz avek. :mrgreen:

Admete - Czw 29 Gru, 2011 20:28

Odcinek 7 jest moim zdaniem najlepszy w serii.
milenaj - Czw 29 Gru, 2011 20:31

To idę sobię zrobić herbatki i zasiadam do oglądania. :-D
Alicja - Czw 29 Gru, 2011 21:38

7 jeszcze nie zdążyłam. Również zastanawiam się skąd wie, kto to zrobił. Myślisz, że sąsiedzi? :mysle: o tym nie pomyślałam :mysle:
Admete - Czw 29 Gru, 2011 21:41

Tak sobie wymysliłam. Ludzie musieli wiedzieć, co za oddział przechodził w okolicy. Mieli jakieś naszywki na mundurach - to chyba obowiązywało w tamtych czasach. Może się przechwalali...
Alicja - Czw 29 Gru, 2011 21:42

możliwe, wtedy obserwacja co dzieje się u sąsiadów albo kto nadjeżdża zastępowała nawet pocztę
Admete - Czw 29 Gru, 2011 21:45

Pewnie zresztą odwiedzili jakieś inne okoliczne majątki. Zostali dłużej. Mogli już więcej takich rzeczy nie popełnić. Potem nadjechał ktoś ważniejszy, utemtperował żołdactwo. Jak to na wojnach bywało...
milenaj - Czw 29 Gru, 2011 21:50

Mogli też coś wiedzieć wyzwoleńcy, którzy pracowali na farmie. Może część się gdzieś ukryła.

Ciekawe co teraz zrobi Lily...
Lecę ogladać zapowieź ósmego odcinka.

Admete - Czw 29 Gru, 2011 23:41

Bawi mnie w odcinku 7 scena, gdy Cullen uczy Elama strzelać.