To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Doktora Kurkiewicza radosna tfurczość

Mag - Nie 18 Mar, 2007 19:01

„...ze sposobów samiennych u dziewcząt pasterek wspominam tu o samieństwie za pomocą patyka, choćby niedokładnie pozbawionego sęków i gałązek...”

:shock: Jak dla mnie to za blisko natury :twisted:

Marija - Nie 18 Mar, 2007 19:10

Zaraz zaraz - Kurkiewicz to swoje dzieło WYDAŁ DRUKIEM? Chybam dziś lekko bezprzytomna, bo jak czytam o jego kolejnych odkryciach barwnie wyartykułowanych, to i uwierzyć trudno :twisted: .
Alison - Nie 18 Mar, 2007 21:18

Marija napisał/a:
Zaraz zaraz - Kurkiewicz to swoje dzieło WYDAŁ DRUKIEM? Chybam dziś lekko bezprzytomna, bo jak czytam o jego kolejnych odkryciach barwnie wyartykułowanych, to i uwierzyć trudno :twisted: .

Wydał. Jeno sam sobie druk opłacił i sam książeczki dystrybuował. Żadna oficjalna oficyna się na niem nie poznała. Teraz jego książki to bez mała białe kruki kurkiewiczowe :wink:

Aragonte - Pon 26 Mar, 2007 00:52

Czy poza, ekhem, zwisakiem widziałyście tu jakieś ładne określenie na męski przyczynek do płcenia? :roll: Bo przydałoby mi się... określenie, ma się rozumieć :twisted:
Alison - Pon 26 Mar, 2007 09:14

Aragonte napisał/a:
Czy poza, ekhem, zwisakiem widziałyście tu jakieś ładne określenie na męski przyczynek do płcenia? :roll: Bo przydałoby mi się... określenie, ma się rozumieć :twisted:

Innego chyba nie ma, bo zwisak to zwisak.
No, może być jeszcze prostak, ale to już w określonych okolicznościach :wink:

Trzykrotka - Pon 26 Mar, 2007 12:39

Padła nawet propozycja "stojaka" (pozdrawiam Autorkę :kwiatek: ). Tak oto Damy twórczo podchodzą do dzieła dr. Kurkiewicza
Galadriel - Nie 01 Kwi, 2007 11:33

A dziękuję, dziękuję za pozdrowienia. Dr Kurkiewicz, jak widać, pospołu z jeszcze jednym panem, w konktekście którego ta nazwa padła, zapładnia nam wyobraźnię :mrgreen:
BeeMeR - Nie 01 Kwi, 2007 11:40

oj, tak, płodne to niektóre Damy są wybitnie (czy to za przyczynkiem Kurkiewicza czy też innych męskich idealów :mrgreen: ), w temacie aktywności na forum i pisemnictwa, naturalnie :mrgreen:
GosiaJ - Nie 01 Kwi, 2007 22:51

Widzę, że Kurkiewicz nieśmiertelnym powoli się staje :mrgreen: Stojak! :rotfl: :rotfl: Wiecie, ja już nie mogę, czuję się zjeżona :lol:
Przepraszam, jak to BeeMeR powiada, za małą wartość intelektualną posta. A właściwie brak tejże :)

Trzykrotka - Nie 01 Kwi, 2007 22:55

Niesiemy - można powiedzieć - dzieło dr. Kurkiewicza w świat. I jeszcze twórczo rozwijamy. A jeże - jak wiadomo - sa nośnikiem jak najbardziej adekwatnym :rotfl:
Mag - Pon 02 Kwi, 2007 10:16

Co robi jeż w fabryce prezerwatyw?

KINDERNIESPODZIANKI! :mrgreen:

Marija - Pon 02 Kwi, 2007 10:48

:rotfl: (nie ma wyjścia, trzeba wstawiać posty o zerowej wartości intelektualnej)
Anaru - Nie 02 Lut, 2014 11:58

* wyciąga wątek zza szafy i zmiata z niego gigantyczne pokłady kurzu*

Wczoraj byłam na przedstawieniu wedle szanownego pana doktora Kurkiewicza.
http://forum.northandsout...0075.htm#380075
Wiadomo, że wszystko było teatralnie przerysowane i zrobiona z tego lekka erotyczna farsa, ale ten człowiek był naprawde niesamowity z tym swoim nazewnictwem, rewelacyjny. :lol: Przez całe przedstawienie królowały płciowiny czyli kurkiewy :mrgreen: - tzn Kurkiewiczowe określenia dotyczące płciowin i wszystkiego co się z tym wiąże. ;)
Chętnie bym na tą książkę Kurkiewicza rzuciła okiem. :mrgreen: